• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk gebeligim nerdeee ikinci nerdeee .. esime ne oldu anlamadım

gurbetika

bugun Allah icin ne yaptin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2015
228
102
48
Selam arkadaşlar aranizda benim gbi ilk gebelikte prenses iken ikincide hüsrana ugrayan var mi acaba .. okadarki ilkinde esim heraksam meyve tabagi hazirlar zorla pekmezli cevizli sut icirtir ev işi yaptirmaz bir dedigimi iki etmezdi.
İkincisinde noldu anlamadim hic hamile gbi davranmadi birak onume meyve getirmeyi benden cayini meyvesini susadiginda suyunu istedi.. arti ikinci gebeligimde daha zorlandım ilk cocugum daha 2 yasindaydi karnim ilkine gore daha cok buyudu kilom artti dengem bozuldu ama bizim bey herhalde tecrubeme guvendi (!) Bence her cocuk gebeligiyle, bakimiyla ayri bir tecrube .. beni cok aglatti .bu ilgisizligini gördükçe sana cocuk doğuranda kabahat dedim .

Okadarki doguma bir hafta kala buyuk oglum parkta oynarken(cok hareketli bir cocuk) gelip bana yardim eder diye bekliyorum bizimki balkondan bakiyor gel de yardim et cocugu sen cikar dedim gel iste dedi. Karnim okdar buyuktu ki dengemi zor sagliyordum bi ona bi çocuğa bakayim derken ayagimi tasa carpip yere düştüm Allahtan karnimi carpmadim ama ayak parmagim kirilmis ve ters kaynadi. Esimin dusuncesiz ilgisiz ve kendi keyfinde bir adam olduğunun kalici ispatı bu olay maalesef:((

Simdi dogum yaptim lohusayken de 1 saatlik mesafede bir ilcede arkadasinin düğününe gitmeye kalkti hergun yorgun olan adama nedense ogun can geldi ozaman delirtti beni aynen yuzune dedim ben senin cocugunu tasiyayim dogurayim sen boyle yap ..

ya kizLar hamilelik gercekten zor bir surec hele de cocuklar ve yas arttikca.. biz bukadar zahmet cekerken beyler de azıcık naz cekse cok mu? Ben mi abartiyorum acaba

Ilk heves iste,ilkindede bu kadar ilgisiz olsa bu kadar zoruna gitmezdi,huyu bu deyip gecerdin ama simdi boyle degil..Dediginiz gibi tecrubenize guveniyor olmali esiniz.

Ben ilk gebeligimde ne meyve tabagi ne bisey gordum.canin bisey istiyormu diye sormayi birak as erdigim zaman arayip gelirken pasta alirmisin canim cok istiyo dedigimde defalarca unuttu almadi ve ewe gelincee aa unuttum demekle yetindi arabasina atlayip almadi bile.lohusalikta zaten annem olmasaydi aklimi kaybediyordum yine manevi olarak yanimda degildi.siz en azindan ilk gebelikte iyi seyler yasamissiniz

Bilmiyorum seni asla zan altında bırakmıyorum ama bi arkadaşım var senin durumunda o da ama ilkinde adama gına getirdiği için ikincisinde tahammülü kalmadı haklı olarak, çünkü hamilelik nazları katlanılacak gibi değildi ben kadın olduğum halde artık doğursa da kurtulsak moduna girmiştim, eşi erkek nihayetinde bilmez.

Bir de ilkin heyecanı başka sanırım ondan olabilir, gerçi heyecanı bırak eşin düşncesizliğe doğru yol almış

Sızden meyvesını suyunu ısyedıgınde keske durumu sık sık hatırlatsaydınız getırıp koymasaydınız onune ayrıca bazı hamıleler cok ama cok kaprıslı olup cekılmeyıo eslerınıde bezdırıyolar hamılelegı hastalıkmıs gıbı goruyorlar bı nevı ılk hamılelıgınızde cok kaprıslı mıydınız?

