- 28 Eylül 2015
- 5.476
- 15.444
- 448
2 yıldır ehliyetim var. Son zamanlarda artık alışınca birkaç gündür tek trafiğe çıkmaya başlamıştım iyiydim ama bugün ışıklarda sıkışık trafikte sol şeride doğru geçerken arkadan bir araba vurdu hafif. Öyle bir ses geldi ki çok büyük bir kaza sandım ama arkadan sürten arabanın fren sesiymiş meğerse. Arabada sarsılma bile olmadı yani bizde.
Arka arabadaki adam benle alakası olmayan kısmı (daha önceden yapmış) ben yapmışım gibi o ara resmini çekiyor, ver 1000 TL diyor eliyle isteme işareti yapıp, numaramı aldı. Annemle ben ilk farketmedik sonra farkedip bu kısımdan vurmadınız ki ama dedik. Bana sağdan çarptı o sol kısmın kırılan farını gösteriyor ne alaka. Biz öyle deyince diğer kısmı gösterdi ,diğer kısımda bir şey bile yok çok hafifti. O ver 1000 TL deyip durunca "ben veremem, polis gelsin tutanak tutturalım, sigortam var" dedim.Ben öyle deyince adam benim acelem var dedi arabasına bindi gitti polis tutanak lafı duyunca belki de suçunu biliyor. Bizim arabada hafif bir şey var ama benim özgüvenim düştü baya yaa. Adam benimle ilgisi olmayan kısmı üzerime yıkacaktı ben farketmesem. Bir de ben sola doğru çıkarken sinyal verdim baktım. Kendi hızlı geliyormuş demek ki.İnmiş diyor benim arabada hastam var ameliyattan dönüyoruz vs elinde de sigara? Bir yandan ben mi suçluyum acaba diyorum. Ama adamın sinsiliği,1000 TL istemesi ayrı bir olay.
Tutanak vs tutulmadı imza atmadım bir yere. Kendisi bir şey yapabilir mi sigortamla ilgili ?Numaramı aldı ama yazmadı herhangi bir şey. Haklı olsa yazardı diye düşünüyorum. Olan benim trafik özgüvenime oldu ona üzülüyorum. Adam çarpınca baĝırıp inerken çevredekiler "kadın sürücü kadın sürücü" diye bağırıp adamı uyardılar bana sakin olsun diye galiba.Erkekler kaza yapmıyor sanki. Ne yapmalıyım bundan sonra ? Araba sürmeyi bilen kişilerle alıştırma mı yapayım yoksa cesur şekilde kaldığım yerden devam mı edeyim ?
1.resim benim arabadaki hasar. 2. resim adamın daha önce yapıp benim üstüme atmaya çalıştığı kısım. 3. resim de kazayla ilgili kısım
Ya herşey olabiliyor. Normal seyrimde gidiyorum. Sağdaki araç sol yoldan devam edecek acemi sinyal verip direk giriyor sinyal verince haklı olmuyon ki dibindeyim ya. Yavaş yavaş duruyorum mübarek tin tin 1 2 ile devam ediyor . Ani durmak zorunda kalıyorum . Arkamdaki araçlarda afallıyor. O yüzden olay görülmeden malesef trafikte kim haklı bilinmez.Bazen serit degistirirken sola cikan araba, ozellikle yaşlı suruculer veya acemiler yola cikarken yavasliyor. Basar gecer diye düşünürken tam tersi onunuze yavaslayarak cikiyor. Adam belki hizinin kurtacagini düşündü ama konu sahibi yavaslayarak çıktı. Tabii ki adamin hizini dusurmesi lazim o ayri ama bunların hepsi tecrube oluyor iste.
Bazen de hic sucumuz yokken diger araba kaza yaptırıyor. Beni de sol seritten giden ve virajı alamayan adam bariyerlere cikartmisti. Sag kapim hala cizik icinde. Hala sövüyorum ama bariyerin yola geri firlattigi anı hatirlayinca bununla gecmis olsun diyorum.
Evet, bir de mesela tam donerken sinyal verenler var. Döndükten sonra verseydin diye söyleniyorum kendi kendime.Ya herşey olabiliyor. Normal seyrimde gidiyorum. Sağdaki araç sol yoldan devam edecek acemi sinyal verip direk giriyor sinyal verince haklı olmuyon ki dibindeyim ya. Yavaş yavaş duruyorum mübarek tin tin 1 2 ile devam ediyor . Ani durmak zorunda kalıyorum . Arkamdaki araçlarda afallıyor. O yüzden olay görülmeden malesef trafikte kim haklı bilinmez.
Yumuş olan ben trafikte canavar oluyorum. Çok sinirli oluyorum ya. Eşim aramıza hoş geldin diyorEvet, bir de mesela tam donerken sinyal verenler var. Döndükten sonra verseydin diye söyleniyorum kendi kendime.
