İLKOKUL ÖĞRETMENİ VAR MI?

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Merhaba arkadaşlar
Bu konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama fikirleriniz önemli benim için
Yarın 4 yaşını dolduracak bir oğlum var
Geçen sene kreşe başlatmayı denemiştim fakat uyku saati o kadar çok ağladı ki gelin alın isterseniz soğumasın okuldan seneye 5.yaşına gireceği için uyumayan sınıfa gidecek dediler.
Kreşin müdürüyle konuştum ekimde gelip başlat dedi
Bende nasılsa başlayacak kreş hazır diye rahat davrandım geçen gün bi aradım okul müdürünü geçen sene ki öğrencilerin hiç biri kaydını aldırmadığı için kontenjan olmadığını hatta kontenjan üstü olduğunu kreşe alamayacaklarını söyledi ...
O kadar şaşırdım üzüldüm çaresiz kaldım ki anlatamam
O günde mevlit var mevlitte otururken komşumuz geldi adam ilk okul öğretmeni konuyu açtım ona
Bana kreşe vermemem gerektiğini okul öncesi bir sene ana sınıfının yeterli olduğunu kreşe uzun süre giden çocukların ilkokul ciddiyetini anlamadığını hep oyun hep şarkı olarak gördüğünü okulda en zorlandığı grup bu öğrencilerin olduğunu söyledi karmakarışık olan kafam iyice karıştı
Küçük bir ilçede olduğumuz için de başka kreş şansımız yok
İlkokul öğretmeni varsa bana yardımcı olur mu
Yada kızlar sizin fikriniz nedir?
Şimdiden teşekkür ederim

Kres konusunu bilemeyecegim benim calistigim bölge de anaokuluna gonderenler bile oldukca az ama oglum bakici,kres,anaokulu hepsine gitti ve olumsuz etkilenmedi.Size önerim bu durumda madem kres kontenjani dolmus bu seneyi sizinle evde gecirip ilkokul öncesi anaokuluna gondermeniz olacak.

Teşekkür ederim ben çalışıyorum
Anneanne babaanne ve kardeşiyle beraber olacak

Teşekkür ederim ben çalışıyorum
Anneanne babaanne ve kardeşiyle beraber olacak
Küçük bir yerde yasiyorum demissiniz sanirim cocugunuz icin tek secenek kresti onu da kacirmissiniz bu cocugunuzun sosyallesmesi acisindan iyi olmamis ama evde de kardesi varmis bir sekilde sosyallesirler kardes kardese..Bir daha ki seneye gonderirsiniz anaokuluna hakkinizda hayirlisi olsun.

öğretmen doğru söylemiş. şuan 5 yaşında olduğu için okul öncesi bir yere verin ama acele etmelisiniz. az çok bilgim var lisede stajyer okul öncesi öğretmeniydim. kreş daha oyunlu şarkılı bir yer. okul öncesine verirseniz aradaki ciddiyet farkını siz de farkedebilirsiniz. 1. sınıfa başladığında sizin için o kadar kolay olur ki.

ben ne kreşe ne anaokuluna gittim. zamanında hiç yaygın değildi. ben ve önceki jenerasyon da yitip gitmedik yani. tamam 7 çok geç, erken eğitim önemli ama kreşe gitmedi diye hiç bi çocuğun eğitim hayatının kayacağını sanmam. siz yine fikir alın ama kreşe gidemezse de paralamayın kendini. anaokuluna gidecek nasıl olsa.

1.sınıfa vermeyin.Okul öncesi eğitimi için Devlet Anasınıfına verin.

