• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk İntibada Görsellik Ne Derece Önemlidir

Orda başka bir aklı basında insan yok mu ki, sadece 2 kişi yaşıyor olayı.Hayır durmuş dünya demek ki!Sinirinizden gerçekten yeriniz de duramasaymışsınız da sesiniz çıksaymiş.Neden kaçıyorsunuz ki böyle durumlarda.O kızın yerinde sen, ben (olsam farklı olurdu ama), kardeşim, kuzenim olabilirdi.
Kadının eşi vardı yanında benimde eşim vardı olay farklı yerlere gider diye sustum adam bana bişey deseydi eşim asla durmazdi birbirlerine girerler Di ben yalnız olsaydım çok güzel hakkını verirdim onun ama olay çok çok buyurdu

Maalesef ön yargılar. genelde öğrenciler arasında seçilme şuna göre oluyor o 23 nisan gösterisinin kıyafetini temin edebilecek öğrenciler seçiliyor halk oyunu vs ise tek tip kıyafet öğrenci velisi tarafından temin edildiği için. anck öğrencisinin durumunu sormaya gelen bir velinin o şekilde geri çevrilmesi hiç hoş olmamış

Görünüş elbette önemli, haliyle bizler dünyayı görerek duyarak dokunup koklayip tadarak algılayan varlıklarız. Gülünce sapsarı, arasına maydanoz sıkışmış dişleri olan birisi hakkında acaba ne düşünürsünüz? Ya da saçları taranmamıș, gözü capaklı biri için "İnsan bi yüzünü yıkar en azından bu ne ya?" demez misiniz? Pis biri bu hissiyatı uyanmaz mı sizde?

Aynı konunun farklı yönleri de var, saygı yönü mesela. Kişi görünümüne ne derece önem vermiyorsa, o derece umursamazlık hali içindedir. Kendi bedenine saygısı yoktur, bulunduğu ortama da saygısı yoktur. Herkesin şıkır şıkır olduğu düğüne yırtık kot şort, parmak arası terlikle giden gelinin 30 yasindaki kuzeni hakkında ne düşünürsünüz mesela?

Bir iş yeri sahibi olsanız, sizinle iş görüşmesine kir pas içinde gelen, karşınızda otururken neredeyse koltuğa yatacak kadar yayılan ve bir yandan kulağını, burnunu karıştıran birine iş verir misiniz?

Her yerin kendi kalıp görünüşü, davranışı vardır. Don atlet sokağa çıksanız, kimse "Görünüşün ne önemi var canım" demez, akıl sağlığınız sorgulanır direkt.

Daha çok yazabilirim, ancak özetle görünüm önemlidir. Nasıl davrandığınız, neleri nerede giydiğiniz, kişisel bakımınız, temizliğiniz vb. hepsi önemli. İnsanlar kıyafetiyle karşılanır.

Bi magazada şahit olduğum olayı anlatayım size kapalı hanım hanımcık giyinmiş bir bayan var bi bayanla tartisiyorlar o bayanda topuklu ayakkabı kısa bi elbise giymiş bu topuklu ayakkabili diye anlattığım bayan bağırıyo benim çocuğuma bagiramazsin falan kız diyo ki hanım efendi bagirmadim çocuğunuz çocuğumun gözüne parmağını soktu bende yapma diye uyardım benim çocuğumu sen uyaramazsin diye yırtıyo ortalığı ozman bakcan çocuğuna bende uyarmiycam dedi sakın bi ses tonuyla kadın kıza demez mi mahalleden çıkmış gelmissin şu halinle önce sen giyinmeyi öğren kız bir ağladı resmen benim gozlerim doldu sinirimden yerimde duramadim dedim hemen cikalım yoksa ben kadınla tartiscam en son kız ağlaya ağlaya çıktı magazadan halbuki giyinmeyi bilmeyen oydu düğüne gider gibi avm gelmiş olan görmemiş tuttu kadını rezil etti kılık kıyafet dış görünüş insanlar için önemli pis olmadığı sürece markaymış kapalıymış acıkmış herkez aynı muameleyi görmeli bence

Bi arkadasimda anlatmisti kendidi carsafli ve durumu gayet iyi ayakkabi almaya magazaya gitmisler esi arabayi park etmeye gitmis kendide magazaya girmis dedigi ben magazaya girdim hic ilgilenmediler hani hosgeldiniz buyrun nasil bisey baktiniz hicbirsey yok iki kadin gelmisler acik sik giyimli falan bi ilgilendiler bi ilgilendiler bi ayakkani begendiler sonra neredeyse pazarlik icin ne kadar kapistilar bana kiyafetimden dolayi param yok muamelesi yapip hic ilgilenmediler ama istesem o ayakkabiyi hic pazarliksiz alirdim dedi

