İlk günlerde anneliğini yaşayamamış bir anneden size tavsiyeler

benim kaynanada aynı ilk çocuğumda burnumdan getirdi hastaneden çıktığım gün evde kıyametleri kopardı sırf annemlede evde diye o kadar kıskanç bir kadınki bu huyunu bildiğim için ikinci çocuğumda ona haber vemedim annemin yanına gittim eşimde sağolsun ona doğum yapana kadar söylemedi nerde olduğumu ve doğum yaptığım gün öğrendi tabi o saatten sonrada yanıma gelmeyi gururuna yediremedi laf sokmak için aradı ama ağzının payını verdim ilk kızımdaki yaptıkları hala aklımda gözümün önünde o yüzden ikinci kızımda yaptığım şey belki yanlış ama buna değer yıllarca aklımdn çıkmayacak bir olay daha yaşamaktan kurtuldum

offf iki sene oldu oğlum doğalı hala atamıyorum içimden yaşadıklarımı.oğlumun her doğum gününde acı içinde bir yanım.neden ben evden kovmamışımki eşimi de kaynanamadı.kaynanamında kıskançlığı tuttu.üstelik oğlum küvezdeyken başladı.bir kadın kadına nasıl yapar bunu.onlar doğum yapmadılarmı neden lohusalar anlayış göstercek.ikinci çocuğum olursa onu sokmam evime.ama işte herşey içimde kaldı

bu insanlar yüzünden bende ikinci çocuktan korkuyorum...

ben zaten çalışıyorum.
üniversite mezunuyum
eşimle aynı parayı kazanıyorum
kirada oturuyoruz
ama onlar yinede burası bizim evimiz diyorlar
oğullarının paralarını yiyorum muamelesi yapıyorlar..

evet eşim için belli bir zaman içerisinde mutlaka görüşeceğim
ama asla eskisi gibi olmayacak...
zaten torunlarını görsünler sevsinler beni ilgilendirmez..
ama onlarda torun sevgiside yok ki..
yoksa kim bir kaç aylık bebeğin anne babasını ayırmak ister..
dünyadaki tek öksüz bu olmayacak ya der..
kim annenin moralini bilerek bozup sütünün kesilmesini sağlar????
bu yüzden beni yok bilsinler sevmesinler..
saymasınlar artık umurumda değiller..

Son düzenleme:

ayrıca asla bebeğimden vazgeçmem!!!!!
hepsinden geçerim de bebeğimden asla!!
o lohusalık dönemindeydi..
düşünün öyle bir psikolojiye sokuyorlar..
başıma neler gelebilirdi yaptıkları şeyler yüzünden..

ah bu aileler hic anlam veremiyorum hersey onlarin istedigi gibi olsun istiyolar birakinda herkes kendi hayatina baksin yok illaki burunlarini sokacaklar deli oluyorum cunku bnm esimin aileside bana az cektirmedi ne evlligimi bildim ne bebegimin dogusunun atdini cikarabildim Allah sabir versin ne kadar mesafeli olsanda bi sekilde hayatmiizin icindeler

lohusalık çok ilginç bir dönem..
benimde kayınvalidemle hiç bir sorunum yok ama hala çok alışamadım kendisine..kayınvalidemle ana kız gibiyiz diyenler çok garip geliyor..ben hiç bir zaman öyle hissedemedim..
bide annem geldiği halde kayınvalidem bende geleceğim diye tutturdu hiç istemedim gelmesini..bana bakacakmış sözde..hiç bakılmaya ihtiyacım olmadı çok şükür hastaneden eve geldim yemek yaptım temzilik yaptım..sanki, annem bakamaz bana..doğumdan 10 gün sonra gitti ama ben o kadar taktım ki kafaya kadını uyuzluk hat safhadaydı bende..yaptığı herşeye sinir oldum..şimdi saçma geliyor ama açıklaması zor duygular oluyor bunlar..off bunda gelmese bari yaaa

