İlk kez hayatımda bu kadar mutlu olmuşken Kpssden yanlış tercih yapma durumum?Bu stresi yaşamakta haklı değil miyim?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
400
Puanlar
33
Beni biliyorsunuz ben sürekli buraya başlık açıp hep sizden yardım istedim. Bana hep ders çalışmam gerektiğini söyleyen o kadar güzel insanlar vardıki. Dualarımız kabul oldu Allaha sükür. Şu an alımlar başladı bölümümüze 150 kişilik alım açıldı ben 90. sıradayım. Yalnız bu tercihler nasıl olacak bilmiyorum eğer önümdeki 90 kişinin yazdığı yerleri yazarsam açıkta kalabilirim. Çok korkuyorum. tam 55 il vermişler. Ancak tercih hakkımız 30 yani gelmeme ihtimali var. Önümüzdeki kişiler de paylaşmıyor nereleri yazacağını. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım 1 kişilik alım yapan yerleri tercih listeme eklememeliyim dimi. Bilmiyorum açıkta kalmaktan çok korkuyorum :( Ne olurdu paylaşsalar. Çünkü geride olanlar gerçekten zor durumda kalacak :(

Burası asla gelmez diyeceğiniz iller mutlaka vardır listede. Önceki yılların tercih puanlarına bakarak az çok bu konuda fikir yürütebilirsiniz. Oraları eleyerek başlayın. Tercih hakkınızı 20ye düşürebilirsiniz yani ilk 10 tercihi nispeten güzel yerler son 20 tercihi biraz daha garanti gibi gözüken yerler yazabilirsiniz.

Sizde nasıl oluyor bilmiyorum ama ben öğretmenim. 2015te atandım tercih yaparken de doğu anadolunun batı bölgesinin gelmeyeceğinden emindim. Elazığ Tunceli falan. Son 10 tercihimi Bitlis Hakkari Şırnak yazmıştım çok şükür atandım. Benzer bir strateji izleyebilirsiniz.

Tercih yapmak kpssye girmekten çok daha zor. Allah yardımcınız olsun inşallah gönlümüzdeki yerde çalışmak nasip olur. Dualarım sizinle.

Tercih dışı atama olmaması kötü olmuş. Önceki yıllardaki alımları inceleme şansınız var mı ? Kim hangi puanla nereye atanmış görürseniz ona yakın olur. Öğretmenlikte çok işe yarıyor o. Son 5 tercihe Hakkari falan yazardım ben olsam. Riske atılmaz gerçekten.

1 kişilik alım yapan yerler riskli olabilir fakat sayıca fazla olan yerlere de garanti gözüyle bakıp daha fazla insan tercihte bulunuyor. Dengeli seçim yapmaya dikkat edin. İnşallah yerleşirsiniz.
En korktuğum şeyde herkes böyle düşünüp o 1 kişilik yerleri yazmazsa diye. Ben yazmayacağım aslında 30. tercihime geldiğimde önümdeki 80 kişi gitmiş oluyor yerleşirim dimi yani inşallah bir aksilik olmaz inşallah ya :(

En son 3 tercihe gitmeyi göze aldığın en az gelişmiş yerleri yaz. Diğerlerini gönlüne göre yap bence
Aslında ağrıyı ve ardahanı sonlara ekleyebilirim. Oralar 1 kişilik alım yapsada yinede yazarım .

Burası asla gelmez diyeceğiniz iller mutlaka vardır listede. Önceki yılların tercih puanlarına bakarak az çok bu konuda fikir yürütebilirsiniz. Oraları eleyerek başlayın. Tercih hakkınızı 20ye düşürebilirsiniz yani ilk 10 tercihi nispeten güzel yerler son 20 tercihi biraz daha garanti gibi gözüken yerler yazabilirsiniz.

Sizde nasıl oluyor bilmiyorum ama ben öğretmenim. 2015te atandım tercih yaparken de doğu anadolunun batı bölgesinin gelmeyeceğinden emindim. Elazığ Tunceli falan. Son 10 tercihimi Bitlis Hakkari Şırnak yazmıştım çok şükür atandım. Benzer bir strateji izleyebilirsiniz.

Tercih yapmak kpssye girmekten çok daha zor. Allah yardımcınız olsun inşallah gönlümüzdeki yerde çalışmak nasip olur. Dualarım sizinle.
doğu illeri olarak sadece Ağrı 1 kişi, Ardahan 1 kişi , Van 2 kişi,siirt 2 kişi açmışlar diğerleri hep batı açılmış kadro. Sonlara bu 1 kişilik yerleri dahi yazayım değil mi. Kaç gündür önümüzdekiler bir şey yazmıyorlar diye elimiz kolumuz bağlandı . İnşaallah kimse açıkta kalmaz teşekkür ederim size :)

Tercih dışı atama olmaması kötü olmuş. Önceki yıllardaki alımları inceleme şansınız var mı ? Kim hangi puanla nereye atanmış görürseniz ona yakın olur. Öğretmenlikte çok işe yarıyor o. Son 5 tercihe Hakkari falan yazardım ben olsam. Riske atılmaz gerçekten.
İnşallah önümdeki 90 kişi bu doğu illerindeki 1 kişilik yerleri tercih etmez ya inşşallah :(

Çok sevindim alım olmasına, umarım tercihlerinden birine yerleşirsin :) Bölümün neydi meraktan soruyorum. Kurtuluyorsun, darısı biz kpss çalışanlara olsun.

Sıralaman güzel gelmeme ihtimali yok üzülme yaşayabileceğin yerleri yaz. Bölümün nedir söylersen yardımcı olurum sana

Çok sevindim alım olmasına, umarım tercihlerinden birine yerleşirsin :) Bölümün neydi meraktan soruyorum. Kurtuluyorsun, darısı biz kpss çalışanlara olsun.
inşalllahh herkes için istiyorum.. sgk kadrolarına başvuracağım. Bölümüme orası açılmış :)

doğu illeri olarak sadece Ağrı 1 kişi, Ardahan 1 kişi , Van 2 kişi,siirt 2 kişi açmışlar diğerleri hep batı açılmış kadro. Sonlara bu 1 kişilik yerleri dahi yazayım değil mi. Kaç gündür önümüzdekiler bir şey yazmıyorlar diye elimiz kolumuz bağlandı . İnşaallah kimse açıkta kalmaz teşekkür ederim size :)
Garanti olsun diye son 5 tercihe bu saydiginiz illeri yazabilirsiniz. Inşallah açıkta kalmayacaksınız ben inanıyorum 😊

Bence bu şartlar altında rahatlıkla atanirsin çok ciddiyim o yuzden önce bir sakin ol sonra illeri araştır önceki senelerde o iller genel anlamda yüksek puan ile mi yoksa düşük mu kapatmış. Sonra ilk 5 e çok istediğin illeri yaz yuksek kapatsa dahi daha sonraki tercihler ise gerçekci olmali en son 5 tercih ise atiyorum senin puanin 90 ama oralar 60 70 ile kapatmis oyle kotu gibi yani oraları yaz . Ve muhakkak dershane hocası yada bu atama konusunda fikir veren bilirkişi bir hocana danış .

Back
X