ilk kez eve gelen misafire ne pişirirsiniz??

tam aklımda ki menuyu yazmıssın :) az önce yarın oglen yemegine misafirim gelecegini ogrendim ve aklımdan ilk gecenlerle neredeyse birebir ortusuyor :)

kırmızı biber salatası ya da yogurtlu havuc/kabak salatası oldukca kolay yapılabilen ama sofraya zenginlik katan seyler:) patlıcanın yanına bunları da dusunebilirsin tatlım :)

yoğurtlu közlenmiş patlıcanın yanına, havuçlu da yapsam olurmu ki??:31:
ikiside aynı tarz olunca komik olmaz dimi..kolay bişey aslında onuda yapabilirim...

yemekten hemen sonra ikram edilecekse kesinlikle sütlü tatlı derim şerbetli tatlı dondurma veya kaymak ile ikram edilmesi güzeldir...

Tatlım ben nişanlımın ablasıyla kocasını ağırladığımda

-sebze çorbası,
-hafif acılı mantarlı tavuk sote,
-şehriyeli pilav,
-marullu domatesli salata,
-naneli cacık (isteyenler için kola da bulundurdum)
-tatlı büyük kırmızı biber közleme,(ocak közleri satılıyo, üzerinde yapabiliyorsunuz, etli tatlı kırmızı biberleri koydum mangal gibi oldu)

şeklinde yaptım, bereketli oldu..:nazar:

Yaz-kış dondurma tüketen insanlar olduğumuzdan tatlı olarak vanilyalı dondurma üzerine bitter çikolata parçaları serptim verdim..

(eğer dondurma düşünmüyorsan favori önerim gül suyu ile yapılmış sakızlı muhallebi)
Baymadı yani, hafif lezzetli tam tekmil yenmiş oldu her şey.

Bir de pastaneden yarım kilo kadar tuzlu kurupasta al..

Geceye doğru yatmadan da çay ikram ettim, acıkan varsa diye ortaya karışık tuzlu kurupasta koydum büyük tabak.. Atıştıranlar oldu..

Gayet iyi mönü yaptım yani, aç mı kaldılar çok mu geldi derdim olmadı.. :10:

Son düzenleme:
Cumartesi aksami arkadasim esiyle ilk defa yemege geldi, menumu yazayim fikir olur...

Yogurt corbasi(ama ben pirinc yerine sehriye kullaniyorum)
Et sote
Bulgur pilavi(esmer bir bulgur kullandim osmaniye tarafinda kullaniliyormus ama hafif ve guzel oluyor)
Yaprak sarma
Uc renkli borek
Havuc salatasi
Mevsim salatasi
Patlican-biber kozlemesi(ikisini karisik yapiyorum, ayrica bu sefer yaptigimin yarisini yogurladim yarisini ise sirkeledim)
Kabak tatlisi

Bu arada bir arkadas da yazmis bizde de misafire mutlaka mutlaka borek yapilir. Bir de kis gelen misafirlere genelde kabak tatlisi yapiyorum, bence yemekten sonra hafif oluyor. Ama duruma gore kalabalik misafir cagiriyorsam tiramusu tarzi birseyler de yaparim, cayin yanina iyi gidiyor.
Belki bazi arkadaslara salatalar fazla gelebilir ama sofrayi zengin gosteriyor.

yoğurtlu közlenmiş patlıcanın yanına, havuçlu da yapsam olurmu ki??:31:
ikiside aynı tarz olunca komik olmaz dimi..kolay bişey aslında onuda yapabilirim...

canım bi turlu gecememiştim bilgisayarın basına, sen muhtemelen gonderdin bile misafirlerini ama ben yine de yazayım :) senin patlıcanı kozlenmiş yapabilecegin aklıma gelmemişti. annem içine kırmızı biber katıp, oyle yapar o salatayı, o yuzden yanına yogurtlu bişeyler demiştim :)

Börek uyumsuz olur diyen olmuş ama börek kurtarıcıdır. Sulu yemeklerde pilavda vs. insanların damak tadı çok değişiyor birbirlerine göre, ama böreği sevmeyen ya da çok ekstrem yapan insan yoktur. Her türlü lezzetli ve doyurucu olur insanlar için. Ki benim önerim kıymalı ya da patatesli olması yönünde, peynirde yine damak tadı çok farklı olabiliyor insanların senin sevdiğin peyniri başkası sevmeyebiliyor vs, ama kıymalı ya da patatesli börek her türlü gider.

Ana yemek olarak fiks bir kaç menüsü vardır annemin toplu davetlerde içinde herkesin yiyebileceği şeyler olduğu için onlardan yapar. - Çoğu insan patlıcan yiyemez mesela.1) - Fırında kremalı tavuk -içinde bezelye ve patates var -, 2)fırında köfte patates,3) haydarpaşa köftesi, 4) et ve hünkar beğendi bunlar klasik herkesin rahatlıkla yiyebileceği şeyler, yanında fiks pilav olur. Zeytinyağlı olarak benim favorim portakallı kereviz, ama herkes kereviz sevmeyebilir, o yüzden en güvenli seçenek taze fasulye, taze fasülyeyi herkes yer. Bu kadar yemeğin üzerine tatlı olarak hafif birşeyler gerekir. Tavukgöğsü, çikolatalı tavukgöğsü ya da ayva tatlısı şahane olur. -Allaahım, açım ve ev yemeği yemeyi özledim-

eski konu hortlamış yine ebnden nacizane bir fikir:d boşverin menüyü az bir güleryüz ve karşındakini rahat hissettir ohh en güzel yemek valla bnm için:DD ev sahibesinin güleryüzle sunduğu kuru pilavı bile bayıla bayıla yerim yanii:DD

Sutlu mantar corbasi yada kirmizi mercimek corbasi
Fırında kofte patates
Peynirli borek
Pilav
Sulu bir yemek de yaparim mutlaka ya kuru fasulye.ya nohut yada barbunya
havuclu kirmizi lahanali marullu guzel bir salata
Yogurt kaselere...
Bide hazir baklava bitti gitti
Cayin yanina cerez aldirirm ohhhh afiyet olsun

Patetesli tavuk fırında yanına salata yada ızgarada çipura balık
yanına roka salata ,önceden çorba şehriyeli çorba

Back