İlk denemede başarısız döllenme.. çok üzgünüm..

Clara007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
318
-3
48
Selam arkadaşlar,
Bir kaç gün önce yumurta toplama işlemi yapıldı bana (9 tane elde edildi) iki gün sonra aradılar ve kötü haber geldi…yumurtalardan iki tanesi kalmış ve onlarda döllenememiş.. yani transfer iptal oldu bütün çabalarım heba oldu..Amh hormonu 4,7, çikolata kistim var ve pcos benim gibi olan varmı (bu Arada icsi tekniği yapıldı) sizce donasyon yaptırmalımıyım yolun sonu göründü gibi geliyor psikoljim bitik durumda..lütfen birisi yorum yazsın ne yapmam gerek hangi yolu izlemeliyim, doktorla daha görüşmedim, enbriyoloğtan aldığım bilgiye göre yumurta kalitesizliğinden olabilir diyor..

Son düzenleme:
Döllenmeme olayı yumurtalardan mı kaynaklanıyormuş? Yoksa sperm parametrelerinde mi sorun varmıs bununla ilgili bir şey söylediler mi

Donasyon yumurtası olmayanlar için. Neden durduk yere başkasının dnasını kullanasınız? Takviyelerle yumurta kaliteniz artar. Ve daha ilk deneme ohoo. Muhtemelen ilk deneme stresiyle bu şekilde olmuştur.

Yaş ve amh durumunuz çok iyi direk niye donasyon düşünüyorsunuz ki her ay ki oluşan yumurta durumu değişir bi sonrakinde daha iyisi olabilir.
Beslenme şeklinizi değiştirirseniz zaten yumurta kaliteniz de artar. Çok çabuk pes etmişsiniz şükür ki öyle çok bir probleminiz de yok. Biraz sakin düşünürseniz zaten sizde çabuk toplanırsınız.

Döllenmeme olayı yumurtalardan mı kaynaklanıyormuş? Yoksa sperm parametrelerinde mi sorun varmıs bununla ilgili bir şey söylediler mi
Embriyoloğ büyük ihtimal yumurta kalitesizliği dedi ama spermdede çok çok hafif harekette problem varmış bu yüzdende mikroenjeksiyon yapacaklardı yarısına

Donasyon yumurtası olmayanlar için. Neden durduk yere başkasının dnasını kullanasınız? Takviyelerle yumurta kaliteniz artar. Ve daha ilk deneme ohoo. Muhtemelen ilk deneme stresiyle bu şekilde olmuştur.
İnşallah öyle olur

Sağolun desteğiniz için, inşallah

Bu konuda bildiğiniz iyi bir merkez varmı? Dünyanın diğer ucuda olsa gitmeye hazırım varımı yoğumu koymaya hazırım.. İspanya’yı çok duydum veya Kıbrıs? Türkiyede hangisi en iyisi bilmiyorum..

Merhabalar öncelikle ümitsizliğe kapılmayın bundan 5 sene önce bende sizinle aynı durumdaydim ilk tedavimdi öncesinde çokça araştırma yaptım ona rağmen eşlik kalan yönler oldu maalesef benimde çikolata kistim vardı 8 cm önce kisti aldırdım sonra tedavi oldum vs . Ama hiç dollenememe problemi hem yumurtadan hem spermden kaynaklı olabiliyor beslenme çok önemli ben eşimde morfoloji yani sperm bozukluğu olduğunu bildiğim için 3 ay öncesinden kürler sağlıklı sebze ağırlıklı beslenme ek vitaminler hem eşim hem kendim aldım sonra verdik örnekleri belki sizde bunları yapmışsınızdir benim 5 adet dollendi her birinde en son güne 2 tane kaldi transfer edildi bence yumurtada kalitesizlik varsada eğer ileri seviye ise yumurtaliklara uygulama yapıldığını biliyorum ben kök hücre gibi yeniden canlandırmak için kalitesini arttırmak için . Yani ilkinde böyle oldu diye hep böyle olacaktır diye birşey yok yeniden güzel bir arastirma yapin ve güzel bir diyetle yola çıkın sağlıklı yumurtalariniz olur inşaallah.

inşallahPeki olgun çıkmaması ne anlama geliyor 9 tanesinden 7si olgun değilmiş ama yinede hepsine icsi yapmışlar olmamış…başka bir doktor bana glüteni şekeri ve süt ürünlerini kullanma dedi acaba işe yararmıki…evet Prp duymuştum ama buradaki merkezler yapmıyor, sizin tavsiye edebileceğiniz doktor/merkez varmı acaba?

çok gençs,n daha yolun başındasın
ben tüp bebek yaptırırken yanımdaki kaıdnın 17.denemesi idi ve yılmadan gelmişti.
ben 30 yaşında anne oldum ve asla çocuğun olmaz demişlerdi
asla vazgeçme şansın çok büyük ,yılmadan moral bozmadan devam etmelisin
RABBİM yardımsın olsun

Amin. Doğru söylüyorsunuz ama insanın morelini yerle bir ediyorlar laboratuvarda çalışan kadın bana dedi bütün ekip olarak çok şaşırdık bu yaşta ve iyi rezerve rağmen kötü kalite diye ve yumurta donasyonu düşünürmüsün dedi… o an zaten yıkıldım. Bu kadar kolay olmamalı bu sözleri sarfetmek ya sizde durum neydi, ve hangi merkezden memnun kaldınız, birdaha buraya gitmeyi düşünmüyorum açıkçası..

bende genetik hastalık vardı asla doğal yolla cocuğun olmaz demişlerdi
yıkılsa dünya benim başıma yıkılırdı
3 evladım var,ikiz ve tekiz ..
ve 3.evladım doğal oldu olmaz denmesine rağmen.
donasyon asla gerek yok.
RABBİM isterse olur ,ben bi de üstüne emzirirken hamile kaldım mucize gibi resmen
genetik tst yaptılarmı

Canım benim sen daha 24 yaşındasın ne donasyonu o insanlar ile bir daha devam etme kesinlikle. Ve vazgeçme daha çok erken bu ay olmayan bir dahaki ay olur vitaminlerini al kafanı topla güzelce önce sen inan olacağına. Amhım 0.02 sadece 1 adet yumurtam var ama doktorum bana benden daha çok inandı ve hiç olmaz imkansız demedi. yaşın genç olmasının her zaman şansı arttırdığını söyler doktorlar sen iyi bir doktor bul ve umudunu asla kaybetme daha yolun başındasın

Konuyla ilgili fikrim yok. Allah yardımcınız olsun demeye geldim.

Çok sevindim sizin adınıza hayır yapmadılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…