ilk kez eve gelen misafire ne pişirirsiniz??

gazelciğim dün gece telden yazmıştım ama gitmemiş tel dondu falan gitti sanmıştım
anasayfada konuyu görünce bu kesin gazelin konusudur dedim öyle bir iç güdü yok ya:9::9::9::9:
bence yalancı su böreği yapabilirsin bol beyaz peynirli
yada paçanga böreği gibi kalın kalın sararak patatesli börek yapabilirsin
ben önce patatesleri haşlıyorum çok ufak olmayacak şekilde elimle doğruyorum birde soğan kıyıyorum üzerine karabiber pul biber tuz harmanlıyorum
daha sonra yufkaları 4 e bölüp su ve sıvıyağ karışımdan sürüyorum harcdan koyup iri iri sarıyorum üstüne yumurta sarısı bol susam süper oluyor soğansız olarak yapsan daha uygun olur tabi:1:
yada daha kolayı yalancı su böreği yap
süt yumurta sıvıyağ tuz çırpıp her yufkaya bol bol dökerek yufkaları yırtıp yırtıp dizebilirsin arayada peynir
en üst katada aynı karışımdan döküp fırınla acayip kabarıyor ve bildiğin su böreği gibi oluyor

tatlı içinde bence şekerpare yap
benim verdiğim tarif süper onu deneyebilirsin

birde bencede bol meze yap közlenmiş patlıcan salatası yada közlenmiş biber salatası olabilir bol yoğurtlu falan
közlenmiş biberinde patlıcanında hazırları var hemen onlardan alıp hazırlayabilirsinde şimdi bu kadar işin arasında uğraştırır onlar

tabi bu yazdıklarımı girip okuyabilirsen bugün:1:
Allah yardımcın olsun çok öptüm:54::54:

bende evime gelen ilk misafirime akşam yemeğine gelmişlerdi

mercimek çorbası
etli yeşil fasulye
bulgur pilavı
tavuk ve patates fırında
salata yapmıştım

çok beğenmişlerdi yemeklerimi :)

meze olarak yoğurtlu havuç ta yapabilirsin ( havuçlar rendelenir yağda hafif kavurulur soğuyunca yoğurtlanır içine çekilmiş ceviz konur )

şimdiden kolay gelsin size :)

Son düzenleme:
Patlıcan kebabı olabilir, tavuk olabilir, köfte patates olabilir.

Börek olarak ta sodalı tercihen peynirli börek olabilir.

Tatlı olarak ta çakma yaş pasta :1:

patlıcan kebabı çok güzel bir yemek olur.yanına pilav ve birde patates püresi yapılabilir.zeytinyağlı olarakta bakla yemeği olabilir.yoğurtlu ıspanak boranide yapılabilir.çorba mercimek yada bol naneli yayla çorbası olabilir.ama pilav yapılacaksa mercimek çorbası daha iyi olur.börek falanda yapacaksanız tatlı olarak şerbetli tatlı ağır olabilir.
sütlü bir tatlı daha hafif olacaktır.

(patatesleri haşlayarak püre haline getirin.daha sonra içine yarım su bardağı kadar süt ekleyin.ama süt pürenin kıvamını bozmayacak kadar olsun.ve 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ekleyin.hepsini tekrardan karıştırın.borcama yayarak üzerine bol kaşar rendeleyin.fırına atın.kaşarlar kızarınca çıkarın.yalnız püreyi yemeğe yarım saat kala fırına atarsanız daha güzel olur.)

kolay gelsin:34:

Son düzenleme:
gazelciğim dün gece telden yazmıştım ama gitmemiş tel dondu falan gitti sanmıştım
anasayfada konuyu görünce bu kesin gazelin konusudur dedim öyle bir iç güdü yok ya:9::9::9::9:
bence yalancı su böreği yapabilirsin bol beyaz peynirli
yada paçanga böreği gibi kalın kalın sararak patatesli börek yapabilirsin
ben önce patatesleri haşlıyorum çok ufak olmayacak şekilde elimle doğruyorum birde soğan kıyıyorum üzerine karabiber pul biber tuz harmanlıyorum
daha sonra yufkaları 4 e bölüp su ve sıvıyağ karışımdan sürüyorum harcdan koyup iri iri sarıyorum üstüne yumurta sarısı bol susam süper oluyor soğansız olarak yapsan daha uygun olur tabi:1:
yada daha kolayı yalancı su böreği yap
süt yumurta sıvıyağ tuz çırpıp her yufkaya bol bol dökerek yufkaları yırtıp yırtıp dizebilirsin arayada peynir
en üst katada aynı karışımdan döküp fırınla acayip kabarıyor ve bildiğin su böreği gibi oluyor

