- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
Benim tanıdığım neredeyse tüm hamileler
Is yerinde birlikte çalıştığım hamileler de dahil bana hayatı zehir etti. Ben hamileyim ben hamileyim sürekli bu cümleyi duymaktan Gına geldi yani. .
Artık ne hamile görmek istiyorum ne de başka bişey resmen hamilelerden nefret ediyorum artık. ...
Kendim hamile kalınca da asla onlar gibi kaprisli şımarık vs olmayı düşünmüyorum
Eşe şu getirmek te çok zor hamile iken yapılamayacak bir iş değil
Demekki adamı bunaltmissiniz ..
inşallah oturup yazmamışsındır karmakarışıkYa aynen öyle dedim ya hamile görmek istemiyorum artık
Sanırsın savaşta vuruldu ve kan kaybediyor
O sekilde muamele görmek isteyen hamileler biliyorum ve zerre abartmıyorum. ...
Artik bo geldi yani hamile kalırken bana mı sordular sanki ya hayret bişey .
Is yerinde bi evrak yazılacak kadına diyorum onun işi olmasına rağmen ben hamileyim sen yap diyordu ya..
Bu kadar olmaz....
Dogru ben de nazli bir kişiliğim bunaltabilirim belki ama ..
ben hem fizigimden hem kariyerimden hem psikolojimden , hayatımdan okadar taviz verirken feragat ederken (yavrum icin elbette seve seve o ayri ) esim geze geze baba oluyor azicik ilgi gosterse he karicim dese ölmez diye düşünüyorum
Ve evet ben de calisiyordum ben de isten geliyor cocuga bakiyor yemek utu ne is varsa yapiyordum
o düğün meselesi de cok da samimi olmadigi biriydi arti evde annem vardi azicik kacip kafa dagitma niyetiydi. Ben anestezi yan etkisi altinda basim catlarcasina agrir vaziyette buyuk cocugun kiskanclik ve hircinliklariyla bunalirken biyandan da bebege bakmaya calisirken (sagolsun büyük oglan benden baskasinin ilgisini kabul etmedi) o düğün gereksizdi normalde gitmezdi oyle soyleyeyim ..
nys gecti gitti.. esim okadar gezme düşkünü bir adamdir ki bukonuda beni cok bunaltti Rabbim gordu halimi bu sene nefes almaya vakti yok neredeyse
Sanırım ikinci çocuğu biraz geç yapmak lazım
:)) valla geç diyemem benimde küçük kardeşimle aramda 13 yaş var anneme çok kızmıştım hamile olduğunu duyduğumda şimdi iyi ki var neşe kaynağımız evde olmasın ev ruhsuz oluyor13 sene iyimi :/ biraz fazlamı geç kaldımki
bardağın dolu tarafından bak ,birinde prenses gibi davranmış işte.onu bulamayanlar da var.Selam arkadaşlar aranizda benim gbi ilk gebelikte prenses iken ikincide hüsrana ugrayan var mi acaba .. okadarki ilkinde esim heraksam meyve tabagi hazirlar zorla pekmezli cevizli sut icirtir ev işi yaptirmaz bir dedigimi iki etmezdi.
İkincisinde noldu anlamadim hic hamile gbi davranmadi birak onume meyve getirmeyi benden cayini meyvesini susadiginda suyunu istedi.. arti ikinci gebeligimde daha zorlandım ilk cocugum daha 2 yasindaydi karnim ilkine gore daha cok buyudu kilom artti dengem bozuldu ama bizim bey herhalde tecrubeme guvendi (!) Bence her cocuk gebeligiyle, bakimiyla ayri bir tecrube .. beni cok aglatti .bu ilgisizligini gördükçe sana cocuk doğuranda kabahat dedim .
Okadarki doguma bir hafta kala buyuk oglum parkta oynarken(cok hareketli bir cocuk) gelip bana yardim eder diye bekliyorum bizimki balkondan bakiyor gel de yardim et cocugu sen cikar dedim gel iste dedi. Karnim okdar buyuktu ki dengemi zor sagliyordum bi ona bi çocuğa bakayim derken ayagimi tasa carpip yere düştüm Allahtan karnimi carpmadim ama ayak parmagim kirilmis ve ters kaynadi. Esimin dusuncesiz ilgisiz ve kendi keyfinde bir adam olduğunun kalici ispatı bu olay maalesef(
Simdi dogum yaptim lohusayken de 1 saatlik mesafede bir ilcede arkadasinin düğününe gitmeye kalkti hergun yorgun olan adama nedense ogun can geldi ozaman delirtti beni aynen yuzune dedim ben senin cocugunu tasiyayim dogurayim sen boyle yap ..
