- 5 Ekim 2010
- 683
- 119
- 123
- Konu Sahibi marmellata
-
offf iki sene oldu oğlum doğalı hala atamıyorum içimden yaşadıklarımı.oğlumun her doğum gününde acı içinde bir yanım.neden ben evden kovmamışımki eşimi de kaynanamadı.kaynanamında kıskançlığı tuttu.üstelik oğlum küvezdeyken başladı.bir kadın kadına nasıl yapar bunu.onlar doğum yapmadılarmı neden lohusalar anlayış göstercek.ikinci çocuğum olursa onu sokmam evime.ama işte herşey içimde kaldı
sakın bebeğinden vazgeçme canım.aslında insanı hayata bağlayan en önemli şey iş! yani meslek edinmek bu günler için lazım insana.sen yuvayı bozmak istemezken evladından ayrı kalması gereken kişi neden sen olasın ki..hem çocuğunu bırakan hangi anne mutlu olmuş ki..
şimdi sabret biraz.eşinin tavrı çok önemli.hep işe yaramaz ailesinden bahsediyorsun. eşin ne istiyor peki.eğer seninle devam etmek istiyorsa kötü niyetli insanlar yüzünden gaza gelip ayrılma.bak eşin o kadar fitne ficur telefonlara aldırış etmemiş devam etmeye çalışıyor hayatına...
tabi sen de sokmaya çalıştıkları kötü gelin portresini sakın sahiplenme derim ben.yani bayramda seyranda aramaz görüşmezsen ekmeklerine yağ sürersin.bence taktik yap.hani kimse tatlı dilli adamın bileğini bükemez ya,sen onlara ılımlı davranırsan,bak gelin uslandı adam olacak diye kendi yarım akıllarınca seni ailece benimsemeye başlarlar.bebeğini sevmelerine izin ver.Bu biiiiir...........
ikincisi bebişin biraz ayaklanınca işe gir,kendi ayaklarının üstünde dur.böyle çirkef kaynanalar hep der ki, oğlumun paralarını yiyo.evde vakit geçirmek için dedikodu yalan dolan hayatları var.sen çalışan kadın olunca onlarla muhatap bile olmazsın o zaman.
kendini geliştir.esas sorun nerde biliyo musun?
hepimiz beyaz atlı prensin bize sarayda sunacağı pembe hayatın düşüyle yaşarız.
ama gerçek hayatın saraylarını ancak biz inşa edebiliriz.
doğurduğumuz çocuklar da ancak bizim veliahtımızdır.
saraydaki entrikalara yenik düşme derim ben.........
ben zaten çalışıyorum.
üniversite mezunuyum
eşimle aynı parayı kazanıyorum
kirada oturuyoruz
ama onlar yinede burası bizim evimiz diyorlar
oğullarının paralarını yiyorum muamelesi yapıyorlar..
evet eşim için belli bir zaman içerisinde mutlaka görüşeceğim
ama asla eskisi gibi olmayacak...
zaten torunlarını görsünler sevsinler beni ilgilendirmez..
ama onlarda torun sevgiside yok ki..
yoksa kim bir kaç aylık bebeğin anne babasını ayırmak ister..
dünyadaki tek öksüz bu olmayacak ya der..
kim annenin moralini bilerek bozup sütünün kesilmesini sağlar????
bu yüzden beni yok bilsinler sevmesinler..
saymasınlar artık umurumda değiller..
offf iki sene oldu oğlum doğalı hala atamıyorum içimden yaşadıklarımı.oğlumun her doğum gününde acı içinde bir yanım.neden ben evden kovmamışımki eşimi de kaynanamadı.kaynanamında kıskançlığı tuttu.üstelik oğlum küvezdeyken başladı.bir kadın kadına nasıl yapar bunu.onlar doğum yapmadılarmı neden lohusalar anlayış göstercek.ikinci çocuğum olursa onu sokmam evime.ama işte herşey içimde kaldı
demek 3 ayda geçse, 6 ayda geçse, 2 senede geçse unutulmuyor yaşananlar. benim kızımda 3,5 aylık oldu ve hala geceleri uykum kaçar ki en hassas olduğum günlerde niye bana bunları yaşattılar diye.