Baska bi arkadasimda bi mağazada bisey begenmis sordugunda geruzekali adam o niraz pahalli gucunuz yetmez falan demis dengesiz herif arkadasta hic dusunmeden almis kiskirtmak icin yapmis olabilir dedim yok ya kac kere sordum oyle dedi demisti sanki milletin cebinde ne kadar oldugunu biliyorlarda ona gore muamele yapiyorlar kisiliksiz varliklar

Görünüş tabiki önemli,ama marka giymek boya küpü gibi makyaj falan değil, kendine güvenli insanların bi aurası oluyo hissediyorsun, giyimi de özenli ise tamamdır benim için, diksiyonu da önemserim ben

Bu ilişkilerde görselliğe önem vermek olabilir tabii ancak o zaman aldatmalar da fazla olur yani sadece yakışıklı diye biriyle ilişkiye başlarsan başka yönler uyumsuzsa kısa sürede çöker ayıca o yakışıklıyı başkaları da yakışıklı bulmayacak mı? bir sana yakışıklı değil sonuçta..

gidip çirkin tipsiz erkeklerle olun demiyorum tabii ya da olun yakışıklıdan hayır yok bir de öyle deneyin :D

Ben cok taninmis kurumsal bir magazada calisyorum.yani daha dogrusu iki ay once ayrildim.on sene bu firmadaydim yani isim vermiyeyim ama cok kaliteli yabanci bir firma.canta esarp satilan bir yer. Uruunkerimiz burdaki bayanlar anlamistir cantalarimiz cok pahalidir. Bir gun magazadayim.bir adam geldi ayaklarinda sari cizmeler.ama batmis pantolonu gomlegi ayri terlems.bu iceri girerken ben disariyi izliyordum.iste insann fesat olmasin.kendi kendime dedimki insallah bu iceri girmez.girdi.mudur dediki ilgilen dedim ben hayatta ilgilenmem bu bisey almaz iceri giren aliciyida kacirirrm kusura bakmayin ben bakamam dedim.neyse mudur zorla sinirle filan ben baktim.adama gomlek gosteriyorum ama benim tipimi goren o an alasi gelmez.adama dedim bedeniniz 42 mi dedi evet.bi tane gosterdim utana sikila tamam bu olsun dedi.bide mavisi varmi dedi onuda gosterdim onuda aldi.4 tanede kravat aldi.esine esarp aldi kizina aldi.ogluna kazaklar aldi.magazada herkez agzi acik.servis tam 2 milyar tuttu.dediki lutfen kusura bakmayin ben bu avmnin hemen arkasindaki insaatin santiye muduruyum.ayni zamanda sahiplerindenim.bende calistigim icin boyle gelmek zorunda kaldim ustum basim batti dedi.utamcimdan kipkirmizi oldum.dedim kizim Allah seni kahretsin insanlari kiyafete gore yargiladin.o gun bugundur asla yapmam.

Mağazada çalışanların bu havalarınada ben sinir oluyorum. Görende sanır mağaza sizin. Alamayacak biri olsa zaten girmez oraya neyin suratını yapıyorsunuz ki siz ? Pahalı gelirse çıkar giderdi zaten her giren almak zorunda mı? Adam müdür çıktı diye utandın yaptığından, çıkmasaydı bu davranışından utanacağını hiç sanmam. Üzerinde işçi kıyafeti var diye kimse hor davranamazsınız.
Benzer şey eşimin başınada gelmiş bana yüzük almak için girdiği yerde :) Ki üstü kirli gezmez, sadece üzerinde motosıklet kıyafetleri varmış. Adamlar para olduğunu görünce davranışlar değişmiş.
O denk geldiğiniz adam da iyi bir adammış. Bence bir güzel alışverişini yaptıktan sonra tavır ve suratınız için sizi oracıkta rezil etmesi lazımdı daha beter şekilde.

Mağazada çalışanların bu havalarınada ben sinir oluyorum. Görende sanır mağaza sizin. Alamayacak biri olsa zaten girmez oraya neyin suratını yapıyorsunuz ki siz ? Pahalı gelirse çıkar giderdi zaten her giren almak zorunda mı? Adam müdür çıktı diye utandın yaptığından, çıkmasaydı bu davranışından utanacağını hiç sanmam. Üzerinde işçi kıyafeti var diye kimse hor davranamazsınız.
Benzer şey eşimin başınada gelmiş bana yüzük almak için girdiği yerde :) Ki üstü kirli gezmez, sadece üzerinde motosıklet kıyafetleri varmış. Adamlar para olduğunu görünce davranışlar değişmiş.
O denk geldiğiniz adam da iyi bir adammış. Bence bir güzel alışverişini yaptıktan sonra tavır ve suratınız için sizi oracıkta rezil etmesi lazımdı daha beter şekilde.
Iste buzde careyi sizin gibilere bakmamakta buluyoruz hahahhaha:ukala:

Bir magazaya giriyorsunuz ustumuzdeki kiyafete bakip bunlar nasil olsa alamaz edasiyla bakip ilgilenmiyenleri bile var ,resmi bir kuruma girdiginde sordugun soruya istemezce cevap verirken gayet sik bir bayan gelince neredeyse ayaga kalkip yerlerini verecekler.Evet hersey kiyafet ,giyim,guzel gorunus beyni bos olmus dolu olmus kimse ilgilenmiyor.

