İlk Tanışma

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Sevgilinizi ailenizle nasıl tanıştırdınız?
İlk görüşme nasıl oldu?
Merak ettiğim ilk tanışmadan sonra nişanın hemen olması tuhaf olur mu?
Aileniz erkek tarafını araştırdı mı? Yani hemen onay verdiler mi?
Bir de ilk görüşmede erkeğin annesi babası olmadan gelmesi tuhaf mı?
Cuma akşamı arkadaşımı ailemle tanıştıracağım ve çok stresliyim. Her şeyin sorunsuz olması için dua ediyorum.
Sizlerin bu süreci nasıl atlattığınızı merak ediyorum.

ben ailemle bi akşam birşeyler içmeye çıktık..sevgilimi de çağırdım orda tanıştılar..
nişan konusuna gelince konusu bile açılmadı..
çünkü buna aileler değil biz karar veririz..
seneye falan düşünüyoruz daha..
tanıştıktan sonra da hiç bi sorun olmadı..3 sene geçti üstünden hala bize gelir gider..
daha dün sınavdan çıktık bize geldi kahvaltıya..yani bizimkilerle arası çok iyi..
annemler gece dışarı çıkınca ben yanlız korkuyorum bazen..
onu çağırıyorum..aileler falan tanışmadı bizim..
tamamen ciddiye bindiğinde işlerimizi yoluna koyduğumuz da tanıştırıcaz ve o günde evlilik için ilk adım atılır..
öyle..

Benim böyle bir tanışma için zamanım var ama aklıma geldikçe heyecan,stres basmıyor değil.
Bende merak ettim acaba bu süreci atlatanlar nasıl atlattı.
Umarım sende bi problem olmadan ağız tadıyla atlatırsın.

Kızlar cevaplarınız benim için önemli. Yaşadığınız olumsuz şeyleri de yazarsanız iyi olur bana yol göstermiş olursunuz.

Her ailede farklıdır herhalde ama annene açabilirsin konuyu bu durumlarda annem halleder böyle şeyleri organizasyon ona aittir.Benimkiler araştırıp soruşturmuşlardı ailesinide.Evlilik sadece erkekle olmuyor aileside senin ailen oluyor direk aile çok önemli. İki tarafta istedikten sonra nişanda olur hemen neden olmasın. Hadi hayırlı haberler alırız inşallah.

ilk tanışmada yalnız geldi.daha sonra ablası ve annsiyle bize gündüz oturmaya geldiler.isteme ve tanışma erkekler için birarada oldu.istemeden bir hafta sonrada nişan yaptık.nişandan bir hafta sonra nikah yaptık tayin için,30 gün içinde de evlendik.sadece 7 ay flörtün ardından bir ayın içinde evlendim gitti.sen anlaştıktan sonra,ailende efendi saygılı bulursa gerisi boş tancım.

Bu araştırma nasıl yapılır ki ben muğlalıyım arkadaşım aydınlı neyse ona babam mutlaka bir yol bulur. Sağol canım umarım bundan sonra her şey iyi olacak. Birde annem istihareye yat dedi. Kitaptan açtım baktım namaz kılıp dua edip yatıyormuşsun. Siz hiç böyle bir şey yaptınız mı?

annemle arkadas gıbıyızdır.annemle tanıstırmam bır arkadasımla tanıstırmamdan farksız gercekten.annemle tannıstırmam cok kolay ve keyıflıydı.3.5 yıldır beraberız babamla gectıgımız yaz tanıstılar.bızım evdeydık kuzenlerım fılanda vardı o yuzden cok kasıcı bır ortam olmadı.ama basımıza ıs dusuyor yınede.cok rahat bır durum olmuyor yanı babayla tanısma.ama dogaldı hersey.dozunda bır resmıyette vardı.

Eğer ailem kabul ederse iki üç ay sonra nikahla evleniriz diye konuştuk. Zaten düğün hiç sevmem en güzeli sade nikah tabi bunlar benim hayalim ailem onay vermezse ne olacak bilmiyorum.

