- 14 Aralık 2011
- 1.712
- 1.703
- 333
- Konu Sahibi yasmincafe
-
İyi akşamlar arkadaşlar,
Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum. Benim küçük bir işyerim var eşimle birlikte yürütüyorduk fakat eşim kaptanlık mesleğine geri döndüğü için 6 aylık bir ayrılık dönemimiz oldu. Yanıma yanlız kalmamak için yiğenimi aldım ve yaşı henüz 16. Yaklaşık bir aydır birlikte çalışıyoruz ve elimden gelen herşeyi yapıyorum onun için. Sıkılmasın diye gece gezmelerine götürüyorum, maaş veriyorum , sıfır telefon aldım ne bileyim hiç bir eksiğini bırakmadım ve karşılığında tek bir şey istedim. Oda bu esnaf çevresinde hal ve tavırlarına dikkat et sakın kimseyle gönül ilişkisine girme ve bana laf getirme dedim. Ben ve eşim muhafazakar bir aileyiz ve burda herkes tanır bizi laf gelmesinden korktuğum kadar bişeyden korkmam neyse uzatmayım o kadar uyarmama rağmen sevgili edinmiş kendine hemde eşimin samimi arkadaşının yiğeni. Sen ne ara telefonunu aldın çocuğun ne ara facebooka ekledin ne ara görüştün. Bunları duyunca çıldırdım ve defalarca uyarmama rağmen gözümün içine baka baka yalan söyledi bana. bu gün orucunda etkisiyle çok sinirli davranıp hemen eşyalarını toplayıp gidiyorsun dedim ve annesini arayıp aldırdım. sürekli ağlıyor siz beni anlamıyorsunuz ben çok seviyorum diyor. Ve dün tanıdığı biri için kardeşini annesini beni ezdi geçti. Sizce ben burda doğru bir hareketmi yaptım yoksa çokmu üstüne gittim. Eşimde olayı duydu ve kesinlikle orda kalmasın gönder dedi ama içim nedense rahat değil. ergen çocuğu olanlar belki nasıl davranmam gerektiği hakkında bir öneri sunar. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Biraz anlayışsız davranmışsınız.
Sakince konuşsaydınız sizin denetiminizde görüşselerdi.
İnsanları kozaya sokamazsınız.
Keşke bu kadar fevri davranmasaydınız.
yeğeniniz kız mı? bence çok tepki vermişsiniz evden resmen kovulmuş bu kötü bir anı olacak onun için
insanlar konuşa konuşa anlaşır demişler keşke konusarak güzelce uyarsaydınız
ergenlere böyle tepki vermemek gerek
ergen bir çocuğum yok ama nasıl davranılması gerektiğini biliyorum adı üstünde çocuk dimi bu ??? sizin çocuklarınızın da ya da sizin de bu gibi yalnışlarınız olacaktır, katlanmak zorunda değilsiniz tabiki ama başka bir sebepten dolayı işten çıkartabilirdiniz. Bana göre hatalısınız...
Bence yanlis yapmissiniz
tamam siz muhafazakarsiniz da o daha 16 yasinda yani elbet boyle olaylar olacak
siz uyardiginiz halde yapmasi onun hatasi ama unutmayin ki o daha cocuk
siz cok fazla tepki vermissiniz bana gore yaptiginiz hareket onur kirici
sirf sevgilisi var diye evden kovmak (ve esinizin de onay vermesi) bana cok itici geldi acikcasi
o kizcagizin onuru ne kadar kirilmistir kim bilir "topla esyalarini gidiyorsun" denilince.
bence o kizin yakinligini kaybettiniz artik
hep kotu bir hatira olarak kalabilir bu onun zihninde
daha duzgun bir yolla cozmek varken keske boyle yapmasaydiniz..
Dinimizde cevreden laf gelmesi mi yoksa bir cocugun kalbinin kirilmasi mi daha gunah bir dusunun isterseniz
çocuğum yok ama bence doğru bir karar vermişsiniz .. ve onunla baştan nasıl davranması gerektiğiyle ilgili konuşmuşsunuz
buna rağmen üstelik eşinizin arkadaşının yeğeni ile .. ve daha bir ay olmuş ... tepkiniz farklı olabilirmiydi evet .. biraz daha sakin bir konuşma şeklinde .. ama olan olmuş birkere..
gönlünü alırsınız birara... öyle büyük yaralar açacak bir olay yok ortada.. yarın birgün başkasını bulur unutur geçer sizin onu gönderdiğinizi ... neler unutulmuyor... hep deriz burada...
ayrıca 16 yaşında artık çocuk yok kalmadı yani öyle görüyorum çevremde hepsi bizleri ceplerinden çıkarır haldeler..
ortaokuldayken bizler sokakta top oynarken şimdikilere bakıyorum ellerde son model telefonlar facebook da twitter da içli içli şarkılar giderli sözler eşliğinde sevgili yapmanın derdindeler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?