İlk hamileligini ultrasonda vurmadan geçiren varmi

Gkyzmmavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2019
66
26
38
29
Arkadaşlar bazı arkadaşlarım sadece kan veya idrar testiyle bütün hamileliği geçiriyor. Bir tek cinsiyet için ultrasona gidiyorlar. Zararı olur mu bunun

Kesenin rahme indiğini nasil anlıyorlar? Kalp atisi olup olmadığına bakilmali.
Kesenin olup olmadigina bakilmali.
Ayrintili ultrason mutlaka yapilmali.
Arkadaşlarınız mantiksiz davranmis.

Arkadaşlar bazı arkadaşlarım sadece kan veya idrar testiyle bütün hamileliği geçiriyor. Bir tek cinsiyet için ultrasona gidiyorlar. Zararı olur mu bunun
Bence bu zamanda cok yanlis. Kanda betanin yükselişini takip edersin kese gorunene kadar sonra kese görünecek kalp atışi alınacak ikili uclu taramalar var. Seker yuklemesi yapilacak eger gebelik sekerin varsa farkedilmezse bebege zarari var. 20. Haftaya yakin detayli ultrason var ki bence cok onemli bi sorun varsa ve mudahale ile erkenden cozulebilecekse sirf ultrasona gidilmedigi icin çözümsüz kalir. Ayrica gebeliğin ilk 3 ayinda rahimde kese ici veya kese disi kanama alanlari olabiliyor burda cok okuduk. Bunlara ilacla mudahale ediyorlar. Herhangi bir dusuk risk varsa yine ilac veya igne ile destekleniyor. Yapmayin lutfen benim iki dusugum var elimde olsa bundan sonrakinde her hafta giderim. Tabiki butun bunlarin disinda hic bir sorun da olmayabilir. Kâr zarar oranina bakmak lazim zarari olmayan ultrason muayenesi mi bu riskleri goze almak mi? Karar sizin

Çok yanlış.
Ben usg girmeseydim betam çok sağlıklı bir şekilde artıyor her şey normal diye yatardım.
usg de kese sağ tüpte görününce anlaşıldı dış gebelik olduğu doktor bile şaşırdı beta normal diye

Eskiden sadece doğurmak içim hastaneye gidiyorlarmış Ama gel gelelim ki günümüzde hem radyasyona hem hormonlu gıdalara maruz kalıyoruz. Durum böyle olunca da kontrolsuz olmaz. Bu zamanda sadece cinsiyet için gidenler çok rahatmış.

Usg yi bırakın ben beta değerimi bile bilmiyorum yaşadığım ülkede yapmıyorlar ve sadece 12.hafta ve 20.hafta usg bakıyolar başkada yok. Usg nin zararlı olduğunu söylüyorlar.

Usg yi bırakın ben beta değerimi bile bilmiyorum yaşadığım ülkede yapmıyorlar ve sadece 12.hafta ve 20.hafta usg bakıyolar başkada yok. Usg nin zararlı olduğunu söylüyorlar.
Bilmediğim için soruyorum ne gibi zararı oluyomuş? Bebeğe mi anneye mi?

Bilmediğim için soruyorum ne gibi zararı oluyomuş? Bebeğe mi anneye mi?

Radyasyon yayıyormuş bebeğe zararlıymış öyle diyorlar. Gebeyken asla alttan bakmıyorlar. Beta bakmıyorlar. 12. Haftayı bekliyorum meraktan çatlayıp ölmezsem tabi.

Dış gebelik olup olmadığına nasıl emin oluyorlar ? Kanama alanı olup olmadığını kalp atışının durup durmadığını nasıl anlıyorlar peki ? Daha 5 haftalığım ama elimde olsa her gün girerim ultrasona keşke ben de öyle umursamaz olabilseydim

Radyasyon yayıyormuş bebeğe zararlıymış öyle diyorlar. Gebeyken asla alttan bakmıyorlar. Beta bakmıyorlar. 12. Haftayı bekliyorum meraktan çatlayıp ölmezsem tabi.
Bazı durumlarda bebek gelişmiyo ve anneyi zehirlemeye başlıyo acil müdahale edilmesi gerekiyor. Bu durumlarda napılıyo acaba. Gerçekten insan çatlar

Bazı durumlarda bebek gelişmiyo ve anneyi zehirlemeye başlıyo acil müdahale edilmesi gerekiyor. Bu durumlarda napılıyo acaba. Gerçekten insan çatlar

Allah korusun aklımdan neler neler geçiyor bi bilsen. 1.5 senedir hamile kalmaya çalışıyordum. Tam ülke değiştirdim doğal yolla hamile kaldım. Ne kan değerimi biliyorum ne kese nede kalp atışı var mı afedersiniz mal gibi bekliyorum. O kadar bekle mucizen gelsin evdevd otur bekle hiç böyle hayal etmemiştim.

Aklına kötü bişe getirme canım. Güzel düşün. Madem sistem böyle sende mecbur ona uyacaksın napalım. Ne kadar kaldı 12.haftaya?

Bence de çok yanlış bunu yapmaları ben 5. Haftamda özele gittim hiç doğru düzgün bakmadığını hissettim. Bu sebeple devlette kadın doğum hastanesine gittim . Doktorum kesenin üç yerinde kanama alanı, ve yumurtalıklarımın ikisinde de kist oluştuğunu gördü. İlaçlarla düşünü önledi.Ben şuan o ultrasona girmeseydim belkide bebeğim benimle olmayacaktı. Yapmayın artık eski düzen yok. İmkan varken neden bilmeyesiniz bebeğin durumunu ??

yurtdışında birkaç ay da bir kontol oluyor. Gün veriyorlar.Her devlet hastanesine gidemiyorsun belirli bir hastanen oluyormuş takip edildiğin. çok merak edersen özele ayrıca kendin gidiyormuşsun. 2 ülke de böyle duydum ne kadarı net bilemem tabi ama anlatılanlar böyle... Niye böyle ki birşey olsa kalbi dursa kimbilir ne zaman anlaşılacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…