İlk defa böyle oldum

gizmoo567

Hayallerimde yanık kokusu var.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
1.079
1.092
63
Merhaba

İlk defa böyle bir duyguya kapıldım anlatmak istedim. Yeni üniversiteden mezun oldum 22 yasindayim. Bugün liseden bir arkadaşımla bulustum. Ortak arkadaslarimizin bazıları evlenmiş. Ve yine bir tanıdığım ağustosta evleniyormus. Garip bir duyguya kapıldım. Ben ne zaman evlenicem acaba evlenebilecek miyim diye düşünmeye başladım. Annem ve yengeme anlattım. Ohoo diyorlar biz senin yerinde olsak gencligimizi yasariz. Çok erken daha diyorlar. Biz keşke senin yerinde olsak falan diyorlar. Ya çok tuhaf oldum. Evlenmek için acele etmeliymisim gibi hissettim. Gerçekten gençliği yaşayıp evlenmek daha mı güzel evli herkes bekar hayatını ozluyor. Tam anlatabildim mi bilmiyorum da işte böyle tuhaf oldum ya. Sizin dusunceleriniz neler? Evlenmek için erken mi? Önce gençlik mi yaşamalı?

Nasip kısmet işi bunlar. Bi bakmışsın evleniyosun. Zaman çabuk geçiyo. Yaşında büyük değil zaten.

Bir adamla butun bir omrunu gecireceksin zaten neden acele ediyorsun ki? Hayatini yaşa evlendiginde keşke sunu da yapsaydim deme. Her seyin zamanında tadi var. Henuz gencsin bence ilk once bir ise gir hayati ogren dusuncelerin yerlessin sonra zaten evlenmeyi sana dusunduren biri çıkacaktır.

Evet kesinlikle evlenip bir on çocuk yapmalısın...Tabii ki de erken annen yengen ne demiş sen ne düşünüp yazmaşsın.
Ya hayır hemen evlenmeliyim demiyorum ama hedef bu mu olmalı ya? Bilmiyorum tam anlatamadım heralde ben. Evet daha küçük bir yaş ama benden küçükler bile evleniyor. Genelde üniversite okumayan arkadaşlarım is buldu ve evlendi. Ve ben okudum 4 yıl bitti is yok evlilik de yok öyle işte ya :))

Daha yeni mezun olmuşsun iş bulursun sonra da eş yav hayatını yaşa sonra evlenirsin kendinden küçükleri düşünme okumadıkları için iş bulup hayatlarını kurmuşlar herkesin şartları ve hayatı bir değil.Kıyaslama kimseyle kendini.

Canım sırf evlenmıs olmk ıcın evlenılmez sevmeden asık olmdn evlenme cunku sevmedıgın bı adama katlanamazsın bsanmak zrunda kalırsın bu defada evlı arkadaslarına ımrenerek psıkolojını bzarsın... Yasın kucuk bı evlılıgı kaldrabılecekmısın al sana abla tavsıyesı gencsın gez toz cok asık oldgn bı adamla evlen cunku evlılık kacmıyr 30 yasında evlenıp ıkı ay snra hamıle kalırsın arkadaslarınla arayı bı anda kapatmıs olrsn

Ünlü bı düsünürün de dedıgı gıbı bu yasta evlılıgı dert edınıyrsun da sen yorgana nevresım gecırebılıyon mu onu soyle

Ben seni anladim okul bitince insan hemen sinif arkadaslari yada yasitlariyla karsilastirir kendini cunku ogrencilik bitmis gercek hayat baslamis oldugundan biraz insan kendini hayatin icinde kaybolmus hisseder ozellikle hemen atamasi is bulmasi olmayan bir bolumden mezunsan o bosluk hissi daha fazla olur bir hayata gec kalma hissi herkesin yaptigina veya girdigi yollara bakip kendini geride hissetmek...

Yasin cok genc once meslegine agirlik ver illaki diledigin gibi birisi cikacaktir karsina hic acele etme bence..

22 yaşında birisi böyle takıntı içine girmemeli, senin yaşlarında bi tanıdığım evlenmişti şimdi 24te çocuğu var ve çok enteresandir ki öle öle evlendiği adamın romantik olmayışınından tut da herşeyinden yakınıyor.sebebi de laf dinlenmemesi! Zamanında yapma gülüm çok erken daha biraz daha bekleyin dememizi dinlemedi kafasının dikine gitti. O da dert ediyordu kendine bekarlığı. Çok geçsin hayata atıl paranı kazan nasibn gelir seni bulur zaten . Kostur kostur evlenenenleri görüyoruz maalesef hepsi dert içinde.27de evlendim evlendigim gün acaba erken mi dedim hesap et.

Nasibin ne zaman cikarsa o zaman evlenirsin cnm hadi evleneyim dersin ki ben 22 de evlenmek genc anne olmak cok istedim oldu mu hayirne talipler kimler geldi gecti isinamadim evlenemedim 27 de ancak evlendim yani bu isler planla olmuyo cnm belkide 30 u geckin yasda evlenicen belkide seneye bilemezsin bu gonul isleri ha deyince olmuyor nasip kismet hayirlisini iste

Allah aşkına evlilik diye düşündüğünüz şey ne? Evim, tabağım çanağım olacak, akşama kocişime yemek yapcam, elinde çiçeklerle gelecek romantik romantik yemek yicez, oturup koklaşcaz, dokuz ay sonra da bebe gelecek. Bu mu özendiğiniz şey?

22 yaşında bir insan nasıl geleceğimi inşa ederim, nasıl iş bulurum, iyi yerlere gelirim, kariyer yaparım diye düşüneceğine evlilik derdine düşmemeli.

Bir adamla butun
Aynen böyle hissediyorum valla.

Tokat gibi geldi valla iyi de oldu.

evlendiği kişi her anlamda dengiyse, erken evlilik diye düşünmüyor insan.
eğer değilse erken evlendiği için tüh vah ediyor.

İşte bir yandan da sanki hiç evlenemem gibi geliyor bana.

Sanki herkes düzenini kurmuş da ben ortada kalmış gibi hissediyorum

Yok yok takilma sen o mezun oldugu gun nisan takanlari , ayni yaz agustosta dugun yapanlara herkesin hayati farkli kimseyle kendini karsilastirma ozellikle evlilik konusunda kendine hic geri eksik hissetmene gerek yok. Dedigim gibi meslek is kariyer konusuna oncelik ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…