İlk tanışma da Normal mi sizce?

Akrep burcunu iyi bilirim
Yönetmesi zor değil
Ama tekrar paket işine girerse salla

burca göre değerlendirme yapmayın .
ayrıca kişiliği yükselen burç etkilermiş.
bir ara yükselenini de öğrenin.

hayırlısı bakalım bir kaç kere daha görüş de belli olur.

bence iğrenç bişey ....size gelse yermiydiniz ....suyu içip bardağı temizlerin arasına koyan komşum gibi iğrenççççççççç

Hııı ne anlamalıyız şuan sizden israf ve çiçeklere zarar vermek iyi bunları önlemek kötü mü? Bu ne yahu adama kulp takmaya çalışmışsınız. Beğenmemişsiniz adamı hepsi bu ardından bahane işte ...

iyi de bu özelliklerine bakarak beğenip beğenmediğime karar vericem. Cimri mi savurgan mı görgüşü mü bunlar önemli benim için. Kulp takmaya meraklı değilim evlenmek istiyorum ama bi ömür boyu mutlu olacağım insanla. Sizin karşınızda biri bunu yapsa takmayacaksınız demek ki. Normal gelecek size.

Ya aklıma ne geldi
Tatlının ismini ilk defa duymuş demişsiniz acaba ailesinin durumu kötü mü yarısını paketletip evde annesine falan mı götürücekti acaba onlarda tatsın diye

Bana normal gelmedi. Çok iyi bir niyetle yapılmış olsa bile , ilk buluşmada böyle bir şeyin dikkat çekeceğini düşünerek yapmazdı herhalde çoğu kişi.
İlk bakış , ilk duruş derler ya hani. Akıllı bir insan o ilk günde biraz daha sade davranmalı diye düşünüyorum.

Hala dışarda yiyeceğini bitiremeyip paket yaptıran adamlar varsa AYAKTA ALKIŞLIYORUM o adamı.
Ben dışarda hayatta aldığım hiçbir yemeğin tek bir lokmasını bırakmam. Ve böyle yapan bir adam da gözümde görgüsüz değil ayakta alkışlanacak adamdır.
Çöpe gideceğine paket yaptırayım demek görgüsüzlük değildir artı bir özelliktir bence.
Böyle yapan adam ilerde benim lokmalarımı sayar falan ne çok saçma. Adamın çöpe gitmesini istememesi neden bu yorumla açıklanıyor anlamadım. Asıl yemeğini bitirmeyip o şekilde tabağında bıraksa ben olumsuz düşünürdüm.
Bence siz reddedin zaten çünkü size göre biri değil o..

Bu konu gerçek mi? Israf olmasin diye kalani paketlemek ne zaman gorgusuzluk oldu?
Hem de kendi parasiyla aldigi yemegi???
Baskasinin masasindan gidip alsa dediginize gelir.
Israf etmeyen bir insan iyidir ama siz bence uzak durun.
Adamin kazandigi parayla aldigi yemegi evine goturmesine gorgusuzluk demissiniz..
Hayat görüşünüz ters...

kimse paket yaptırmak görgüsüzlüktür demedi. İlk buluşma için itici olmuş dedik ayrıca yapmayın lütfen yemek var yemek var. Profiterolün porsiyonu ne kadar olabilirki. 3 top en fazla. Yarısı yenince zaten 2 kaşık birşey kalır. Oda tatlı kaşığıyla. Onuda paket yaptırmak evet hem itici hemde gereksizdir bence.

kendine paket yaptırmıyor yalnız.
mahallelerinde muhtaç bir dede var ona götürüyor kalanını.
burda tutumu eleştirilen davranışı bu.
prifiretol zaten 3-4 top birşey adam yarısını dedeye götürmek üzere paketlettiriyor.
siz muhtaç birine kendinizden kalanı mı götürürsünüz yoksa 3-5 tl daha verir insani değer olarak ,düşünüp yenmemiş bir paket mi götürürsünüz?

