• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk İntibada Görsellik Ne Derece Önemlidir

Demek istedigim iste sizin anlattiginiz aslinda kendimi iyi ifade edemeyisimden tam olarak anlatamadim o yuzden verdiginiz ornek cok iyi oldu ben bunu toplumun bir cok kesiminde fazla fazlasiyla gordum
Bundan bahsettiğinizi anladım ve kesinlikle haklısınız olay sadece bakımlı olmak da değil doğuştan güzel olan 1-0 önde Amerika da yapılan bir araştırmaya öğretmenler tarafından kullanılan notlarda güzel/yakışıklı öğrencilerin puan ortalamaları daha yüksek oluyormuş.

Merhaba hanımlar bu konuyla ilgili daha öncede konular açılmıstır benim konuyu açmamdaki maksat kisisel problemim degilde toplumdaki genel görüşü merak ettiğım için açmak istedim

Benimde zaman zaman bu konuda yaşamıs oldugum problemler olmustur suan eskisi gibi umursamiyorumda konuyu acma nedenlerimden biride geçen PDR ci bir arkadasla konustum işte toplumdaki bu genel yargidan aslinda insanlari ilk kez görsellik olarak degerlendirdiginden falan

Ama gorsellikten kastim temiz düzgunluk degilde daha çok tarz marka guzellik bakımlilık vs konularıni soyledim arkadasimda bence bu biraz ergence seyler anca ergenlikte insanlar boyle degerlendirmelerde bulunabilirler falan dedi bende acaba mi diye dusunurken sadece kendi yasadiklarimi değil cevremde yasayanladinda verdigi bir kac ornegi sunmak istiyorum
Sizce bunlardan yola cikarsak haklilik payim varmidir

1-) Bi işle alakali arkadas ortamindan bir kisı o iş için konudan anlayan uzmani diyebilecegim birini ariyormus bende bi tanidigimdan söz ettim ücret talep etmeden seve seve yardimci okacagini oyledim

Neyse arkadasim ve gruptaki kisi gorusmusler konusmuslar bu kisi arkadasimla ilk gorusmede gayet olumlu hatta kesin konusmus hatta arkadasimda cok sasirmis ilk dakikadan olumlu ve kesin konusmasina hatta idarecesinden bir kac gunluk izin istemis falan sonra bu kisiyle konudurken resim sormus arkadasinda gerekli mi demis karsi taraf gerekebilir deyince arkadasimda yollamis resim

Arkadasim eli yuzgu duzgun giyimi normal biri valla fotografi gonderdikten sonra konusmasi bi degisti olumsuz konustu 10 dk once konustugum kisi sanki kendisi degildi dedi

2- Baska bir arkadasim annesinin birkac kez kardrsinin durumunu gorusmek icin kardesinin ogretmenleriyle gorusmek maksatli bir kac defa okula gitmis arkadasimin anneside normal cahil denilmeyecek orta duzeyde bir teyze

Arkadasimin anlattigina göre kac kere gidip gelmis kadincagiz ams musait degiller sonra vs diye defalarca eetelenmis arkadasimda bakimli guzel iyi giyimli biri memlekete gidince kardesinin durumunu gorusmek icin kendisi gitmis diyo bekletilmek bir yana mudur ayri gorusmek istedi ögretmenleri ayri gayetde ilgilendiler konustular falsn
Ama annesi gorusmek icin kac kere gitmis ama hep ertelenmis.En nihayetinde ikiside ayni ogrencinin velisi

3- Baska bir tanidigim universitede bi arkadas ortaminda baska bir arkadasimin arkadasiyka tanistigim kisinin kiligini kiyafetini tarzini begenmedigim icin cocuk ne dediyse ben tersini soyledim cocuk ne konustuysa tersledim ams cocugu tanidikca ondaki bilgiyi zekayi kulturu gordukce dis gorunusuyle yargiladigim icin kendimden utandim demisti

4- Gecen 23 nisan yaklasitken oturdugumuz bi ortamda bi arkadas gosteriye cikan ogrencilerin neye gore degerlendirildigink secildigini sordu

