Kadınlar merhaba, konuyu özetlemek gerekirse;
İyi bir okuldan mezun oldum ama kendi alanında çalışmadım o zamanlar iyi getirisi olan başka bir işte devam ettim. Kendi alanıma yönelmek istedim birkaç ay çalıştım pandemi oldu çıkartıldım. Sonra yine bir girişimim oldu biraz freelance idare ettim eğitimler aldım derken riske girip kendim tamamen yapayım dedim bir yer tuttum borç aldım. Ancak giderler gelirleri çok aştı devam etmemeye karar verdim ve ilk defa gerçekten parasız kaldım, yine ufak borçlandm.
4 yıl oldu mezun olalı. Şimdi kafamda binbir senaryo dönüyor.önceden rahattım bir şekilde kendi ayaklarım üzerinde durup yasadım çok kaygı duymadım. Şimdi ise duyuyorum son fiyatlar ekonomik kriz falan derken umudum azaldı.
Yıllar önce yurtdışında master a niyetlenip yarım bırakmıstm. İngilizcem fena değil biraz çalışıp iyi puan alabilirim TOEFL da
Sorum şu:
Birkaç ay yine gelir olmadan master için uğraşılır mı ? Borç alarak. Veya KPSS mi çalışmalıyım?
En azından birikim yapana kadar sabit maaşım olur öyle yurtdışına çıkarım, ya da geç mi olur ?
Veya hayalperestliği bırakıp iş mi aramalıyım ?
Ki asgarinin bir tık üstü olur genelde maaşlar.
Kafam çok dolu ve hem burada sıkışmış hissediyorum hem de çalışmıyor iken faydasız hissediyorum.
Dipnot: Avrupa'ya gitme şansım var evlilik yoluyla ama bunu bu şekilde yapmak istemiyorum sadece işim görülsün diye teklif edildi
Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz?