İlk Evlilik En Geç Kaç Yaşında OLmalı ?

tatli_solucan

Credo in Patrem
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
88
5
13
İzmir
Merhaba kızlar. Bugün arkadaşlarım arasında esprileştik ben 28 yaşında evlendim biraz daha geçseydi annem turşu kavanozunu hazırlıyordu diye :)) Evlenmek için 28 geç bir yaş değil ama bana göre çok da erken değil. Ben hep 23-24 yaşında evlenmeyi düşünmüştüm ama olmadı. O zaman aday da yoktu zati :)) Ben en geç 36-37 ye kadar yolu var diyorum. Siz ne dersiniz ??

en iyisi gec evlenmek 23 te evlendim tek avantajli yani cocuk 20 oldugunda ben 43 olucam :) onun disinda bak simdi 33 te evlenseydim eger 10 sene daha az sorumluluk sahibi olurdum :)) 30 da da cocuk dogurdum bir yandan yine ayni kapiya cikti.

iyi olmus iyi.. Allah bir yastikta kocatsin insallah 28 iyi yas!

Başlıgın gülümsetti beni.. ilk ewlilik derken? Sanki bikaç defa yapmayı düşünüyomuşsun gibi sormuşsun: )

Şaka bi yana doğru kişiyi bulduktan sonra hiç önemi yok bence..Bulmak mesele...

madem o yaşa kadar yolu var da neden biraz daha bekarlık sultanlıktır edasında gezmeyi bir kenara itip 28 de evlendin?
hayır burada turşu kavanozu hazırlanacaklar 28'i geçkinler mi yoksa 23 - 24 yaş evlenilmesi caiz olan bir dönem mi?
şimdi sen hangisinden memnunsun ki böylesine tuhaf bir mesaj kaygısı taşıyan başlık açmışsın
hayır anlamadım hakikaten, sen turşu kavanozuna malzeme olmadığın için seviniyor musun yoksa 23-24 arası resmi üreme hakkı kazanamadığın için üzülüyor musun?
nedir telaşın?

herhangi bir telaşım yok. nasıl bir edayla gezdiğim ve 28 de evlendiğim sizi alakadar etmez. ben evlilik yaşımla ilgili fikir belirttim. espriyle karışık kendi istediğim yaştan geç evlendiğimi yazdım. ilk evlilik yazmamın sebebi de ben her ne kadar böyle bi şey düşünmesem de iki ya da daha fazla evlilik yapan insanlar var eğer evlilik kaç yaşında olmalı deseydim bu onları da kapsayabilirdi ve ben onları bu konunun dışında tutmak istedim. turşu kavanozuna malzeme olmadığım için seviniyorum. bir bayan olarak resmi üreme hakkı gibi yakışıksız bir cümle okuduğum için üzüldüm evet ...

açıkcası bende senin düşündüğün yaşlarda evlendim. fakat bence 25 den küçük evlenilmemelidir. şimdiki kızlar artık eskisi gibi erken evlenmiyor zaten.
bence de evlenmesinler. hayatlarını azda olsa yaşasınlar. zaten ilk tanıştığı erkekle evlilik hayalleri kurduğu için. bayanlar erkekler gibi değildir. kızlar hayalcidir, daha olgundur ve bu yüzden aslında yaşı önemli değildir. Bence siz bu soruyu erkeklere yönelik değiştirmeniz gerekiyor. maalesef erkeklerin evlilik yaşları belirlenmesi gerekiyor.
bence bir erkek 30 yaştan aşağı evlenmesin. çünkü onlar daha çok çocuksa oluyorlar. erken evlenip bu sefer yanındakinden hemen sıkılabilir, başka arayışlar içerisinde oluyorlar. yani erkek evlenmeden önce afedersiniz her haltı yiyip öyle evlenmeli. maalesef öyle olmazsa da o kızın vay haline. bu sefer her haltı evliyken yapıp, karısının durumunu hiç düşünmek bile istemiyorum. bu yüzden bu kk da okadar çok vakalar varki. adam içiyor onla bunla geziyor, evde çoluğu çocuğu karısı beklerken. yani bumudur erkeklik.

kusura bakma, konu biraz dağıldı. ama tekrar konuya geleceksem, bence bayan 18 indede evlenebilir, 40 ındada. bayanlar anaç ve daha olgun olduklarından genelde sorun yaşamazlar.
Dediğim gibi bütün sorun erkeklerde :)))

evet arkdaşa katılıyorum. espiriye vuracağım ama, evlilik zor bir mühesese olduğu için, nekadar geç okadar kendini az yıpratmış olursun :)))

Başlıgın gülümsetti beni.. ilk ewlilik derken? Sanki bikaç defa yapmayı düşünüyomuşsun gibi sormuşsun: )

Şaka bi yana doğru kişiyi bulduktan sonra hiç önemi yok bence..Bulmak mesele...

:) Allahın izniyle benim ilk ve son evliliğim olucak. Başlığı öyle atmamın sebebi iki ya da daha fazla evlilik yapan hanımlar açısından konunun karışıklığa yol açmamasıydı. Doğru kişinin çıkması herşeyden önemli. Allah herkese en hayırlısını nasip etsin inşallah.

ben 25 yasindayim erkek arkadasim yurt disinda yasiyor 3 yildan once evlenemeyiz bende kendimi hic hazir hisetmiyorum
bende bir kadin ne zaman hazir hisetse o zaman evlenmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…