İlk gece

Asla demem. Mesele sadece bekaret değil. Hayata bakış açısıdır. Ben hayata islami pencereden bakan birisi olarak yol arkadaşımında öyle olmasını isterim. Oğlumada bunu tavsiye ederim ama hayat onun. Kendi bilir elbette.

Mesela siz size kapanacaksın deme ihtimali olan birisiyle evlenir miydiniz?
Teşekkür ederim, ben sizi tenzih etmiştim aslında özellikle.
Haklısınız, kesinlikle evlenmem.

İslamda nikahsız cinselliğe izin var mı Sephoraa?

İslamda başı açık gezmeye de izin yok. Hatta islamın şartı oruç tutmak namaz kılmak falanken bunları yapmayan bile dinden çıkmıyorsa nikahsız cinsellik yaşayan neden çıksın? Neyse susuyorum. Bu kadar cevap yeterli. Müslüman bir kadın isterse evlilik dışı cinsellik yaşayabilir, bu kadar...

Evlenmeden cinsel birliktelik yaşayanların Müslüman olmadığı kanısına nasıl varıyorsunuz? İslâm'ın hangi şartı dahilinde görüyorsunuz bu noktayı peki ? :işsiz:
Demek istediğim açık. Demogoji yapıyorsunuz. Sizede aynı soruyu soruyorum "İslam' da nikahsız cinselliğin yeri nedir?"

İslamda başı açık gezmeye de izin yok. Hatta islamın şartı oruç tutmak namaz kılmak falanken bunları yapmayan bile dinden çıkmıyorsa nikahsız cinsellik yaşayan neden çıksın? Neyse susuyorum. Bu kadar cevap yeterli. Müslüman bir kadın isterse evlilik dışı cinsellik yaşayabilir, bu kadar...

illa saçmalayacaklar :KK12:

Ben böyle bir şey söyledim mi? Demogoji bu ya. Konuyu nereye getiriyorsun. Tesettür ne alaka?

O zaman soruyorum hırsızlık yapan insanla, yapmayan insanın müslümanlığı hakkında ne düşünüyorsun?

Ben cevap vereyim mi?

İkiside müslümanım diyorsa ikiside müslümandır.

Birisi günahkar müslümandır, diğeri günahkar değildir.

Konuyu saptırmayın.

Yaşla mutlaka alakası vardır. Ben şüphelenirim öyle erkekten, 30'una gelmiş ama nedir yani, cinsel anlamda deneyimi ya hiç yok ya da çok çok az. Acaba bi problem mi var diye düşünürüm (inanç meselesini karıştırmıyorum bilerek, herkesin inancı kendine çünkü). Kadın için de aynı şey geçerli ama tek fark, kadında problem mi var diye düşünmem. Toplumsal zihniyette problem olduğunu bildiğim için...

Dün hortlatılmış bir konu vardı, 2012'den. Kızcağız konu açmış, 20 yaşındaymış ama bekaretle alakalı soru işaretleri varmış, birlikte olmak istiyorum ama sonra pişman olur muyum gibisinden bir konuydu. Bence 20 yaşında birine göre gayet normal bir istek ve toplumu düşününce hiç şaşırmadığım soru işaretleri... Öte yandan kız diyor ki 30'uma kadar da evlenmeyi düşünmüyorum bana uzak geliyor, ben o yaşa kadar ne yapacağım... Haklıydı.

Yani aslında ben bu olaya toplumsal baskı olarak bakıp kabullenenleri hiç anlamıyorum. Sanki sokağının ortasında birlikte oluyorsun da toplum sana baskı yapıyor. Toplumsal baskı dedikleri aslında kendilerine yaptıkları baskı.Ben eğer yapacak olsam aman nasıl biriyle evlenirim aman koca bulamazsam annem anlar bana kötü gözle bakar böyle bişeyi kabul etmiyorum. Yani bu kısım bana aşırı saçma geliyor bir insan illaki kendine göre kendi kafasında bir eş bulabilir bu imkansız değil zaten böyle birşeyi kabul etmeyecek bir insan kafa yapısı olarak da ona uymayacaktır bu da iyi bir evlilikleri olmayacağını gösterir. Benim bu konuda asıl dikkat ettiğim nokta inancımın gereği olarak yasaklanmış olması. Beni sadece burası ilgilendirir ha yapan dinsiz mi oluyor hayır. Fakat ben şahsi olarak dikkat ederim elimden geldiğince.Yani sadece bu kıstas olabilir bana göre o da kişinin bakış açısına göre değişir herkese saygı duyarım herkesin kendisini ilgilendirir davranışları.

