İlk defa uçağa binmek,hem de iki küçük çocukla...

Son cümlene güldüm ya :))) imkan olsa bende :)

İnşallah uyur küçuk kızım.
Yolculuk sirasinda kalkıp uçakta gezmek yasak sanıyordum ben,ne kadar cahilim değil mi:)

İnşallah uyur küçuk kızım.
Yolculuk sirasinda kalkıp uçakta gezmek yasak sanıyordum ben,ne kadar cahilim değil mi:)
Hayır, yasak değil.
Estafurullah, tecrübe etmediğiniz için bilmemeniz çok normal.
Sonuçta zorunlu ihtiyaçlar var, boş olan yere de geçebilirsiniz.
Emin olun çocuklar durmazsa zaten herkes yardımsever olacaktır.
2 saat dediğiniz için yurt dışı uçuşudur diye düşünüyorum, thy ise ikram var ama diğer hava yollarında yok.
Oyalamak için yiyecek bir şeyler de sipariş edebilirsiniz.
Yurt içi ise kalktık indik derken anlamazsınız bile zaman nasıl geçmiş.

Uçak havalanınca ikram servisi başlıyor,dağıtıldı,yendi içildi,toplandı derken zaten yolun yarısından çoğu geçiyor.
En ön sıra geniş ve ferah oluyor.
Çocuk huzursuzlanırsada holde gezebilirsiniz,kimse yadırgamıyor.
5 yaşındaki kızınız ve kendiniz için sakız bulundurun yanınızda,kulak tkanması ve basınç için iyi oluyor.
Bazen gerek olmasada ben hep yanımda bulundururum.
Saatlerce gidilecek yolu 2 saatte ve rahat gidince artık asla kara yolu kullanmazsınız eminim.
İyi yolculuklar.

Aklıma gelmişken sunları da söyleyim dedım :) ucak ıcınde yasak olan bazı seyler var. El bagajına almamanız gereken mesela deodorant ve 100 mi gecen sıvı içecekler parfumler vs.. Cocuklarınız oldugu ıcın onların sütünü ve suyunu almazlar.. Kesici delici alet vs zaten bulundurmazsınız :)

Sakiz al mutlaka, kalkarken ve inerken çiğne. Sakız alamadiysan da geviş getirir gibi çiğneme hareketleri yap :)
Şaka yapmıyorum...en son sakizsiz yola çıktığımda kulağımin uğultusu iki saate zor geçmişti :)
İki yaşındaki çocuğuna da (takıyor mu bilmem) ama emzik verebilirsin, inişlerde kalkışlarda cignesin diye. Daha küçük bebekleri genelde emziriyorlar böyle zamanlarda ama seninkiler büyüklermis.
Boyama kitabı falan alabilirsin ,oyalansinlar diye. Ya da en sevdikleri oyuncak neyse...
Ayrıca korkacak hicbirsey yok. Ben de çok uçağa binerim. İnanır misin yarın icin Ankara'ya hızlı tren 70, otobüs 75, uçak 75 TL!
Tren 4 saat ,otobüs 7, uçak 1
Yani bence çoluk çocukla otobüse binmekten cooook daha mantıklı.
Bir kere binsen zaten diğerleri eziyet gibi gelir.. bazı nedenlerden ötürü ben otobüsle gideceğim mesela yarın, kendimi enayi gibi hissediyorum :)
Bu arada her otobüste ağlayan çocuk görüyorum ama ucakda genelde ağlayan çocukla rastlaşmiyorum. İlgilerini çekiyor sanırım, ondan mizirdanmiyorlar pek. Üstelik otobüste cisi gelen çocuk kıvranıp dururken uçakta hemen tuvalete goturebilirsiniz :)
İyi yolculuklar

Aslında yurtiçi uçuşu.
Kalkış varış arası iki saati gösterdiğinden öyle düşündüm ben.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için:)

Gideceğim yer otobüsle on sekiz saat suruyor.
İki cocukla o eziyeti cekmektense uçak korkumun üzerine gitmeyi seçtim,yazdıklarınızı okuduktan sonra da bu kararımdan pişman olacağımı sanmıyorum:)
Çok teşekkür ederim:)

Çok teşekkür ederim:)

Belki komik bir soru olacak ama mazur görün: ikram edilen seylerden ekstra ücret aliniyor mu?
Pegasusla ucacagim bu arada

Belki komik bir soru olacak ama mazur görün: ikram edilen seylerden ekstra ücret aliniyor mu?
Pegasusla ucacagim bu arada
pegasus su bile vermiyor malesef,ancak uçak içi ücretli yiyecek içecek servisi var ve pahalı fazlasıyla.O nedenle uçağa bineceğiniz alana geçince oradan su alın.
Çantanızda kraker,bisküvi,kek,çikolata gibi acıkırsanız yada çocukları oyalamak için ıvır zıvır bişeyler bulundurun.
Çantanıza deodorant,çakmak vs yanıcı eşya koymayın.
Valizinizde dursun bunlar bagajda.

O zaman dediğiniz gibi yanımda atıştırmalık birşeyler bulundurmam daha mantıklı olacak.

Pegasusla maalesef. Hatta bazen TV yayınında jelibon falan gösteriyorlar, çocukların canı çeksin de alsınlar diye.
O yüzden siz bol bol abur cubur alın , atin çantaya.
Bu arada dönüşünüz ve bir dahaki yolculuklarınız icin skycanner.com.tr sitesini kullanabilirsiniz en uygun fiyatlı bileti almak için. Ben yurtiçinde genelde bu siteden yararlaniyorum.

O zaman dediğiniz gibi yanımda atıştırmalık birşeyler bulundurmam daha mantıklı olacak.
THY ile bile gitsem yanımda kabuksuz kuruyemiş,kraker,bisküvi,çikolata vs taşırım hep.
Şükür wc sorunuda yok oda uçağın içinde,en rahat yolculuk benim için.
Ben fazla pimpirik olduğum için çok tedbirli çıkarım malesef heryere,uçakta da kaptan sağa çek denmiyor :)))
Ne lazım görüyorsam alıyorum yanıma,8 kilo hakkında var zaten :)))

Jelibon hiç vermediğim için canları cekmez neyse ki:)
Yasak değilse el bagajına bol abur koyayım madem.
Ne paragöz firmaymis bu Pegasus:)

Daha iki hafta var ucmamiza,fakat ben de şimdiden herşeyi detaylı düşünüyorum.
İyi ki konu acmisim:) çok sagolun.
Kocama sordum bu kadar ayrıntı veremedi bana:)

Daha iki hafta var ucmamiza,fakat ben de şimdiden herşeyi detaylı düşünüyorum.
İyi ki konu acmisim:) çok sagolun.
Kocama sordum bu kadar ayrıntı veremedi bana:)
Erkekler öyleler ceplerinde sigara,cüzdan,telefon varsa uzay mekiğinede bindirsen giderler.
Tedbir her zaman iyidir,iyi yapmışsınız konu açmakla

Pegasusun koltuk mesafeleri de dar oluyor.. Ama cok sorun olmaz o.
Eşim o kadar çok uçakla seyahat eden bir insan, Pegasus un bahsettiginiz bu olumsuzluklarina rağmen neden THY yi tercih etmedi merak ettim şimdi.
THY bilet ücretleri daha yüksek olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…