Ya aklıma ne geldi
Tatlının ismini ilk defa duymuş demişsiniz acaba ailesinin durumu kötü mü yarısını paketletip evde annesine falan mı götürücekti acaba onlarda tatsın diye
ailesi normal, babası emekli artı asgari ücretli bi işe girmiş. Annesi ev hanımı. Olabilir ama ben dedeye götürdüğünü düşünüyorum

Aynen ben de..
Redderim belki ama ben ayakta alkışlamadım ayakta sinirlendim:)
Yemek değil çikolatalı tatlı yarım kase. Çok tutumlu da iyi değildir. Ben de israf sevmem.ama biraz daha tanıyıp öyle karar bermeyi düşünüyorum.
Demek öyle bi kültür de var. Bizim haberimiz yok
Ben bu garip adamın bi sonraki buluşmada neler yapıcaanı merak ediorum yaz olur mu
tamam yazarım buluşmaya korkuyorum :)

Yahu yarım profiterolün neyi paketlenir ki. Artıklanmış bi tatlı neden başkasına götürülür. Baklava, börek vs olsa belki anlarım ama profiterol yani.

İlk buluşmada bu tutumu yersiz olmuş..
Siz oradan birlikte kalktınız.. değilmi ? Sonuçta ilk buluşmanız
O tatlı akıcı dökülebilir diye kesin poşeti düz tutmak için çabalamıştır.
Ne gerek var ilk buluşmada eline yük ediyorsun.
Bir daha ki buluşmanızda iyice gözlemleyin öyle karar verin.

benide biriyle tanıştırmışlardı böyle..
mavi gömlek giymiş o ne öyle diye bir daha görüşmemiştim
aklıma geldi birden.

Gereksiz falan degil. Israf haramdir. Kisi istedigi kadar zengin olabilir ama bu zenginlik israf edecegi anlamina gelmez.
Ayrica ister azicik profiterol goturur isterse bi tanr patates kizartmasi goturur. kimi ne ilgilendirir? Baskasi yuzunden neden degissin adam?
Buyrun siz paranizla aldiginiz seyi almaya cekinin. Inanin boyle insan benim gozumde daha degersiz.

Karsisindaki insanin tuhaf bakislariyla karşılaşan adamin uydurmak zorunda kaldigi bir yalan.
Ister kendi artigindan ister baska seyden verir, millet hic vermiyor. Paylasmak guzeldir.
Ama dedigim gibi kendisi yemek icin goturecekti bakti ki karsisindaki kadin bunu yadirgiyor dede yalanini atti.
Insanlara yalan soylememeleri gerektigini soyleriz ama nedense yalana basvurmalarina hep biz neden oluruz.
Kendi paramla aldigim profiterolu neden birakayim orda?

Ayrica konu sahibinin hesabini kim odedi acaba? Adam odemisse kalkip da boyle konusmasi ayiptir ayip...

Benim eşim de dışarda fazla bir şey kalmışsa paket yaptırır götürür, genelde pide va da o tür bir kebapçı tarzı yerde yediğimiz şeyleri, onu da ya eve götürürüz ya da sokak hayvanlarının yemesi için uygun bir yere bırakır.
Başkasına görütmek ne demek, hem de yarısı yenmiş tatlı, gerçekten görgüsüzlüğün ötesinde bir davranış, hoşlanmamakta haklısınız. Bence saçmalamış.
Çok itici geldi bana

israfın haram olduğunu belki sizden daha iyi biliyorumdur. Yaşam tarzımı , hayat görüşümü bilmiyorsunuz.
Bizim bahsettiğimiz ilk buluşma için eleştiriye açık bir davranış sergilemiş olması. Evet israf haramdır ama 2 lokma tatlıyı paket yaptırmakta bence görgü eksikliğidir. İsraftan kaçınıyorsa hepsini yeseydi şimdi dersinizki çok gelmiştir. 2 tatlı kaşığı profiterolü gözünüzde canlandırın derim bende. Konuda gereksiz uzadı. Herkesin bakış açısı farklı olacak illaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…