İlköğretim Yorum ve Soruları İlkokul başlangıcı

ben 6 yaşında çok büyük bir istekle ve ısrarla okula başlayan biri olarak cevap vereyim.bence dolu dolu 7 ideal bir kaç ay bile fark edebiliyo erken gitmemin zararından çok faydasını görmedim 4. sınıfta 7.sınıfta ve lise 1.sınıfta çok zorlandığımı söyleyebilirim.bende çocuklarımı 7,5 yaşında gönderdim.benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye!
 
İlköğretime başlama yaşı tartışmasız 7'dir. Bir ara altı yaşa indirildi. Uğranılan hüsran sonucu yeniden yediye çıkarıldı. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak 7 yaşından önce okula başlanmasını sakıncalı buluyorum. Çocukların kas gelişimleri, el-göz koordinasyonları aslında yedi yaşında bile istenilen düzeye ulaşmamış oluyor.
Bir de taşımak zorunda oldukları çantaları düşününce inanın tüylerim diken diken oluyor.
 
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alacağım.



saygılar
 
görüştüğüm psikologlar asla erken yaşta okula göndermenin sağlıklı olmadığını savunuyorlar.

örneğin 6 yaşında göndermektense 8 yaşında gönderin daha çok verim alırsınız diyorlar.
çünkü erken yaşta giden çocuklar daha ileriki yıllarda zorlanabiliyor ve bu da öğrenme isteğini en aza indirgeyebiliyormuş.
 
benim 2007 doğumlu oğlum var bu yıl doğada ilkokul hazırlık okuyor. çocuk kendisi okumayı ve büyük oranda yazmayı öğrendi .bunu öğrenmesinin nedeni de bir önceki yıl arapça okumayı da öğrenmişti. sanırım onun büyük faydası oldu . ilkokula başlatmadığına biraz pişman oldum açıkçası. ama bu çocuğa göre değişir. tavsiyem eğer özel okula verecekseniz hiç düşünmeden ilkokula başlatın.
 
selam arkadaşlar,benimde 2008 Şubat doumlu bir oğlum var ve bu yıl eylül ayında 67 aylık olacak ve 1.sınıfa başlıcaz ve ben çok endişeliyim kıyamıyorum açıkçası
 
haklısınız, ancak şu da var 1 yıl kreş 1 yıl anaokulu eğitimi (halen alıyor) alıyor oğlum, şimdiden çok sıkıldı hep aynı şeyleri mi yapıcam diyor sürekli ve 1 yıl daha nasıl geçer acaba 1. sınıfa başlamazsa bilemiyorum çokk zorrr çokk
 
X