Ben cok kufrediyorum arabada ahahaYumuş olan ben trafikte canavar oluyorum. Çok sinirli oluyorum ya. Eşim aramıza hoş geldin diyor
Oo çifte kaza olmuş aileniz için. Diğer ilçeye arabayı kendiniz sürüp mü gittinizgeçmiş olsun ...
gece vakti geri geri giderken güüüüümm diye çarptım arkadaki arabaya
meğerse kocamın arabası arkamdaymış
benim sağ arka onun sol ön gitti, 3 dakika ağladım sonra derin nefes alıp hayırlısı diyip başka bi ilçeye kız gezmesine gidip kahve içtim
Ayy okurken araba sürme fobisi oluştu bendeBazen serit degistirirken sola cikan araba, ozellikle yaşlı suruculer veya acemiler yola cikarken yavasliyor. Basar gecer diye düşünürken tam tersi onunuze yavaslayarak cikiyor. Adam belki hizinin kurtacagini düşündü ama konu sahibi yavaslayarak çıktı. Tabii ki adamin hizini dusurmesi lazim o ayri ama bunların hepsi tecrube oluyor iste.
Bazen de hic sucumuz yokken diger araba kaza yaptırıyor. Beni de sol seritten giden ve virajı alamayan adam bariyerlere cikartmisti. Sag kapim hala cizik icinde. Hala sövüyorum ama bariyerin yola geri firlattigi anı hatirlayinca bununla gecmis olsun diyorum.
Tabii ki ustune dusunun, hataniz varsa fark eder bir daha yapmazsiniz. Cana zarar gelmedikce bunlari hepsi tecrube. Kimse anasinin karnindan sofor dogmuyor.Ayy okurken araba sürme fobisi oluştu bendeBen tek başıma arabada kalmaktan bile korkuyordum küçükken. Ehliyet sürecimde stresli,heyecanlı oldu. 2. sınavda aldım otomatik vites. İlk zamanlarda korna çaldıklarında korkup bağırıyordum Şimdi korna çalanlara "ay ne var be" diyebilecek kadar iyiyim. Trafikte atik olmak gerekiyor diye artık biraz atılgan davranıyorum. Yani gerekli mesafe varsa dönüş vs yapıyorum ama onu yapmamam gerek galiba. Sollarken yavaşlama konusunda haklı olabilirsiniz. Çünkü o an ne oldu anlamadım. Sol sinyalimi verdim gaza basıp geçecektim aslında. Adam inince "bir sağa bir sola gidiyorsun" dedi. Bu konuda haklı olabilir çünkü sağa park etsem mi diye düşünürken vazgeçince sola geçmem gerekti. Ama ani hareketler değildi yavaş akan bir trafikti kırmızı ışık yeşil ışığa geçerken. Bunu bu kadar detaylı düşünmemin sebebi sorun neyse iyi çözeyim bir daha aynı hataya düşmeyeyim diye düşünmem. Ama adam numaramı almasına rağmen aramadı. Haklı olduğunu düşünse arardı yine para istemek için
Ay şuna güldüm kusura bakmayin nolurHiç canınızı sıkmayın çok şükür büyük bir durum da oluşmamış. Benim ilk kazan aşırı sacmaydi. Koca tarlaya sadece demir kapı yapmışlar etrafında çit bile yokken geri geri gidip koca yılda bomboş demir kapıya tosladim
Ben de trafik anılarımı hatirladikca gülüyorumAy şuna güldüm kusura bakmayin nolurgecmis olsun yine de.
Valla ben de genelde hakli degil guvenli olmayı tercih ediyorum. Genelde yolumu vermem, hakkimsa alirim ama goz gore gore ustume gelenle de inatlasmam. Otuz saniye kaybedecegim, önüme bir araba alacagim diye elin manyagiyla ugrasamam. Cehennemin dibine git pezevenk der yol veririm. Cunku bazilari gercekten maganda, arabaya veya bana bir sey olduktan sonra %1000 hakli olayim ne olur diye dusunuyorum.Ben de trafik anılarımı hatirladikca gülüyorumbir kazamda da ters yoldan gelen taksiyle carpistik. Ben de daha bir iki gün öncesinde hamile olduğumu öğrenmiştim. Adam da haksız ya çıktım bir hışım arabadan bağır çağır deli sanmistir kesin millet. Taksi durağı vardı yakinda, yoldaki esnaf vs hepsi çıktı beni sakinleştirmeye çalışıyor manyak karı demislerdir bu da 11 yıl öncesine ait kaza bu Allah beterinden korusun. Şimdi daha rahat sürüyorum şükür. Trafik mottom trafikte salağa yol ver seklide yola atlayan herkese yol veriyorum. Kimseyle tartismam. Geçsin gitsin. Ego yarışı değil sonuçta salağa yol veriyorum kendimi iyi hissediyorum.
