ilk gebeliğinde preeklampsi geçirenler yardım:(

nsmsny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
104
1
26
Bursa
Birden tansiyonum 18-11'e çıktı; dil altı verilmesine rağmen malesef acil sezeryana alındım ve 7 aylık bebeğimi kaybettim.sebep preeklampsiymiş..ilk gebeliğinde bunu yaşamış olanlar 2. gebeliğinzdeki durumunuzu benmle paylaşır msnz...

canım biz de preeklampsi yaşadık bu konuyu preeklampsi geçirip tekrar bebek düşünenler topiğinde konuşuyoruz, bizi oradan takip edebilirsin.

Merhaba kizlar benim hikayem biraz uzun ama anlatmak istiyorum yinede. 4 yillik evliyim ve uc hamilelik geçti başımdan once 3 aylikken düsürdum. Belli bi sure sonra tekrar kaldim ve 5. Ayda bebegin suyu bitti hemen tedaviye başladım kan pihtisi ortaya cikti ve igne kullandim. Ama artik hiç suyum kalmamisti ve zorunlu dogum yaptim kizim ölu doğdu. Bir bebeğimin olmasi icin cok cirpiniyordum doktor tekrar kalmamda sorun olmadığını soyledi ve 8 ay sonra tekrar kaldim 5. Ay kontorlum geçmişti buna sevinirken 6 ayda ellerim ayaklarm ve yüzüm sismeye basladi konyanin en iyi doktoru bildiğimiz Ali acara gittik preeklemsi geciriyordum tansiyonun 15 9 taa 20ye bile çıkmıştı 1 ay hastanede yattim. Böbreklerim en son su topladu artik ve doktorum acil sezeryana aldi. Bi kizim oldu Eslemim annem benim. Kizim 500 gramdi direniyordu yasama birgun iyi birgun kotu derken 1 ay gittik geldik sutumu verdik tipin yolladini mesken tuttuk ve birgun aci bir haber aldik bize veda etmisti Eslemim ciger yetmezliginden. Sezeryanimin ustunden 2 sene geçti simdi ve doktorum hamile kalmami istiyor kontrol altinda herseyin yolunda olacağını söylüyor. Ama korkuyorum kizlar buraya niye yazdım bilmiyorum sanirim cesaret etmek için okudunuz için teşekkür ederim...

Merhaba oncelkle cok gecms olsun cok uzuldum...ama unudunuzu kaybetmeyin .ben de ilk gebeligimde 28 haftalikken preeklempsi gecirdim doktorum fark edip mudhle etmdgi icin eklempsi nobeti gecirip sezaryen oldum.oglum 1200 gramdi ve 50 gun yogun bakmda kaldi,benım damarlrmda tıknma oldğ için ilç kullnyrdm ve emzremyrdum .neysekı ben de oğlumda iilestk 5 yaşna gircek 1 ay sonra.bende cok korktm ikinci de de ayni seyleri yasarm diye ama duzenli kontrol ve pozitif dusnmeyle iki ay once ikinci oglumu kucgima aldm hem de sorunsuz.. Dilerim herkese umut olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…