Şanslısın. Malesef benim ailem bu tarz konularda tutucu oldukları için hep mesafe oldu. Annem hiç bir sırrımı bilmez çünkü ikiside çok pimpirikliler her şeyi abartırlar onun için hiçbir şeyimi anlatmam.

canım benim anemle ablamla tanışmıştı bir süre sonra babama dedik annesi babası eniştesi ablası falan geldiler tanıştık sonra onlar bizi davet etti ramazan ayı geliyodu süre kısıtlı idi3-4 gün sonra biz gitik so3-4 gün sonra onlar geldi konuştuk 15 gün sonra nışan oldu umarım ailen onaylar cnm her zaman olarak çok ağır takıl ve çok az konuş

Ailen eşini hiç araştırmadı mı?
Benim babam çok telaşlıdır ben evdeki son bekarım hayırlısı bakalım. Az konuş derken aslında çok konuşurum.

:) ilk annemle tanıştırdım...evde olmadı dışarıda bir yerde oturduk...annem beğendi hemen:) sonra babam baya araştırdı..artık öyle ki eşime sizi birisi soruyor kimdir felan diyenler olmuş:)
sonra babamda onatlayınca istemeye geldiler...hemen sözleniverdim:)....
hadi bakalım sana da hayırlısı...önemli olan senin kararını netleştirmiş olman..bu kişiden emin olman..
istihare olayında da bir gece dua edip yattım allah ım bana yol göster diye..çok güzel gördüm:) o da bana moral verdi tabi..

Ailen eşini hiç araştırmadı mı?
Benim babam çok telaşlıdır ben evdeki son bekarım hayırlısı bakalım. Az konuş derken aslında çok konuşurum.

araştırmadık canım ama araştırmak gerek bence ..az konuş derken canım yani büyükler konuşsun sen dinle gerektiğinde gülümse o akşam konuşma bende dayanamıyp konuşmuştum çok annem sonradan ne ayıp herşeye atladın dedi de utanmıştım çok

çok güldüm sadece erkek arkadaşım gelecek ailesi burada değil.

ömür boyu mutluluklar. Beni az çok tanıyorsun. Alp'in ailesi olmayacak daha tam bizimkilere anlatamadım ama buda benim için bir başlangıç. İstihareye bende yatacağım.

aklındaki soru işaretleri gitmiş sanırım hemen evlenmeye karar vermişsiniz,3 ay kısa bir zaman gibi geldi bana ama sen bilirsin canım. araştırma kısmnı biz yapmamıştık pek ve çok pişman oldum. baban araştımacı biriyse her şeyi ona bırak. tanışma için stres yapmana gerek yok oturup konuşcaklar havadan sudan. sonuçta tek başına hemen seni isteyecek değil.inş. hakkında hayırlısı olur. istihareye yatarken çok dua et.

Selam,

bundan 3 ay önceydi...

Sevgilimle 3yildir beraberdik ve artik bi adim daha atmak istedik. Ikimizde adetlerine geleneklerine bagli biri oldugu icin bazi önemli noktalar vardi bizim icin. Benim ailem avusturyada yasiyor, ama onun annesi türkiyede, babasi avusturyadaydi. Oyüzden biz ilk önce babalari tanistirdik, disarda bisi icmeye gittiler, yani sevgilim, babam, babasi. Sonra babama müsait oldugumuzda gelmek istediklerini söylediler. Anneside o siralar vize felan ugrastigi icin bu görüsmeden 2 hafta sonra istemeye geldiler, annesi ve babasiyla. Cünki ben sadece babasinin istemesini istemiyordum, ve birde dedigim gibi adetlere bagliyim, ve az cok görücü üsülündeki gibi annesi beni görsün sonra istesin istedim :)

babamlar bisiler icmeye gittikten sonra babam arastirdi, nisanlimin ailesi cogunlukla trde oldugu icin aslinda pekte arastiramadilar. Ama bence gayet normal, bazen biz herseyi göremiyoruz. Babam nisanlimin arkadalaslarini bulup anlarin takildigi yerlere felan bakmis :)

kızlar bişey sormak istiyorum babalara nasıl soledınız erkek ark tanıstırmak istıyorum dıye
ben ne zaman ağzımı açmaya kalksam babam kestirip atıyor
bir türlü ikna edemedim erkek ark tanıştırmaya

ayy tatlım cok sevındım demek aılenle tanıstırcaksın ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…