Demek istediğim açık. Demogoji yapıyorsunuz. Sizede aynı soruyu soruyorum "İslam' da nikahsız cinselliğin yeri nedir?"

soru bana gelmemiş ama,
nikahsız birliktelik yaşamak kadar, yalan söylemek, gıybet etmek, kötü düşünmek, iftira atmak, haram yemek, kul hakkına girmek vs vs bir ton günah var, bunlardan birini bir kez olsun yapmış biri dinden mi çıkıyor ki zina yapan çıksın?
ayrıca evlenirken adamın geçmişinde bunlardan birinin bile yaşanmamış olduğunu nerden bileceksiniz? günahkar insan var mı ki dünyada?

evlenmek sünnettir..
nikahın amacı kim kimin karısı kocası bilinmesidir..
zinayı önlemek için..
kadın yada erkek ihtiyaçlarını önüne gelenle karşılamasın diye nikah vardır..

iki kişi sevgiliykende herkes sevgili olduklarını bilir birbilerine sevgiyle bağlı iki insan başkalarıylada birlikte olmadıktan sonra birbirleriyle seviştiklerinde bu neden günah olsun ki ?
nikah dediğiniz şey duyurmak ilan etmek demek değil mi kim kimle birlikte diye..

soru bana gelmemiş ama,
nikahsız birliktelik yaşamak kadar, yalan söylemek, gıybet etmek, kötü düşünmek, iftira atmak, haram yemek, kul hakkına girmek vs vs bir ton günah var, bunlardan birini bir kez olsun yapmış biri dinden mi çıkıyor ki zina yapan çıksın?
ayrıca evlenirken adamın geçmişinde bunlardan birinin bile yaşanmamış olduğunu nerden bileceksiniz? günahkar insan var mı ki dünyada?

yalnız ben zina olduğunu düşünmüyorum..
o kelime yanlış bence ..

konu nerden nereye gelmiş. tampondan bişey oldu sanan kişi değil mi konu sahibi. biri için bu olay önemlidir diğeri için değil. konu sahibinin beynini rahatlatması için acilen doktora gitmesi lazım. kafasındaki sorular cevaplanır. ha belki esnek yapıdadır haberi olsun en azından. benim görüşüm ise adam kan gelmedi diye tepki gösterecekse aralarında güven olmamıştır. yol yakınken öyle birinden ayrılmak şarttır

biz cinselliğe takık bir milletiz,
evlilik öncesi cinsellik yaşamış biriyle evlenemem, neden? günah işlemiş,
peki bu adam/kadın o yaşına kadar hiç mi otobüs sırasında birinin önüne geçip kul hakkına girmemiş?
öğretmenine, ailesine, arkadaşına hiç mi yalan söylememiş?
hiç mi gıybet etmemiş?
hiç mi israf etmemiş?
özetle hiç mi günah işlememiş? hiç mi harama el sürmemiş?
neden bunları irdelemiyoruz da sadece cinselliği irdeliyoruz?
çünkü aslında işimize gelmiyor, tek olmayı, ilk olmayı özel olmak zannediyoruz.

Ayy onu varya hhiç sorm berbat bişey :KK70: annem gece boyunca cıkartmdı bana blio musun ole kurdelayla dolaştm :KK70:
Takılar çıkarılmaya gittiğinde o da çıkarılıyormuş, ben de annemin ilk tepkisinden Nasıl tırstıysam bütün gece üzerimde kaldı o:63:

Demagojinin kelime mânâsını yazayım size: Bir kimsenin ya da topluluğun duygularını kamçılayarak, okşayarak, ona ya da onlara gerçekdışı şeyler söyleyerek onu ya da onları kendine çekmeye çalışma. Ben gerçekleri söylüyorum. İslâm'ın 5 şartı yok mu? Peki bunların neresinde cinsellik kaideleri? İslâmiyette nikâhsız birliktelik kesinlikle yoktur. Âmenna! Yalnız bunun İslâmiyet'teki tekabülü günahtır. Müslüman olmamak değil. İslâmiyet'te inmiş ilk ayette de ''Oku!''diyor bu arada. Oku, öğren; öğrenki yanlışı doğru sanma; öğrenki, insanları dinimden soğutma! Benim bildiğim İslâmiyet anlayışı bu.:KK25:

biz cinselliğe takık bir milletiz,
evlilik öncesi cinsellik yaşamış biriyle evlenemem, neden? günah işlemiş,
peki bu adam/kadın o yaşına kadar hiç mi otobüs sırasında birinin önüne geçip kul hakkına girmemiş?
öğretmenine, ailesine, arkadaşına hiç mi yalan söylememiş?
hiç mi gıybet etmemiş?
hiç mi israf etmemiş?
özetle hiç mi günah işlememiş? hiç mi harama el sürmemiş?
neden bunları irdelemiyoruz da sadece cinselliği irdeliyoruz?
çünkü aslında işimize gelmiyor, tek olmayı, ilk olmayı özel olmak zannediyoruz.

malız ya biz paketi ilk açan olmak önemli olan..

Back
X