İlk trafik kaza şokum (resimli)

geçmiş olsun ...

gece vakti geri geri giderken güüüüümm diye çarptım arkadaki arabaya
meğerse kocamın arabası arkamdaymış
benim sağ arka onun sol ön gitti, 3 dakika ağladım sonra derin nefes alıp hayırlısı diyip başka bi ilçeye kız gezmesine gidip kahve içtim

Ya herşey olabiliyor. Normal seyrimde gidiyorum. Sağdaki araç sol yoldan devam edecek acemi sinyal verip direk giriyor sinyal verince haklı olmuyon ki dibindeyim ya. Yavaş yavaş duruyorum mübarek tin tin 1 2 ile devam ediyor . Ani durmak zorunda kalıyorum . Arkamdaki araçlarda afallıyor. O yüzden olay görülmeden malesef trafikte kim haklı bilinmez.

Evet, bir de mesela tam donerken sinyal verenler var. Döndükten sonra verseydin diye söyleniyorum kendi kendime.

Yumuş olan ben trafikte canavar oluyorum. Çok sinirli oluyorum ya. Eşim aramıza hoş geldin diyor
Ben cok kufrediyorum arabada ahaha

Bir gun şehirler arasi yoldayken "bugun kufrettirmeyin beni" diyerek en temiz duygularımla ciktim yola.
4 saat bitti no kufur.
Eve bir saat kala virajli ve yokuslu yolda k.cima girip selektor yakan adama "gec o.ç. gec" diye cemkirdim ve elendim ahshdh neymis beyfendi o yolda 150 yapacakmis kamyonlarin arasinda

açılın ben kaza uzmanıyım 8 yıldır aktif araç kullanıyorum ve ilk başlarda ben de senin gibiydim arabaya oturduğum gün kaza yaptım öyle diyim 10 kere filan küçük kaza yaptım %90nında ben haklıydım bu arada, trafikte kadın görüp sıkıştıran mı dersin üzerine doğru karşı şeritten gelen mi dersin her tip mevcut assla takılma haklıysan da haksızsan da tutanak tut . en son 2 ay önce ben ana yolda giderken kavşakta ona dur tabelasını umursamayıp önüme bodoslama atlayan bi adama çarptım. 112 çağırdım trafik polisi tutanak tuttu karşı taraf 8/8 hatalı ama gel gör ki olan bana oldu çok moralim bozuldu hep mi beni bulur yani arabam da hala çıkmadı bi ton dert.daha çok yenisin alışırsın bırakma devam herkes usta şoför olarak doğmadı.önemli olan birinin canına kendi canına bişey olmasın gerisini boşver.

arkadan çarpan ne koşulda olursa olsun haksız bunu unutma takip mesafeni koru biri sana arkadan çarpsa sen de önündekine çarpsan onun yüzünden sen haksız olursun o kadar net. ayrıca kuryeler de aynı heryerden fırlayıp dururlar asla göremezsin çarpsan bu seferde yok ekmek param yok dizim yok motorum deyip vicdan yaptırırlar eşimin başına geldi en son para istemiş aynı. o suçlu bişey de olmamış eşim yola çıkarken arkasından fırlamış düşün 5km hızla filan çarpmış adam motorum diye 11 bin tl istemiş halbuki bişey yok eşim de tutanak deyince bi daha ses seda yok. sakın kanma. ben park ederken adam arabasını geriye takmış gemiş ben ona sürttüm aynı dediğin gbi bana yıkıyodu ben de benim hatam diye öderim derken etraftakiler geldi abi sen geri saldın arabanı ondan oldu hata senin demeseler geçmş olsun bana. bir de mutlaka kamera taktır arka ön. benim bütün kazaların kanıtı var kimse mıkırdanamaz. geçmiş olsun.

