ilk kez yalnız yaşayacak kadınlara tavsiyeler

Başlığa istinaden; Yatmadan dişinizi fırçalayın, sabah kalkınca yüzünüzü yıkayın.
VE ellerinizi bol bol yıkayın..

aynı işte ne farkeder.
sadece daha keyiflisi

Bu konuya birde önerim olacak
Yalnız yaşayınca insan bir gevşiyor
Aman bu evi zaten kimse görmüyor diye temizliği bırakıyor
Bunu yapmamak için düzenli tut
Haftanın belli günü çamaşır günü belli günü temizlik günü bir günüde alışveriş günü olsun

Şu an zaten söylenilmiyor ama dışarıdan yemek söyleme
Abur cubur alma
Karantina döneminden sonra bolca yürüyüş yap
Yoksa acayip kilo alıyorsun
Bunları çok pişman biri olarak yazıyorum
2 senedir o fazlalıkları yağı üstümden atmakla uğraşıyorum

Sizin adınıza cok sevindim, takdir ettim ve örnek oldunuz bana:) umarım üstesinden gelirim gücümü unutmusum cünkü, yeniden bulmak ümidiyle
Gelirsiniz tabiki, geçmişte olan bir şeyi öğrendikten sonra geçmiştir yapmış bitmiş demeyip ayrılma kararı alabilmiş bir insansınız👍 Güzel günler gelecek yaşayıp göreceksiniz zaten.Ayrıca insan her şeye de alışıyor :)

Selamlar kk'nın güçlü ve yalnız kadınları
Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..
⭐Ailen surekli yanında arkanda gbi davran
⭐ Sık sık gelip gittiklerini vs cevrendekiler görsün yeni tanıştığım kişiler
⭐Özel hayatindan çok bahsetme herkese
⭐ Hayatına yeni alacaginn kişilere dikkat et

Böyle hemcinslerimi görünce kocaman sarilasim geliyor .
Bundan sonra hayat size çok iyi davransın dilerim.
Zaten çalışıyorsanız hobileriniz belli bi arkadaş çevreniz vs.varsa ben çok bunalıp sikilacaginizi düşünmüyorum.
Bence yalnız yaşamak sizi daha özgüvenli yapacak hiçbir kaybınız olacağını düşünmüyorum.

Sanıyorum işe, yalnız yaşamayı bir depresyon nedeni olarak görmekten vazgeçmekle başlamalısınız. Yalnızlığı baş edilecek bir şey olarak değil bir yaşam tarzı olarak görmelisiniz öncelikle. Aile ile birlikte yaşamak yahut evlenmek nasıl bir seçimse, yalnız yaşamak da bir seçim nihayetinde, büyütülecek bir şey değil. Hayatınızda yalnızca kendinize hesap vereceğiniz harika bir dönem başlıyor bana kalırsa. Elbette çok kolay değil, fakat emin olun çok zor da değil. Her anlamda programlı olmanızı öneririm. Hangi gün alışveriş yapılacak, hangi gün temizlik hangi gün ütü -şayet bunları kendiniz yapacaksanız veya yapmak istiyorsanız- gibi hususları programlamak hem maddi anlamda daha kontrollü gitmenizi sağlayacak hem nasıl olsa yalnızım diye bu gibi işleri ertelemeniz sonucunda evin alıp yürümesini önleyecektir, ki ben ilk zamanlar böyle bir süreçten geçmiştim. Ama canınız o gün temizlik yapmak istemiyor mu, yapmayıverirsiniz çünkü yalnız yaşıyorsunuz. Su çok güzel siz de gelin 💪🏻

Algılamakta zorlandım bir an :KK70: Kapıcımız evde keçi besliyordu, şehirden uzak bir yerde yaşıyorduk o zamanlar. Mavişti adı, çok da zekiydi, evde bakıp gezdiriyorlardı, yıkıyorlardı bir de onu mis gibi. Sonra bir bayramda kestiler:KK53: tüm site üzülmüştük.

Hayvanın her türlüsü yoldaş oluyor insana.
Ne vicdansizlarmş

Agustos'ta evliliğim bir yılını dolduruyor ve anlaşmalı bosanıyoruz. 25 yaşımdayım, 18 yasıma kadar ailemle yasadım, sonra üni için sehir dısına geldim ve 25 yasıma kadar ablam ve ev arkadaslarımla yaşadım. Yine 18 yasımda tanısıp hayatıma aldıgım kisiyle 7 senelik bi iliski kurup evlendim. Bu sürecte hiçbir zaman maddi ve manevi yalnızlık yaşamadım. Evde hep birileri vardı daima duygusal ve maddi güvencelerim vardı. Eylül itibariyle tek basıma yasamaya baslıyorum. Benim için bu hem aşırı korkutucu hem de aşırı heyecan verici. Kendimi her konuda yeniden keşfetme ve tanıma süreci, maddi ve manevi tam bağımsız olmayı deneyimleme derken.. Güzelliklerin yanında zorluklar da fazlasıyla olacak. Yalnız yasayan kadınlardan tavsiye istiyorum. Depresyona girmemek ve bu yalnızlıkla baş edebilmek/hatta sevebilmek için neler yapabilirim? Zorlukları ve güzel yanları nelerdir? Okuduğunuz için cok tesekkür ederim, yorumlarınız çok kıymetli..
Çok arkadaşınız olsun etrafınızda.Haftada üç dört kez dışarda plan yapabileceğiniz.Komşular güvenilirse onlarla da arayı iyi tutun arada kahve sohbet.Bulaşık,çamaşır ve ütü derdi çok az olacak keyfini sürün.Çocuk yoksa canınız istemezse yemek yapma derdi de yok :) Bir de mutlaka spora yazılın bitti gitti işte :)

