İlk tanışma da Normal mi sizce?

güldüm afedersiniz..size değil kendıme.. basıma gelen bır olay aklıma geldi..

bir gun ben de bır arkadasımla tavuk şiş yemiştik..ama o kadar büyük porsiyondu ki zaten bitiremedim..
sonra da biricik köpeğimiz aklıma geldi..garsona dedim ki köpeğim için rica ediyorum bu kalanları paket yapar mısınız hatta israf olmasın su karsı masadakılerı de koyabılırsınız dedim..az evvel kalkan çiftten kalanlar
ay zaten bayılırım hayvanları beslemeye özellıkle köpeğimizi :)

Beklıyorum beklıyorum paketi getirmesi uzadı..yahu alt tarafı posete katıcak kalan etlerle pıdelerı dıyorum..
Meğerse garsonda bu kalanları ben kendim yicem zannetmiş
kişiye özel porsiyon halinde paketlemiş...peçeteden kürdanına kadar koymuş...
tuhaf tuhaf da bakmıştı arkamdam ne düşündüyse artık..

Ben sizin de hareketlerinizi garipsedim. Gulu duzeltmesi, tatlisini paketlemek istemesini niye tuhaf biseymis gibi anlatiosunuz ki? Kalan yemegini birine vermek istemesi garip ama o dede dedigi adam yiyorsa kime ne?

bence haklısın canım tuhaf karşılamakta.Kendi yemediğini neden adama yediriyor.

Aynen ben de bitiremiyorum ve mutlaka paket yaptırıp apartmanın önüne bırakıyorum..Onlar çöpe atacağına,bikaç kedi doysun..

çoğunuz yadırgayabilir..aldırmam..herkesın dogrusu kendıne...

konu sahibi bence gayet doğrusunuz.. kimsesiz diye artık mı yicek ..neden artık verılır kı..
o adam çok garıbansa ve artıktan tıksınmıyorsa bile verilmez...
yenısını alırdım ben de kesınlıkle..kaç kurus ki ..seve seve alırdım afıyet bal olsun derdım hele de kımsesızse daha da özenle..

Ne demek seçici olma? Asıl bu yaştan sonra seçici oluyor insan...
Bende o tepkiyi verirdim hatta ben yenisini alayım da götür derdim. Yaptığı şey hoş değil ve ben bile çok sinir oldum.

evet secici olma demisler garıbe ya...dıyor kı yasım 31
nolmuş yaniiii
oooo acele et evde kaldın dıyen zıhnıyet cok tabi..

oysa yurtdısında kadınlar 30 yasına gırınce reşit olmus türk kızları gıbı daha bır sevınıyor...bir cok arkadasım en guzel yasımdayım dıyor..bızde ıse erken evlılıklerden kızlar 30una gelınce afedersınız ama 40 gıbı duruyor...burda sozunu ettıgım sey koca kaynana derdıne düşmekten kimisi kendını koyuverip kimisi de mecburen salıverenler...saçlarını boyuyacak vaktı olmayan kadınlarımız....evinin kadını olma görevini üstlenenler..
yoksa kımsenın yasına evlılıgıne laf ettıgım yok ..

ayrıca agız yoluyla bulaşan o kadar hastalık var ki...hayvanlara verırsın evet..cunku onun vucudu ıle senınkı bir değil..bır veterıner gibi cumle kuramam ama onların salgıladıgı şeyler direnci bızımkınden farklı..ben kopegımı sevınce bıle bütün gun oyundan sonra ellerımı yıkıyorum..
evet ben de götürürüm artıklarımı paketletıp ama etlı bırseyse ve sadece köpeğime..
insan garıban diye senın artıgına mı layık..şaşırmamak elde değil şu dusunceye

minnacık tatlıyı yalamıs yalamış da adam bir de güzel olmadıgından bitirememişşş...belki yermiş miş diye dedeye goturcek,,aman ne düşünceliymiş...
hemen de israf ne zamandan beri ayıp oldu dıye yorum yapıyorlar.....hemen dine insanlıga çekıyorlar
kız yadırgamış işte suç mu...:S