tatlı içinde bence şekerpare yap
benim verdiğim tarif süper onu deneyebilirsin

birde bencede bol meze yap közlenmiş patlıcan salatası yada közlenmiş biber salatası olabilir bol yoğurtlu falan
közlenmiş biberinde patlıcanında hazırları var hemen onlardan alıp hazırlayabilirsinde şimdi bu kadar işin arasında uğraştırır onlar

tabi bu yazdıklarımı girip okuyabilirsen bugün:1:
Allah yardımcın olsun çok öptüm:54::54:

evet canım okudum :) daha gelmediler... ya bugün gelecekler yada yarın...işleri bitmemiş daha merkezde..haber gelmedi henüz...
sanırım yarına gelecekler..böylelikle bana da zaman doğdu :)
patlıcan kebabı yapmaya karar verdim :) börek olarak da yalancı su böreği :) bende çok severim hem kolay hem leziz oluyo gerçekten..aklıma getirdiğin için teşekkür ederim cnm :)
tatlı olarak daha karar veremedim :( şeker pareyi eşim sevmiyor :( revani yap diyor..revanide basit kaçmazmı ?
valla bilemedim yaa, taze kadayıf alıp kadayıf sarma mı yapsam acaba??
ay ne telaş yaptım yaa :) çok samimiyiz ve evlendikten sonra ilk kez eşiyle geliyor, özenmek ve güzel ağırlamak istiyorum..:) bu arada közlenmiş patlıcan var buzlukta onu yapıcam yoğurtlu :) aklıma getirdin sağol canım yaa :27::27:

çorba olarak yoğurtlu tavuk çorbası harika oluyor

ara sıcak ıspanaklı börek

ara soğuk şakşuka ve yoğurtlu havuç yakışıyor birbirine (rus salatasıda olabilir)

ana yemek patlıcan kebabı harika fikir üzerine beşamel sos ve kaşarla çok zengin bir görüntü oluyor

alternatif olarak mantarlı pirzola (aynen beşamel sos ve kaşarla) söyleyebilirim

yemeklerde çoğunlukla sütlü tatlılar tercih edilir

ıslak kek yaparsan çayla ikram edersin hem tatlı olur hemde çayın yanında güzel gidiyor...

Bizde de ikramlık börek muhakkak olur.. :)
Geçen hafta gelen misafire çıkarttığımız menüyü yazayım belki faydası olur.. :))

Mercimek çorbası
Eti ve patatesi bol bir tas kebabı
Biryan.. Ama tavuklu.. Ana yemekte et olduğu için, tavuk kullanmayı tercih ettik. Bizdeki adı biryan ama kapama da deniliyor sanırım tam bilmiyorum. ((( Pirinç kavurulur suyu eklenir az piştikten sonra, bir tepsiye yayılır. Üzerine haşlanmış etler silme olarak dizilir. Yani pilav etlerle kapatılır.. Pilav suyunu çekene kadar fırında pişirilir. Bu sürede etlerin de üzeri kızarır. Mükemmel bir pilavdır. ))
Yeşillik salatası
Ortaya: Zeytinyağlı sarma sardık, havuçlu yoğurtlu meze, patlıcanları küp küp kesip kızarttık domates ve az salçayla harmanlayıp üzerine maydonoz ekledik salata gibi meze gibi ortaya koyduk..
Sulu börek denir, yalancı su böreği yazmış ya arkadaş onun aynısı, bol peynirli yaptık yine ortaya koyduk.
Yemek sonrası tatlı için cuplarda portakal soslu muhallebi yaptık. Çok basit ve çok lezzetli.
Sonra çay yanına da çabuk pasta yaptık, kek arasına puding üstüne krem şanti, hafif..