Bir bosluga dussup hayatına birilerini alma bellı bir süre yalnızlığınla mutlu olmaya calıs bis durup kafanda kurma sonra cok sorun oluyor. Mesela işten geldın temızlıgı gırıs yemek yap kıtap vs ama durup durup gecmıs dusunme ıste o zaman depresyona merhaba dersın

Böyle hemcinslerimi görünce kocaman sarilasim geliyor .
Bundan sonra hayat size çok iyi davransın dilerim.
Zaten çalışıyorsanız hobileriniz belli bi arkadaş çevreniz vs.varsa ben çok bunalıp sikilacaginizi düşünmüyorum.
Bence yalnız yaşamak sizi daha özgüvenli yapacak hiçbir kaybınız olacağını düşünmüyorum.
Çok tesekkür ederim, inanın sarılmış kadar oldunuz. Desteğiniz ve güzel dilekleriniz yetti:)

Sanıyorum işe, yalnız yaşamayı bir depresyon nedeni olarak görmekten vazgeçmekle başlamalısınız. Yalnızlığı baş edilecek bir şey olarak değil bir yaşam tarzı olarak görmelisiniz öncelikle. Aile ile birlikte yaşamak yahut evlenmek nasıl bir seçimse, yalnız yaşamak da bir seçim nihayetinde, büyütülecek bir şey değil. Hayatınızda yalnızca kendinize hesap vereceğiniz harika bir dönem başlıyor bana kalırsa. Elbette çok kolay değil, fakat emin olun çok zor da değil. Her anlamda programlı olmanızı öneririm. Hangi gün alışveriş yapılacak, hangi gün temizlik hangi gün ütü -şayet bunları kendiniz yapacaksanız veya yapmak istiyorsanız- gibi hususları programlamak hem maddi anlamda daha kontrollü gitmenizi sağlayacak hem nasıl olsa yalnızım diye bu gibi işleri ertelemeniz sonucunda evin alıp yürümesini önleyecektir, ki ben ilk zamanlar böyle bir süreçten geçmiştim. Ama canınız o gün temizlik yapmak istemiyor mu, yapmayıverirsiniz çünkü yalnız yaşıyorsunuz. Su çok güzel siz de gelin 💪🏻
Çok tesekkürler, haklısınız. Ulasmak istediğim pencere sizin baktıgınız:)

Bir bosluga dussup hayatına birilerini alma bellı bir süre yalnızlığınla mutlu olmaya calıs bis durup kafanda kurma sonra cok sorun oluyor. Mesela işten geldın temızlıgı gırıs yemek yap kıtap vs ama durup durup gecmıs dusunme ıste o zaman depresyona merhaba dersın
Özellikle kıs geceleri yalnız uyuma fikri zor gelse de o muhtac kedicik kostümümü üstümden atmak icin buna alısmam lazım, ve haklısınız hayatıma birini almamalıyım, cok tesekkürler tavsiye icin:)

Ohooo daha çok gençsin senin yasinda daha evlenecek adayım bile yoktu :)) bence güzel bişey yalnız yaşamak bazen kafam kaldirmiyo evdeki gürültüsünü ve sorumlulugu yalnız yaşasam diye hayal kuruyorum , ise gidersin eve gelince istediğin yaparsın akşamları gezersin ne güzel

Burda her şeyi tolere eden kadınlara örnek olsun bu. Çok iyi yapmışsınız
Ne yalan söyleyeyim ilk durumu öğrendiğimde tölere etmeye ben de çalıstım, durumu inkar etmeye, silmeye ve devam etmeye. Cünkü duygusal bagımlılık vardı bir de yeni gelin olmustum. Onunla hayal ettiğim hayata yeni kavusmusken çat diye silmek hiç kolay olmadı. Fakat birkaç ay icinde net kararımı aldım, bunda gözlerimdeki perdeyi kaldıran terapistimin ve hiçbir sekilde beni yargılamayıp acımı cekmemi bekleyen dostlarımın, babacığımın cok payı oldu. En nihayetinde kalbimin sesi de beni bana verdi. Dilerim bu durumu yasayan diğer hemcinslerim de kendi kıymetlerini anlarlar. Ben affetmedim, ama affedeni de yargılayamam. Bize dayatılan korkuların üstesinden gelmek gercekten zor, destek cok cok önemli. Gercekten özellikle biz kadınlar birbirimize hep ve tam destek olmalıyız. En cok bu zamanlarda anladım bu dayanısmanın degerini.:)

Back
X