ya kizLar hamilelik gercekten zor bir surec hele de cocuklar ve yas arttikca.. biz bukadar zahmet cekerken beyler de azıcık naz cekse cok mu? Ben mi abartiyorum acaba
canım başın sağolsunBence ilk hamileliginde abartmıs biraz ama 2.de de abartmıs hamilelik doğal bi süreç kanamanız düşük riskiniz vs yoksa niye naz yapacak ki kadın, genel mantık şu oluyo efendim biz onlara çocuk veriyoruz
kimseye bişey verdiğimiz yok çift olarak ebeveyn olmaya karar veriyoruz ve çocuğumuz oluyo erkek baba kadın anne oluyo bu yani Edirne'den karsa Afrika'dan Avusturalya ya kadar dünyanın her yerinde biçok kadın hamile kalıp doğuruyor olağanüstü bişey yok bebeğim 9.5 aylık hamileliğimin 8.ayında babamı kaybettim kimseye bi nazım olmadı hayatta hersey insanlar için
oooo evim sen düşünüyor musun ikinciyi?13 sene iyimi :/ biraz fazlamı geç kaldımki
Sağol canım dostlar sağolsuncanım başın sağolsun
hiç duymadım Allah rahmet eylesin..
keşke 2. bebeği hemen yapmasaydınız.Evet bunaltiyorum surekli benimle ilgilensin istiyorum çünkü ben bunaliyorum. Neden bu ailenin tum dugusal yukunu ben çekiyorum. . Evlendim onun memleketinde onun akrabalariyla kendi cevremden ailemden uzak yaşıyorum .. çocuk oluyor en cok zahmeti yine bende evin kadınında yani ... ev işi yine ne kadar yardimci olsa da bende.. ona gelince bunaliyo gezsin biraz rahatlasin falan.. ben neden bunalinca rahatlayamiyorum acaba ... geze geze baba oluyor daha ne istiyor. Onun gobegi catlamiyor evde tikilip kalmiyor .. benim easil derdim bu.. onun rahati batiyor bana.. beni nazlasa simartsa daha bi katlanilir oluyor hersey.. ama bu evlilik basindan beri benim tavizlerimle dolu kendimden taviz verdikce ona yükleniyorum .. benim en buyuk hatam onun memleketinde yasamak bunu da onun icin kabul ettim çekiyorum şimdi. .
Ben çocuk dogurmadim. Çocuk doğurmak ne kendin içindir ne de kocan için, çocuk allah in rizasini kazanmak için dogrulur. Eğer başka şeyi dusunursen çocuğunun geleceğine yaparsın. Ayrıca sen evlendiginde yabancı bir memlekette olacağını biliyordun. Sükret en azındanbi taraftan tanıdığın akrabalarınıniz var. Ya hiç tanimadigin bir memlekette olsaydın. Ben kocamdan şunu beklerdim bunu beklerim demek yerine şükürler olsun ikinci bebegimde sağlıklı deyip eşim eve geldiğinde onunla ilgilenir istemiyorsa cocugumla ilgilenirim.Evet bunaltiyorum surekli benimle ilgilensin istiyorum çünkü ben bunaliyorum. Neden bu ailenin tum dugusal yukunu ben çekiyorum. . Evlendim onun memleketinde onun akrabalariyla kendi cevremden ailemden uzak yaşıyorum .. çocuk oluyor en cok zahmeti yine bende evin kadınında yani ... ev işi yine ne kadar yardimci olsa da bende.. ona gelince bunaliyo gezsin biraz rahatlasin falan.. ben neden bunalinca rahatlayamiyorum acaba ... geze geze baba oluyor daha ne istiyor. Onun gobegi catlamiyor evde tikilip kalmiyor .. benim easil derdim bu.. onun rahati batiyor bana.. beni nazlasa simartsa daha bi katlanilir oluyor hersey.. ama bu evlilik basindan beri benim tavizlerimle dolu kendimden taviz verdikce ona yükleniyorum .. benim en buyuk hatam onun memleketinde yasamak bunu da onun icin kabul ettim çekiyorum şimdi. .
Ilkinde gosterdiqide normal bi davranis degilmis ztn ikincisinde de...
Hamilelikte size hasta gibi davranildiginda sizde tamamen ona odaklaniyosunuz eger yorulmussaniz iki kat yorulmus gibi hissediyosunuz..bnm hamileligim cok zor gecti doguma kadr kustum 13 kilo kaybettim ben hamile degil direk hasta gibiydim ama buna ragmen kendi kendime cektim kimseden bisey beklemedm..
Sanirim biz bayanlar cocuk doguruyoruz diye cok faxla beklenti icine giriyoruz...
Size bi konuda kizdim..surekli esiniz icin ona cocuk yapanda kabahat tarzi konusuyosunuz.. cocuk es icin yapilmaz ..
Kendiniz icin..aranizdaki bag sizi ozel kilar esinizi degil..hem esinizin baba olmasina vesile oldugunz icin bu kadar beklenti icindeyken size annelik guzelligi i ikinci kere nasip eden Rabbinize şükrünüzü ihya ettiniz mi ?siz kulluk beklentilerinizi yerine getirdiniz mi?O da sizi anne yapti oyle degil mi:)
oooo evim sen düşünüyor musun ikinciyi?
sağlık problemim var diyodun ama Allah büyük
hadi hayırlısı :)
bu arada benim de nasip olursa 2 çocuğum arası 9,5 yaş olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?