İlkokulda devlet yada kolej

1) çocuğunuzu kalıba sokmayın.
Her çocuk girisken, her çocuk matematikte yatkın, her çocuk sosyal olmaz.
Karakterine saygı duyun.
2) eğitimin sadece okulda olmadığı konusunda farkindaliginizi arttırın.
Çocuğun aile içindeki konumu, birey olduğunu hissetmesi, büyükleri ile oturup kalkması, sosyal çevresi ve sizin sosyal çevreniz içindeki davranışlarınız esas eğitim oluyor
3) okuldan beklentinizi çok da yukseltmeyin.
Özel devlet fark etmeksizin söylüyorum bunu.
Yüksek beklenti karşılanmaz, mutsuz olursunuz. Örneğin çocuğunuzun yeteneklerini keşfetme konusunu tek başına öğretmene bırakmayın. Bugüne kadar sizin büyüttüğünüz çocuk o, iç güdülerinize güvenin.
4) okul seçimini yaparken, çocuğun ihtiyaçlarını ve yeteneklerini karşılayıp karşılamadigina bakın. Özel okul olmak zorunda değil, çocuğunuzun dansa yatkınlığı vardır, iyi bir dans okuluna verip eğitimini de desteklemeyi secebilirsiniz.
Neye yatkın olduğunu bulmanız için bulunduğunuz şehrin imkanlarını araştırın
Atölyeler, halk eğitim, kurslar, merak ettiği bir şeylerden başlayabilir .

Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Kolejine bağlı ve çocuğa bağlı tabi. Eğitim sektöründeyiz hem kursumuz hem de koleje ortaklığımız var. O kadar berbat öğrenciler var ki sırf parasıyla geçiyor sınıfı hiç bir vasfı olmayan gençler. Çok üzülüyorum bu duruma. Ben devletten yanayım. Iyi bir öğretmen araştırıp bulmanız gerek

3 yıldır özel bir okulda çalışıyorum. kitaplarını dahi kendi ders zümreleri hazırlıyor. Tasarımlarımdan baskiya kadar herseyle okul ilgileniyor. Anaokulundan lise sona kadar bütün çocuklar için sınıflar mevcut siniflar en cok 10 kişilik neredeyse.. Okulda lego atölyesinden mutfak-sağlık-müzik gibi bir çok atölye mevcut ve bunları boş zamanlarda çocuklar ilgilesin diye degil ders olarak görüyorlar. Bunları görünce acikcasi bende çocuğumu özelde okutmaya sıcak bakıyorum. Hemde istanbulda yaşadığım muhit kötü ve çocuğumun çevresindeki arkadaşlarının kimler olacagini tahmin ettigm icin özel de okutmayi tercih ederim sanirim.

Annemin bir tanidigi devlet anaokulunda ogretmen. Gururla,yaptigi bir etkiligi anlatmisti. Agzim acik kalmisti. Acik acik anlatmak istemiyorum ama "sehadet serbeti icmek" ile , tanki durdurup "dusmani" öldürmekle ilgili bir etkinlik duzenlemisler. Yani 5 yasinda bir çocuğun aklinin almayacagi turden seyler...
sahsen benim cocugum boyle bir anaokuluna gidecegine evde benimle fimo hamurundan yuzuk yapip dursun daha iyi...
...
Ote yandan dunyanin parasi. Yillik odeyeceginiz 50 milyarla çocuğunuzu tum sene cok kaliteli kurslara gonderebilirsiniz. Yabanci bir abi abla tutup her hafta birkac gun beraber sohbet etmelerini-birseyler yapmalarini isteyebilirsiniz, her yaz ailecek bir ulke gezip harika cocukluk anilari elde edebilirsiniz...
...
sahsen ben ailemin bana bir servet döķüp okutmasini istemezdim. Insanda ister istemez sirtinda bir yük oluyor. Mesela mezun oldugum gibi issiz kalmayayim diye cocuklarla ilgili bir iste ise girmistim. Calisan herkes benim gibi uni mezunuydu ama iş üni mezunluguyla alakali bir is degildi (ilanda tam tersini anlatsa da) yani cok basit -insani tatmin etmeyecek bir is. "Ailem onca emek verdi,karsiligi bu mu" hissi bende de bazen olurdu ama zar zor ailesi ozel uniye gondermis arkadaslarda bu his elle tutulur haldeydi.
yani insan ister istemez geriliyor,ailenin senden beklentisi artiyor... mesela okul bitince kut diye evlenip hemen coluk cocuga karismak pek cok insanin severek tercih ettigi birsey. Ama omur boyu devlette okuyan uni mezunu insanlar bile "ailen seni bunun icin mi okuttu?" Muhabbetine-bakisina-imasina maruz kaliyor. Ailesi tarafından ilkokuldan beri ozel okullarda okuyan kisi icin bu baskiyla basa cikmak (diger insanlar neyse de icindeki baskiyla) oldukca zor olsa gerek...
Ya da bir cok insan var hayatta kariyerden daha onemli seyler oldugunu düşünen. Cocuk onlardan biri olursa... (mesela bisikletle ulke ulke gezip yolda kendini gecindirecek kadar para kazanan- kurumsal hayattan bikip incik boncuk yapma isine giren - deniz kenari bir yerde bir barda calisan - youtuber olan -italyada garson olan ) yine "vay ailemin emekleri" hissi ile bogulacak.
bu hissi bazen yasadigim icin biliyorum. İğrenç bir his.
Eger cocuguk gamsiz,dunya umrunda olmayan biri olmayacaksa onun okuluna bir servet dökmeniz sirtinda bir yuk olacaktir

