İlk Kez Mülakata Giricem. Tavsiyeler lütfen :)

Bence sıkıntı etme. Tecrübeli kişilerin daha uzun olabilir. Bazen mülakatlarda birden fazla kişiylede görüşme olabiliyor.
Ayy cok heyecanli biriyim ben elletim ayaklarim buz keser diye korkuyorum :( bi kac kisiyle hele. Yani son 1 yild ozguvenim cok zedelendi cok tedirginim

Ayy cok heyecanli biriyim ben elletim ayaklarim buz keser diye korkuyorum :KK43: bi kac kisiyle hele. Yani son 1 yild ozguvenim cok zedelendi cok tedirginim

Heyacanlanmak normal benimde özgüvenimin zelendiği zamanlar olmuştu.
1 yıl iş aradım. Yüzlerce başvuru yaptım ama mülakat için dahi aranmadım. Sonra büyük bir yer aradı. Dedim 1 yıldır kimse aramadı bunlarda almaz beni dedim gitmedim görüşmeye hata ettim. Her görüşme tecrübe. Sonra şuan çalıştığım iş yerine geldim. Önce.ik personeliyle görüştüm, sonra ik müdürüyle. Tam gidiyordıum bekle dediler kendi müdürümle görüştüm. 10 dk sonra mali mali işler ve koordinatörle görüştüm yine beklettiler. Sonra ayak üstü işe alındınız istediğiniz maaşla dediler. Ben şok vefat. :oha:
Darısı başına...

Heyacanlanmak normal benimde özgüvenimin zelendiği zamanlar olmuştu.
1 yıl iş aradım. Yüzlerce başvuru yaptım ama mülakat için dahi aranmadım. Sonra büyük bir yer aradı. Dedim 1 yıldır kimse aramadı bunlarda almaz beni dedim gitmedim görüşmeye hata ettim. Her görüşme tecrübe. Sonra şuan çalıştığım iş yerine geldim. Önce.ik personeliyle görüştüm, sonra ik müdürüyle. Tam gidiyordıum bekle dediler kendi müdürümle görüştüm. 10 dk sonra mali mali işler ve koordinatörle görüştüm yine beklettiler. Sonra ayak üstü işe alındınız istediğiniz maaşla dediler. Ben şok vefat. :oha:
Darısı başına...
Ay ne güzel ya maşallah :) darısı başıma diyeyim

çok merak ettim nasıl espirili bir mulakat oldu sizin için :hamarat:
Yaw şimdi anlatınca komik olmayacak ama anlatayım. Mülakat yaptığım kişinin o şirkete hangi şirketten geçtiğini okumuştum. Adam anlatıyordu şirket yenileniyor şuradan geçen var buradan geçen var diye. Ben de adamın geçtiği şirketin adını söyledim. Buradan da geçen var dedim. Sen dersine çalışmışsın dedi. Ben de siz benim cv mi okurken ben de sizin cv nizi okuyordum dedim. Yeni mezun deneyimsiz biri için riskli bir cümleydi. İşe alındığım zaman o çalışma ve cevap sayesinde işe alındığımı öğrendim.

IK ciyum. sakin pahali kiyafetler giyme kahverengi giyme siyah fume yaz aylarindayiz abarti olmayacak sekilde mavi. agir makyaj agir parfum kullanma. cok topuklu giyme.
sinav yapacak olabilirler 45 dk dediklerine gore. kisilik testi gibi. toplu mulakat da olabilir. eger toplu mulakatsa sorulan sorularda ne cok one atil ne de geride kl. tartisma sorulari sorulursa sakin agir tartismalara girme kivaminda olsun.
okukda yaptigin stajlari katildigin paneller falan varsa onlari anlat ama basvurdugun ise uygunsa... ben adayla genelde yarim saate yakin gorusurum bazen bir saati bulur hatta bazen de 5 dk. ama 45 dk diye belirtmeleri acayip olmus. bazilari yazmis gelecekte kendini nerede goruyorsun sorarlar diye ben sormuyorum mesela. kisa vadeli hedeflerinden yola cikarak aday kendisi anlatir.
basarilar...

IK ciyum. sakin pahali kiyafetler giyme kahverengi giyme siyah fume yaz aylarindayiz abarti olmayacak sekilde mavi. agir makyaj agir parfum kullanma. cok topuklu giyme.
sinav yapacak olabilirler 45 dk dediklerine gore. kisilik testi gibi. toplu mulakat da olabilir. eger toplu mulakatsa sorulan sorularda ne cok one atil ne de geride kl. tartisma sorulari sorulursa sakin agir tartismalara girme kivaminda olsun.
okukda yaptigin stajlari katildigin paneller falan varsa onlari anlat ama basvurdugun ise uygunsa... ben adayla genelde yarim saate yakin gorusurum bazen bir saati bulur hatta bazen de 5 dk. ama 45 dk diye belirtmeleri acayip olmus. bazilari yazmis gelecekte kendini nerede goruyorsun sorarlar diye ben sormuyorum mesela. kisa vadeli hedeflerinden yola cikarak aday kendisi anlatir.
basarilar...
Çok teşekkür ederim dikkate alıcam hepsini :)

İlk izlenim çok önemlidir
Ilk odaya girdiğinde odadaki kişiye / kişilere kısık bir sesle değilde, daha özgüvenli bir selam verirsen baştan artıları toplamış olursun.

Konuşma esnasında konuştuğun kişinin gözlerine bakmayı unutma.
Sana sağ sola dönen bir sandalye verirlerse dalıp ilerleyen dakikalarda sallanmaya başlama. Olumsuz sonuç yaratıyor tecrübe ile sabit :D

Vee tabi ki gülümsemeyi unutma.

Bol şans. .

Ben de birkaç hafta önce buna benzer bir başık açmıştım,çok heyecanlı bir yapım var,kpss puanım 3 mülakata girdim, ilk ikisinde ellerim ayaklarım titredi.3 .de bana da benzer şeyler yazdılar sağolsun arkadaşlar.bugün sonucum açıklandı, çok şükür ptt ye ayandım. Darısı tüm isteyenlere inşallah,

Bugüne kadar ne kadar doğal, dürüst davrandıysam hiç birinde işe yaramadı sorun bende sanırım :confused:
Soruları soran sen olsaydın nasıl bir cevap beklerdin buna göre yanıtla bence :KK53: En çok sorulan sorulardan biri de kendinde beğendiğin ve beğenmediğin 3 özellik. Çağrıldığın / başvurduğun pozisyona göre cevaplar değişebilir, biraz strateji ile istedikleri yanıtı verebilirsin. Ama her şeyden önce kendine güven çok önemli. Dik dur, heyecanını belli etme, tokalaşırken sıkı bir şekilde tokalaş. Dikkat et elini kıracak şekilde de sıkma :KK48: Son olarak gülümsemeyi, enerjik ve pozitif olmayı unutma. :rapci::super:

Başarılar dilerim. Umarım istediğin gibi sonuçlanır. :KK5:

4ten fazla mülakata girdim. hepsi çok iyi ve olumluydu. . çalışsam da çalışmasam da yüksek lisans da yapsam bu süreçte kendimi değerli hissetmeye ihtiyacım vardı. ve bunu başardım. yardımcı olan herkese teşekkür ederimEn Büyük KK

Back
X