İlk Defa Kedi Bakacaklara 10 Yararlı Tavsiye

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
133
42
Yalnızlıktan sıkılanlara en çok kedi bakmak önerilir. Peki kedi beslemek o kadar kolay mıdır? Meraklıfare farkıyla çok işinize yarayacak 10 tavsiye:

1-) İlk öncelikle kedi alıyorsanız evin içinde besleyin. Balkona koyacağım, yoksa evi kirletir gibi bahaneleriniz varsa işkence etmeden geri götürün. Zira yavru kediler soğuğa dayanamaz.

2-) Evinizdeki koltukları tırmalamalatını istemiyorsanız pet shop'tan kedi oyuncakları alın. Tırmalama tahtası önerilir.

3-) Kediniz yavruysa hazır sütü önüne koymayın. Sütü ılık suyla karıştırıp öyle verin. Bunun nedeni anne sütünün bu kıvamda olması.

4-) Kedinizin döktüğü tüyleri temizlemek istemiyorsanız her yerde bulabileceğiniz, sert olmayan fırçalarla her gün tüylerini tarayın.

5-) Kedinizi size alıştıktan sonra ara sıra dışarı salın. Eve tıkmak ona işkence olur.

6-) Banyo yaptıracaksanız kesinlikle soğuk su kullanmayın. Ilıttığınız su ile hafifçe ıslatın, sonra evde bekletin.

7-) Dışarı salmayacaksanız balkonunuza bir leğene kum doldurup burayı tuvalet haline getirin.

8-) Mama konusu çok önemlidir. Ama mama şart değil, zira bu para kaybıdır. Evde yaptığınız et, tavuk, balık, makarna gibi yemeklerden onlara da verirseniz, biraz da mama ilave ederseniz bu sorunu halletmiş olursunuz.

9-) Odaların kapılarını kapatmayın ve ya onları bir yere kapatmayın. İstedikleri gibi gezip eğlenmeleri sizi de mutlu eder.

10-) Son olarak bit ilacı alarak düzenli bir şekilde uygulayın.

Kusura bakmayın ama mama konusu, bit ilacı gibi bilgiler tam olarak yanlış, düzenli kendi dış parazit aşıları vardır bunları yaptırmanız gerekir ve ayrıyetten mama konusunda onlar için en iyi besin değerlerine sahip birinci kalite mamalar kullanmanız gerekir ve karşılaşabileceğiniz sağlık problemlerini önleyecektir. Özellikle veterinerinizin önerisi varsa onu kullanın, benim veterinerim hills demişti ben onu kullanıyorum. Ayrıca kediler kendilerini yalayarak temizlerler yıkanmaları sakıncalıdır, eğer ekstra bir durumu yoksa yıkanmazlarç

Back