- 2 Ekim 2009
- 3.339
- 78
- 163
- Konu Sahibi marmellata
-
okudukça fenalık geçirdim bnm kayınvalide iyi mi kötümü bir türlü çözemiorum
kendisini hep üstte görür bnde idare etmek için pohpohlarım
6 haftalık hamileyim ve bir kaç gündür halsizliğim başladı arayıp arayıp delirtior beni
bir hamile bnmiymişim o 3 tane doğurmuş camda silmiş misafirde ağırlamış başka şehirde yaşıor ordan ayarladı geçen hafta 18 kişi misafir geldi evime sayı artıorduda isyan etttim artık ya bu bebek daha bana tutunmaya çalışıor azıcık insaf ama yok işte
şimdi ki derdi para yazlığını yaptırcakmış para verin dio ulan hamileyim bunun doğumu var sonrası var tek maaş girior eve tmm kira deil ama yinede burası istanbul zor yetior ama yok altın bozdurun dior ha birde onun evinde oturuoruz sıksık kafamıza vurur bunu eve yalıtım yaptırın arka balkonu yaptırın badana yaptrırın ya biz biyerde para madeni buldukta bnmmi haberim yok diorum
o konudan sonra ilk çocuğa anane bakarmış o bakmazmış o hiçbişi almazmış anane alsınmış adet öleymiş ama bu adetleri evlenirken yoktu
zaten daha yeni evliydim yazlık komşusu 1 gün iyi okuyun 1 gün torununa bakmış saat 18 olmuş kadın feryat figan bnmki bunu bana korku filmi anlatır gibi anlatıor terbiyesiz gelin nasıl bırakırmış bak sen bana böle bişi yapma die
anlayacağınız daha şimdiden stres içindeyim
işin kötüsü ailem biliyo..hatta 2 gun once bana tekme tokat atarken annemde burdaydı ne yapıyorsun sen kimsin ki kızıma vuruyosun bile demedi..sadece vurduktan sonra elini tuttu solnra elini tutunca annem tekme attı..o kadar yanlızım ki beni anlayan kimse yok etrafımda..bebegime bile dogru durust bakamıyorum..bazen cok aglayınca kafayı yiyicek gibi oluyorum zaten uykusuzum heryerim gergin hakaretleri yaptıkları aklımdan cıkmıyoo canım yanıyo cok..mutlugumu elimmden aldı..sigara içiyorum cnku artık dayanamıyorum..birde eşim cahilde degil 2 üniversite bitirmiş 38 yasında thy de pilotluk yapıyo.bende 24 yasındayım ögretmenlik okuyorum edebiyat.ama okumaklada adam olunmuyo..tek önem verdigi işi başka hiçbişey yok..işten gergin gelir bana bagırır trafikte takılır bana bagırır aradıgını bulamaz bana bagırır..hiç bişeyi beyenmez allahtan sürekli ucuyoda suratını az görüyorum onun..az gördügüm halde bana bunları yapıyoo yani görüştügümüzde beni tüketicek canımı yakıcak bişey buluyoo..allah kimsenin basına vermesin..benım halim cok zor dayanabildigim kadar dayanıyorum..
walla kusura bakmayın ama,eğer siz çalışmıyorsanız ve kaynananızın evinde oturuyorsanız ona azıcık da olsa şükran duymalısınız diye düşünüyorum.ben adeta gece gündüz yırtınıyorum eşime asla maddi açıdan yük olmamak için.ailesi de çocuklarından gelecek üç beş kuruşa muhtaç.kayınvalidem doğumuma bile gelmedi siz düşünün.ama annemizdir saygım sonsuzdur.okudukça fenalık geçirdim bnm kayınvalide iyi mi kötümü bir türlü çözemiorum
kendisini hep üstte görür bnde idare etmek için pohpohlarım
6 haftalık hamileyim ve bir kaç gündür halsizliğim başladı arayıp arayıp delirtior beni
bir hamile bnmiymişim o 3 tane doğurmuş camda silmiş misafirde ağırlamış başka şehirde yaşıor ordan ayarladı geçen hafta 18 kişi misafir geldi evime sayı artıorduda isyan etttim artık ya bu bebek daha bana tutunmaya çalışıor azıcık insaf ama yok işte
şimdi ki derdi para yazlığını yaptırcakmış para verin dio ulan hamileyim bunun doğumu var sonrası var tek maaş girior eve tmm kira deil ama yinede burası istanbul zor yetior ama yok altın bozdurun dior ha birde onun evinde oturuoruz sıksık kafamıza vurur bunu eve yalıtım yaptırın arka balkonu yaptırın badana yaptrırın ya biz biyerde para madeni buldukta bnmmi haberim yok diorum
o konudan sonra ilk çocuğa anane bakarmış o bakmazmış o hiçbişi almazmış anane alsınmış adet öleymiş ama bu adetleri evlenirken yoktu
zaten daha yeni evliydim yazlık komşusu 1 gün iyi okuyun 1 gün torununa bakmış saat 18 olmuş kadın feryat figan bnmki bunu bana korku filmi anlatır gibi anlatıor terbiyesiz gelin nasıl bırakırmış bak sen bana böle bişi yapma die
anlayacağınız daha şimdiden stres içindeyim
başardılar kızlar...