Bi ogretmen arkadasta uzgunhm ama genel olarak ustune basina temizligine kitafetine bunlarin icinde en iyileri secilir demusti hatta bende peki esit sartlarda olanlarda degerlendirme neye gore yapiliyor diye sorunca maalesef ki guzellige gorsellige demisti (Bu arkadas idareci degil sadece secimlerde secilenlerin neye gore degerlendirdigini anlatti belki her okulda bu sekilde olmuyordur ama arkadasimin karsilastigi gordugu durum bu)

Vel hasili kelam bunlar aklimda kalan bir kac ornek inanin cogaltmak mumkun ozellikle hic kendi yasantindan ornek vermek istemedim

Sizce ben yaniliyormuyum bu gorsellik durumu onemsiz bir mevzu mu yoksa sen haklisin bende boyle bir durum yasadim diyenlerde var mi

İlk intiba önemlidir ama sadece güzellik olarak düşünmek yanlış.
Bazen çok güzel bir kadın uygunsuz kıyafet yüzünden ortamda abes durabiliyor.
Yada yakışıklı eli yüzü düzgün bir adam sırf moda diye giydiği bir ayakkabı yüzünden komik görülebiliyor.
Bazen de vasat güzellikte bir kadının diksiyonu çok etkileyici olabiliyor.
Yada yakışıklı olmayan ama oturup kalkmasını var ortamda nasıl davranacağını bilen adam daha çok saygı görüyor.
Temiz, bakımlı, yerinde giyinmeyi ve davranmayı bilen, konuşması düzgün insan tabiki daha kabul edilir ve seçilir olur. Bunların hepsinde eşitlik varsa güzel olanın daha ön planda olması da bana göre normal...

Onlar maddi cikarcilar oluyor.Bende marka severim ama karsimdakinin kiyafetinin temizligi benim icin onemli markasi degil.
Inanin samimi soyluyorum afedersiniz koltuk alti terden sararmis beyaz pajalli tsortunu marka bir ceketle ortama girip cokta guzel agirlananlari biliyorum ama gayet duzgun temiz utulu olarak bi ortama katilipta sirf tarzi begwnilmedigi icin cokta yanina yaklasanlarin olmafigi insanlarda biliyorum

Keske dediginiz gibi markalar degilde temizlik onemsenseydi

Iste bu zihniyetten nefret ediyirum toplum birgun kurtulur insallah bos beyinlerini marka kiyafetlerle oeten insanlara hayran olmaktan

Bu genelleme niye?

Beyinleri acip icine mi baktiniz boş mu dolu mu diye?

Öyle bi yaziyosunuz ki sanki marka giyen herkes kisiliksiz,boş beyinli .

Konuyu da anlamadım ya,neyse.

Orneklerinizin hepsini okumadim. Ama ben de ilk etapta gorselligin onemli oldugunu dusunenlerdenim 30 yasina girmis biri olarak. Su zamana kadar bi cok kisiyle gorustum. Tamam dedim takmicam fiziki goruntusunu, arka plana yani karakterine odaklanicam diye karar alarak gittim bazi gorusmelere ama olmadi. 2. Gorusmede bitti ya da hic gerceklesmedi 2. Gorusme. Insanin gozune hitap ederse gonlune de hitap ediyor bence. Bazilarinda da kendimi zorladim 2. Gorusme icin. Bir de yakisikli olup bakimina onem vermeyenler var. Ben gorusmeye gitmeden once duşumu alip tertemiz ve uyumlu kiyafetlerimle makyajimla gidiyorum karsi taraf eski püskü soluk tisortle, ter kokusuyla, dizi cikmis pantolonla geliyor. Bir insanin gorusmeye oyle gelmesi karsi tarafa saygisizligini gosterir bi anlamda. Boylelerine hic sans tanimadim zaten. Bakim demek illa ki marka giymek tarz olmak degildir; temiz olmaktir.. tabi ölcüt bu olmuyor sadece. Bakimli temiz insanlarla da gorustum ama genelde cimriliginden karakterinden dolayi olmadi. Sonuc olarak dis goruntu onemli

Bu genelleme niye?

Beyinleri acip icine mi baktiniz boş mu dolu mu diye?

Öyle bi yaziyosunuz ki sanki marka giyen herkes kisiliksiz,boş beyinli .

