İlk kalp atışı!!!

Abuk prensess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
97
33
88
39
Merhaba! 6+7haftalık hamileyim herşey normal ama ilk kalp atışlarını duymak için doktora gittiğimizde duyamadık doktor ptesi tekrar gelin ama yüzde bir umutla gelin dedi. Şok evresindeyim ilk defa yaşıyorum bunları ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen sadece moral için tecrübelerimizi yazın.
Sevgiler

yüzde bir umutla gelin diyen doktora tekrar gitmem şahsen. moral bozmayın 8. haftada duyulması çok normal bir durum. bence en acilinden başka bir doktora gidin. hayırlısı olsun, kötü düşünmeyin bebeğiniz hisseder.

Merhaba ben 7+0 da gitmiştim sanırım ancak o şekilde duymuştuk, doktorunuz niye böyle konuştu anlamadım lütfen umutsuzluğa kapılmayın ve bu kadar negatif bir doktoru değiştirin

Ben 7+4 te duymustum stres etmeyin bir hafta sonra mutlaka duyarsınız

İlk hamileliğim de 6 hafta da gittiğimde doktor da bana aynısını demişti kalp atışı duyulmaz ise haftaya kürtaj 1 hafta geçmeden başka doktora gittim çok şükür kızım 2.5 yaşında ve 7 haftalık hamişim yarın kontrolümüz var inş kalp atışı duyarız sıkıntı etmeyin doktor değiştirin

Hayır. Hamilelikte hafta 6 günde bir artar. 7 gün diye sayılmaz.
Ben bilmiyorum bana sadece 6 haftayı biraz geçtiniz dedi v öyle bi konuştu ki geç kaldı olması gerekiyordu gibi. Bilmiyorum kafam çok karıştı bebeğimden koptum gibi kimse ile de paylaşmıyorum çok üzgünüm yaşıyorum ama yaşamıyor gibiyim çok bekledik bu durumu şimdi neden diyorum

Devlet hastanesi miydi? cihazları daha geç duyuyor onların eğer öyleyse bi özele gidin

Merhaba ben 7+0 da gitmiştim sanırım ancak o şekilde duymuştuk, doktorunuz niye böyle konuştu anlamadım lütfen umutsuzluğa kapılmayın ve bu kadar negatif bir doktoru
Devlet hastanesi miydi? cihazları daha geç duyuyor onların eğer öyleyse bi özele gidin
Yok özel hastane. Ve sözde iyi bir doktor. Sağlık ocağına kayda gittim devletle paralel git dedi bana devlete bu süreçte gittim daha çok küçük kalp atışı duyulmuyor dedi iki gün sonra özelde randevum vardı özelle başladım zaten gittiğimde bana böyle söyledi. Kanama oldu mu dedi yok dedim kusma yok dedim. Şimdi hata yapmak istemiyorum ptesi bana ne dese inanacağım hata mı bilmiyorum

Maşallah allah sağlıklı ömür nasip etsin. Sizce ben naapıyım?

Ben olsam 8.haftayı beklerdim

Ben de sizin yerinizde olsam 8. Haftayı beklerdim

Acele etmeyin. Benim geç yumurtama oldu mesela ve 1 hafta 10 gün kadar biz de geç duyduk. Hiç riske girme. 8.haftaya kadar bekle. 8.haftaya kadar beklemenin sana zararı olmaz. Zehirleme gibi bir durum vs olamaz. Burada çok kişi vardı kalp atışı yok diye kürtaj olup, 8.haftada kalp atışı alanları görünce pişmanlık yaşayan. Hiç acele etme. 8.haftayı beklemenin sana artısı olur eksisi olmaz. Bu yarın öbür gün için de çok büyük vebal. Çok büyük vicdan azabına neden olur. Bence bekle. Atmıyorsa dahi emin ol. Sonra kürtaj düşün. Ki karından kalp atışı alınmazsa, vajinalden baktır. Gerekirse birden fazla doktora git. Hepsi aynı şeyi söylerse, o zaman kürtaj yaptır. Bu aralıkta da hiç stres yapma kendine. Düşünme bile bunu. 8.haftaya kadar kalp atışı olmaması normal. Ki daha 6.haftan. Hiç olumsuz düşüncelere kapılma. Allah ın izniyle sağ salim alırsın inşallah kucağına

Merhaba ben 7+0 da gitmiştim sanırım ancak o şekilde duymuştuk, doktorunuz niye böyle konuştu anlamadım lütfen umutsuzluğa kapılmayın ve bu kadar negatif bir doktoru değişti
Çok teşekkür ederim düşünceniz için. Sanki yanımda ve benimle konuşuyor gibisiniz. Yapım gereği panik bir insanım ve başta bze kimse ile paylaşmayın deyince eşim dışında kimse bilmiyor ve ben çok yanlız hissediyorum kendimi o yüzden panik oldum iyice.. evet bekli bi mucize olurda da pzartesi duyarız kalbinin sesini. Lütfen dua edin benim için

Cnm herhangi bi kanaman ağrın yoksa yada beta hcg değerinde düşüş yoksa sıkıntı yok inşallah kalp atışını duyarsın

Kendini hiç yalnız hissetme. Burdayım. Buradayız. Seninle aynı süreçleri yaşayan, sonrasında o küçük kalp atışlarını duyan binlerce kadın var. Ben de bunlardan biriyim. İçin, gönlün rahat olsun. 8.haftaya kadar duymamak çok normal. Kim bilir, belki senin de benimki gibi geç yumurtlamadır ve buna bağlı süreç biraz daha yavaş işleyebilir. O kadar normal ki. Doktor bana da aynısını demişti. Ve ben hiç oralı olmayıp o haftada bile bebek eşyaları falan bakıyordum. Komedi filmleri vs izliyordum. Sana da onu tavsiye ederim. Eğleneceğin, mutlu olacağın vakitler geçirmeye çalış. Olumsuzlukları düşünme. Ki baksan belki 5 dk sonrasında yaşamıyor olacağız. Ama bu ihtimali düşünüp dertlenmektense, anın tadını çıkarmak lazım. Mutlu olacağın insanlarla vakit geçir. Mutlu olacağın şeyler yap. Mesela havalar çok güzel. Akşamları bir yürüyüş yap. Kendine bir pamuk şeker al mesela çocuklar gibi onu yemenin tadını çıkart. Çok sevdiğin bir filmi tekrar izle. Sevdiğin, seni mutlu eden insanlarla sohbet et. Hayat o zaman daha yaşanabilir bir hal alıyor

Ben
im ağır geçiyor ne kadar kendime rahat ol desem de beceremiyorum. Gerginim eşimle çok kapışıyoruz. Beni kendi halime bıraksalar iyiyim ama maalesef olmamam gerektiğinden çok bi yoğunluk var yaşamımda. Mesajınızı iki üç defa okudum. Keşke hep sizin gibi iyi insanlara denk gelsem… evet umarım bebeğim benden vazgeçmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…