Oo çifte kaza olmuş aileniz için. Diğer ilçeye arabayı kendiniz sürüp mü gittiniz Bizim arabaya bir şey olmadı ona rağmen korktum

Ayy okurken araba sürme fobisi oluştu bende Ben tek başıma arabada kalmaktan bile korkuyordum küçükken. Ehliyet sürecimde stresli,heyecanlı oldu. 2. sınavda aldım otomatik vites. İlk zamanlarda korna çaldıklarında korkup bağırıyordum Şimdi korna çalanlara "ay ne var be" diyebilecek kadar iyiyim. Trafikte atik olmak gerekiyor diye artık biraz atılgan davranıyorum. Yani gerekli mesafe varsa dönüş vs yapıyorum ama onu yapmamam gerek galiba. Sollarken yavaşlama konusunda haklı olabilirsiniz. Çünkü o an ne oldu anlamadım. Sol sinyalimi verdim gaza basıp geçecektim aslında. Adam inince "bir sağa bir sola gidiyorsun" dedi. Bu konuda haklı olabilir çünkü sağa park etsem mi diye düşünürken vazgeçince sola geçmem gerekti. Ama ani hareketler değildi yavaş akan bir trafikti kırmızı ışık yeşil ışığa geçerken. Bunu bu kadar detaylı düşünmemin sebebi sorun neyse iyi çözeyim bir daha aynı hataya düşmeyeyim diye düşünmem. Ama adam numaramı almasına rağmen aramadı. Haklı olduğunu düşünse arardı yine para istemek için

Tabii ki ustune dusunun, hataniz varsa fark eder bir daha yapmazsiniz. Cana zarar gelmedikce bunlari hepsi tecrube. Kimse anasinin karnindan sofor dogmuyor.
Trafikte inanin en kotu sey kararsizlik. Arkanızdaki yaninizdaki sizin aklinizdan geceni bilmediği icin anlik fikir degistirme, cikayim mi cikmayayim mi tereddutleri, saga gider gibi yapip sola dönmek falan hep kaza yaptiriyor. Sizde oyledir demiyorum, belki sadece olacağı vardi oldu sizin hic kabahatiniz yok. Ama iste bundan da ogreneceginiz bir sey varmis. Gerekirse yolunuzu uc dakika uzatip ileriden dönün ama tereddutlu hareket etmeyin.

Daha bugun ana yolda giderken soldaki marketten araba yola firladi üzerime cikiyordu. Kornaya abandim sövdüm durdum, madem cikti bari gecsin onume diye. O da kararsiz kaldi gecmedi, seridin ortasinda kaldi. Mecbur hizlanip sagindan gecip onune gectim. Ayni anda fikir değiştirip hızlansa bir kufur daha yerdi

Artik kafanizi takmayin, dediginiz gibi mutlaka hakli olsa pesini birakmazdi isin. Varsa cikaracaginiz dersi alin, yoksa da olacağı varmis deyin gecin. Cana gelecegine mala gelsin.

Hiç canınızı sıkmayın çok şükür büyük bir durum da oluşmamış. Benim ilk kazan aşırı sacmaydi. Koca tarlaya sadece demir kapı yapmışlar etrafında çit bile yokken geri geri gidip koca yılda bomboş demir kapıya tosladim bir sonraki kazam kılpayı büyük bir olayi atlattım. Virajda hatalı sollama yaptım önümdeki dolmuşu ve karşıdan araba geldiğini görünce panikleyip dolmusun arkasına girmek istedim. Hizim da vardı dolmuşa arabanın önünü çarptım araba döndü bir de arkayı çarptı dolmuşa. Kadın olmasam o dolmustakiler inip beni dovmustu kesin babam hemen olduğum şehre geldi ve gelir gelmez arabasını verdi sen sureceksin korkup arabadan vazgeçemezsin dedi. Aradan neredeyse 15 yıl geçti. Ülkenin doğusundan batısına güneyinden kuzeyine bir çok şehrine çoluk çocuk dolusup geziyorum artık şükür daha büyük bir kazam olmadi. Güveniniz kırılmasın. Arkadaş çarpan suçludur. Yavaş gelseymis dururdu. Her ne olursa olsun arabanızda kaza tutanağı bulundurun. Polise bile gerek yok. Yazın tutanağı çizin resmini, fotograflayin ortamı. Bitti gitti. Nereden alıyorsa alsın parasını. Polis beklerseniz akşama anca gelir.

Ay şuna güldüm kusura bakmayin nolur gecmis olsun yine de.

