- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
ingilizce kolay bir dil değil bana göre. arapça kolay geliyor sanırım eski Türkçeden yani Osmanlıcadan dolayı.dünyada en çok konuşulan dil çince, sonra ispanyolca, üçüncü ingilizce, artık tüm dökümanlarda, internetteki bilgilerde ingilizce kullanıldığına göre, arapça koyup belli bi kesime iş sağlamaya çalışmaktansa ingilizceyi adam gibi öğretmekte fayda var
ingilizcenin yaygın olması önce sömürge düzeninin yaygınlığıyla alakalıydı. sonra özellikle bilgisayar teknolojisi alanında yaygınlaştı diye düşünüyorum. ancak japonların, almanların gelişmesinde ingilizcenin katkısı olduğuna inanmıyorum. milli ve güçlü politikalar etken diye düşünüyorum.
çince ise çin'in ucuz işgücü ve ekonomik fırsatlar sunmasıyla ilgili, ticari bir durum ancak orada da ingilizce bu kadar övülmüyordur, çince öğrenmek ticari manada zorunlu duruma dönüştüyse, demek ki ingilizce olmasa da oluyor. ispanyolcanın meziyeti nedir, bilmiyorum.
rusya nın dünyanın ikinci gücü olmasında da ingilizcenin katkısı olduğunu düşünmüyorum.
dubai mesela çok gözde bir yer, inşaat sektörünün merkezi konumunda yapılarıyla. ancak resmi dili Arapça. ingilizce de kullanılan diller arasında urducayla beraber. haliyle ingilizcenin gelişimde katkı sağladığını düşünmüyorum.
bizim için ingilizce doküman çok fazla, çünkü her zamanki hazırcılığımız devrede. biz uğraşmıyoruz, hala sömürge mantığından çıkamadık. neden ingilizce bilenler dokümanları Türkçeleştirmiyor mesela, ya da neden biz ihtiyaç duyduğumuz konularda Türkçe kaynaklar 0luşturmuyoruz. ingilizce veya arapça öğrenmemiz bize bu anlamda katkı sağlamayacak ki.
ben arapçanın Kuran okunması ve doğru anlaşılması, uygulanması konusunda katkı sağlamasını bekliyorum ve o yüzden destekliyorum, seçmeli olarak.