İlk işimm

Angela_35

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
82
14
18
29
Pazartesi ilk işime başlıyorum. Telekomünikasyon bayisinde çalışacağım. Ama çok korkuyorum. 1 ay deneme süresi var. Ben daha önce hiç çalışmadığım için iş hayatını bilmiyorum. Müşteri nasıl bağlanır, nasıl iletişim kurmam lazım bilmiyorum. Satış yapmak zorundayım kendimi göstermek zorundayım ama nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yok. Yeni bir ortam yeni insanlar beni korkutuyor. Yeni çalışanım bana nasıl davranırlar bilmiyorum. 12 saat de çalışma süresi işin cabası. Sosyal hayat diye bir şey kalmadı. Bu da beni korkutuyoİlk işiniz nasıldı neler yapmam lazım korkuyorum açıkçası

Is hayatinda insanlarla ugrasmak zaten zor iken siz bir de urun satmaya calisicaksiniz. Isiniz zor ama bu isi basari ile halledenler genelde daha cok kazanan kisiler oluyorlar. Pazarlamaci ruhunuzu bilemiyorum ama tedirginligi ise basladiginiz ilk iki uc gunden sonra atacaksinizdir. Hem cok ta buyutmeyin olmazsa da olmaz baska is bakarsiniz

Endişelerin elbette olacak ama öncelikle endişelerini bir kenara bırakmaya çalış kimse senden ilk işinde üstün başarı beklemiyor. Kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi. Düşe kalka hata yapa yapa öğreneceksin, rahat ol hata yapmak senin en doğğal hakkın. Çok iyi gözlemci ol, Oradaki çalışma arkadaşların nasıl iş yapıyor onları gözlemle ve uygulamaya çalış. kolay gelsinn

Hele bir durun bir çalışmaya başlayın, bir deneyin bakalım hemen bu kadar panik olmayın hem ucunda ölüm yok ya denersiniz olmazsa çıkar başka iş ararsınız :) kendi kendinizi bu kadar korkutmayın. Evet insanlarla uğraşmak zor bin çeşit insan var ama yapacak bir şey yok maalesef çoğu meslekte insanlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz sakin olun başarabilirsiniz :) tecrübe işte ne güzel en azından iş hayatı deneyimi kazanırsınız. Baktınız olmuyor, şartları da zor geliyor çıkarsınız şimdiden hayırlı olsun :)

Hayırlı olsun yeni işiniz. 1 ay deneme süresi demişsiniz; ama oncelikle şunu söylemek isterim ki onlarin sizi beğenmesinden once, sizin işi beğenmeniz önemli.. Koşullar ağır ise, katlanmak zorunda değilsiniz. Zira 12 saat çok fazla gibi geldi.. ve bir de sürekli satiş yapmaya çalişmak da kolay olmasa gerek..
Universiteden yeni mezun olduğumda; aynen ben de buna benzer bir işte, hemen hemen ayni saatlere yakın bir sure calişma koşullariyla işe başlamak üzereydim.
Babamın hic huyu degildir ama o gün fikrini söyleyi verdi. Biraz daha mı iş bakınsan acaba dedi.. Vazgeçtim gitmekten. 2-3 gün sonraydı sanırım; bir sivil toplum örgütü münhal açtı. Hem maaşi iyiydi, hem de günde 7 buçuk saat ile çalışacaktim. Başvurdum, kabul edildim. 9 yıldır aynı iş yerindeyim.
Bulunmaz hint kumaşı degıl emin olun, olmazsa da çok daha iyisi karşınıza çikacaktir.

bence içten ol samimi ol, olmazsa da deneyim olur senin için. her açıdan kazanıcaksın yani canım benim hiç büyütme kafanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…