İlk defa gelecek kaygısı

Yurtdisinda masteri nasil finanse etmeyi dusunuyorsunuz? Master burslarinda rekabet cok yuksek. Bir cok ulke de cok yuksek harc var -Ingiltere, ABD vs-. Ben yurtdisinda doktora yapiyorum, bu yolu deneyen cok arkadasim var ama kabul almak yetmeyecek, eger burs cikmazsa ogrenci vizesiyle yurtdisina cikabilmeniz icin bir cok ulke banka hesabinda dondurulmus para gormek istiyor. Bu kisimlari da dusunmenizi tavsiye ederim.
O kısımları da düşündüm burs bulmam şart zaten daha küçük ülkeleri düşünüyorum

Cok riskli . Diyelim anlaşamadınız ve ayrıldınız ozaman da size iyilik olsun diye yardım edeceğini hiç sanmıyorum. Tüm emekleriniz bir anda çöpe gidecek. Erkek arkadaşın ipiyle kuyuya inmeyin bence.
Evet kesinlikle katılıyorum buna o yüzden reddettim ama kafamda da bir acaba kaldı

Kpss ciddi bi sinav bence ona calisip atanmak alacaginiz para tl uzerinden biriktirseniz bile yurt disinda paraniz pul olmus olur 100 bin tl biriktirsen 10 bin dolardan az, anlami yok gibi bir sey... kaldiki 100k biriktirmek de saglam para oluyo gunun ekonomik ve yasam sartlari icinde.. bu yol baya utopik sadece bunu soyleyebilirim.
Iyi bi okuldan kastiniz odtu itu bilkent koc sabanciysa yurt disi kapilari acilir diye dusunuyorum ama ege universitesiyse yurt disi kapisi muhtemelen acmaz, yani hazirdan yemeden acmaz, elbet hazir paranizin bulunmasi lazim ama kpss utopik bi yol..

Kadınlar merhaba, konuyu özetlemek gerekirse;
İyi bir okuldan mezun oldum ama kendi alanında çalışmadım o zamanlar iyi getirisi olan başka bir işte devam ettim. Kendi alanıma yönelmek istedim birkaç ay çalıştım pandemi oldu çıkartıldım. Sonra yine bir girişimim oldu biraz freelance idare ettim eğitimler aldım derken riske girip kendim tamamen yapayım dedim bir yer tuttum borç aldım. Ancak giderler gelirleri çok aştı devam etmemeye karar verdim ve ilk defa gerçekten parasız kaldım, yine ufak borçlandm.
4 yıl oldu mezun olalı. Şimdi kafamda binbir senaryo dönüyor.önceden rahattım bir şekilde kendi ayaklarım üzerinde durup yasadım çok kaygı duymadım. Şimdi ise duyuyorum son fiyatlar ekonomik kriz falan derken umudum azaldı.
Yıllar önce yurtdışında master a niyetlenip yarım bırakmıstm. İngilizcem fena değil biraz çalışıp iyi puan alabilirim TOEFL da
Sorum şu:
Birkaç ay yine gelir olmadan master için uğraşılır mı ? Borç alarak. Veya KPSS mi çalışmalıyım?
En azından birikim yapana kadar sabit maaşım olur öyle yurtdışına çıkarım, ya da geç mi olur ?
Veya hayalperestliği bırakıp iş mi aramalıyım ?
Ki asgarinin bir tık üstü olur genelde maaşlar.
Kafam çok dolu ve hem burada sıkışmış hissediyorum hem de çalışmıyor iken faydasız hissediyorum.
Dipnot: Avrupa'ya gitme şansım var evlilik yoluyla ama bunu bu şekilde yapmak istemiyorum sadece işim görülsün diye teklif edildi

Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz?
Yurtdışı için evlilik yapmazdım.Üniverste mezunu olup asgari ücret civarı bir işe de girmezdim.Akademik kariyer ya da master hangisi daha parlak görünüyorsa alanınızda mesela atanma şansı yüksek mi ? Ya da master yaptığınızda üniverstede kalma şansı mı daha yüksek? Hangisi daha aydınlık bir tablo ise ona yönelirdim ben olsam.

Henüz 26 yaşındasınız elediğim iki şık yakın vadede iyi gözükürken uzun vadede hiç içaçıcı değil.Hayallerinizin peşinden gidin bir iki sene daha.Olmazsa akışa bırakırsınız kendinizi henüz bunun için erken bence.

Atanmak için çalışırsam yapabilirim, puanları yüksek sayılabilir 80 üstü ama zorlamadan 75 almıştım hiç çalışmadan. Aslında kaçıyorum kpss den yıllardır, sabit hayat istemediğim için. Şu an gözüme güzel göründü. Akademik düşünüyorum master + doktora gibi. Burs araştırıyorum. Sınavlarla aram iyiydi her zaman. Özel sektörde freelance kendim yapamıyorum artık maddi olarak zorluyor
Burdan gitmenin yollarını da arıyorum

Back
X