Tabi canım kafana göre müşteriye bakmama lüksün var ya zaten unutmuşum. O adama müdürün kızdı diye değilde içinden geldiği için bakmıştın zaten. :işsiz:
Belliki sana surat asan bakmayan tirs gecen cok olmus hahahha hamgi magazamiz acaba yaaa vallahi bilmeyi cok isterdim :KK48:

Tabi canım kafana göre müşteriye bakmama lüksün var ya zaten unutmuşum. O adama müdürün kızdı diye değilde içinden geldiği için bakmıştın zaten. :işsiz:
Belliki sana surat asan bakmayan tirs gecen cok olmus hahahha hamgi magazamiz acaba yaaa vallahi bilmeyi cok isterdim :KK48:

Siz hep böyle toplumasal konular açıyorsunuz. Hiçbir konunuzda şahsınıza ait bir "dert" göremiyorum. Araştırma veya anket mi yapıyorsunuz burada? Sosyolog musunuz ya da?

Eski hesabıyla açtığı son konuda çok tepki toplamıştı sanırım o nedenle kendisinden bahsetmekten çekiniyor.

Güzellik çok önemli.

Boyanmak, iyi giyinmek, vs.. bunlar ayrı konular fakat bunların üstüne bir de güzellik olunca insanlar onlara resmen hayran kalıyor. O kadar avantaj yaşıyorlar ki..

Şöyle diyim en basitinden bir keresinde doktora makyajsız, eşofmanlarla, özensiz, saç baş biraz dağınık gitmiştim.
"Sen" diye hitap ederek, hafif azarlar tonda konuştu.
Birkaç gün sonra tetkiklerden çıkan sonuçları sormak için gittiğimde, iş çıkışı gitmiştim, üstüm başım özenli, biraz iyi marka parçalar falan vardı, saç, makyaj yerindeydi.
Bu defa aynı doktor gayet "siz"li, aşırı kibar ve ilgili konuşmuştu.
Bir de hemcinsim olan bir doktordu.
Yani kesinlikle ye kürküm ye olayı maalesef var.

Dış görünüş kadar kendini ifade etmekte önemli tabii.Mesela siz.Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama Türkçeniz, anlatiş tarzınız berbat.Hele o arkadaşının kardeşi mi,kardeşinin arkadaşı mı, resmen boğuldum orda!

Sorunuza gelince herşey 'gösteriş'tir, herşey 'vitrin'dir. O veli olayında ise hanımefendi niye itiraz etmemiş ki, bende oraya takıldım.Hayır diyememiş mi 'Ya her geldiğim de meşgulsünüz, anlamadın burası okul mu, ge...l ev mi?'.Ayrıyeten öyle kılık-kıyafet yüzünden insan aşağılanlara ifrit olurum.Mümkünse benle karşılaşmasınlar iyilikleri için.Çarşı da pazar da sebze satan kadına saygısızlık etmeyene denk gelmiştim bir keresinde.O saygısızlığını aldım, kalbine gömdüm.:KK16:
birinin Türkçesini beğenmeyip, üslubunda boğulup da "bırası ge..l ev mi" diye soramadınız mı diyecek seviyede üsluba sahip olmak..

ayrıca; "çarşı da" değil "çarşıda" "herşey" değil "her şey" ve dahası...

normalde bunu yapmam ama siz Türkçe konusunda hassassınız boğulmayın diye ayna tutayım istedim.

birinin Türkçesini beğenmeyip, üslubunda boğulup da "bırası ge..l ev mi" diye soramadınız mı diyecek seviyede üsluba sahip olmak..

ayrıca; "çarşı da" değil "çarşıda" "herşey" değil "her şey" ve dahası...

normalde bunu yapmam ama siz Türkçe konusunda hassassınız boğulmayın diye ayna tutayım istedim.
Siz anladıysanız herkes anlar diye düşündüm ve düzeltme gereği duymadım, kötü mü yapmışım 'bırası':KK48:

Siz anladıysanız herkes anlar diye düşündüm ve düzeltme gereği duymadım, kötü mü yapmışım 'bırası':KK48:
en azından benim harfi yanlış yazdığım ortada:)
siz anladıysanız herkes anlar derken çapını fazla aşıyorsun, sözlerine dikkat et derim. pek aşık atabileceğin biri değilim.

o seviyedeki biri başkasını ezmeye çalışıyorsa bunları göze alacak. Türkçesinde boğulmuşmuş.

Back
X