• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk sevgiliyle evlenmek

pearl777

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
120
0
46
Edirne
Annemden ve çevremden duyduklarım ilk sevgiliyle evlenmenin genelde hüsranla sonuçlanacağı yönünde.Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? İlk beraberliğin verdiği tecrübesizlik sebebiyle karşı cinsin ilerde sorun oluşturabilecek bazı ciddi kusurlarını gözden kaçırıyor muyuz yoksa hiç alakası olmadığını mı düşünüyorsunuz?

ben alakası olmadığını düşünüyorum şöyle bir örnekte verebilirim benim annem 18 yaşında babamla görücü usulü evlenmiş ve annemin hiç sevgilisi olmamış şuan babam anneme annemde babama çok bağlı :64: sorunlar olmadı değil çok tartıştıklarıda oldu ama arada hep saygı vardı bu yüzden sanırım hiç kopamazlar :69: :70:

Buna kesinlikle katilmiyorum. Belki bu tür örnekler hep göz önünde tutuluyordur o yüzden böyle bir düsünce yaygin olabilir. Ama bunun her zaman böyle olacagini düsünmek ne kadar yanlis.

Nasil ki 5inci 10uncu sevgilisi ile evlenen mutsuz olabilecegi gibi ilk sevgilisi ile evlenen de mutsuz olabilir. Ama tam terside olabilir.

Bu biraz kader biraz kismet birazda insanlarin kendisine bagli.

Yani bu söylentiler sakin gözünü korkutmasin. Aman ha ilk sevdigimle evlenmeyeyim sonra mutsuz olurum diye düsünmeyin bence :37:

ßen ilk sewqilimle ewliyim..8 ay oldu wee çok mutluyum Allah bozmasın..:69::70:

Yüzde yüz doğru yoktur bu işlerde ama çevremdeki örnekler genelde annenizi doğruluyor. Hele hele ilişki çok uzun sürmüşse... En son üniversite 1'den itibaren 8 yıl çıkmış bir arkadaşım evlendikten 1,5 yıl sonra boşandı. Yani küçük yaşta başka türlüsüni tanımadan ciddi bir bağlıklık yaşayıp, bu bağlılıkla uzun yıllar kopamadıktan sonra sorunlar genelde evlenince alevleniyor.Çünkü onca yıl boyunca hedefe konan evlilik aslında ne insanları değiştiriyor ne de ilişkinin dinamiğini. Taraflar da bunu farkettiğinde hayal kırıklığı büyük oluyor.
Ama iyi giden bir ilişkiyi de sırf "Aman ilk sevgilimle evlenmiş olmayayım" diye bitirecek haliniz de yok.
Şu söylenebilir, ilk ilişkide kör bir bağlılıktan uzak durmak gerekiyor. İlk olan son olmak zorunda değil ve ufak pürüzler bile varsa nokta koymak gerek.

Genelleme yapmamak gerektiğini düşünüyorum.

Kısmet her şey ...

bende ilk sevgilimle evlendim.ama uzun bi süre ayrı kaldık araya başka aşklar başka sevgiler girdi sonunda döndük dolaştık birbirimizi bulduk ikimizde diğerlerinde hep birbirimizi aramışız aslında

Back
X