İlk defa uçağa binmek,hem de iki küçük çocukla...

Ufak_tefek

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
666
599
303
Merhaba arkadaşlar
Başlıktan da anlaşıldigi üzere daha önce uçağa binmedim,bu ilk olacak.
Beş ve iki yaşlarında iki kızım var.
Eşim bizimle gelemeyecek.
Bu zamana kadar hem korktugum için hem de pek ihtiyaç duymadığım için uçak yolculuğu yapmadim.Nasil olduysa şimdi bir cesaret geldi bana.
Fakat çok fazla endisem var.
Sizce iki küçük çocukla,iki saatlik uçak yolculugunu diğer yolcuların kafasını sisirmeden,kizlarimla rahat bir şekilde mutlu mesut tamamlayabilir miyim.
Tavsiyeleriniz benim için altın niteliğinde olacak.
Şimdiden teşekkür ederim.

Bence onlar da heyecanli olacaklar ve mutlu olacaklar.
Siz de endiselerinizi yansitmayin pek.

Atistirmalik alirsiniz. Sakiz veya ekmek cignetebilirsiniz kalkis inislerde, bu kulaktaki basinc farkini dengelemesi icin. Oglum ilk binisinde inis zamani biraz korkmustu bu sebeple. Simdi hep sakiz falab veriyorum.

Kucuk oyuncak, boya kalemi defter falan alin. Zaman gecer zaten hemen 2 saat.

Bir de anlamiyorum. Cok sicak veya cok serin oldugu oluyor, neye goreyse artik. Rahat ince giydirip kalin biseyler yaniniza alabilirsiniz.

İnerken ve kalkarken uçak biraz hissedersiniz onun dışında odanda koltukta oturmak gibidir tabi bu yaşlarda iki çocuk iki saat boyunca oturmak istemez sıkılabilir o konuda biraz zorluk çekersiniz onun dışında her halükarda uçak yolculuğu daha konforlu ve rahattır

Çok teşekkür ederim.
İçimi rahatlattiniz.
Dediğiniz gibi endişeli olduğumu çocuklara yansıtmak istemiyorum.
Buyuk kızım çok heyecanlı,onunla ilgili sorun yaşayacağımı sanmiyorum fakat küçük kızım şehir içi araba yolculuğunda bile çok çabuk sıkılır.
İnşallah onu oyalayabilirim de diğer yolculara da rahatsızlık vermem.

Eşim de diyor ki: bir kere uçağa bin bak,daha da arabayla uzun yolculuğu istemezsin.
İnsan bilmediği şeyden korkuyor haliyle.
Düşünün ki binecegim yeri karıştırmaktan bile korkuyorum.

2 yasinda olan kucakta mi gidecek, koltukta mi?
Kucakta sıkılıyorlar maalesef. Bazi siralar arasi genis oluyor, genelde ondeki ilk sira, ben oradan almaya calisiyorum, hareket alani olsun diye.

2 yasinda olan kucakta mi gidecek, koltukta mi?
Kucakta sıkılıyorlar maalesef. Bazi siralar arasi genis oluyor, genelde ondeki ilk sira, ben oradan almaya calisiyorum, hareket alani olsun diye.
Öndeki ilk sıradan aldık bileti.
İki yaşındaki kızım kucağımda olacak,insallah uyur.

Defalarca ülkeler arası uçak yolculuğu yaptım .
Ellerinde bebeğiyle birsürü de anneye rastladım .
Ağlayan, susmayan, çıldıran bebekler :) Kimse rahatsız olmaz merak etmeyin herkes kulaklığını takıp film izliyor.
5 yaşındaki kızınız için problem yok 2 yaşında olan da sorun çıkarmaz bence.
Altı üstü 2 saatlik yolculuk.
Oyalanacakları birşeyler alın yanınıza sevdiği oyuncaklar, okuma kitabı vs.
O şekilde atlatırsınız sorun yaşamazsınız endişe etmeyin.

