İlk ilişkide korunma

castler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2018
13
2
86
34
Erkek arkadaşımla ilişki yaşamayı düşünüyoruz. O kondomla korunmanız gerektiğini söylüyor ama ben pek sevmiyorum. Doğum kontrol hapı kullanmamız mantıklı olur mu acaba? Tabii doğum kontrol hapının etkisini göstermesi için belli bir süre önceden başlamak gerekiyor sanırım.
Aydınlatabilirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Hapta 21 adet var hap bitince tekrar ikinci kutu hapa adetin 2. Günü içmeye devam edeceksin bu hep böyle olacak zaten hap bitince 3 gun sonra adet olursun tekrar hapa baslarsin

Doğum kontrol hapını bir süre önceden almanız gerekiyor ama hiç hapla korunmadığım için ne kadar önceden bilemiyorum.

Korunmanın tek amacı gebelikten kaçınmak değil. Cinsel yolla bulaşan bir sürü hastalık var, bunların bulaşmasını engelleyen tek yöndem kondom.
Doğru, hastalıktan korunma açısından bakınca kondom mantıklı.

Hapta 21 adet var hap bitince tekrar ikinci kutu hapa adetin 2. Günü içmeye devam edeceksin bu hep böyle olacak zaten hap bitince 3 gun sonra adet olursun tekrar hapa baslarsin
Çok yararlı bir bilgilendirme oldu, teşekkür ederim.

Peki transdermal bant kullanan var mı acaba, ya da bilgisi olan?

Yani ilk iliskiyse prezervatif neden istemiyosun onu anlamadım. Belki bulasici bir sey var sevgilinde bilemezsin. Su durumda en sagliklisi o gozukuyor. Hapa cok onceden baslaman gerekiyor doktor bana evlenmeden 3 ay once baslatmisti. Bu sizin icin risk olur.

Yani ilk iliskiyse prezervatif neden istemiyosun onu anlamadım. Belki bulasici bir sey var sevgilinde bilemezsin. Su durumda en sagliklisi o gozukuyor. Hapa cok onceden baslaman gerekiyor doktor bana evlenmeden 3 ay once baslatmisti. Bu sizin icin risk olur.
Sevmiyormuş 😁
İlk ilişki olacak ama sevmediğine önceden karar vermiş😁

Sevmiyormuş 😁
İlk ilişki olacak ama sevmediğine önceden karar vermiş😁
Erkeklerin bu konudaki tutturmalarına sinir oluyorum.

Bugüne kadar en büyük şartım kondomdu, asla da taviz vermedim. İstemeyen oldu doğal olarak, mırın kırın ettiler. Kullanmazlarsa o halde yataktan kalkıp gideceğimi bildikleri için "seve seve" kullandılar.

Kendinizi riske atmayın. Şartınızı ortaya koyun. Bunun dönüşü yok çünkü.

Kondomda ben pek bir fark hissedemedim, kondomsuz yaptığımıza göre.
Sanırım hissiyat farkı erkeklerde oluyor.
Bence korunun. Biz kondom bittiği için birkaç kez aptalca bir şekilde geri çekilme ile korunduk. Şimdi regl dönemimi endişeyle bekliyorum.

Kondomda ben pek bir fark hissedemedim, kondomsuz yaptığımıza göre.
Sanırım hissiyat farkı erkeklerde oluyor.
Bence korunun. Biz kondom bittiği için birkaç kez aptalca bir şekilde geri çekilme ile korunduk. Şimdi regl dönemimi endişeyle bekliyorum.

Cok da endise etme stresten gecikirsin. Arkadasim evlendiginden beri oyle korunuyo hic gebelik yasamadi. O binde bir ihtimal de her kosulda oluyo zaten.

Erkeklerin bu konudaki tutturmalarına sinir oluyorum.

Bugüne kadar en büyük şartım kondomdu, asla da taviz vermedim. İstemeyen oldu doğal olarak, mırın kırın ettiler. Kullanmazlarsa o halde yataktan kalkıp gideceğimi bildikleri için "seve seve" kullandılar.

Kendinizi riske atmayın. Şartınızı ortaya koyun. Bunun dönüşü yok çünkü.

Ben mi yanlış anladım,hoşlanmayan konu sahibiymiş : ''O kondomla korunmanız gerektiğini söylüyor ama ben pek sevmiyorum.'' yazmış,genelde tam tersi olduğu için ben de şaşırmıştım ama hala ben mi yanlış anladım diye düşünüyorum :KK53:

Ben mi yanlış anladım,hoşlanmayan konu sahibiymiş : ''O kondomla korunmanız gerektiğini söylüyor ama ben pek sevmiyorum.'' yazmış,genelde tam tersi olduğu için ben de şaşırmıştım ama hala ben mi yanlış anladım diye düşünüyorum :KK53:
Aa ben alıntı yaptığım kişiyi konu sahibi sandım. "Sevmiyormuş" derken de adamdan bahsediyor diye düşündüm.

Haklısınız ben karıştırmışım.

Aa ben alıntı yaptığım kişiyi konu sahibi sandım. "Sevmiyormuş" derken de adamdan bahsediyor diye düşündüm.

Haklısınız ben karıştırmışım.

Yok,ben de ilk okuduğumda ''bir kadın neden kondom olmasın diye ısrar eder ki'' diye düşündüm,sonra yorumunuzu görünce ''ben mi yanlış anladım acaba ya'' dedim döndüm döndüm okudum ahsjdkjd

Tabii ki de kondom kullanın bu arada.Çok çeşitli hastalık var,evet hepsi AIDS değil ama pişman olmayın sonra.Genelde erkekler bu konuda gıcıklık yapıyorlar,şanslısınız sevgiliniz düşünceliymiş.

Kondomu ben arada engel olmaması için istemiyordum ama tavsiyeleriniz ışığında kullanmamız gerektiğini fark ettim, sağlık açısından. Şu an aynı şehirde değiliz zaten, 3 ay kadar sonra ilişkiye gireceğiz muhtemelen. O yüzden doğum kontrol hapına da başlamak mantıklı geliyor. Çift yöntem daha etkili olur diye düşünerek

Erkek arkadaşımla ilişki yaşamayı düşünüyoruz. O kondomla korunmanız gerektiğini söylüyor ama ben pek sevmiyorum. Doğum kontrol hapı kullanmamız mantıklı olur mu acaba? Tabii doğum kontrol hapının etkisini göstermesi için belli bir süre önceden başlamak gerekiyor sanırım.
Aydınlatabilirseniz sevinirim
ilk ilişki demişsiniz ama kondomu sevmiyorsunuz ilk ilişkinizse nereden biliyorsunuz ?

Kondomu ben arada engel olmaması için istemiyordum ama tavsiyeleriniz ışığında kullanmamız gerektiğini fark ettim, sağlık açısından. Şu an aynı şehirde değiliz zaten, 3 ay kadar sonra ilişkiye gireceğiz muhtemelen. O yüzden doğum kontrol hapına da başlamak mantıklı geliyor. Çift yöntem daha etkili olur diye düşünerek
Arada engel olsun tabii. Cinsel yolla bulaşan hastalıklara ve gebeliğe engel olsun. Prezervatif yeterli, doğum kontrol haplarına kendiliğinizden başlamayın lütfen doktora danışmadan. Birtakım hastalığı olan kadınlarda kötü sonuclara yol açıyor.

Back
X