:çok üzgünüm:ben ilk defa tüp bebek deniycem ve çok kafama takıyorum tedavi süreci uzun ve karışık bilgisi olanlardan yorum bekliyorum....
Selam kızlar hepinizeeea.s...bende haziran yada temmuz ayında başlayacam tüp bebek tedavisine..ama çok korkuyorum:1no2:..bugün sürekli her bölümü okumaya çalıştım,ama kafam iyice karıştı beni ne beklediğini öğrenmeye çalışıyorum ama malesef karamsalığa kapılıyorum..ben rahim filmi çekilirken anestezi istemiştim 8 ay önce ,bu ayda histeroskopi yapılıcak bana gene anestezi alıcam.bugün bir video izledim yumurtalıklar toplanırken gene anestezi yapıyolarmış:çok üzgünüm:aceba ağrı mı oluyo onları toplarken..sizler ne hissetiniz ?nolur tecrübesi olanlar biraz daha detaylı ve adım adım bizi ne beklediğini yazarmısınız:a015:
Selam kızlar hepinizeeea.s...bende haziran yada temmuz ayında başlayacam tüp bebek tedavisine..ama çok korkuyorum:1no2:..bugün sürekli her bölümü okumaya çalıştım,ama kafam iyice karıştı beni ne beklediğini öğrenmeye çalışıyorum ama malesef karamsalığa kapılıyorum..ben rahim filmi çekilirken anestezi istemiştim 8 ay önce ,bu ayda histeroskopi yapılıcak bana gene anestezi alıcam.bugün bir video izledim yumurtalıklar toplanırken gene anestezi yapıyolarmış:çok üzgünüm:aceba ağrı mı oluyo onları toplarken..sizler ne hissetiniz ?nolur tecrübesi olanlar biraz daha detaylı ve adım adım bizi ne beklediğini yazarmısınız:a015:
Cnm embriyoları zaten annenin yaşı embriyonun kalitesine göre yerleştiriyorlar yani kaç tane yerleştirileceğine buna doktorun karar versin 4 tanede koyulsa en iyi kalitede de olsa hepsi tutacaktır diye bir şey malesef yok Benim ilk denememde 3 tane çok iyi kalite embriyo koyulmuştu içlerinden sadece bir tanesi tutmuştu. Ki emriyolog kalite ve yaştan dolayı iki istemişti doktorum 3 tane yerleştirelim demişti garanti olarak bir bildiği varmış...:1hug:kızlar çok sağoluuun herbirinize çok teşekürederim:1hug:..umarım hepiniz tez zamanda emeğinizin karşılığını alırsınız..
anlattığınız kadarıyla çok basit işlemler sadece biraz yorucu heralde kii,bebeşlerime kavuşmak için hiç bişey değil..ben 2 yıl uğraştım herşeyim çok iyi.5günlük hap tedavisinde bile benim yumurtalıklarım çok büyüdü,ama işte olmadı nedense.ne bende nede eşimde birşey bulunamadı sadece benim rahmim(halk deyimiyle EŞEK SIRTI)ŞEKLİNDE OLDUĞU İÇİN BANA HİSTERESKOPİ YAPILICAK..tüp bebek şansını artırıp düşük olmaması için(hüsrana uğramayayım diye)çünkü genelde 2. tüp bebek denemelerinde bu amelyat isteniyomuş.allah korusuun:Saruboceq:..
çok sağolun tekrar,uzun uzun yazmışsınız hiç sıkılmadan..beni çok aydınlattınız bebişimin teyzeleri:asigim:dilerim herbirinizin hayırlı haberini alırım burda:1hug:
pekiii hani 4 embriyon yerleştiriyolar diyosunuz yaa,benim eşim aşırı derecede ikiz istiyo,ama ben istemiyorum:1no2: ailemden çok uzağım kimsem yok çok zorlanıcam.aceba benim isteğimle tek embriyon yerleştirebilirlermiki???o mümkünmüdür eşim duymadan doktora söylesem:çok üzgünüm:..tamam benim 4 çocuğum olsun istiyorum ama sıraylaa..ooff anlıyosunuz dimi beniiii:a015:
Arkadaşlar korkacak,kafanızı takacak hiç birşey yok.Bu tedavide en önemli olan moral.Size verilen ilaç göbekten rahatlıkla yapabileceğiniz canınızı acıtmayacak iğneler.Ki ben iğneden çok korkmama rağmen hepsini kendim yapmıştım.En fazla 28 gün sürecek bu tedavi bebeklerinizi kucağınıza almanızı sağlayacak.O yüzden kafanıza takmayın.
Yumurta toplama işlemi sedasyon anestezi şeklinde yapılıyor ve işlem bittiği anda uyanıyorsunuz.Hissettiğiniz tek şey 1,2 saat süren adet ağrısı şeklinde.....Anestezi verilmesinin sebebi sizin stres olmadan kısa sürede yapabilmek.
Ardından 3 ila 5 gün içinde transferiniz yapılıyor.Buda normal muayene ortamında gerçekleştiriliyor.
Tüp bebek , bizim gibi uzun süre bebek sahibi olmak isteyen anneler için, abartılmayacak kadar kısa ve acısız bir tedavi.
Cnm embriyoları zaten annenin yaşı embriyonun kalitesine göre yerleştiriyorlar yani kaç tane yerleştirileceğine buna doktorun karar versin 4 tanede koyulsa en iyi kalitede de olsa hepsi tutacaktır diye bir şey malesef yok Benim ilk denememde 3 tane çok iyi kalite embriyo koyulmuştu içlerinden sadece bir tanesi tutmuştu. Ki emriyolog kalite ve yaştan dolayı iki istemişti doktorum 3 tane yerleştirelim demişti garanti olarak bir bildiği varmış...
İkiz olsa fena mı olur yani... Çocuk defterinide güzel bir şekilde kapatırsın böylece.a.s....
bisey sorcaktim
ben mayisin 13 de doktora gitcem, yani adetimden sonra...ve bana o zaman igneleri vercekler. Doktoru aradim gec degilmi diye sormak icin yok dedi. Ben adetten sonrami baslicam ignelere yoksa öncemi.
Bide transfer 6. ayda olcak, yani 1 ay önceden mi baslamak gerekiyor ignelere
Yani canim...bu ignelere ne zaman baslamak gerekiyor...ben bunu anliyamadim.....
sen cünkü 28 gün yazmisin...benmesela 6. ayda adeten önce baslasam ignelere transfere kadar 28 gün mü aliyor....
cok cahil hisediyorum simdi kendimi :1no2:senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?