En sonunda bir yuva daha dağılıyor..
Pes ettim vicdansızlarla uğraşmayacağım..
yoruldum artık savaşmayacağım.
buraya kadarmış..
içim sızlıyor..
ama nafile..
canım cok üzüldüm yazdıklarını okudukça bebeğin ve senin için hakkında hayırlısı olsun inş.
teşekkür ederim..
çok zor ama biryerlerden başlayacağım..
teşekkür ederim..
çok zor ama biryerlerden başlayacağım..
13 haftalık hamileyim. İnanın aynı anlattıklarınız gibi bi ailenin içine düştüm. Kaynanam, kayınpederim hemen üst katımda oturuyor. 8 aylık evliyiz, geldiğim günden beri resmen işkence çekiyorum. Düğün öncesinde zaten her konuda kan kusturdular. Şimdi de doğum anımda ve lohusalık dönemimde annem yanımda olamazsa diye ödüm kopuyor. Eğer annem gelemezse, aynı bu anlattıklarınızı Ekim 2011'de benim hayatım tekerrür edecek(( Siz yaşayıp atlatmışsınız, ben yaşayacağım günün korkusuyla doğumu iple çeker gibi bekleyemiyorum ( Allah yardımcımız olsun ama ben işte bu anlattıklarınızı, bu belayı, bu gazabı yaşayacağımı bile bile doğumu beklediğimden bebeğime hep zarar verir oldum. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Ağlamak benim için sevinç sırasında olan bir eylemken, görümcemle kaynanam sağolsun artık sinir krizine dönüşüyor hıçkırıklarım... (((
madem başınıza gelecekleri biliyorsunuz engel olun..
ben bilmiyordum.
En zayıf anımda duygusal çalkantılı anımda hatta hasta halimde bana saldırdılar.
bile bile lades dermi insan.
alın gardınızı.
benimkiler hep sinsiydiler ama bu kadar da beklemiyordum
arkadaşlar bende aynı derte murim. bende boşanmak üzereyim ve bebeğim daha 60 günlük. hala emziriyorum şu anda annemin evindeyim. şanslıyım türk toplumunda fazlasıyla kabul gören ve saygı duyulan üst düzey bir memuriyetteyim.
ben boşanma sebebi şöyle değerlendiriyorum kayınvalidem odaklı eşimden kaynaklı sorunlar. çünkü arkamızda duran bir eşimiz yok ama rabbim kesilen sütlerimizin hesabını inşallah bu insanlardan soracak. ilk günlerde benim de acayip sütüm vardı şimdi günü kurtarabilecek kadar emziriyorum. spor yapıyorum, üzülmemeye çalışıyorum. bebeğim 18 günlükken annemin evine geldik.
önemli olan vicdanınızın rahat olması, vicdanım rahat rabbime güveniyorum.
bir çok şey yaşadım. ama beni yıkan eşimle yaptığım tek bir telefon konuşması oldu. yaşanan şeylere rağmen bana "anneme mi inanayım sana mı inanayım" demesi ve "annemlerin evine gideceksin dizlerinin dibine oturacaksın torunlarını da alacaksın, 1 hafta kalacaksın kızları gibi hissedeceksin" dedi herşeye rağmen teklifini kabul ettim giderim ama sen de gel dedim "hayır bende gelmeyeceğim torunlarıyla gideceksin" dedi. oysa bana doğurdğumun 5. gününde "sen annemin kızı değil gelinisin" diyen kendisiydi şimdi kızı gibi hissetmem gerekiyormuş.
asıl garip tarafı hamileliğimin 3. ayında kayınvalidemle sorunlar yaşadıktan sonra bunları eşimle paylaştığımda bana "haklısın annemin psikolojisi bozulmuş ama düzelticem demesiydi. meğer bana böyle söylüyor annesini de bana karşı idare ediyormuş.
boşverin yaşanan herşey geride kalacak içinizi ferah tutun. ekonomik özgürlüğümüz varsa hepsini hallederiz. küfürle, dengesiz bir babayla büyüyen çocuk tek başımıza yetiştirdiğimizden daha iyi olmaz.rabbim işlerimizi elimizden almasın kimseye muhtaç etmesin yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?