ilk defa tp bebek yaptranlar tecrbelerinizi bekliyorum

AayseA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
117
0
96
Diğer
:çok üzgünüm:ben ilk defa tüp bebek deniycem ve çok kafama takıyorum tedavi süreci uzun ve karışık bilgisi olanlardan yorum bekliyorum....

besmeleyi çek ve başla güzelim korkma evet biraz uzun sıkıcı yıpratıcı ama inşallah sonucu güzel olacak karışıkda değil aslında çünkü dr un ve hemşireler seni yönlendirecekler tek yapman gereken söylenenleri harfiyen yapman allah kolaylık versin emeklerimizi boşa çıkarmasın

bende ilderisi gelirk defa yapacağım bence sakin olmalıyız ve ol bol dua etmeliyiz

Ben de ılk yapacaklar arasındayım kısmetse yaza ınŞallah.nasıl yapılıyor neler yapılıyor ınceleyıp duruyorum.

:çok üzgünüm:ben ilk defa tüp bebek deniycem ve çok kafama takıyorum tedavi süreci uzun ve karışık bilgisi olanlardan yorum bekliyorum....

Canım sımdıden sana kolay gelsın ve hayırlısı olsun.Ben 2 defa tup yaptırmıs bırı olarak sana yardımcı olurum.Eger vucudun ılaclara guzel yanıt verırse yumurta sayın ve kalıten cok olur ayrıca sansın artar.Bırde esınde problem varsa beslenmesıne dıkkat etsın.Gunde bır bardak sabah ac karnına nar suyu ıcsın.Kecı boynuzu da kaynatıp ıcır.Yalnız nar suyu katkısız saf nar suyu olsun,buyuk alış verıs merkezlerınde var.Sende ıcebılırsın bunları.Bana tup bebek merkezı soylemıstı.Bana ıkı protokol uygulandı.Bırıncı denememde antagonıstlı yanı kısa protokol ıkıncıde ıse uzun protokol uygulandı.Yanı lucrın le basladım.Ucuncuye Allah kerım artık bızım kımızde de problem cok o yuzden olmadı.Sana bolsans umarım bebegını kucagına alırsın.Hıc korkma her sey cok kolay artık yumurtalarını narkozlada aldırabılırsın.Optuma.s.

Selam kızlar hepinizeeea.s...bende haziran yada temmuz ayında başlayacam tüp bebek tedavisine..ama çok korkuyorum:1no2:..bugün sürekli her bölümü okumaya çalıştım,ama kafam iyice karıştı beni ne beklediğini öğrenmeye çalışıyorum ama malesef karamsalığa kapılıyorum..ben rahim filmi çekilirken anestezi istemiştim 8 ay önce ,bu ayda histeroskopi yapılıcak bana gene anestezi alıcam.bugün bir video izledim yumurtalıklar toplanırken gene anestezi yapıyolarmış:çok üzgünüm:aceba ağrı mı oluyo onları toplarken..sizler ne hissetiniz ?nolur tecrübesi olanlar biraz daha detaylı ve adım adım bizi ne beklediğini yazarmısınız:a015:

canım yumurtalar toplandığı zaman anestezi ile toplanıyo zaten baygın oluyosun hiç birşey hissetmiyosun yani ağrın olmuyo kafana takma trasverdede uyanıkken oluyo ağrın yine olmuyo hereze bol şans :lepi:

Arkadaşlar korkacak,kafanızı takacak hiç birşey yok.Bu tedavide en önemli olan moral.Size verilen ilaç göbekten rahatlıkla yapabileceğiniz canınızı acıtmayacak iğneler.Ki ben iğneden çok korkmama rağmen hepsini kendim yapmıştım.En fazla 28 gün sürecek bu tedavi bebeklerinizi kucağınıza almanızı sağlayacak.O yüzden kafanıza takmayın.
Yumurta toplama işlemi sedasyon anestezi şeklinde yapılıyor ve işlem bittiği anda uyanıyorsunuz.Hissettiğiniz tek şey 1,2 saat süren adet ağrısı şeklinde.....Anestezi verilmesinin sebebi sizin stres olmadan kısa sürede yapabilmek.
Ardından 3 ila 5 gün içinde transferiniz yapılıyor.Buda normal muayene ortamında gerçekleştiriliyor.
Tüp bebek , bizim gibi uzun süre bebek sahibi olmak isteyen anneler için, abartılmayacak kadar kısa ve acısız bir tedavi.

canm hiç korkma yumurtlarını topladıklarında hiç bişey hissetmiyosun uyutuyorlar zaten transfere gelince 5 dk ya sürüyor ya sürmüyor bu muydu diyosun. Tedaviye yeni başlayacak ve ya başlayan bütün arkadaşlara hayırlı olsun. Emeklerinin sonucunu bebeklerini kucaklarına alarak alırlar inşallah Korkulacak hiç bir şey yok....

