- Konu Sahibi yasmincafe
-
Ya canım inan ki sakin konuştum önce duyduğumda. Ama onunla buluşmaktan geldiğini öğrenince çok kızdım. bir gün öncesi annesiyle başka yere iftara gitti. Kadını orda rezil etmiş ağlamalar zırlamalar çok seviyorum o çocuğu demeler. Daha 3 gün oldu kim o bu kadar seviyorsun. Önünü boş bıraktılar evden kaçtı. Bunlar ergen diye herşeye normal bakar kızmazsak önümüzü alamayız. ben onun iyiliğini düşünüyorum yeri gelince ben büyüdüm diyor ama kafası basmıyor doğru olana. Hep cinlik peşinde be gelemem yalana falan bu gün onun yalanını cezasız bıraksaydım sürekli yapacaktı. Kızını dövmeyen dizini malesef dövdü bunada çok şahit olduk. Rabbim düzgün ahlakla evlat yetiştirmeyi nasip etsin.
Bir lise öğretmeni olarak yazıyorum tepkiniz olması gerekenden çok fazla. 16 yaşında bir genç kızı yanınıza yalnız kalmamak adına çağırmışsınız madem olabilecek bazı problemleri serin kanlılıkla çözmeniz gerekiyor. Hele ki durumu eşinize anlatmanız hiç hoş değil. Eşinizin verdiği tepki daha da kötü.
Teyzem beni o yaşta apar topar evinden kovsa muhtemelen ondan nefret ederdim. Kim bilir o neler hissediyordur..
Amiin cümlemizin inşaAllah..
bence içini rahat olsun giderkende gayet normal gitmiş anlattığına göre... daha önce evden kaçtığını söylüyorsun.. Allah göstermesin.. birde o çocukla cahillik edip kaçıp gittiğini düşün yada başka birşeyler.. bu sefer senin yaşayacağın vicdan azabı bi taraftan emanete sahip çıkamamış olmak ve karşı tarafa olan sorumluluğunu hiç düşünemiyorum .. o zaman sen ağlayacağına şimdi o ağlasın ki yaşı küçük cahil döneminde unutup gideceği birşey.. yeğenin anlayacaktır daha sonra senin haklılığını.. ben böyle benzer bir duruma şahit olmuş biri olarak kesinlikle hatalı olmadığını düşünüyorum
Bu işte sizin hiçbir suçunuz yok. Ablanızın çocuğu anladığım kadarıyla. Fazla sorumsuz yetiştirmişler, çok şımartılmış belki de. biraz da yapı. Ama çocuğun eğilimlerini görüp küçük yaşta önlemini almak lazım. Her zaman iyiye doğruya yönlendirmek lazım.
Siz yapabileceğiniz en büyük iyiliği yapmışsınız. Ona yeni bir sayfa açmaya karar vermişsiniz her şeyi kabullenip. Onun da biraz düşünmesi lazımdı. 18 saat uyur mu 16 yaşında bir insan. Çok yazık gerçekten çok yazık. En verimli çağlarını zehir etmiş. Annesi babası buna göz yumuyor. Sizin yapabileceğiniz gerçekten başka bir şey yok. Yarın öbür gün bir şey olsa suçu size kalacağına evinde yatsın..
O çocuğun spor yapması lazım, kitaplar okuması lazım ne biliyim çalıkuşu falan türk edebiyatının güzel eserlerindeki saf aşkları ağlayarak okuyacak yaşlar, yabancı dil öğrenmesi lazım, güzel bir arkadaş çevresi olması lazım, haftasonları kız arkadaşlarına yatıya gidip sabaha kadar dedikodu yapmak en büyük çılgınlığı olmalı o kızın. Belki o gecelerin birinde 3-5 sigara :)
Ben de çok yaşlı değilim ki 25yaşımdayım. bu kadar mı değişti her şey..
İşi dine götürmeyin ama yalana katlanamam ve başımızda erkek yoksa hareket ve tavırlara daha fazla dikkat etmek gerek. Ben ailemden böyle gördüm ve yiğenimi dövsemde gelir öper küsmez çünkü o kadarda sever. O bu davranışı hak ettiğini zaten biliyor giderken hiç bişey yokmuş gibi öperek gitti beni. Yani bizim aile yapımız birbirine düşkündür. o kendi tercihini yaptı. Ona peşin söyledim gidersin diye ne yapcaktım çanak tutup izin mi verseydim berberde çalışan serseri çocuğa. Teşekkür ederim yorumlarınız için ...
Berberde çalışanlar serseri mi oluyor.... Muhafazakarlığınızdan öğrendiklerinizden biri de insanlara bu yaftaları yapıştırmak mı....
Valla hiç tavsiye etmem canım, bu kızın evliliği de size sorun çıkarır. Evlenir anında hamile kalır. Onu bile akıl edemez sorumluluk yok diyosun. Bebeğine bakamaz. Onla da siz uğraşırsınız. Zaten ne bebek ne ev emanet edilir çocuk daha baksana.. 2 sene sonra kocasından da boşanıcam diye kapınıza gelir. Al sana çifte bela. Biraz durulmasını bekleyin.. Biraz daha büyüyünce işe falan girmek ister belki doğru düzgün. Hoşuna gider para kazanmak, kazandığı parayla giyinmek süslenmek kimseye hesap vermeden.
Madem lise öğretmenisiniz şöyle söyleyim. Bu kız 48 gün okula gitmemiş ve okul yönetimi ailesini arayıp bilgilendirme yapmamış. Evden kaçtığı gün okula gittik ve müdür söyledi. Haberimiz yok nasıl bir okul dedik mektup gönderdik dediler telefon yok ya bilmem ne tarihinde yaşıyoruz. Neyse biz gitti yeri tespit ettik getirdik. tam 1.5 yıldır evde yatıyor okumakta istemiyor dışardan bitir dedik hangi sınavın olduğundan bile haberi yok. Biz bunun bütün bu yapmalarına rağmen hep iyi yaklaştık. Ya bir insan 18 saat uyurmu bu uyuyordu. ben kendi yanlızlığımdan ziyade o biraz insan gibi yaşasın diye yanıma aldım. Bir dediğini iki etmedim ve sadece ondan sakın burda bu çevrede kimseyle sevgili falan olayım deme dedim. Burdaki herkes eşimi tanır ben söylemeseydim başkasından duyacaktı. şimdi emanet bir kız var ortada babası bana güvenmiş nasıl göz yumsaydım. Eşimin arkasında iş çevirmek hiç adetim değildir, Eğerki kendi yanlızlığımı düşünseydim çanak tutar göz yumardım buda gösteriyor ki onun iyiliği için gönderdim. Ben onu en yumşak dille uyardım sigara içmesine bile müsade ettim sırf sizin dediğiniz gibi ergen diye. O bütün iyi niyetleri doldurdu. Babasına teyzem çok uyardı haklıydı demiş yani kin beslenmez bizim ailede yarın iftara gidicem merak etmeyin ama sizede tavsiyem teyzeniz anne yarısı ne yaparsa yapsın nefret etmeyim
Berberde çalışanlar serseri mi oluyor.... Muhafazakarlığınızdan öğrendiklerinizden biri de insanlara bu yaftaları yapıştırmak mı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?