Evet takılı kalsam trafiği bırakırım gibi. Sonuçta bu noktaya bir anda gelmedim biraz daha devam edip daha da ustalaşırım inşallahTabii ki ustune dusunun, hataniz varsa fark eder bir daha yapmazsiniz. Cana zarar gelmedikce bunlari hepsi tecrube. Kimse anasinin karnindan sofor dogmuyor.
Trafikte inanin en kotu sey kararsizlik. Arkanızdaki yaninizdaki sizin aklinizdan geceni bilmediği icin anlik fikir degistirme, cikayim mi cikmayayim mi tereddutleri, saga gider gibi yapip sola dönmek falan hep kaza yaptiriyor. Sizde oyledir demiyorum, belki sadece olacağı vardi oldu sizin hic kabahatiniz yok. Ama iste bundan da ogreneceginiz bir sey varmis. Gerekirse yolunuzu uc dakika uzatip ileriden dönün ama tereddutlu hareket etmeyin.
Daha bugun ana yolda giderken soldaki marketten araba yola firladi üzerime cikiyordu. Kornaya abandim sövdüm durdum, madem cikti bari gecsin onume diye. O da kararsiz kaldi gecmedi, seridin ortasinda kaldi. Mecbur hizlanip sagindan gecip onune gectim. Ayni anda fikir değiştirip hızlansa bir kufur daha yerdi
Artik kafanizi takmayin, dediginiz gibi mutlaka hakli olsa pesini birakmazdi isin. Varsa cikaracaginiz dersi alin, yoksa da olacağı varmis deyin gecin. Cana gelecegine mala gelsin.
Evet ben de yol veriyorum genelde. Kavşaklarda geçiş önceliğim varsa bile bakıyorum gelen araba var mı diye. Yeşil ışıkta dikkat ediyorum yola atlayan araba vs olur mu diyeBen de trafik anılarımı hatirladikca gülüyorumbir kazamda da ters yoldan gelen taksiyle carpistik. Ben de daha bir iki gün öncesinde hamile olduğumu öğrenmiştim. Adam da haksız ya çıktım bir hışım arabadan bağır çağır deli sanmistir kesin millet. Taksi durağı vardı yakinda, yoldaki esnaf vs hepsi çıktı beni sakinleştirmeye çalışıyor manyak karı demislerdir bu da 11 yıl öncesine ait kaza bu Allah beterinden korusun. Şimdi daha rahat sürüyorum şükür. Trafik mottom trafikte salağa yol ver seklide yola atlayan herkese yol veriyorum. Kimseyle tartismam. Geçsin gitsin. Ego yarışı değil sonuçta salağa yol veriyorum kendimi iyi hissediyorum.
Evet benim kazadaki arabada doblomsu bir şeydi. Yaa bir de herkesin arabası kendine değerli kimseyi küçümsemem ama çoğu yeri hasarlı 200bin TL'lik bir arabayla arkadan vuruyor. Bir de inip daha önce olan kısmı gösteriyor 1000 TL istiyor. Tam çıldırmalık yani. Normal hayatta arkadaş çevreni seçebiliyorsun kimse bu tavırlarda olmuyor. Trafikte normalde hiç muhattap olmayacağımız tiplerle muhattap olmak zorunda kalıyoruz. Benim ilk kazamdı baktım adam da değişik mecburen taktik yapıp "kusura bakmayın vs" dedim. Artık biber gazı ve bir tane sopa almak şart oldu arabayaValla ben de genelde hakli degil guvenli olmayı tercih ediyorum. Genelde yolumu vermem, hakkimsa alirim ama goz gore gore ustume gelenle de inatlasmam. Otuz saniye kaybedecegim, önüme bir araba alacagim diye elin manyagiyla ugrasamam. Cehennemin dibine git pezevenk der yol veririm. Cunku bazilari gercekten maganda, arabaya veya bana bir sey olduktan sonra %1000 hakli olayim ne olur diye dusunuyorum.
Ya bir gun mahalle arasi yolda giderken sag sokaktan cikana insanlık yaptim yol verdim diye arkamdaki doblo cildirdi. Soldan karşı seride gecti, hizlanip önümü kesip durdurmaya calisti. Arabada annem ve arkadasim var bir de. Neymiş onume araba almisim. Tam onumu keserken sagindan bastim gectim yoksa artik ustume mi yuruyecekti napacakti bilmiyorum, bayagi caprazlamasina durdu önümde. Boyle ruh hastalari var gercekten. Hic degmiyor, canimi sokakta bulmadim. Kimse boş gezmiyor artik trafikte maalesef.
Oo çifte kaza olmuş aileniz için. Diğer ilçeye arabayı kendiniz sürüp mü gittinizBizim arabaya bir şey olmadı ona rağmen korktum
Evet malesef. Ben de bakayım araç içi kameralara. Ortalama olarak fiyatları ne kadar oluyor ?Öncelikle geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin deyip yola devam ediyoruz :)
Size benzer yaşadığım bir olaydan dolayı ben de araç içi kamera aldım geçen hafta. Halkımız ne yazık ki ahlaksız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?