• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk uçuş deneyimi ve mobil biniş kartı

Yok ya, gözünde büyütüyorsun. O kocaman ekranları mutlaka farkedersin. Orada kendi uçuşunu görürsün. Atıyorum TK524 İstanbul Adana 08.15 gibi. (Eğer görmezsen büyük ihtimalle çok erken geldiğin içindir, yine tyh ile uçuyorsan onların görevlilerin sorabilirsin.)
Dönüşte zaten seninle inenleri takip edersin :KK66:

Hiç sevmem havaalanlarını, özellikle yurtdışında uçup aktarma yaparken az vaktin varsa harbi sinir bozucu oluyor.
Aktarmalı uçuşlar eziyet gibidir heralde:bicak: gideceğim yer 20 saat otobüsle, öyle olmasa binmem uçağa da mecbur binicem çünkü o yol beni mahvediyor. Bi de otobüs muavinleri azıttı son zamanlarda, malum bi olay vardı ondan sonra çok tedirgin oldum. Uyurken fotoğraf filan çekeni de varmış. Tabi işini doğru düzgün yapanı ayırıyorum. En iyisi uçak şimdilik.

bagajın büyük değilse bence yanına al
koltuğun altına koyarsın..biz öyle yapıyrz sonrası sıkıntı oluyor çünkü
Orta boy valizim var, alırlar mı ki içeri. El çantası olsa alıcam yanıma da tekerlekli valizlerden benimki.

Orta boy valizim var, alırlar mı ki içeri. El çantası olsa alıcam yanıma da tekerlekli valizlerden benimki.
bir sırt çantası ve orta boy normal bavul..vermedim bagaja,yanıma aldım..zaten soruyorlar orda..sanırım bi sınır vardı ama emin değilim şuan,tartılmamıştı..

Bagaj varsa uçuş biniş kartı pek işe yaramıyor, yine sıraya giriliyor. Eğer bagaj teslim etmeyecekseniz sadece kabin bagajı varsa sıkıntı olmadan gidebilirsiniz. Her firmanın yeri ayrı, oraya gidip sıraya girerek bagaj teslimi yapmanız gerek.
Pegasusta ise görevliler bagaj tesliminden önce biniş kartı alınması için yönlendiriyor.

Çıktıya gerek yok. Mobil biniş kartı yeterli.

Havalanına girip kontrolden geçeceksiniz. Bagaj verecekseniz kontuara uğrayıp bagajınızı teslim edeceksiniz kimliğinizle. Orda zaten size biniş kartı verecekler. Bagaj vermeyecekseniz tepedeki ekranlardan uçağınızın yanaştığı kapıyı bulup gideceksiniz. Orda bir saat kadar bekleyip kapılar açılınca sıraya gireceksiniz. Bu sırada mobil kartı açın. Oradaki makinaya telefonunuzu tutup bineceksiniz uçağa. Bu kadar basit.

Üzerinizde metal eşya, saat kemer bozuk para, metal tokalı ayakkabı olmasın.
Uçağa 100 ml üzerinde herhangi bir sıvı sokamazsınız. Bunlar yanınızda olacaksa valizinizi bagaja verin.

erken git malum güvenlik vs üst seviyede

arama vs de artmıştır

mümkünse sıvılı telli vs şeyleri bavulun kolay alınacak yerlerine koy

bakalım diyebilirler

yurt içi diye düşündüm dışı ise haberleri ayrıntılı oku SGK bildirimi vs istiyorlar zira

SGK bildirimini havaalanlarından mı temin ediyoruz yoksa turkiye.gov.tr adresinden SGK Hizmet Dökümü'nü alsak da olur mu?

mobil biniş kartı uçağa verilecek bagajınız olmadığında yani en fazla el bagajınız olunca daha avantajlı oluyor. hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmıyor.
ben Nisan ayında telefonuma indirdiğim mobil biniş kartıyla önce küçük bir Anadolu ilindeki havaalanında 15 dakika önce bulunarak rahatlıkla uçuşa yetiştim, dönüşte de Sabiha Gökçen'de yarım saat önce bulunmama rağmen yine rahat rahat yetiştim.
Fakat bu aralar durumlar karışık olduğundan dolayı havaalanına giriş işlemleri uzun sürecektir.
Ayrıca telefonunuza gönderilen QR kodunun bulunduğu linkin, internet kesintisi gibi sebeplerle açılmama ihtimaline karşın görüntünün screenshot halini almanızı tavsiye ederim.

Çıktıya gerek yok. Mobil biniş kartı yeterli.

Havalanına girip kontrolden geçeceksiniz. Bagaj verecekseniz kontuara uğrayıp bagajınızı teslim edeceksiniz kimliğinizle. Orda zaten size biniş kartı verecekler. Bagaj vermeyecekseniz tepedeki ekranlardan uçağınızın yanaştığı kapıyı bulup gideceksiniz. Orda bir saat kadar bekleyip kapılar açılınca sıraya gireceksiniz. Bu sırada mobil kartı açın. Oradaki makinaya telefonunuzu tutup bineceksiniz uçağa. Bu kadar basit.