Son düzenleme:
Olabilir demekki sizi samimi gormus ve bu sekilde davranmis... ben taktir ettim... hakkinizda hayirlisi olsun bu arada

o heyecanda dede nereden aklına gelmiş bu adamın gerçekten bende ısınacağım varsada soğurdum adamdan hoş değil ilk buluşmada olacak şey değil gül meselesi değilde paket meselesi hoş olmammış

Bence sizin gözünüze girmeye çalışmış...
Ne kadar iyi bir insan diye düşünmenizi istemiş, sonra da pişman olmuş zaten. Bir görüşmeyi daha hakediyor

Gül meselesini anlamadım ?

İlk buluşma için gerçekten çok itici bir hareket. Madem hepsini yiyemecekti o zaman yiyebileceği ölçüde birşey sipariş verseydi. Yani olsa olsa bile bir porsiyon profiterol ne kadar çok olabilir ki yarısını paket yaptırıp dedeye götürecek. Çok ayıp. Bana çok cimri gibi geldi, israf taraftarı değilim ama ben olsam bir daha böyle biriyle görüşmezdim. Ayrıca seçici olma diyenlere kulaklarınızı tıkayın. Evlilik gerçekten aşık olduğun adamla evlendiğin sürece güzel. Sırf kocam olsun diye evlenilmez.

konu sahibi ben seni haklı buldum.
burda menü tavuk yada köfte olsa. ve çatal değdirmemiş olsa güzelce paketletir götürürsün

fakat profiteröl zaten akışkan bir tatlı ki kaşığını değdirip yiyiyorsun. şekli gitmiş tabağı durumu olmayan insana götürmek de nesi.
aileme götürcem dese daha kafi geçerdi.
çok mu zor madem o kadar düşünceli hazır bir paket profiteröl almaya..

hiç tasvip etmedim.

nevar bunda diyen arkadasları hiç anlamadım.bence bu hareketle düpedüz sizi rezil etmiş.ben olsam çok utanırdım.yok dedeye götureceğim vs vs...hadi canım parası yabana gitmesin diye almış ecde yıyecek.....madem dedeye hayır yapıyo bır tane daha alsın madem.....
ay çok ayıp ben olsam notunu verir bir daha görüşmezdim

profiterolden bahsediyoruz baklavadan değil .
Adamın ağzı değmiş resmen artık yani . Onun amacı yardımdan ziyade dostlar alışverişte görsün olayı .
İnsanlar bu kadar adi mi onun artığını yiyecek .
Ben de olsam istemezdim o adamı kardeşim .
Sonuna kadar haklısınız .

Dede pek aklı başında değil ne olursa yiyor sanırım ama ben kötü olurum karşıdaki incinmese bile. Bir de profiterol katıydı bayattı geri iade etseydik daha iyidi neyse . Ben de cimri ve görgüsüz biri mi acaba diye düşündüm
Parası vardır durumu iyi maaşı 3000 falan heralde yaklaşık sormadım ama evi arabası var. Kendi yememiş arayınca sordum dedeye götürmüş ve dede çok sevinerek yemiş. Ben de tepki vermedim artık
aynen ben de sizin gibi düşünüyorum.