Ay şuna güldüm kusura bakmayin nolur gecmis olsun yine de.
Ben de trafik anılarımı hatirladikca gülüyorum bir kazamda da ters yoldan gelen taksiyle carpistik. Ben de daha bir iki gün öncesinde hamile olduğumu öğrenmiştim. Adam da haksız ya çıktım bir hışım arabadan bağır çağır deli sanmistir kesin millet. Taksi durağı vardı yakinda, yoldaki esnaf vs hepsi çıktı beni sakinleştirmeye çalışıyor manyak karı demislerdir bu da 11 yıl öncesine ait kaza bu Allah beterinden korusun. Şimdi daha rahat sürüyorum şükür. Trafik mottom trafikte salağa yol ver seklide yola atlayan herkese yol veriyorum. Kimseyle tartismam. Geçsin gitsin. Ego yarışı değil sonuçta salağa yol veriyorum kendimi iyi hissediyorum.

Valla ben de genelde hakli degil guvenli olmayı tercih ediyorum. Genelde yolumu vermem, hakkimsa alirim ama goz gore gore ustume gelenle de inatlasmam. Otuz saniye kaybedecegim, önüme bir araba alacagim diye elin manyagiyla ugrasamam. Cehennemin dibine git pezevenk der yol veririm. Cunku bazilari gercekten maganda, arabaya veya bana bir sey olduktan sonra %1000 hakli olayim ne olur diye dusunuyorum.

Ya bir gun mahalle arasi yolda giderken sag sokaktan cikana insanlık yaptim yol verdim diye arkamdaki doblo cildirdi. Soldan karşı seride gecti, hizlanip önümü kesip durdurmaya calisti. Arabada annem ve arkadasim var bir de. Neymiş onume araba almisim. Tam onumu keserken sagindan bastim gectim yoksa artik ustume mi yuruyecekti napacakti bilmiyorum, bayagi caprazlamasina durdu önümde. Boyle ruh hastalari var gercekten. Hic degmiyor, canimi sokakta bulmadim. Kimse boş gezmiyor artik trafikte maalesef.

Evet takılı kalsam trafiği bırakırım gibi. Sonuçta bu noktaya bir anda gelmedim biraz daha devam edip daha da ustalaşırım inşallah

Evet ben de yol veriyorum genelde. Kavşaklarda geçiş önceliğim varsa bile bakıyorum gelen araba var mı diye. Yeşil ışıkta dikkat ediyorum yola atlayan araba vs olur mu diye

Evet benim kazadaki arabada doblomsu bir şeydi. Yaa bir de herkesin arabası kendine değerli kimseyi küçümsemem ama çoğu yeri hasarlı 200bin TL'lik bir arabayla arkadan vuruyor. Bir de inip daha önce olan kısmı gösteriyor 1000 TL istiyor. Tam çıldırmalık yani. Normal hayatta arkadaş çevreni seçebiliyorsun kimse bu tavırlarda olmuyor. Trafikte normalde hiç muhattap olmayacağımız tiplerle muhattap olmak zorunda kalıyoruz. Benim ilk kazamdı baktım adam da değişik mecburen taktik yapıp "kusura bakmayın vs" dedim. Artık biber gazı ve bir tane sopa almak şart oldu arabaya

Oo çifte kaza olmuş aileniz için. Diğer ilçeye arabayı kendiniz sürüp mü gittiniz Bizim arabaya bir şey olmadı ona rağmen korktum

sadece diğer ilçeye değil , 3 gün sonra konyadan ankaraya evime tek başıma geldim

Eşim 10 senelik şoför onun yaptığı hataları ben yapmıyorum. Sorsan kendine çok güvenir. Sürmeye devam edin ancak tedbirli olun.

Öncelikle geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin deyip yola devam ediyoruz :)

Size benzer yaşadığım bir olaydan dolayı ben de araç içi kamera aldım geçen hafta. Halkımız ne yazık ki ahlaksız.

Öncelikle geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin deyip yola devam ediyoruz :)

Size benzer yaşadığım bir olaydan dolayı ben de araç içi kamera aldım geçen hafta. Halkımız ne yazık ki ahlaksız.
Evet malesef. Ben de bakayım araç içi kameralara. Ortalama olarak fiyatları ne kadar oluyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…