ilk defa böyle bir şey gördüm.sadece çok şaşkınım...

hayce

aşkımı özlüyorum...
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
483
2
46
İstanbul
selam kızlar.öncelikle konuyu doğru yere açtım mı bilemiyorum ama bunu sizlerle paylaşmak istiyorum çünkü merak içerisindeyim...

bundan 2 gün evvel kuzenimin evindeydik.kuzenimin eşi(gelinimiz) bardakları yıkadı, masanın üzerine kapattı kurusun, suyu aksın diye.balkondaydık birden bi gürültüyle irkildik.bardak mutfağın ortasında parampaça olmuştu.öyle parçalanması içinde kesinlikle birinin itip yada bilerek yere fırlatması gerekirdi.ama imkanı yok böyle bişey olmadı çünkü bizden başka kimse yoktu evde.şaşırıp kaldık bardak tuzla buz olmuştu...

bi süre sonra oradan çıktık kuzenimin annesinin yani halamın evine gittik.balkondaki kültabağı aynı şekilde tuzla buz olmuş durumdaydı... ne olduğunu anlayamadık...

sizce bu nasıl bişey? neden olur?
bu konu hakkında bi fikri olupta benimle paylaşlaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürederim....

Canım camlar ya da balkon kapıları karşılıklı açıkmıydı rüzgardan olmasın ya da bardak yamuk koyulmuş olabilir mi

Bizde bardak falan kırılınca nazar varmış gitti derler takdiri size kalmış

Nazardır.Cam nazarı toplar.Nazar boncukları bu sebeple camdan yapılır.Cam kırılınca nazar çıktı deriz.
Hatta inanışa göre,nazarı değen birinin ardından,özellikle şişe-kavanoz gibi bir cam kırarlar.

yeni aldığım saatimi çıkartıp uyudum sabah kalktıgımda tuzbuz olmuştu camı

evde eşimle ben varız sadece bende nasıl oldu hiç anlamadım...

taşlarının pırlanta oldugunu kimseye söylelemeliydim

ben de böyle düşündüm.fakat bardağın kırılma şekli garipti

Ürperdim. :18:

Nazar deyip geçelim en iyisi.
Eğer hep devam ederse farklı bir şeyler olabilir. :26:

genelde nazar derler ama siz genede bir okutun evi... nolur nolmaz... aklıma kötü kötü şeyler geliyor...:18:

canım öncelikle nazara inandığımı söylemeliyim; ama şu şekilde, bazı insanların gerçekten enerjileri yüksek olabiliyor, nazarı da buna bağlıyorum; ama ben bilimsel açıklamasını yapmak için yorum yazıyorum şu anda :) sebebi şu olabilir diyeyim sadece, elbette kesin bir şey söyleyemeyiz. cam ve porselen gibi malzemeler, üretim aşamasında iç yapı kusurlarıyla üretilirler. iç yapı kusurlarından kastım, göremediğimiz boşluklar, çok küçük ölçekte çatlaklar vs.dir. bunu cama yorumlarsak eğer, normalde çok hızlı sıcaklık değişimlerinden çok fazla etkilenmez malzemelerdir yapıları gereği; ama bu kusurlardan çok varsa yapıda, malzeme sıcaklık değişimlerine dayanmayacak ve bizim görmediğimiz boşluk ya da mini çatlak üzerinde bir baskı oluşturarak kırılacaktır, bu tür kırılmalar da ister tek bir çatlak üzerinden yürür, isterse de birkaç minik çatlakta da aynı etkiyi yaratarak tuz buz dediğimiz şekilde kırılır. sizin olayda eğer bulaşıklar sıcak suyla yıkandıysa ve ardından soğuk suya ya da soğuk havaya maruz kaldıysa böyle bir durum oluşumuş olabilir. bilirsiniz çay kaşığı koyarlar bazen, metaller ısıyı hızlı ilettiğinden cam o kadar da etkilenmesin diye sıcaklık değişiminden.bilmiyorum ne kadar ifade edebildim düşündüğüm olasılığı, aynı günde iki kere dnek gelmesi de ayrı bir olay; ama siz yine de dilinizden nas ve felak surelerini eksik etmeyin derim..

Düz zeminde kaymasının fiziksel bir açıklaması vardı.
Yani olabilitesi mevcut. Metafizik olayına bağlamamak gerekir hemen.

Ürperdim. :18:

Nazar deyip geçelim en iyisi.
Eğer hep devam ederse farklı bir şeyler olabilir. :26:

ya canım sen bi yerde sıradışı bişey yaşadığını yazmıştın, okuduğumdan beri aklımda valla ne yaşadın ya:26::26::26::26::26:

başlık sahibi arkadaşım çatlasa neyse ama tuzla buz oldu diyosun, ilginç gerçekten
:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…