doğumumdan bir gün önce geldi, gelmez olası kadın. sezeryan olacaktım, 5 gün sonraya günleşmiştik doktorumla. ya bişey olursa, bebek karnında ölürse diye diye 9 ay bal gibi geçen hamileliğimin son günlerini bana zehir etti.ve ertesi gün suyum geldi, doğuma girdim. hastanede annem kalacaktı, bu kendi içinde valiz hazırlamış getirmiş. annemi gönderdi ben yaparım ben ederim diye diye kimseyi dinlemedi. eşime yalvardım ama annemin kalması gerekiyor dedi. beni 15/9 tansiyon ve iki gözüm iki çeşme bırakıp gitti. ben emzirmeye çalıştıkça, senin sütün yok bu çocuk aç, ağustos sıcağında bebeğimi giydirdi de giydirdi. tüm vucüdu pişik oldu. emzirme denemelerimin hepsinde bebeğim ağlarken gelip kucağımdan aldı. 2 günlük bebeğimi sallamaya ve evin içinde bağıra bağıra ninni söyleyerek gezdirmeye başladı. huysuzluk yaptı annemi gitmek zorunda bıraktı. annem ,iyice kötü olacağız diye gitti. sonra ben 3 günlük ameliyatlı kadın çamaşır yıkadım,astım,yemek yaptım, sofra kurdum. o ise bebeğimi kucağından indirmedi. kocam da bana hergün anneme tavır alamazsın da bilmem ne diye çıkıştı. beni bir gün dinlendirmediler. o gidene kadar anne olduğumu anlamadım. 20 günün sonunda damla sütüm kalmamıştı. sonra da çok uğraştım ama artmadı. içimde öyle uktedir ki, hatırladıkça tutamam kendimi. ben öğretmenim. bn bunları haketmedim. affedemiyorum ne eşimi n annesini. unutamıyorum bana yaptıklarnı. bağıra bağıra ağlamak istiyorum hala. içim bi türlü boşalmıyor. herkese de anlatıyoum ki kulağına gitsin anlasın ondan nefret ettiğimi diye. şimdi sesini bile duymak istemiyorum ama eşim her konuşurken ayşe de konuşcak diye telefonu dayıyor kulağıma. ben napıcam bilmiyorum. anasına çok düşükün bir kocam var. ve ben bu yüzden ondan gittikçe soğuyorum. ona da belli ediyorum. düşündüklerimi de haykırdım yüzüne. tabiki kabul etmedi. görünürde bi sorunumuz yok ama ben unutamıyorum bir türlü
sende haklısın...
hangisi daha doğru bilmiyorum .
bana eşim senle benim aramda problem yok.
biz birbirimizi çok seviyoruz. iyi anlaşıyoruz.
problem ailem dedi.
e madem problem onlar uzak durmak lazım...
ama yapacaklarını yapıyorlar işte..
Tüm lohusaları üzenler Allahtan tez zamanda bulsunlar...
ahh canım benim yaa hala bile o günlerim aklıma gelince içimi çekip ağlayasım geliyorama hiç birine eşime bile hakkımı helal etmiyorumm..
bende senin gibi çook zor günler geçirdim öncesinde bne kayınvalidemi seviyodum aramızda hiç sorun yaşanmamıştı takii çocuk doğana kadar.......neymiş efend,im ben çocuğu ona vermemişim bak sen....
çocuk ağlıyodu ver dedi bende bişey demedim ağlayan çocuğumu ben susturmak istedim ne var bunda ilk defa o heyecanı o mutluluğu yaşamışım kimseyle paylaşmak istemedim bide sorun annem oldu hergün gelmişte vay efendim terbiyesiz kadın söyleyecke hiç bişey bulamıyorum kayınvaildem hakkında kendisinden nefret bile ediyorumm neler etti bana doğum iznimi hep onlarla uğraşmakla geçti kocam dahil yine söylüyprum hiç birine hakkımı helal etmiyorum offffffffffffff.lanet olsun hepsi allahından bulsun........
Bu dileği genişletmek lazım:
Emziren anneleri üzüp sütünün gitmesine neden olan kim varsa Allah'ından bulsun hepsi :94:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?