- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi baloncuk13
1) çocuğunuzu kalıba sokmayın.
Her çocuk girisken, her çocuk matematikte yatkın, her çocuk sosyal olmaz.
Karakterine saygı duyun.
2) eğitimin sadece okulda olmadığı konusunda farkindaliginizi arttırın.
Çocuğun aile içindeki konumu, birey olduğunu hissetmesi, büyükleri ile oturup kalkması, sosyal çevresi ve sizin sosyal çevreniz içindeki davranışlarınız esas eğitim oluyor
3) okuldan beklentinizi çok da yukseltmeyin.
Özel devlet fark etmeksizin söylüyorum bunu.
Yüksek beklenti karşılanmaz, mutsuz olursunuz. Örneğin çocuğunuzun yeteneklerini keşfetme konusunu tek başına öğretmene bırakmayın. Bugüne kadar sizin büyüttüğünüz çocuk o, iç güdülerinize güvenin.
4) okul seçimini yaparken, çocuğun ihtiyaçlarını ve yeteneklerini karşılayıp karşılamadigina bakın. Özel okul olmak zorunda değil, çocuğunuzun dansa yatkınlığı vardır, iyi bir dans okuluna verip eğitimini de desteklemeyi secebilirsiniz.
Neye yatkın olduğunu bulmanız için bulunduğunuz şehrin imkanlarını araştırın
Atölyeler, halk eğitim, kurslar, merak ettiği bir şeylerden başlayabilir .
Her çocuk girisken, her çocuk matematikte yatkın, her çocuk sosyal olmaz.
Karakterine saygı duyun.
2) eğitimin sadece okulda olmadığı konusunda farkindaliginizi arttırın.
Çocuğun aile içindeki konumu, birey olduğunu hissetmesi, büyükleri ile oturup kalkması, sosyal çevresi ve sizin sosyal çevreniz içindeki davranışlarınız esas eğitim oluyor
3) okuldan beklentinizi çok da yukseltmeyin.
Özel devlet fark etmeksizin söylüyorum bunu.
Yüksek beklenti karşılanmaz, mutsuz olursunuz. Örneğin çocuğunuzun yeteneklerini keşfetme konusunu tek başına öğretmene bırakmayın. Bugüne kadar sizin büyüttüğünüz çocuk o, iç güdülerinize güvenin.
4) okul seçimini yaparken, çocuğun ihtiyaçlarını ve yeteneklerini karşılayıp karşılamadigina bakın. Özel okul olmak zorunda değil, çocuğunuzun dansa yatkınlığı vardır, iyi bir dans okuluna verip eğitimini de desteklemeyi secebilirsiniz.
Neye yatkın olduğunu bulmanız için bulunduğunuz şehrin imkanlarını araştırın
Atölyeler, halk eğitim, kurslar, merak ettiği bir şeylerden başlayabilir .