başka bir topicte yazmıştım aynen iletiyorum

canım ben tedaviye başladığımda ilk 4 gün günde bir tane göbekten olmak üzere toplamda 4 adet iğne oldum. bu iğneler yumurtalıkların gelişmesini sağlamak için. sonraki 3 gün ise göbekten ikişer tane iğne oldum. bunlardan biri ilk dörtgün olduğum iğnenin aynısı idi. yanına eklenen de regli olmamı önleyici bir iğne idi. 7. günün sonunda akşam 23:00 gibi çatlatma iğnemi oldum.

ertesi gün anestezi ile ameliyathanede bu gelişen yumurtalarım toplandı. (aynı gün eşimden de sperm alındı) yumurta toplama işleminin olduğu gün sadece 1 gün rapor verdi doktor istirahat için. o gün biraz kasıklarında ağrı oluyor biraz da kanaman. sonra doktor toplanan yumurtaları kontrol ediyor içlerinin dolu olup olmadığını ve lab. dölleme işlemini yapıp bekliyorlar. ertesi gün sana kaçtane döllendi kaç tanesi kaliteli ne zaman kaç tane transfer edeceklerine dair bilgi veriyorlar.

transfer günü kahvaltını da yaparak anestezi olmadan (tamamen acısız bir işlem) ama steril olması açısından yine ameliyathanede embriyolar rahmine yerleştiriliyor. (en fazla 4 adet kanunen) daha fazla yumurtan gelişirse dondurulması için hastaneyle görüşebiliyorsun. eğer bir olumsuzluk olursa bir dahaki tedavine en baştan başlamak zorunda kalmazsın hem maddi hem manevi.

transfer işlemi toplasan on dakka sürüyo sürmüyo çok kısa bi işlem ama işlemden sonra 2 saat hiç hareket etmeden yatman gerekiyor. 2 saatin sonunda evine gidiyorsun ama yine bütün gün dinlenmen gerekiyor.

ve büyük bekleyiş başlıyor:) transfer işleminden 12 gün sonra gebelik için kan testi yapıyorlar.

ben toplamda 2 gün rapor kullandım. bir toplama işleminde bir de transfer işleminde. doktorum transfer işleminden sonra bilerek rapor vermek istemedi. yatman gebelik şansını artırmaz. tam tersine metabolizmanın eskisi gibi çalışması gerekiyor dedi. sadece kendini yorma, kabız olma, iyi beslen ve moralini hep yüksek tut dedi.

şuan benimde transferimin 9. günü. çarşamba günü sonuç belli olacak. bu benim ilk tüp bebek denemem, doktorum aşılama denemedi. bu tedavinin bi uzun bi kısa protokolü var. kullandığın ilaçlar da yumurtalık gelişimin takip edilerek belirleniyor. yani benim 7 günde gelişti ama 5 gün de olabilir 10 da. o iğneleri kullanırken dr un belirlediği günlerde gidip ultrasonla muayene oluyorsun onlar yumurtalığın durumuna bakıp kaç gün daha iğnelere devam etmen gerektiğin söylüyorlar.

biraz uzun bir yazı oldu benim tüm tecrübelerim bukadar:)

tedavin şimdiden hayırlı olsun. allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. :Saruboceq:

canım bende tüp bebeğe yeni basladım benimki uzun protokol ve lucrinle bugun ilk iğnemi oldumm ve adet olana kadar vurulcam sonra gidicem tekrar merkeze ve bana diğer iğneleri vericekler sakın korkma bende bugun cok korkmustum ama iğneler in ucu cok ince acımıyo sadece insan stres oluyo ama ilkini vurduktan sonra alısırsın hayırlı olsun canım tedavimizz

:1hug:kızlar çok sağoluuun herbirinize çok teşekürederim:1hug:..umarım hepiniz tez zamanda emeğinizin karşılığını alırsınız..
anlattığınız kadarıyla çok basit işlemler sadece biraz yorucu heralde kii,bebeşlerime kavuşmak için hiç bişey değil..ben 2 yıl uğraştım herşeyim çok iyi.5günlük hap tedavisinde bile benim yumurtalıklarım çok büyüdü,ama işte olmadı nedense.ne bende nede eşimde birşey bulunamadı sadece benim rahmim(halk deyimiyle EŞEK SIRTI)ŞEKLİNDE OLDUĞU İÇİN BANA HİSTERESKOPİ YAPILICAK..tüp bebek şansını artırıp düşük olmaması için(hüsrana uğramayayım diye)çünkü genelde 2. tüp bebek denemelerinde bu amelyat isteniyomuş.allah korusuun:Saruboceq:..
çok sağolun tekrar,uzun uzun yazmışsınız hiç sıkılmadan..beni çok aydınlattınız bebişimin teyzeleri:asigim:dilerim herbirinizin hayırlı haberini alırım burda:1hug:
pekiii hani 4 embriyon yerleştiriyolar diyosunuz yaa,benim eşim aşırı derecede ikiz istiyo,ama ben istemiyorum:1no2: ailemden çok uzağım kimsem yok çok zorlanıcam.aceba benim isteğimle tek embriyon yerleştirebilirlermiki???o mümkünmüdür eşim duymadan doktora söylesem:çok üzgünüm:..tamam benim 4 çocuğum olsun istiyorum ama sıraylaa..ooff anlıyosunuz dimi beniiii:a015:

kizlar hic korkmayin yaaa hic karisik degil hersey kendiliginden ilerliyor hic merak etmeyin allahim yardimciniz olsun merak ettigin seyler olursa sorun hic celiskide kalmayin ins pozitif alanlardan olursunuz

kızlar çok teşekkür ederim hepinize bu kadar cevap beklemiyodum burdan inanın beni rahatlattınız bizdeki sorun bende azılı çikolata kisti hastasıyım ameliyatla biraz düzeldi yumurtalarım çabuk cevap veriyo tedaviye allahtan inş hepimiz bigün bebişlerimizin ismini yazarız buraya çok tşkler başarılar herkese....

Cnm embriyoları zaten annenin yaşı embriyonun kalitesine göre yerleştiriyorlar yani kaç tane yerleştirileceğine buna doktorun karar versin 4 tanede koyulsa en iyi kalitede de olsa hepsi tutacaktır diye bir şey malesef yok Benim ilk denememde 3 tane çok iyi kalite embriyo koyulmuştu içlerinden sadece bir tanesi tutmuştu. Ki emriyolog kalite ve yaştan dolayı iki istemişti doktorum 3 tane yerleştirelim demişti garanti olarak bir bildiği varmış...
İkiz olsa fena mı olur yani... Çocuk defterinide güzel bir şekilde kapatırsın böylece.a.s....

bisey sorcaktim
ben mayisin 13 de doktora gitcem, yani adetimden sonra...ve bana o zaman igneleri vercekler. Doktoru aradim gec degilmi diye sormak icin yok dedi. Ben adetten sonrami baslicam ignelere yoksa öncemi.
Bide transfer 6. ayda olcak, yani 1 ay önceden mi baslamak gerekiyor ignelere
Yani canim...bu ignelere ne zaman baslamak gerekiyor...ben bunu anliyamadim.....

sen cünkü 28 gün yazmisin...benmesela 6. ayda adeten önce baslasam ignelere transfere kadar 28 gün mü aliyor....

cok cahil hisediyorum simdi kendimi :1no2:senağlama

merhabalar bende ilk tüp bebek tedvime başlayacağım bu hafta reglimi bekliyorum önceleri bende tedirgindim araştırdım sordum soruşturdum hiçte korkulacak bi süreç değil aksine sonunda güzel meyveler almak var bunu düşünün ve korkmayın kendimizi ne kadar rahat hissedersek o kadar başarılı oluruz bebeklerimiz bize sımsıkı sarılırlar yeterki rahat olan bi süreç geçirip mutlu sonu bekleyelim ben buna inanıyorum ve iyi şeylerin olmasını umut ediyorum inaşallah yüce rabbim izin verdikten sonra olmayacak bişey yoktur

ben ikiz tabiki isterim,ama anlattğım gibi yanımda bana yardım edecek sadece eşim olucak..anladım,ozaman benim için hayırlısı ne ise o olsun..teşekürederim cevabınız için..:1hug:

canım ben adetimin 19 ncu günü gittim benim yumurtalar catlamıstı doktor tam zamanında gelmissind dedi ve uzun protokolle baslattı yani adetimin 21 nci günü llucrin denen içinde 14 tane iğne olan bir ilac ve adet olana kadar vuracagımı söyledi ben ikinci iğnemi oldum ayrıca kaldı 12 yumurtaları baskılamk icin mis ayrıca sonra adet zamanı yani adette olmaybilirmisim ilacın etkisiyle sonra hormon iğnelerine baslıcaz ve ayrıca folic plus iciyosun artık hormon iğnelerinden sonra ne kadar süre sonra yumosları falan toplicaklar bi bilgim yok zaman ne göstericek bakalım ama eger kısa protokol uygulanırsa adetinin 2 nci günü doktorun cagırıcak seni bence adetten sonra gidebilirsin ona göre doktor karar verir allah yardımcımız olsunn insallah bebelerimize kavusuruz ya ben bu isi becerirsem herkes becerir diye düsünüyorum cünkü korkakın biriyimdelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…