Zibilyon kez uctum.. Tecrube ettiğim şu. İniş ve kalkıs esnasında basınctan dolayı kulak tıkanması oluyo kısa süreli fakat küçük cocuklar bundan bıraz fazla etkileniyor. Buyuk kızınız ıcın yanınızda sakız bulundurun küçük için ise su içirin iniş ve kalkıs sırasında.. Bende ıse yarıyor..

Çocuğum ağlarsa rahatsız olup uzaylı görmüş gibi ters ters bakmaz mi kimse gerçekten.Sanirim ben başkalarına rahatsızlık vermekten fazlası ile korkan biriyim,dediğiniz gibi olur inşallah.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

Tecrübeli insanlardan tavsiye almak beni çok rahatlatıyor, teşekkür ederim.
Mutlaka sakız bulunduracagim yanımda.

Tecrübeli insanlardan tavsiye almak beni çok rahatlatıyor, teşekkür ederim.
Mutlaka sakız bulunduracagim yanımda.

Bide cok kasmayın kendinizi cocuk aglarsa bakarlar mı rahatsız olurlar mı vs diye.. Ön ve arka sıradan cık cık sesi duyabilirsin belki. Ilgıleneceklerı bıseyler bulundur yanında. Zaten thy ile ucacaksan cocuklar ıcın kitap vs dagıtıyorlar.. Cok sıkılırsa ufaklık koridorda Bı tur attır hosteslere bilgi verip. Aslında ucak ıcını keşfetmek isteyecekler Ilk yarım saat 40 dakika bi rahat gidersin :)

Rica ederim :) valla birinde öyle denk geldi. Bebek resmen çıldırdı, ortalığı inletti ve tam benden bir ön koltukta oturuyorlardı.
Üstelik 6 saatlik bir yolculuk,
Hiç rahatsız olmadım, sadece o denli yırtınarak ağlaması içimi sızlattı :) sonra taktım kulaklığımı müzik dinledim hiçbişey duymadım.
Etraftan ne ters ters bakan, ya da niye ağlıyor bu çocuk diyen de görmedim.
Herkes parasını verip bilet alıyor o uçağa.
Bu tür durumlara rastlamakta mümkün, herkes bunun bilincinde oluyor zaten merak etmeyin :)

İşte o cikcik sesini bır kişiden bile duysam moralim çok bozulur.
Burada okuduklarimdan da yola çıkarak anladım ki,kimsenin kimseye iki saatliğine bile tahammülü yok.
Ya çok iyisiniz gerçekten,çok teşekkür ederim

İnşallah sizin gibi duyarlı insanlarla aynı uçakta olurum ben de:)

Hayır ucak cok farklı.. Oyle ters ters bakan sustur artık su cocugunu dıyen kımse olmaz size. Hemen hemen hepsi zaten bilinçli yolcu oluyor. Otobüsten cok farklı.. Zaten eger cocuklar Hıc susmadan aglarsa hosteslerde ilgileniyor. Uzun ucuslarda.. Benım cok basıma geldı. Oglumla defalarca ucak yolculuğu yaptım.. Hatta yan koltuktaki yolcu bile sıze yardımcı oluyor. Bu konuda bence rahat olun..

Öndeki ilk sıradan aldık bileti.
İki yaşındaki kızım kucağımda olacak,insallah uyur.
Muhtemelen uyur.
Oğlum 1 yaşındaydı ve neredeyse hiç uyumazdı gündüzleri.
Ama uçağa bindiğimizde kalkış sonrası uyuyup inişte uyandı her seferinde.
Küçük çocuklarda böyle bir etki yapıyormuş genelde.
Korktuğunuz gibi olmayacak inanın, en kötü düşünün ki ağlıyor, durmuyorlar.
Uçak içinde gezdirebilirebilirsiniz, ilgisini çekecek dünya kadar şey olacaktır.
Emzik kullanıyorsa emzik, yoksa sakızı unutmayın.
Bunlar da olmazsa birşeyler içirin.
Bir daha araba yolculuğuna tövbe edeceksiniz inanın.
Şehir içi uçak olda kullanacağım ben, o derece rahat ettik

O kadar rahatladım ki gerçekten.
Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…