demek 3 ayda geçse, 6 ayda geçse, 2 senede geçse unutulmuyor yaşananlar. benim kızımda 3,5 aylık oldu ve hala geceleri uykum kaçar ki en hassas olduğum günlerde niye bana bunları yaşattılar diye.
doğumumdan bir gün önce geldi, gelmez olası kadın. sezeryan olacaktım, 5 gün sonraya günleşmiştik doktorumla. ya bişey olursa, bebek karnında ölürse diye diye 9 ay bal gibi geçen hamileliğimin son günlerini bana zehir etti.ve ertesi gün suyum geldi, doğuma girdim. hastanede annem kalacaktı, bu kendi içinde valiz hazırlamış getirmiş. annemi gönderdi ben yaparım ben ederim diye diye kimseyi dinlemedi. eşime yalvardım ama annemin kalması gerekiyor dedi. beni 15/9 tansiyon ve iki gözüm iki çeşme bırakıp gitti. ben emzirmeye çalıştıkça, senin sütün yok bu çocuk aç, ağustos sıcağında bebeğimi giydirdi de giydirdi. tüm vucüdu pişik oldu. emzirme denemelerimin hepsinde bebeğim ağlarken gelip kucağımdan aldı. 2 günlük bebeğimi sallamaya ve evin içinde bağıra bağıra ninni söyleyerek gezdirmeye başladı. huysuzluk yaptı annemi gitmek zorunda bıraktı. annem ,iyice kötü olacağız diye gitti. sonra ben 3 günlük ameliyatlı kadın çamaşır yıkadım,astım,yemek yaptım, sofra kurdum. o ise bebeğimi kucağından indirmedi. kocam da bana hergün anneme tavır alamazsın da bilmem ne diye çıkıştı. beni bir gün dinlendirmediler. o gidene kadar anne olduğumu anlamadım. 20 günün sonunda damla sütüm kalmamıştı. sonra da çok uğraştım ama artmadı. içimde öyle uktedir ki, hatırladıkça tutamam kendimi. ben öğretmenim. bn bunları haketmedim. affedemiyorum ne eşimi n annesini. unutamıyorum bana yaptıklarnı. bağıra bağıra ağlamak istiyorum hala. içim bi türlü boşalmıyor. herkese de anlatıyoum ki kulağına gitsin anlasın ondan nefret ettiğimi diye. şimdi sesini bile duymak istemiyorum ama eşim her konuşurken ayşe de konuşcak diye telefonu dayıyor kulağıma. ben napıcam bilmiyorum. anasına çok düşükün bir kocam var. ve ben bu yüzden ondan gittikçe soğuyorum. ona da belli ediyorum. düşündüklerimi de haykırdım yüzüne. tabiki kabul etmedi. görünürde bi sorunumuz yok ama ben unutamıyorum bir türlü

ayy okurken cok kotu oldum yaa zor gecrmışsınız baya annesne duşkun erkklerden nefretedıyorummmmm

ayşe benim yaşadıklarımın o kadar benzerini yaşamışsın ki...
3.5 ay mı?
8 ay geçti unutulmuyor..
hatta yıllar geçsede unutulmayacak..ilk çocuğumdu. belki de tek olacak..
geçen hastaneye gittik..
heryerde tabelalar. anne sütü ilk 6 ay vurgusu. Eşimde söylendi heryere asmışlar...
biliyorlar kabahatlerini.yoksa bu tabeladan niye rahatsız olsun?
Doktor anne sütü almadı mı hımm kötü diyor..kalsiyum takviyesi yapalım diyor..
içimden acaba eşim ne düşünüyor diyorum kendi kendime...
Benim sütümü kestiği günlerde vicdansız kadın"oğluşum gayet normal diyordu. benim 1 ay sonra sütüm geldi" diyor. Oysa biliyorum ki normal doğum yapmış ve sütü varmış...
hamileyken anlatırdı...bu kadın sağlıkçı üstelik.
Amacı ne oğlu onu suçlamasın, üstüme düşmesin diye.
ilgünlerde yavrumun sarılığı vardı. günlerce hastaneye taşındık.
kadın diyorki sarılık önemli birşey değil. oğlu bebekle bile ilgilenmesin istiyordu.
ama gelin görünki kendi kızı doğum yaptı benden sonra bir akşam apar topar hastaneye gidiyorlar
eşim bana bizim bebeğimizin o zamanki sarılık değerlerini soruyor..
çok endişeliymişler, panikmişler..
nasıl vicdansızlar..
bir bebek mevlüdü yapamadım..
onlar yüzünden..

Valla kizlar konuyu a'dan z'ye okudum sayilir vee
Bin kere ALLAHIMA sükür ettimmm suan ..
Iyikii esimden bosanmisim .. iyikii oo kayinvalide ve görümceyle lohusaligimi yasamiyorumm ..
iyikii bebegimmi annemle büyütecegimm .. iyikii benim annem benimmmm annemm ..

Egerki bosanmamis olmasaydim ve suan kayinvalidemlerle olsaydim
galiba bi yerlerden kendimi atardim ..

Bebegim hastanede 2.hafta oldu dogum yapaLi ve annemm bana lohusayim diye
öylee el bebek gül bebek bakiyor kii anlatamam size ..
Allah Bin kere razi olsun annemden .. Sütüm kesilmesin üzülmeyeyim diye kadincagiz hep
sütlü seyler yapiyor .. hic bi ise elimi sürdürmüyor ..
ve cok sükür sütüm bebegimi doyuracak kadar var ..

