İlk tanışma da Normal mi sizce?

ben adamı çok duyarlı biri olarak canlandırdım gözümde. zarif davranışlar. çiçeği düzeltmesinde ne var anlamadım. annelerimiz dışarda yemediği yiyecekleri eve getirirdi bi yiyelim diye, adam o amcayla olan samimiyetine güvenmiş ve bitiremediği kısmı vermek istemiş. zaten sen uyarınca da "evet kabalık mı etmiş olurum acaba" diye güzelse sorgulamış, fikrinizi merak etmiş. diğer bi görüşümse, adamın gösteriş yapmaya çalışması. bi insan aman çiçekler kurumasın , aman şu lokmam boşa gitmesin birine vereyim der ama bu şekilde değil. gözüne gitmek isteyip de eline yüzüne bulaştırmış da olabilir. adamdan hoşlanmamışsın boşver zorla olmaz bu işler zaten.

yediğim yemeğin artığını sadece ben yerim. bir başkasına yardım, kalan profiterolun artığını götürmek değildir. bu yaşlı bir insana o ne kadar isterse istesin ayıptır. yardım etmekse olay ayrı bir porsiyon alıp götürmektir.
kimse kimsenin tabağındaki artıkları ,sokak köpekleri gibi yememeli. ayıp denen bir şey var

konu sahibi eğer bu kişiyle 2. görüşme olursa yaz.

haa bir de ben sırf meraktan o dedeyi görmeye gitmek isterdim sizin yerinizde olsam...

dede yarım yemekleriniz kalırsa getir demiş te acaba hangi vicdanlı insan bir başkasına artığı götürür!
komşu komşunun külüne muhtaç sözünü çok farklı boyutta algılanılmış sanırım.

Ben bir başkası için değil ama kendim için tabakta kalanları paket yaparım israf olmasın diye ama anladıgim kadariyla insanlar buna normal bakmıyor
ilginç geldi bana

siz bence hala anlamamışsınız..kendınıze yaptırdıgınız paketlere normal bakmıyor değiliz...
' artık ' goturmeye akışkan yarısı yenmıs ufacık bır tatlıdan soz edıyoruz hala ılgınc geldı ılgınc geldi..
kusura bakmayın ama demek kı ınsan anlamıcak oldu mu ne ornek verılırse verırsın..
yahu sen ye etını pıdenı tıkanınca paket yaptır tabı ısraf olmasın o ayrı da tatlı artıgı konumuz :S

yani sırf garıban dıye vıcık vıcık o yarısı yenmıs yalanmış tatlının goturulmesı kınanıyor burda da neyse

Katılıyorum size. Bir porsiyon profiterol en fazla ne kadar olabilir ki yarısı yenmiş yarısı da paket yaptırılacak.

Katılıyorum size. Bir porsiyon profiterol en fazla ne kadar olabilir ki yarısı yenmiş yarısı da paket yaptırılacak.

kaç gün olmuş hala hayırseverlikten israftan söz ediliyor ya halbuki burada kıyas bu ise biz daha hayır sever bır davrans peşindeyiz en azından hayvan muamelesi yapmıyoruz...ha dede boyle soylemış ne yersen getir dedi mantıgı ile vıcık vıcık tatlı goturecek dusunurken bıle mıde bulandırıcı...

ınanır mısınız hayvanlar olası hastalıklara mikroplara karşı daha dırenclı herseyı yıyebılıyor ama buna rağmen ofiste atıştırırken bırseyler kopegımıze ve diğer kedilere bıle tertemız porsıyon yapma geregı duyuyorum..
ben hayvanları bıle bu kadar severken nasıl bır ınsan garip bır insana bunu düşünür ki ilginç olan bu

İlginç filan değil bence. İtici

Biraz tanıyın bana kalırsa hemen ön yargılı olmayın, görüşün konuşun izleyin onu ona göre kararınızı verin ama unutmayın kimse dört dörtlük değil bu hayatta kusur aramak isterseniz herkeste muhakkak bir kusur bulursunuz

Yani oldu olacak çiğnediği şeyi de götürseydi.Allah aşkına biz muhtaç olsak bize böyle bir şey yapılsa incinmez miyiz?

sanırım en cok mesaj yazdıgım konulardan bırı buu..incinmez miyiz ya
tanımadıgım ınsanlara bıle ozenıyorum yemek koyarken, kendımın de basına gelir hayat bu dıyorum..
mesela erkek arkadasım cok zor bır cocukluk gecırmıs suan tabı aylıgı oldukça iyi ama cocuklugunda yoksulmuş.
bu yüzden de yıyemeyen cocuklar var dıyıp restoranda tabagını ıyıce bıtırır hatta diğer elemanlarımıza bile aşıladı herkes tabagını bıtırıyor dokmuyor falan..
ama kımseye de artık vermeyiz özenle koyarız çalışanlara binadakı hayvanlara dahi..

bana ters gelıyor ıncınır ya ınsan cok acıksa, canı cekse bıle der kı Allahım bu gunlerı neden yasıyorum dıye sorgular bence herkes temız yasam ıster ...muhtaçlık dıye bır kavram olmaz olsun

inanın midem kalktı..bu nasıl normal karşılanır
demekki yardım anlayışımızda bir tuhaflık var

ya kedim var. yemek yerken et falan, masanın yanına gelir. onun tabakları vardır. bekler. tencereden ona ayırırıp veririm.

kedimize köpeğimize bile özenip veriyoruz. ben yemek yerken sokaklardakı ınsanları dusunup üzülüyorum.
hatta zor bile değil. her caddede her apartmandan bir porsıyon yemek cıkca kımler doyar..
ama ınsanımız fazla gelenini yardım sanıyor..profiterolü begense bitirecekmiş anladıgım kadarıyla konu sahıbı zaten kötü yapmıslar demıstı :S

işin diğer boyutu da konu sahibi sonra yorumlarla yumuşadı ve profiterol akışkan değil donuktu dedi.
aslında bizim takıldığımız akışkan donuk olması değil.
bir porsiyon tatlıda zaten 3 ya da 4 top profiterol var. adam dedeye 2 kaşıklık şeyi götürecek .burda vicdanlı davranmış. düşünceliymiş diyecekler.

yahu gitsin marketten alsın profiterolu 3 yada 5 tl..
yazık günah..

böyle deyince dini boyuta getirmek istemiyorum ama bu mu öğretilen bize.
birine artığını layık görmek mi iyi niyet vicdanlılık.

komşumuza ya da evimize gelen misafirimize de o zaman ısırılmış börek, çatallanmış kek verelim.

değer algısı bu kadar mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…