Konuyu da anlamadım ya,neyse.
Ben hepsini ayni kefeye koymadim

Insanlar isterlerse bi kota binlerce lira para verip giyinsinler onlarin tercigi diyecdgim yok

Benim uzuldugum kisilikten karakterden nasibini almamis karsisindaki insana sayginin ne demek oldugunu bilmeyen insanlarin sirf ustundeki basindakiler yuzubden itibar gormesi

Bakin saydiklariniz lux olan seyler degil zaten olmasi gerekenler benim kast ettigim bunlar degil misal bi ornek vereyim iki insan yan yanayken birinin zekasindan kalitesinden once kiyafetine tarzina onem vermeleriydi kast ettigim sey

ama bir insanın kıyafetinin markasını ya da tarzını gösteren şey de o kişinin genel havası, bakımı, temizliği, özenidir emin olun, milyonda birdir terli koltukaltıyla beyefendi muamelesi gören erkek, o da varoş bir ortamdadır muhtemelen,
yani siz bebekte bir kafeye bmw nizle gelirseniz kimse dönüp bakmaz ama x bir varoş mahallesinde herkesin gözü, dolayısıyla ilgisi üzerinizde olur.
ben daha çok iş ortamını baz aldım belki, ama emin olun ik cı arkadaşların insanları ucuz giysilerinden ya da olmayan tarzından dolayı değil, bir cm çıkmış saç dibinden, burun kılından, ya da saçındaki kepekten elediğini çok gördüm.

Valla ikili ilişkilerde adamlar kızın maaşına bakıyor ..güzellik falan sonradan bakılan birsey ..artık önemi yok ..
Tabiki bakımlı temiz parfüm kokan bir kadın çekicidir ..
İş yaşamındada böyle ..ama sırf güzel diye biryerlere gelinebikeceğini sanmıyorum görsel bir iş yapmıyorsanız..
Atıyorum sinema oyuncususun tabi önemli görsellik ..ben bile bazen şu aktörün filmini izleyeyim gözüm gönlüm açılsın derim ..bu iş böyle ..
Ama dediğim gibi ikili ilişkilerde farklı şeylere bakıyor artık adamlar ..

Ilk izlenim de kilik kiyafet sac ve vakim onemli olabiliyor ama sonrasin da tamamen kakter kn plana cikiyor.
Benim rahmetli anneannem cok varlikli bir kadindi ama asla luks derdi olmazdi hep vasat hatta vasatin altinda giyinirdi.bir gun koye gitmek icin otobuse biniyor tam ucret odeyecekken elini cebine bir atiyor cuzdani unutmus muavine vardigimiz da vereyim ucreti suan ustum de yokmus yeni farkettim diyor zaten evinin onun de iniyor evden alip verecek parayi.
Sofor aoylenmeye baslamis paran yok niye biniyorsun diye ...
Anneannem de asiri ozguvenli bir kadin di bana bak oglum istersem bu otobusu de satin alirim seni dolandirsigim yok zaten evin onun de inecegim evden alip veirim parani demis.koye varinca da vermis parayi ki evi de konak vasat bir ev de degil.
Bazen dis gorunus yaniltabiliyor.
O hediye paketi gibi giyinmis bir cok kisi iki lafi bir araya getiremeyen kultur den nasibini almamis bir cok kisi de var

Ya kizlar ben de bi turku klasik sik olamadim ona yanarim.hep kot tsort spor ayakabi takiliyorum .
Topuklu ayakkabiyla yuruyemem ama oyle giyinenler de hosuma gidiyor.

Dış/ fiziksel görünüş benim için çok önemli. Öyle ki ilk buluşmada omuz gamzeleri var mı diye bakarım, yoksa "vasat herif" deyip ortamı terk ederim.

Tabikide dış görünüş önemli . Bir laf vardır dışını beğenmediğimin içini napıyım:))) şahsen dış görüntüsü iyi tarzı iyi birini tabiki isterim ama içi boşsa isterse dünya markası olsun tırıvırı :)))

Dis gorunus, ifade, durus bence ilk etapta onemli. Bunlar olmayinca bir sans bile verilmiyor insana, bunlar olduktan sonra kisiliginide dogru yansittiginda islem tamamdir. Zaten bence daha onemli olan kisilik, karakter ama bunlari gosterebilmek icin ilk soylediklerim sart oluyor biraz.