Teşekkür ederim hepinize
Sosyalleşmesi için hafta sonu kursa verelim diyoruz
jimlastik yüzme gibi

Ben sınıf öğretmeniyim . Çocuklarım bir sene anasinifi , bir sene kreşe gitti .
Çok sorun yaşamadılar .
Kardeşim okul öncesi öğretmeni . O ve bizim okuldaki okul öncesi öğretmenleri küçük daha diyip anasinifı yaşına kadar hiç bir yere vermediler .
En son dayımın gelini benim oğlumla yaşıt oğlu . Çocuk gelişimci . O da vermeyince . Neden bize tavsiye edip kendiniz vermiyorsunuz . Yoksa diye takılmışım .
5 yaş okul öncesi eğitim alabilir . Anasinifi değilde anaokullarinda yaş sınıfları oluyor . 48 ay ve üzeri yaşa göre sınıf grupları yapıp eğitim veriyorlar . Düşünebilirsiniz .

LLisansı sınıf öğretmeni görevi özel eğitim öğretmeni olan biri olarak söylüyorum ki eğer imkanınız varsa kesinlikle göndermeyin kreşe. Meslektaşı mın söylediği gibi ilkokuldan önce gideceği anaokulu okul öncesi eğitimi için yeterli olacaktır . Günümüz şartlarında artık tek diploma dahi yetmezken insanlarımız sürekli olarak okumaya mecbur tutuluyor. Bu sebeple çocuklarımızı bu maraton a ne kadar geç başlatırsak o kadar iyi olacaktır. Zira ömürlerinin uzun bir bölümünü zaten okuyarak gdçirecekler. Allah üniversitelerden mezun olduğu günlerini göstersin

Dünya 3-6 yaş arası eğitimin önemine dikkat çekip ağırlık verirken mğretmen saçmalamıl
Onun 3-6 yaş okul öncesi eğitim almış çocuklarda zorlanma sebebi o çocukların ilkokul birde de aslında şarkı,oyun,hareket,spor gibi ieylere duyduğu ihtiyaç
Ama bizde bunu karşılayacak okul nerde
İlkokul1 e başlayan çocuk hemen disipline olsun,sussun 40 dak otursun,evde de 10 sayfa ödev yapsın
Eğitim denince akla gelen bu

İlkokul öğretmeniyim ancak köyde çalışıyorum. Bize gelen öğrencilerin hiç biri kreşe gitmemiş oluyor. 1 sene anasınıfına gidip 1. sınıfa başlıyor. Size sadece şunu söyleyebilirim; çocuğunuz 2. sınıfa ne kadar geç başlarsa o kadar iyi. Çok zeki olan minikler yine de 7 yaşındaki arkadaşlarına yetişemiyorlar. Hep geriden gelen kısım küçük yaş grubu. Kreş konusunda da çok fark edeceğini zannetmem, ister evde dursun, ister yollayın ama ilkokuldan önce mutlaka anasınıfına gitmesi şartıyla..

Bı sorum olacaktı kızım 4.5yasinda anaokuluna başlicak üst uste2yil anaokuluna gitse ilkokulda sorun yaşanır mı acaba

Ne yani şimdi benim kızlarım sorunlu mu kreşe gittikleri için? Çok saçma bir argüman

Bı sorum olacaktı kızım 4.5yasinda anaokuluna başlicak üst uste2yil anaokuluna gitse ilkokulda sorun yaşanır mı acaba
Hayır neden yaşasın, sadece belki aynı etkinliklerden sıkılır. Ama 1. Sınıf için bulunmaz nimet 2 kez anasınıfına gitmesi. Eğer sıkılmaz, oyuna, boyamaya meraklı çocuk diyorsanız hiç düşünmeyin, yollayın. İlkokula geldiğinde el kasları daha iyi çalışır, ince parmak kasları güçlenmiş olur, zihin olarak hazır bulunuşluğu daha iyi olur. Artık harf de yazdırıyorlar ana sınıfında. Rakamları da öğrenş ve pekiştirmiş olur. Çocuğun tercihi ve sizin tanımanıza bağlı. Ana sınıfında 2 sene ortamı da değişecek, farklı arkadaşlıklar edinecek. Dolayısıyla 1. sınıfta 3. Kez sınıf yabancılamayacak.

Sınıf öğretmeniyim. Kreşe degil anasınıfına gondermenizi tavsiye ederim. 5 yas anasınıfı icin cok ideal bir yastir. Ama tabii ki karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…