Ne yazık ki işin aslını bilmeyen pek çok insan sizin gibi sorular sorabiliyor Sayın Ppeksen.Elimden geldiğince cevaplamak isterim. Bunun pek çok sebebi var. Öncellikle Türk Eğitim Sistemi öğrencileri ilgi ve yeteneklerini göz ardı ediyor. Yani her öğrencinin müzik kulağı olmasını, iyi resim yapmasını, matematik,fen,türkçe ve sosyal bilgiler alanlarında başarılı olmasını üstelik bir dil öğrenmesini bekliyor. Bu imkansız. Bizlerin Multiple Intelligence dediği Türkçesi Çoklu Zeka Kuramı olan bir gerçek var.Bu kurama göre 8 farklı zeka tipi vardır. Her bireyin ilgi ve yeteneği farklıdır. Kimi matematik, kimi sosyal kimi fiziksel hareketliklik. Bu gerçeği gözardı eden eğitim sistemimiz öğrencilere ilgi ve yeteneklerinin olmadığı alanlarda da başarılı olmayı zorunlu kılıyor. Diğer bir neden okullara İngilizce Öğretmeni olarak atanan ama öğretmenlik bölümlerinden mezun olmayan bireylerin öğretme yöntemlerinde yaptığı hatalar. Ayrıca öğrenilen dilin verimliliği artırmak için gerekli olan o dilin iletişim amaçlı kullanımının devlet okullarının fiziksel ve maddi imkanlarıyla sağlanamaması. Bu yetersizliğin dil öğrenimi olmusuz etkileyen "bilinçli öğrenim" -yani öğrencinin ikinci dilde kullanacağı kelimeyi, kuracağı cümleyi dakikalar önceden planlamaya başlaması- sorununu ortaya çıkarması gibi pek çok neden okullardaki İngilizce Öğretimini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca kitaplar, ana dil yetersizliği gibi herkes tarafından bilinen nedenlerden bahsetmiyorum bile:)