İlk iş yerim ve bilmeden yaptığım hata çok korkuyorum :(

Smile286

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2016
128
83
48
32
Arkadaşlar merhaba ben bundan 2 ay önce araba satış firmasına satış danışmanı olarak işe başladım. Fatura tarzi vs evrakları kesiyorum. Konuyu tam bana anlatan olmadı hep ben kendim not alarak kim birşey yapıyorsa onun yanına gelerek kendim öğrenmeye çalıştim. Cuma günü o kadar basit bir hata yaptım ki dikkat edememişim ve başka bir insan üzerine aracın faturası kesilmiş. Maliyeden evraklar geri döndü filan. Müdürümden baya azar duydum bnu nasıl yaparsın demeler afra tafralar filan. O kadar kötüyüm ki müşterimin daha bu olanlardan haberi yok. Bu süreç çözülür mü nasıl olur bilmiyorum müşterime nasıl durumu anlatcam bilmiyorum o kadar çok korkuyorum ki kızlar yanlış yaptım dıe kendime kızıyorum ama böyle birşey olduğunu bende fark edemedim nasıl bile bile yanlış yaparım ki müdürün zaten suratı asık kaç gündür haber de gelemedi maliyeden Napcam ben ülserim stresten korkudan tavan yaptı sanki ölüm var ucunda öyle korkuorum

Daha dikkatli olmayı öğreneceksin. Herşeyi 3 kere kontrol et. Yüksek ihtimalle seni çıkartırlar. Ama dert etme Zaten hata onlarda Yen'i alınan bir kişiye işi 30 gün öğretmek zorundalar.

"Hayatta para ile halledilecek hiçbir şeye üzülme." Demişti bana kanser olan bir arkadaşım. Her şey hallolur eski faturayı iptal edersiniz Yen'i fatura kesilir düzelir. Ama bu da sana ciddi bir deneyim olmuştur. Eeeennnn kötüsü işten çıkarılırsın. Bu kadar strese girme dikkatli ol sadece.

Bu kadar kendini yıpratmaya değer mi? Ne çeşit bir stresdesin tahmin edemeyiz belki ama ucunda ölüm yok ki. Bu iş olmaz başka işe gidersin ama sanmam patronun 1 2 güne eski haline döner şu müşteriyi alın da. Sıkma o tatlı canını

Bu kadar üzülmeyin. Hayatta ölümden başka herşeye çare vardır. İnsanız hata yapabiliriz. Önemli olan bundan sonra daha dikkatli davranıp aynı hataya düşmemenizdir.

+1

Hayatta ölümden başka her şeyin çözümü vardır. Yapacağın tek şey daha dikkatli davranmak... Eğer bu süre zarfında müşteriyi görebilecek gibiysen iyi bir ilişki kur. O zaman sorun kalmaz. Müşteriye de teknik bir hata falan diyebilirsin sizin dilinizde nasıl deniyorsa işte

Bu durumda işten çıkarılacak olsanız şimdi olayın olduğunda çıkarılırdınız.
Bence müdürünüzden yeniden özür dileyin mahcup olduğunuzu güzel bir dille söyleyin .
Sonuç düşündüğünüzden çok daha güzel olması dileğiyle.

Üzülecek hiçbir durum yok. Suç tamamen müdürünüzde. Siz daha 2 aylık çalışansınız. Sizin işlerinizi doğru yapıp yapmadığınızı müdürünüzün denetlemesi gerekir. Zaten müdür de kendi tarafında sorun çıkacak diye bu kadar endişelenmiştir.

Musteri gecikmeden dolayi huysuzluk yapabilir ama onun disinda faturayi iptal ederseniz bi sorun olacagini sanmıyorum. Mudur de muhtemelen bunu bilmedigini biliyor soylenmis azarlamis. Korkma, bi sey olmaz umarim...

Burda suclu sen degilsin istende cikaramazlar.Mudurun sinirliya o sucluda o yuzden cunku egitmeside kontrol etmesi de gereken kisi o bosuna mudur degil

Musteriden ozur dilersiniz biter evrak isi kolay zaten.

Canım benim hiç üzülme iş hayatı bu, ne hatalar yapacaksın daha. Hata yapa yapa öğreneceksin. Kimse bile isteye hata yapmaz. Sen zaten üzülmüşsün, anlayışsız patronlara yöneticilere tahammül edemiyorum. Herşeyin bir çözüm yolu bulunur. Nasıl çözülebileceğini araştır, bir dahaki işlerinde daha da dikkatli ol, bu sana ders olsun daha çok kontrol et. Çok da hırpalama kendini hiçbirşey senin canından önemli değil.

Nedense şaşırmadın kim,kime bir öğretiyor ki herkes bilgiyi saklama peşinde ama sendeki suç müdüre gidip ben bu fatura kesme mevzusunu anlamadım demen daha doğru olurmuş sanırım özgüven eksikliğin var eğer bunu söyleseysin suç yarı,yarıya müdüre kesilirdi , bence acemiyken sormak mantıklı sonradan soramıyorsun çünkü artık eskidi halen öğrenemedi diyorlar

Umarım işten çıkarmazlar. İnsanlık hali herkes hata yapabilir. Hayati bir şey değil anladığım kadarıyla. Müşteriyle irtibata geçer iptal edersiniz tekrar fatura düzenlersiniz. Üstte yorumlarda da yazılmış çok mantıklı geldi.İnşallah böyle çözülür

e fatura mi kestin

Aman salla. En kotu ne olabilir ki? En fazla kovulursun. Sonra da baska bi is bulursun. Hayatta herseyi takmamak lazim. Bi dahakine daha dikkatli ol. O hatayi yapan ilk kisinin sen olmadigina eminim

Satışın filo değil
Perakende ise büyük ihtimalle normal fatura kesmissindir.
Fatura iptal edilip düzeltilir.
O kolay.

Ama vergiyi de yanlış yatırdı isen
O zaman satış iptal edilir
Şaseyi boşa çıkarıp
Vergi dairesine dilekçe yazacaksınız.
Para iadesi baya uzun sürüyor.
Malesef buda sirketin hoşuna giden bir durum değil.
Hem paranızi çok geç alacaksınız
Hemde musteri o kadar beklemez..

Çözümsüz değil ama baya uğraştıriyor.

yakında çıkarılacağın bir iş yüzünden bu kadar üzme kendini boşa üzülmüş olursun canım
Bunlar deneyim yaptığın her işi müdürün ile paylaş bence faturayı kesmeden önce de teyid al ona göre işlem yap

Düzelir hersey üzme artık kendini
Bundan sonra daha dikkatli olursun
Hata yaparim diye çok kasma kendini o zaman daha cok yaparsin
Müşteriden de özür dilersin bide çikolata yollarsın

Olabilir düzelmeyecek bi hata değildir yani. Bi daha ki sefere daha dikkatli olursun. Müdür de bi tuhaf yani her insan hata yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…