Fikir verir belki. :))

Kolay gelsin ablacım. :))

Bizde de ikramlık börek muhakkak olur.. :)
Geçen hafta gelen misafire çıkarttığımız menüyü yazayım belki faydası olur.. :))

Mercimek çorbası
Eti ve patatesi bol bir tas kebabı
Biryan.. Ama tavuklu.. Ana yemekte et olduğu için, tavuk kullanmayı tercih ettik. Bizdeki adı biryan ama kapama da deniliyor sanırım tam bilmiyorum. ((( Pirinç kavurulur suyu eklenir az piştikten sonra, bir tepsiye yayılır. Üzerine haşlanmış etler silme olarak dizilir. Yani pilav etlerle kapatılır.. Pilav suyunu çekene kadar fırında pişirilir. Bu sürede etlerin de üzeri kızarır. Mükemmel bir pilavdır. ))
Yeşillik salatası
Ortaya: Zeytinyağlı sarma sardık, havuçlu yoğurtlu meze, patlıcanları küp küp kesip kızarttık domates ve az salçayla harmanlayıp üzerine maydonoz ekledik salata gibi meze gibi ortaya koyduk..
Sulu börek denir, yalancı su böreği yazmış ya arkadaş onun aynısı, bol peynirli yaptık yine ortaya koyduk.
Yemek sonrası tatlı için cuplarda portakal soslu muhallebi yaptık. Çok basit ve çok lezzetli.
Sonra çay yanına da çabuk pasta yaptık, kek arasına puding üstüne krem şanti, hafif..

Fikir verir belki. :))

Kolay gelsin ablacım. :))
canım çok süper bi menü hazırlmaışsınız ellerine sağlık..çok leziz şeyler anlattığına göre...
bende çok düşündüm ve şu menüye karar verdim....
mercimek çorbası
pirinç pilavı, (et kavurmayla birlikte harmanlanıp sunuluyor...)
fırında tavuk patates
közlenmiş patlıcan ( meze olarak sarımsaklı yoğurtla)
mevsim salata
tatlıya tam karar veremedim :( tavuk göğsü nasıl olur acaba arsına ceviz sarılmış..rolu halde..
normalde takmam kafama allah ne verdiyse pişirir sunarım, ama bu arkadaşım ve eşi benim için çok değerliler, kardeşimden bile öte..o derece...
ilk kez eşiyle evime gelecekler, vasat olmasın özendiğimi benim için çok değerli olduklarını göstermek istiyorum...o yüzden kararsızım böyle..

Pilavını nohutlu yap canım o zaman
Hem tavuk hem etli plav lezzet karmaşası olabilir.
Tatlıyıda şerbetli seçebilirsin.
Sütlü tatlı bu menüyle hafif kalabilir.

canım çok süper bi menü hazırlmaışsınız ellerine sağlık..çok leziz şeyler anlattığına göre...
mercimek çorbası
fırında tavuk patates
mevsim salata
tatlıya tam karar veremedim :( tavuk göğsü nasıl olur acaba arsına ceviz sarılmış..rolu halde..
normalde takmam kafama allah ne verdiyse pişirir sunarım, ama bu arkadaşım ve eşi benim için çok değerliler, kardeşimden bile öte..o derece...
ilk kez eşiyle evime gelecekler, vasat olmasın özendiğimi benim için çok değerli olduklarını göstermek istiyorum...o yüzden kararsızım böyle..

Özenmen o kadar güzel bişey ki ablacım.
Tabiki yeri gelir Allah ne verdiyse yeriz ama insan güzel şeyler sunmak istiyor. :16:
Tavuk göğsü güzel ama tabaklara koyarken şekilleri bozuluyor bazen o zaman çok sinirleniyorum ben. :47:
O yüzden cuplarda yaptık tatlıyı tabağa koyma servis etme derdi yok. :1::1:

Özenmen o kadar güzel bişey ki ablacım.
Tabiki yeri gelir Allah ne verdiyse yeriz ama insan güzel şeyler sunmak istiyor. :16:
Tavuk göğsü güzel ama tabaklara koyarken şekilleri bozuluyor bazen o zaman çok sinirleniyorum ben. :47:
O yüzden cuplarda yaptık tatlıyı tabağa koyma servis etme derdi yok. :1::1:

ben tavuk göğsünü bisküvi tozunun üzerine döküyorum tepsiye, o zaman güzel rulo oluyor...
ayy bilemedim üfff :) sanki paşa gelicek çok evham yaptım ben yaa :6::6::6:
tatlıya bi karar verebilsem rahatlaycam..
kolay ama güzel bi tatlı istiyorum... zor ve uğraştırıcı olursa zaman sıkıntısı olabilir diye..