Bosanmaklaa vee Esimin ailesinden up uzak bir ülkede oldugum icinn kendimlee gurur duyuorum ..
bunuda ilk defa kendime itiraf ediyorum

allah sizee bin keree sabir versin kizlar ..

sende haklısın...
hangisi daha doğru bilmiyorum .
bana eşim senle benim aramda problem yok.
biz birbirimizi çok seviyoruz. iyi anlaşıyoruz.
problem ailem dedi.
e madem problem onlar uzak durmak lazım...
ama yapacaklarını yapıyorlar işte..
Tüm lohusaları üzenler Allahtan tez zamanda bulsunlar...

Bu dileği genişletmek lazım:

Emziren anneleri üzüp sütünün gitmesine neden olan kim varsa Allah'ından bulsun hepsi :94:

ahh canım benim yaa hala bile o günlerim aklıma gelince içimi çekip ağlayasım geliyor ama hiç birine eşime bile hakkımı helal etmiyorumm..

bende senin gibi çook zor günler geçirdim öncesinde bne kayınvalidemi seviyodum aramızda hiç sorun yaşanmamıştı takii çocuk doğana kadar.......neymiş efend,im ben çocuğu ona vermemişim bak sen....
çocuk ağlıyodu ver dedi bende bişey demedim ağlayan çocuğumu ben susturmak istedim ne var bunda ilk defa o heyecanı o mutluluğu yaşamışım kimseyle paylaşmak istemedim bide sorun annem oldu hergün gelmişte vay efendim terbiyesiz kadın söyleyecke hiç bişey bulamıyorum kayınvaildem hakkında kendisinden nefret bile ediyorumm neler etti bana doğum iznimi hep onlarla uğraşmakla geçti kocam dahil yine söylüyprum hiç birine hakkımı helal etmiyorum offffffffffffff.lanet olsun hepsi allahından bulsun........

valla bnde senın gbı duşundum herseynı bn yapmk ıstedımolede oldu nışanlılık ve evlılığimde herseye karştılr ama cocuğumda aslakarıştrtmamm

bende artık karıştırmıyorum.
vicdansız babaannesi ve vicdansız kıskanç halası göremiyorlar bebeğimi

Son düzenleme:
ahhhhhhh ahhh ne bu kaynanadan çektiklerimiz doğumuma 2 ay varken geldi ne huzur ne rahat bıraktı yaz günü yanıyorum rahat giyinemiyorum rahat gezemiyorum allahım neçektirdikleri kocamla aramı açması cabası eşimle bizi kavaga ettirdi neymiş ben konuşmuyormuşum onla surat asıyormuşum maaş şını allmaya gittiler eşimle bir geldiler 2 sindede surat bir garış evine gidecekmöiş geldi kaynana saate bakıyor bana saat 4 de bilet neoldu diyorum kimse konuşmuyor eşime soruyorum git kendine sor diyor tartıştık hanfendi gitmedi gene kavga yaptırdığıyla kaldı
hastaneye gittim acil sezeryana alındım çıktım gene bakmadı tv izliyor karşımda iç kanama geçirdim sezeryandan sonra hastanede biri sordu yaprak dökümünü nagihan rahatzızdı bakamıdkki diyor ben ölüyordum kadın dizi derdinde
eve geldim geldiğim gün aç yattım yemek yapmadı bana anemler acil kan için geldiydi 2 gün kaldı hastanede eve koydu dedem hasta diye gitti
sonra 2 ay kalan kadın 1 hafta dolmadan beni o halde bıraktı gitti nalet olasıca iyikide gitti yoksa cinnet geçirmenin eşiğindeydim

ama eğer allah nasip eder doğum yaparsam annem den başkasını istemiyorum sakın gelmesin nalet kaynanan ona kinim hiç bitmiyecek

kızlar ya ne kadar zor şeyler yaşamışsınız..en kadar terbiyesiz kaynanalar ve ne kadar ana kuzusu düşüncesiz eşleriniz var!!!!

benim başıma sizinkiler gibi gelse,ne bileyim eşimle aramı açsa,sütümü kesse,herşeye karışsa,kısaca yazılanlar başıma gelse sizin gibi susamam ben..bende insanım,bende ana kuzusuyum,zaten benim annem babam bana eziyet edilmesine asla fırsat vermezler sağolsunlar..
ortalığı yıkardım..defol git derdim yaa..bebeğim ve benim sağlılığımız söz konusu,eşimde boşanacaksa boşansın bu ne yaaa..eziyet çekmeye mi geldim dünyaya..sus sus sus nasıl sabrettiniz..insan ya intihar eder ya katil olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…