Üzerinizde metal eşya, saat kemer bozuk para, metal tokalı ayakkabı olmasın.
Uçağa 100 ml üzerinde herhangi bir sıvı sokamazsınız. Bunlar yanınızda olacaksa valizinizi bagaja verin.
Çok teşekkür ederim:KK5:

mobil biniş kartı uçağa verilecek bagajınız olmadığında yani en fazla el bagajınız olunca daha avantajlı oluyor. hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmıyor.
ben Nisan ayında telefonuma indirdiğim mobil biniş kartıyla önce küçük bir Anadolu ilindeki havaalanında 15 dakika önce bulunarak rahatlıkla uçuşa yetiştim, dönüşte de Sabiha Gökçen'de yarım saat önce bulunmama rağmen yine rahat rahat yetiştim.
Fakat bu aralar durumlar karışık olduğundan dolayı havaalanına giriş işlemleri uzun sürecektir.
Ayrıca telefonunuza gönderilen QR kodunun bulunduğu linkin, internet kesintisi gibi sebeplerle açılmama ihtimaline karşın görüntünün screenshot halini almanızı tavsiye ederim.
Çok pratik olmuş ama böyle, yerimi bile kendim seçtim internetten. Bu kadar bilgisizliğimle onu bile yaptım düşün:KK53:
Ekran görüntüsünü zaten aldım, işe yarar inşallah yaramazsa gönderdikleri linke tıklarım.

Bagaj çok büyükse ayrı yerden teslim alıyorsunuz ama bu firmaya göre de değişebiliyor. Örneğin thy anadolujet ayrı alıyor.
1.5 saat önceden gitmenize gerek yok. Chekin zaten yapmışsın.
Biletinin ait olduğu firmaya git bagaji zaten orada söylerler.
Bırak bin ucaga korkma korkacak birsey yok yapılan araştırmalar uçağın, asansorden daha güvenli olduğunu söylüyor.
Çıkarken de bagaj ların teslim alındığı bantlı bir bölüm var. Zaten bagaj teslim diye yönlendiriyor seni. Birden fazla çıkar bu bölümler karşına. Senin bagajin nereden gelecek bunu hemen üzerlerindeki ekranda yazan uçuş numarasından anlayabilirsin. Biraz beklersin bagajini alırsın. He ayrı teslim aldilarsa hemen yine oralarda bir yerde senin uctugun firmanın adının yazdığı bir tabela arasın gözlerin, oraya ilerle zaten şu yazıyı görürsün ^bebek arabasi ve büyük bagaj teslim noktasi^ .. valizini aldın artık ilk gördüğün kapı çıkış kapisidir. Çıkabilirsin..
iyi uçuşlar. .

Bagaj çok büyükse ayrı yerden teslim alıyorsunuz ama bu firmaya göre de değişebiliyor. Örneğin thy anadolujet ayrı alıyor.
1.5 saat önceden gitmenize gerek yok. Chekin zaten yapmışsın.
Biletinin ait olduğu firmaya git bagaji zaten orada söylerler.
Bırak bin ucaga korkma korkacak birsey yok yapılan araştırmalar uçağın, asansorden daha güvenli olduğunu söylüyor.
Çıkarken de bagaj ların teslim alındığı bantlı bir bölüm var. Zaten bagaj teslim diye yönlendiriyor seni. Birden fazla çıkar bu bölümler karşına. Senin bagajin nereden gelecek bunu hemen üzerlerindeki ekranda yazan uçuş numarasından anlayabilirsin. Biraz beklersin bagajini alırsın. He ayrı teslim aldilarsa hemen yine oralarda bir yerde senin uctugun firmanın adının yazdığı bir tabela arasın gözlerin, oraya ilerle zaten şu yazıyı görürsün ^bebek arabasi ve büyük bagaj teslim noktasi^ .. valizini aldın artık ilk gördüğün kapı çıkış kapisidir. Çıkabilirsin..
iyi uçuşlar. .
Çok teşekkürler, rahatladım baya burdaki yazılarla:KK73:

Bende çok endişeliyim.. Aktarmalı uçusum ama daha eylülde...İnşallah kaybolmam :KK53: O zamana kadar bişiler öğrenmem gerek..

Bagaj vermek istiyorsan check-in noktasını atlayamazsın :) Yine de görevli isterse rezervasyon kodunuzu verin, belki biniş kartı çıkartıp size verir. Mobile güvenmeyin bence.

Benim de uçağa binişlerimin haddi hesabı yok ama aktarmalı uçuşlar kabusum, hiç aktarmalı uçmadım ya bağlantı uçağını kaçırırsam diye içim içimi yer :D

Back
X