mercimek çorbası
fırında tavuk patates
mevsim salata

tatlım menü zayıf ya bi zeytinyağlı yada sebze olaydı sofra dediğin göz dolduracak salatası yoğurdu turşusu bol bol konulacak iştah kabartacak misafir ister yer ister yemez sen koyda

tatlım menü zayıf ya bi zeytinyağlı yada sebze olaydı sofra dediğin göz dolduracak salatası yoğurdu turşusu bol bol konulacak iştah kabartacak misafir ister yer ister yemez sen koyda

canım turşu yoğurt bol bol konulur bizim sofralarımızda zaten, ekmek tuz karabiber gibi temel unsurdur bizim sofralarımızda...
iki çeşit turşum var biri karışık bir mor lahana turşusu, ikisinide koyucam zaten...
yoğurt da meze yoğurtlu zaten diye ayrıca koymayı düşünmedim ama ayrıyeten yoğurt koyarım onlar sorun değil :) kendi yaptığım yoğurt mis gibi..:)
zeytinyağlı bilerek yapmak istemedim, et yemeği olunca yenmiyor ziyan oluyor diye...ama zeytinyağlı fasülye yapabilirim, fikir için teşekkürler..:)

tavuk göğsü hafif bi sütlü tatlı ama misafir için fazla hafif geldi bana, tatlı konusunu bi düşün bence sen:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
misafir gelcende oratda ara sıcak olarak herrrrrr zman koyduklarım
kırmızı biber közlemsi
mantı (hazır olabilir)
yaprak sarma bol limonlu
mevsim salata

çorba:mercimek çorbası üzerine ekmekleri minik minik kesip teryağda çeviriorum kıtır ekmekli çok güzel oluyo kasnein yanında limon dilimi koyyorum:)
ana yemek:fırında orman kebabı (patates havuç patlıcanı küp küp kesip kızartıroum bezelye haşlayıp bunları harmanlayıp borcama diziorum üstünede kuşabşılı yapcaksam soğan biber et sote yapıp borcama ilave edip salçalı suyla pişiriorum köfteli yapcaksam köfteleri yapıp tavada şööööööle bi çevirip üstüne dizip gene salçalı suyla fırına veriorum)
ardından pilav pilavın yanına kızarmış tavuk bir göğüs yetio:) haşayıp suyuna pilav yapıp tavuguda baharatla tavada soteliorum
vede patates püresi olabilir

tatlı olrakda sütlaç:)

evime ilk gelen mutlaka bunları yemiştir:)

misafir gelcende oratda ara sıcak olarak herrrrrr zman koyduklarım
kırmızı biber közlemsi
mantı (hazır olabilir)
yaprak sarma bol limonlu
mevsim salata

çorba:mercimek çorbası üzerine ekmekleri minik minik kesip teryağda çeviriorum kıtır ekmekli çok güzel oluyo kasnein yanında limon dilimi koyyorum:)
ana yemek:fırında orman kebabı (patates havuç patlıcanı küp küp kesip kızartıroum bezelye haşlayıp bunları harmanlayıp borcama diziorum üstünede kuşabşılı yapcaksam soğan biber et sote yapıp borcama ilave edip salçalı suyla pişiriorum köfteli yapcaksam köfteleri yapıp tavada şööööööle bi çevirip üstüne dizip gene salçalı suyla fırına veriorum)
ardından pilav pilavın yanına kızarmış tavuk bir göğüs yetio:) haşayıp suyuna pilav yapıp tavuguda baharatla tavada soteliorum
vede patates püresi olabilir

tatlı olrakda sütlaç:)

evime ilk gelen mutlaka bunları yemiştir:)

tam aklımda ki menuyu yazmıssın :) az önce yarın oglen yemegine misafirim gelecegini ogrendim ve aklımdan ilk gecenlerle neredeyse birebir ortusuyor :)

kırmızı biber salatası ya da yogurtlu havuc/kabak salatası oldukca kolay yapılabilen ama sofraya zenginlik katan seyler:) patlıcanın yanına bunları da dusunebilirsin tatlım :)

Back
X