İlk kez uzun yazıcam Canım sıkkın

kim haklı

• Ankete Katılan
    10

Cascade_

....
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
25.174
43.523
528
selam kızlar
Annenlerle kardeşim , kuzenin istanbuldan geldiler tatile ama annemin evine
Tabiki benimle de görüşecekler yeğenimi sevicem mutluydum baya
Dışarda caminin orda iftarımızı yaptık herşey iyi gidiyordu
Ben onlara teravihe gittiğimi ve 10 güne tamamlayacağımı da söylemiştim Ramazan’ın sonuna kadar ara vermeyecektim
Çünkü soradan başladım
En azından üçte biri iyi geçsin istedim Ramazan’ın verimli
Ve vakit namazlarıma da başlamıştım aralıksız kıldım ama beş vakit değil
Bir iki vakitalışmak için
Bunları konuyu anlamanız içim anlattığımı şimdi anlıcaksınız
Konuya geliyorum
İftardan sora nasıl olsa hep beraber teravihe gideceğimiz için, bize geçtik. Camiye yakın...
Tam toparlandık ne yapacağımıza karar verirken, dediler ki biz yol Yorgun’uyuz gelmeyelim
Ben de tamam doğru haklısınız ok
Dedim ki ben kılıp gelirim o zaman, annemlerde kalıyolar da ben de orada kalacaktım.
Eşim gececi
Sora kız kardeşim bana dediki
Sen vakit namazlarına dikkat et de (iyki 5 vakit kılıyo) ben de dedim ki zaten ben başladım biliosun alışmaya çalışıyorum
Başladı işte ben uyarmayla yükümlüyüm falan
Ben dedim , şuan hiç yeri değil . Söylediğin çok ağır
Ayyyy bi başladı nasıl bağırıyor eşimin babamların yanında . Hiç anlamı yokmuş. Önceden de dua ettiğim de derdi ,namaz kılma sadece Meryem suresi oku. Tamam da namaz daha önemli biliyorum . Dinin direği ve duanın kabul olması için de önemli biliyorum .Çok yüksek sesle bağırıyor var ya
Dedim o zaman oruç tutanlara da laf söyle , namaz kılmıyorlar die . O başka bu başka dedim. Uzatıyosun da, yok yerli yersiz arıyosun da dio bana. Dedim siz de beni 9 da görüntülü aramışsınız ben nie uyanıyım o saatte . Tamam yeni eve girmişler aradım zamansız ama o da öyle yapıyor örnek verdim
. Ben biliyodum kavga çıkacağını da dio eşimin yanında . Yani kavgacı damgası yedim . Hiç saygın yok bağırıyorsun dedim . O beni bastırdı sonuçta . Bi de hadi gidiyoruz deyip toparlandı gittiler . Sanki ben kovmuşum gibi . Namaz konusunda uyarması hiç hoş olmadı , Şevki’mi kırması. Yaptıkları da cabası.çok huzursuzum. Gizli gizli ağladım. Kapıdan çıkarken hâlâ babamlar dio gel kal die. Kardeşim dio annemden güç alma . Lafa bak. Çok ağrıma gitti bu olaylar çok . Ve şimdi yarın benle vakit geçirmek için annemler arıcak baskı yapacak. Kuzenim de uzaktan gelmiş gğnahı ne kızın. TEli açmayı düşünmüyorum . Eşim de göreve gitti. Allah izin verirse akşama gelicek yarın. Şimdi vişey yokmuş gibi de omlarla takılamam

Kimseyi ibadetiniz hakkında söz sahibi yapmayın. Niye söylemekle yükümlüsün sen peygamber misin deseydiniz. Burada hiç kılmayan insanlar var (illaki vardır) ayıp olmuyor mu deseydiniz. Hatta dışarıda iseniz bağırarak çarpıtarak söyleseydiniz de insanlar onu orada bakışlarıyla, sözleriyle bir linç etseydi keşke.

Böyle hassas bir konuda lütfen size bu şekilde yorum yapanları susturun. Kuzeninizi arayıp konuşun, ama kardeşinizle hayır.

Son düzenleme:
Ben olsam vakitlere dikkat et dediginde o da olur der gecerdim. Siz bu konuyu biraz ego meselesi yapmissiniz. Tabi kardesiniz de biraz sert soylemis olabilir ama onemlo bisey yokmus.
Kardes bu yani. Abisi de esime takilir bazen namaz konusunda vs ama hic gerginlik oldugunu gormedim aralarinda.

Şimdi bu konu biraz dini olmus malum yasak.
Namazın alıstırmasi olmaz 5 vakıtse 5 vakit kılınır. Ya tam baslanmalı ya Hıc baslanmamalı dusuncesındeyım. Yanı oglen kılayım aksam kılayım, yatsı uzun, sabah namazı zaten zor oluyo gıbı atlayanlar varda sizin ıcın demedım.

Sonuc herkesin ibadeti kendine, senın kıldığın namazın kımseye faydası yok herkes ayrı hesaba cekılecek.
Kavga da bence gereksiz ve yersiz olmus. Gorusme konusunda bısey dıyemıcem..