ben üniversite hariç hep devlete gittim ama artık devlette adam gibi okul kalmadı.iyi bir koleje paranız yeterse gönderin derim.

Ilk egitim aileden gelir sonra anaokulu (paylasmayı arkadas edinmeyi vs icin)ve tabiki ilkokul..ben devlet okulunda okudum hiçte pişman değilim amaaaa eskiden bize Atatürkle ilgili hersey oğretilirdi şimdi tam tersiymiş nerden biliyorum tanidiğımızin kızından kitaplarina baktım Atatürkle ilgili bisey yok..bu yuzden evet sırf bu yüzden Allahim nasip kismet ederse kizimı kolje vermeyi düsünuyorum daha cok kucuk biraz buyusun..anaokulu olarak evet devletin anaokuluna veririm ama ilkokuldan itibaren kolej..kuzenlerim ozel okullarda okudular ve özguvenleri tavan..bilemiyorum biz ebevenylere Allah kolaylik versin Allahim..

Gideceği koleje bağlı. Kimi kolejler var devlet okullarından farkı yok. Ama kimileri var ki çocuğun hayatını değiştirecek bir temel oluşturmak için birebir. Devlet okullarında da aynı şekilde muhteşem öğretmenler oluyor ama tayin riski var. Öğretmenin kendi imkanlarıyla yapabilecekleri de bir yere kadar ayrıca. Bence bütçenize uygun okulların tanıtım günlerine falan katılıp ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Ben devletten yanayım hiç bir şey yapmasalar müfredattı mutlaka öğretiyorlar kolejlerde müşteri gibi bakılan çocuklar alınan az maaşlarla duyulan mutsuzluklar doldurulan boş kağırtlar ve dolayısıyla boş çocuklar..kendi yaptıkları sınavlarda kendi öğrencilerini dereceye sokamıyorlar hep devletteki çocuklar derecedeler bu tesadüf olamaz devlet öğretmenleri aralarında çürük yumurta olabilir ama genelde yetkin ve bilgi liler bence

Maddi gücüm var.
Kendim özelde okudum tüm dönemlerimi.
İyi bir meslek sahibi oldum.
Bunlara rağmen devlet diyorum.
Adı belli birkaç kolejden başka kolajlerin hepsi para tuzağı.
Ayrıca eğitim herkese eşit verilmeli.
Ama en önemli nokta , çocuk kafası çalışıyorsa heryerde başarılı olur.
Devletin eksik kalan kısmı sosyal açıdan olabilir.
E onuda ailesi olarak bizler takviye ediverelim.

Ben devletten yanayım hiç bir şey yapmasalar müfredattı mutlaka öğretiyorlar kolejlerde müşteri gibi bakılan çocuklar alınan az maaşlarla duyulan mutsuzluklar doldurulan boş kağırtlar ve dolayısıyla boş çocuklar..kendi yaptıkları sınavlarda kendi öğrencilerini dereceye sokamıyorlar hep devletteki çocuklar derecedeler bu tesadüf olamaz devlet öğretmenleri aralarında çürük yumurta olabilir ama genelde yetkin ve bilgi liler bence
Kolejde öğretmen olanların çoğu şu an devlete atanmış öğretmenlerden daha fazla puan alıp da kadro azlığı nedeniyle devlete giremeyen öğretmenler.
Yetkin ve bilgili olmak devlette çalışmakla paralel bir şey değil.
Özel sektörde beş senedir çalışmış bir öğretmen olarak da şunu söyleyeyim:Öğrencisinin düşük not almasına tahammül edemeyen veliler yüzünden basit düzeyde sınavlar hazırlanıp veriliyor öğrencinin önüne.
Öğretmenler ne kadar anlatsa da öğrenci zaten notlarının düzeltileceğini bildiği için derse ilgisiz oluyor.
Çünkü velisi para veriyor,mecbur geçirecekler başka yolu yok.
Çoğu kolejin kalitesiz olmasındaki pay eğitimi ticaret olarak gören okul sahipleri ve her koşulda okulu yüksek notlarla geçmek amaçlı bir eğitim paketi satın aldığını düşünen velilerin.
Elbette bilinçli veli vardır ama gördüğüm kadarıyla çok az.