Aslinda ilkinde ne bulantim ne basdonmem ne asermem oldu.. 5. Aya kadar hala esimden hizli yürüyordum. Hic naz yapmadim hatta o sorardi canin bisey çekiyor mu ben iki saat düşünürdüm ne istesem diye hic hamile gbi degildim . Sadece isyerimde cok stres yasar evde aglardim .. ikinci de beklentiye girdim ama.... evde bir de cocuk vardi daha cok ev işi vardi .ya ben daha zor durumdaydim ilgiye daha cok ihtiyacim vardiiiiii :(

Dediğiniz gibi hamilesiniz hasta değil eşinizin sizden su istemesi büyütülecek birşey değil bence ..

Hangimiz ilgi isyemedikki bu dönemde ama erkekler biraz odun oluyor babalık psikolojisine giriyorlar bizi düşünen yok :)

Tamam ilki kadar yapmayabilir de, bu hali de abartılı biraz bence, fazla düşüncesiz, umursamaz gibi göründü bana.
Hamilelik hastalık değil ama hassasiyet, dikkat gerektirebilecek bir durum sonuçta.

Anladigim kadariyla ilki gibi olmasini beklemissiniz ama beklediginiz ilgiyi goremeyince hayal kirikligina ugramissiniz. Pek bir sey diyemeyecegim cunku cok kotu bir hamilelik gecirmemi saglamisti eski esim. Sizin gordigunuz ilginin onda birini bile gormedim hatta yuzde birini. Hatta dogum yaptigim gune kadar iste calistim, ev temizledim, beyefendiye utu yaptim, agir da kaldirdim. Hatta hatirliyorum arabasi bozulmustu. 9 aylik hamileyim. Kendi atavada oturdu o agir alet cantasini 4 katli eve cikarak ben gidip getirmistim. Nefes nefese kaldigimda da tay tay tay diyerek dslga gecmisti. O yuzden bana bu ilgi beklemeniz biraz esinizin eskisi gibi olmasini beklediginden gibi geliyor.

Son düzenleme:
Evet suclu o .. ben o ilgiyi ilkinde gormesem bu duskirikligi olmazdi.. degisen o...acaba diyorum ben ikinci dogumda basima gelecekleri bildigimden olsa gerek okadar korktum strese girdim ki... esim de çocuk sorumluluk masraf gecim derdi diye strese mi girdi...

Selam arkadaşlar aranizda benim gbi ilk gebelikte prenses iken ikincide hüsrana ugrayan var mi acaba .. okadarki ilkinde esim heraksam meyve tabagi hazirlar zorla pekmezli cevizli sut icirtir ev işi yaptirmaz bir dedigimi iki etmezdi.
İkincisinde noldu anlamadim hic hamile gbi davranmadi birak onume meyve getirmeyi benden cayini meyvesini susadiginda suyunu istedi.. arti ikinci gebeligimde daha zorlandım ilk cocugum daha 2 yasindaydi karnim ilkine gore daha cok buyudu kilom artti dengem bozuldu ama bizim bey herhalde tecrubeme guvendi (!) Bence her cocuk gebeligiyle, bakimiyla ayri bir tecrube .. beni cok aglatti .bu ilgisizligini gördükçe sana cocuk doğuranda kabahat dedim .

Okadarki doguma bir hafta kala buyuk oglum parkta oynarken(cok hareketli bir cocuk) gelip bana yardim eder diye bekliyorum bizimki balkondan bakiyor gel de yardim et cocugu sen cikar dedim gel iste dedi. Karnim okdar buyuktu ki dengemi zor sagliyordum bi ona bi çocuğa bakayim derken ayagimi tasa carpip yere düştüm Allahtan karnimi carpmadim ama ayak parmagim kirilmis ve ters kaynadi. Esimin dusuncesiz ilgisiz ve kendi keyfinde bir adam olduğunun kalici ispatı bu olay maalesef:KK43:(

Simdi dogum yaptim lohusayken de 1 saatlik mesafede bir ilcede arkadasinin düğününe gitmeye kalkti hergun yorgun olan adama nedense ogun can geldi ozaman delirtti beni aynen yuzune dedim ben senin cocugunu tasiyayim dogurayim sen boyle yap ..