Bi magazada şahit olduğum olayı anlatayım size kapalı hanım hanımcık giyinmiş bir bayan var bi bayanla tartisiyorlar o bayanda topuklu ayakkabı kısa bi elbise giymiş bu topuklu ayakkabili diye anlattığım bayan bağırıyo benim çocuğuma bagiramazsin falan kız diyo ki hanım efendi bagirmadim çocuğunuz çocuğumun gözüne parmağını soktu bende yapma diye uyardım benim çocuğumu sen uyaramazsin diye yırtıyo ortalığı ozman bakcan çocuğuna bende uyarmiycam dedi sakın bi ses tonuyla kadın kıza demez mi mahalleden çıkmış gelmissin şu halinle önce sen giyinmeyi öğren kız bir ağladı resmen benim gozlerim doldu sinirimden yerimde duramadim dedim hemen cikalım yoksa ben kadınla tartiscam en son kız ağlaya ağlaya çıktı magazadan halbuki giyinmeyi bilmeyen oydu düğüne gider gibi avm gelmiş olan görmemiş tuttu kadını rezil etti kılık kıyafet dış görünüş insanlar için önemli pis olmadığı sürece markaymış kapalıymış acıkmış herkez aynı muameleyi görmeli bence

Acıkcası bende ılk dış gorunusebakarım marka olması sart degıl zaten anlamamda markadan falan
Ayakkabısı dıslerı tırnakları cok onemlı
Konusma seklı sıvesı bıle ılk once ıter ya da ceker benı
Arkadaslıklarımdada önem verırım kanımın kaymaması ıcın once dıstan begenmem lazım
Vee tabıkı en sonn
Nıce ınsanlar gordum uzerınde elbıse yok
Ne elbıseler gordum ıcınde ınsan yokk
Sozuyle noktalıyorum.....

Bi magazada şahit olduğum olayı anlatayım size kapalı hanım hanımcık giyinmiş bir bayan var bi bayanla tartisiyorlar o bayanda topuklu ayakkabı kısa bi elbise giymiş bu topuklu ayakkabili diye anlattığım bayan bağırıyo benim çocuğuma bagiramazsin falan kız diyo ki hanım efendi bagirmadim çocuğunuz çocuğumun gözüne parmağını soktu bende yapma diye uyardım benim çocuğumu sen uyaramazsin diye yırtıyo ortalığı ozman bakcan çocuğuna bende uyarmiycam dedi sakın bi ses tonuyla kadın kıza demez mi mahalleden çıkmış gelmissin şu halinle önce sen giyinmeyi öğren kız bir ağladı resmen benim gozlerim doldu sinirimden yerimde duramadim dedim hemen cikalım yoksa ben kadınla tartiscam en son kız ağlaya ağlaya çıktı magazadan halbuki giyinmeyi bilmeyen oydu düğüne gider gibi avm gelmiş olan görmemiş tuttu kadını rezil etti kılık kıyafet dış görünüş insanlar için önemli pis olmadığı sürece markaymış kapalıymış acıkmış herkez aynı muameleyi görmeli bence
Ben olsaydim o topukluya agzinin payini veriridim.
Siz mahalleden cikmis gelmis diyorsunuz ama siz de dugun den cikip gelmissiniz galiba derdim:/
Bende acik biriyim ama asla kimse kimseyi kapali diye elestiremez herkes kendinden mesuldur.

Ben olsaydim o topukluya agzinin payini veriridim.
Siz mahalleden cikmis gelmis diyorsunuz ama siz de dugun den cikip gelmissiniz galiba derdim:/
Bende acik biriyim ama asla kimse kimseyi kapali diye elestiremez herkes kendinden mesuldur.
Bende saçım açık o kadının yanında eşi de vardı ben müdahale etseydim adam bana bişey deseydi eşimle birbirlerine girerlerDi öyle deyince ne diyo bu ya diye eşime döndüm sus adamla birbirimize gireriz şimdi dedi emin olun kendimi çok çok zor tuttum helede kız ağlayınca içimden bi parça koptu sanki ama bişey diyemedim o kızda 1 hafta resmen aklımdan cikmadi

Orda başka bir aklı basında insan yok mu ki, sadece 2 kişi yaşıyor olayı.Hayır durmuş dünya demek ki!Sinirinizden gerçekten yeriniz de duramasaymışsınız da sesiniz çıksaymiş.Neden kaçıyorsunuz ki böyle durumlarda.O kızın yerinde sen, ben (olsam farklı olurdu ama), kardeşim, kuzenim olabilirdi.

Back
X