ilk defa böyle bir şey gördüm.sadece çok şaşkınım...

nazar derler, inanıyorum bende
bi arkadaşta bunun açıklamasını yapmış zaten

ayni olay benim basimada geldi ben salondaydim mutfakta masamin uzerinde bir süsüm vardi camdan o kirilmisti tam masanin ortasindayi cok sasirdim sonra ertesigun esim bosanalim demisti ve ayrildikta ama evde sürekli bisiler kiriliyordu durup dururken genelde nazar cikti derler ama bizde tersi oldu :96:

zaten bugün de hepimizi ilgilendiren kötü bişey oldu... buna bağlıyım mı bağlamıyım mı diye düşündüm ama....

Üretimi esnasında düzgün temperlenmemiş bir cam ürünü, ürün üzerine yağlı elle dokunulmuşsa veya örneğin üzerine bir sinek konup dolaşmışsa bile farklı genleşmeden ötürü patlayabilir. Patlamakta tuz buz olmak şeklinde olur zaten.

Ama nazara da inanırım, insanların farklı enerjileri olabileceğine..

evde lohusa falan var myıdı? benim kuzenim lohusayken resmen dadanmışalrdı ona.
bardak kırılmaları dantellerinin buruşturulup kapı eşiklerine tıkılmaları en son tuvaletine pislemişlerdi neler çekti
eşi de hödüğün tekiydi bize çok sonra anlattı canım benim ya delirmediğine şükrediyorum

nazar çıkmış. ben ilk evlendiğimizde olurdu. rafın üzerinden bardaklar üzerime atlardı resmen hatta bir keresinde göğüs ucuma gelip acıtmıştı. bardaklar kırılırdı sürekli. sonra durup dururken vitrinin camı altına bir düştü şangırtt içindeki porselenelr kırıldı. şimdide bir borcamım bir sürahim kırıldı daha yeni. allah kem gözlerden sakınsın sürekli dua okumayı ihmal etmeyin. ama nazar bu çekiyoruz elimizdende bişey gelmiyor.

ay gerçekten kötü oldum bi bu konu bi de içimde nefretten başka bir şey yok konusu ürperttü beni nese kafanızı yormayın böyle şeylere 5 6 sene önce benim de nazar boncuklu yüzüğüm elimde kırılmıştı

bizde ilk arabamızı aldığımızda eltimlere gitmiştik onlarda sagolsunlanlar bir hayırlı olsun bile demediler eşim arabayı park etmeye gitmişti kapısını kitlemiş bomba patlaması gibi bir ses duydum diyor ve arabanın arka camı tuzla buz olmuş, bizde nazara yorduk olayı hepimizi allah beterinden saklasın.

aklıma deprem geliyor. deprem öncesi ilginç olaylar. Allah korusun.

bizim evde ya da bana çok olur öyle kırılmalar bir keresinde yaklaşık 1-1,5 metre uzağından geçtiğim vazo ortadan ikiye ayrılmıştı herhalde 6-7 ay öylece durdu içine defalarca su vs. kondu ama o gün tam şehir dışına duruşmaya gitmek için yola çıkacakken kırılmıştı hem de kalın camdı annem kaza çıkmış demişti

bir gün cam nazar boncuğum kolumda ortadan ikiye ayrıldı durup dururken annemi aradım bana bir nazar oku böyle böyle oldu diye tam elimdekinin kırıldığı anda annem nazar duası okumayı bitirmiş zaten bana nazar çıktı yani

sonra kaynımın düğününde herkes aman ne mutlu ne güzel bi çift modundaydı eve geldik ışığa basmamla lambaların tuzla buz olması iki oldu

bunun dışında sürekli bişiler kırılır çatlar evde ben inanırım nazardan olduğuna

en yakın arkadaşım yeni evliyken ev ziyaretine gittik bir iki ay sonra nazardan konuşuyorduk bana biliyor musun bizim evde sadece siz gittikten sonra bişi kırılmadı onun dışında herkes gelip gititğinde kırılan oldu ben o zaman daha çok inandım senin de eşinin de kimseye haset etmediğine demişti

biz en son eşimin ailesi tarafından depo olarak kullanılıp da harap edilen evi kısmen yaptırıp taşındığımızda mutfak dolabımız çöktü biz de iyi kırk yıl boyunca nazar değmez toptan çıktı demiştik :)) tabi bu tamamen montaj ustalarının beceriksilziği ama muhtemelen nazar veya kaza çıktı de geç fazla da üzerinde düşünme negatif şeyleri üstüne çekersin

tuhaf vakalar bende de olduğu olmuştur lakin ben de sizin gibi önce bilimsel yönünü ele alıyorum.olasılıkları kafamda tarıyorum,mantığını bulmaya çalışıyorum.fizik kimya ve bilimum bilimsel yönlerini kafamda tarıyorum.genelde beni tatmin eden de açıklama getiriyorum kendime.sonuçta nazar dediğimiz olay da kötü enerjinin birikiminin dışa vurumudur.herşey iyi hoş da,bir de bilimin bende sustuğu an olur o zaman kıdım kıdım çaktırmadan kitaplığıma ilerleyip dua kitapçığıma bakınıyorum...

lohusa değil de kuzenimin eşi hamile:26:

Aynisi basima geldi.benim 1 metre oteden ayagimin ucuna dustu we ruzgar vs hc bi etken yoktu herkes sok oldu.ufak siyriklar oldu ayagimda.ama gorsen resmen biri bardagi bana firlatms gbydi

Seyir halindeyken arabanın ön camının durup dururken patladığını hayal edin. Bir de duşakabin camı patlamıştı bizim. Yalnız bunlar temperli camlardır yapıldıktan sonra tekrar fırınlanır ki basınç azalsın olası bir tehlikede tuzla buz olsun ki büyük parçalar ciddi yaralanmalara sebebiyet vermesin. Gerçi o minik parçalarda yakındaysa fena acıtıyor ama tabi kesi yapacak türden değil. Kili bile iyice yoğurmadan fırınlarsan içindeki minik hava boşluğundan mütevellit fırında olmadı çıkınca patlar yaptığın şey.
Tabi bardak camı öyle değil ama yani yapım veya şekillendirme aşamasından kaynaklıdır. Sıcak ve soğuğa yeterince dayanıklı değildir defosundan ötürü.

kızlar birde annem hep der bize ama yapmıyoruz nedense hep unutuyoruz. evde cam eşya çok kırılıyor deiğimde eşinle birbirinizin arkasından habersizce bardak kırın dedi. üzerimizde çok kem göz var onu hafifletirmiş. batıl inanç gibi ama eskiler bişey bilmeze demezler diyede düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…