ya kizLar hamilelik gercekten zor bir surec hele de cocuklar ve yas arttikca.. biz bukadar zahmet cekerken beyler de azıcık naz cekse cok mu? Ben mi abartiyorum acaba
Bence abartıyorsunuz ve bu tavırlarınıza muhtemelen eşinizi de yormuş olabilirsiniz. Birincisi düğün ayrı bişey her akşam gelip sana yardımcı olması ayrı sey. Tabi gidecek Arkadaşının düğününe me olacak ki. Ya hamilesiniz bi kere yatalak hasta değilsiniz. Yani tamam meyve tabağı getirse ne ala ama getirmiyorsa da kalkın alın bi zahmet adam da Akşama kadar Çalışıyor. Düşme konusuna gelince kazadır bu yani eşinize mâl etmeyin kendi kendşnşze de düşmüş olabilirdiniz o zaman kendinize böule kötü laflar edecek miydiniz. Ben kadınların özellikle hamileliği kullanarak sorun çıkartmalarını anlamıyorum. Bunların hepsinin yanı sıra düşük tehlikesi olan ve yatarak hamilelik geçirmek zorunda olan arkadaşları ayrı tutuyorum

Dediğim gibi canım erkekler odunlaşıyor bazen bu dönemde kaprisli olabiliyorlar babalık Psikolojisi (: senin ne hissettiğini düşünebildiğini düşünmüyorum..

Size katılıyorum :)

Bence abartıyorsunuz ve bu tavırlarınıza muhtemelen eşinizi de yormuş olabilirsiniz. Birincisi düğün ayrı bişey her akşam gelip sana yardımcı olması ayrı sey. Tabi gidecek Arkadaşının düğününe me olacak ki. Ya hamilesiniz bi kere yatalak hasta değilsiniz. Yani tamam meyve tabağı getirse ne ala ama getirmiyorsa da kalkın alın bi zahmet adam da Akşama kadar Çalışıyor. Düşme konusuna gelince kazadır bu yani eşinize mâl etmeyin kendi kendşnşze de düşmüş olabilirdiniz o zaman kendinize böule kötü laflar edecek miydiniz. Ben kadınların özellikle hamileliği kullanarak sorun çıkartmalarını anlamıyorum. Bunların hepsinin yanı sıra düşük tehlikesi olan ve yatarak hamilelik geçirmek zorunda olan arkadaşları ayrı tutuyorum

Dogru ben de nazli bir kişiliğim bunaltabilirim belki ama ..

ben hem fizigimden hem kariyerimden hem psikolojimden , hayatımdan okadar taviz verirken feragat ederken (yavrum icin elbette seve seve o ayri ) esim geze geze baba oluyor azicik ilgi gosterse he karicim dese ölmez diye düşünüyorum

Ve evet ben de calisiyordum ben de isten geliyor cocuga bakiyor yemek utu ne is varsa yapiyordum
o düğün meselesi de cok da samimi olmadigi biriydi arti evde annem vardi azicik kacip kafa dagitma niyetiydi. Ben anestezi yan etkisi altinda basim catlarcasina agrir vaziyette buyuk cocugun kiskanclik ve hircinliklariyla bunalirken biyandan da bebege bakmaya calisirken (sagolsun büyük oglan benden baskasinin ilgisini kabul etmedi) o düğün gereksizdi normalde gitmezdi oyle soyleyeyim ..

nys gecti gitti.. esim okadar gezme düşkünü bir adamdir ki bukonuda beni cok bunaltti Rabbim gordu halimi bu sene nefes almaya vakti yok neredeyse

benim derdim esimi kotulemek degil .bosyere mi alindim onu ogrenmekti ve belki de bu halinin sebebini ogrenmek benim gbi kocasi ilkten sonra değişen var mi bunu görmekti...

Buarada esim benim düştüğümu gorunce jet hiziyla geldi yanima ayagini oynat dedi azcik oynadi (meger oynattigim eklemden degil ondeki eklemden kirilmis) teshisi koydu bişey yok .. ezilmis .. et fakan koydu ustune hamile old dan rontgen cekemezler diye doktora gitmek istemedim bayram gunuydu zaten acilde ortopedist olur muydu falan.. tuttugu takimin maci vardi arkadaslariyla izlemeye gidecekti zaten. Eti koydu. Agzi doktora gotureyim mi dedi gozleri evet deme dedi...beni birakip gitti.. ben doğumdan sonra gittim doktora orada öğrendim kırılıp kaynadigini...
nys üzüldüm halime sogudum birden beyimden
.
Boynumu bukup gideyim artik ...:KK43:

Back
X