Bu kadar normal bulan insan başkasının artığını yiyebiliyor heralde. Birine iyilik yapacaksan yeni bitane al bi zahmet. Hem de ilk buluşmada. Yuh!
Evet çok moralim bozuldu hemen kalktım zaten bi kere daha görüşelim diye bu olaydan önce konuşmuştuk, ben de hemen kestirip atmıyım yine de diye olumsuz msj yazmadım
Herkes yemek konusuna takılmış
bu erkek arkadaş neyden konuştu,
hangi konular bende bunu merak ettim
Konular evlilikle ilgili düşünceler, eskiden nişan armış ondan bahsetti ben de atmıştım kısaca ben de anlattım. Ailemizi fln anlattık. Beni nasıl buldunuz ben sizi çok beğendim elektrik aldım dedi.Ben de şuan biley diyemem daha erken falan dedim. Olumsuz bi cümle kurmamıştı dede olayına kadar
Ben sizin de hareketlerinizi garipsedim. Gulu duzeltmesi, tatlisini paketlemek istemesini niye tuhaf biseymis gibi anlatiosunuz ki? Kalan yemegini birine vermek istemesi garip ama o dede dedigi adam yiyorsa kime ne?
Dede bunamış artanı falan getirin yerim demiş ordan aklına gelmiş. Gül de de ne biliyim o an garip geldi sonuçta onu bana vermişti . 2 taneydi demet şeklinde masaya yanıma güller altta kalacak şekilde koymuştum. Onun müdahale etmesi solmasın diyerek biraz garip geldi ama çokta önemsemedim.
Aynen..
Yurtdışına mı gitsem, burda millet acıyarak bakıyo :)
o heyecanda dede nereden aklına gelmiş bu adamın gerçekten bende ısınacağım varsada soğurdum adamdan hoş değil ilk buluşmada olacak şey değil gül meselesi değilde paket meselesi hoş olmammış
Yani dedeye başka zaman yardım et dimi? Beni de soğuttu 2 saniyede
Bence sizin gözünüze girmeye çalışmış...
Ne kadar iyi bir insan diye düşünmenizi istemiş, sonra da pişman olmuş zaten. Bir görüşmeyi daha hakediyor

Gül meselesini anlamadım ?
Bir daha görüşcem ama çokta severek değil, hemen reddetmiş olmayayım bir daha değerlendireyim diye.
Ben de sırf evlenmek için evet diyemiyorum ama bu vakitten sonra da birine ısınabilecek miyim onu da bilmiyorum. Aşk olduğunda hatalarını göremiyorsun o da kötü:)
Akışkan değildi o pastanedeki kaç günlüktü bilemiyorum. Bakalım haftaya yemeğe gidelim dedi tamam dedim onu dedeye götürecek mi , götürmeye kalkarsa bu sefer tepki veririm heralde.:)
notunu verdim de görüşücem bi kez daha .

Düşünememiş gibi geldi bana yani sen dedikten sonra farketmiş. İnsanlar bazen detayları düşünemeyebilir.Tabi ki seçici olacaksın ve tanıyacaksın ama tanımıyorsan tanımanda fayda vardır. Sonra bu tip davranışları devam ederse kararını ona göre verirsin diye düşünüyorum.

teşekkür ederim düşüncelerin için. Ben de biraz daha bakiyim diye düşündüm

Bu konuda takıldığım bir nokta oldu.

Biz geçen yaz babamın köyüne gittiğimizde bize yemek ikram ettiklerinde (örnek: tarhana çorbası) herkes kaşığını ortada duran aynı çanağa sokup içiyordu. Biz de adetlerine uyduk, kızlarımla içtik. AAAAA herkesin kaşığı değdi bu çorbaya, biz içmeyiz mi demeliydik?

Burada yorum yapan herkes sarayda mı büyüdü? Herkes her şeyi el değmemiş mi tüketiyor? Misafirlikte size ortadan ikram edilen şeyleri yemiyor musunuz? Ay çatalı değdi, ay kaşığı değdi mi diyorsunuz?

Şaşkınım.

Konuyla alakası yok ama bana ilginç geldi bu nokta.

tabiki farklı görüşler olabilir ama
ben herkesle aynı çanaktan çorba hayatta içmem
hatta ortamı mutfağı şöyle bir süzerim ordaki insanları süzerim beğenmediysem
kokusundan görüntüsünden rahatsız olduysam
insanın kılık kıyafeti temiz gibi değilse titizlenirim ve asla açlıktan ölsem bir lokma koymam ağzıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…