Din , namaz , oruç... Allh ile kul arasindadir. Başkasi karişamaz ve karişmasinda bi zahmet. Tamam çok uyarmakla yukumlu gormus kendini o zamn soyleyip sussaymis. Onunki biraz hava atmak olmuş.

Valla ben olay nasıl başladı nasıl ilerledi hıc bısey anlamadım meryem süresi nasıl olaya dahil oldu kardeşiniz neye atarlandı bı anda onları bırakıp teravıhe gıtmenıze mı bozuldu dokuz dakı arama olayının bes vakıt namazla ilgisi ne ibadet hayatınızın kardesınızle ilgisi ne

Şimdi bu konu biraz dini olmus malum yasak.
Namazın alıstırmasi olmaz 5 vakıtse 5 vakit kılınır. Ya tam baslanmalı ya Hıc baslanmamalı dusuncesındeyım. Yanı oglen kılayım aksam kılayım, yatsı uzun, sabah namazı zaten zor oluyo gıbı atlayanlar varda sizin ıcın demedım.

Sonuc herkesin ibadeti kendine, senın kıldığın namazın kımseye faydası yok herkes ayrı hesaba cekılecek.
Kavga da bence gereksiz ve yersiz olmus. Gorusme konusunda bısey dıyemıcem..
Evet din konusu yasak da ... buradaki ağırlık , bu kavgada kim haklı. Nasıl tavır sergiliyim anlamında
Sonuçta tartıştık

Yani söylemesi iyi hoş ama üslup yanlış kardeşinizin böyle hassas konularda daha anlayışlı konuşması gerekirdi yanlış yapmış
Fakat şu da var yarın kadir gecesi bu konuyu uzatırsanız bayrama kaç gün kaldı bu mübarek güzel günler kırgınlıkla geçmemeli anneniz babanızı da üzmeyin böyle konularla boşuna kardeşsiniz cansınız biraz üslubu tutturamamış kardeşiniz açıkca söyleyin ama bence uzatmayın birde böyle küslüklerde gurur yapmayıp ilk adım atan cennetin kapılarını aralamış olurmuş yanlış yapmış ama uzatmayın şahsi fikrim kırıldığınızı da yumuşak bir dille belirtin şimdi küsseniz sizin içinizde rahat etmeyecek

Valla ben olay nasıl başladı nasıl ilerledi hıc bısey anlamadım meryem süresi nasıl olaya dahil oldu kardeşiniz neye atarlandı bı anda onları bırakıp teravıhe gıtmenıze mı bozuldu dokuz dakı arama olayının bes vakıt namazla ilgisi ne ibadet hayatınızın kardesınızle ilgisi ne
Hani diyo ya yoldan yeni eve girdik arıyomuşum dar zamanda ... ben de dedim ki sen de beni bugün 9 da aradın. O zaman da bana uygun değildi (yani başa kakması gerekmiyor)
Meryem suresi de şöyle , namaz kılmadan faydası olmaz hesabı yapıyor
Onları bırakmak dediğim de zaten annemin evine gelmişlerdi
Benim misafirlerim olsalar bırakmazdım

Evet din konusu yasak da ... buradaki ağırlık , bu kavgada kim haklı. Nasıl tavır sergiliyim anlamında
Sonuçta tartıştık

Ya ben acıkcası neden tartıstınız onu da anlayamadım yanı cok karısık yazmışsınız belkı de ondan.
Sızın yaptıgınız ibadet hakkında kimsenin boyle asagılar gıbı konusmaya hakkı yok ki.
Herkesin ıcınde yaptıgı evet ayıp. Bence yarın daha sakin konusun kardesınızle.
Amacı neymıs tam olarak

Yani söylemesi iyi hoş ama üslup yanlış kardeşinizin böyle hassas konularda daha anlayışlı konuşması gerekirdi yanlış yapmış
Fakat şu da var yarın kadir gecesi bu konuyu uzatırsanız bayrama kaç gün kaldı bu mübarek güzel günler kırgınlıkla geçmemeli anneniz babanızı da üzmeyin böyle konularla boşuna kardeşsiniz cansınız biraz üslubu tutturamamış kardeşiniz açıkca söyleyin ama bence uzatmayın birde böyle küslüklerde gurur yapmayıp ilk adım atan cennetin kapılarını aralamış olurmuş yanlış yapmış ama uzatmayın şahsi fikrim kırıldığınızı da yumuşak bir dille belirtin şimdi küsseniz sizin içinizde rahat etmeyecek
Evet Kadir gecesi benim de içime sinmiyor
Bir de yeğenimi sevecektim doya doya ama o kadar bağırdıki maalesef adım atamam. İnşaşşah bize gelirler de barışırız

Ya ben acıkcası neden tartıstınız onu da anlayamadım yanı cok karısık yazmışsınız belkı de ondan.
Sızın yaptıgınız ibadet hakkında kimsenin boyle asagılar gıbı konusmaya hakkı yok ki.
Herkesin ıcınde yaptıgı evet ayıp. Bence yarın daha sakin konusun kardesınızle.
Amacı neymıs tam olarak
Sakin konuşacak bişey yok
Baskın karakter... değişmez ...

Back
X