Özelde emek vermiş bir öğretmen olarak tavsiyem okulu iyi araştırın. Sosyal medya hesaplarında fotoğraflara aldanmayın. Çoğu özel okul devletten daha vasat durumda. Bizzat tecrübe edinmiş, çocuğunu o okula gönderen insanlara sorun. Mesela X Koleji’nin İzmir’de bulunan o okulu çok iyi olabilirken, Balıkesir’de bulunan okulu kötü olabilir.

kolejleri bi tik daha iyi kazanan ve bi tik daha kaliteli yasayan aileler tercih ettigi icin cocugumun muhattap olacagi seviye standartinin altina dusmesin diye koleji tercih ederdim. oyle cok oahalilarina da gerek yok, benim gucumun yetecegi okula gelenlerin de ortalama kazanci benim kadardir diye.
fakat, eger cocuga bekledigi yurt disi tatillerini, pahali marka esyalari, herseyi gectim en basitinden takilacagi yerlerin fiyatlarini karsilayabilecekseniz koleje gonderin. eger boyle bir gucunuz yoksa ozel okul cocugunuza birsey katmayacak aksine ozguvenini kaybedip icine kapanik hale getirebilecek potansiyele sahip.

Öğretmenler ne kadar anlatsa da öğrenci zaten notlarının düzeltileceğini bildiği için derse ilgisiz oluyor.
Çünkü velisi para veriyor,mecbur geçirecekler başka yolu yok.
Devlette de bu böyle zaten kalma yok ki, ilköğretim zaten zorunlu biliyorsunuz. Öğretmen kağıtları doldurmasa da öğrenciyi bir şekilde geçirmek zorunda ve öğrenci bu rahatlığa alışıyor. Bu durumu gören ve çalışıp öğrenecek kapasitede olanlar kötü etkileniyor

Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Vallaha durumunuz varsa iyi bi koleje yollayin ama bazıları var devlet okulu ayarında ayırt edin

Her ne olursa olsun herseyin ogrenci de bittigine inanan bir insanim ben. Devlet disinda asla koleje gondermem. Cocugumu harcamam.

Devlette de bu böyle zaten kalma yok ki, ilköğretim zaten zorunlu biliyorsunuz. Öğretmen kağıtları doldurmasa da öğrenciyi bir şekilde geçirmek zorunda ve öğrenci bu rahatlığa alışıyor. Bu durumu gören ve çalışıp öğrenecek kapasitede olanlar kötü etkileniyor
Iste kolej var kolej var işinde disiplinli ise devlet Okulunda ogrenemeyecegi tarz sorular öğreniyorlar sorup soruşturmak lazim...sacmasapan birseyse çocuğu rezil de edebilir

Benim kızım 5. sınıf. Şu an kolejde ama ilkokulda devletteydi. Kolejin bursluluk sınavında iyi bir burs kazandı ve sınavda ilk 10 dereceyi yapan öğrenciler devlet okulundandı.

Bu sene de deneme sınavlarında ilk 3’ü bu devlet okulundan gelen öğrenciler rezerve ermiş gibi. Yani o beğenmedikleri devlet okulundan eğitim almış çocuklar ilkokul 1. sınıftan beri kolejde okuyanlardan daha başarılı. İngilizce dersinde bile.

Sosyalleşme kısmına gelirsek. Biz kızımızı dışardan destekliyorduk. 2 senedir tenis oynuyor, 5 senedir piyano çalıyor. Özel okuldaki çoğu öğrenci herhangi bir spor dalında eğitim almamış ya da enstrüman çalamıyor.

Belki bizim koleje özgüdür bu ama ben ilgili anne babaların kapatamayacağı bir farklılık görmedim. Çoçuğun devlette ya da özelde okumasından çok anne babanın ne kadar vaktini çocuğa ayırabileceği ve maddi durumu önemli bence. Ha bir de çocuğun potansiyeli.
Devlet okulu var devlet okulu var işte bizim yaşadığımız yerde en başarılı devlet okulunda idi kizim ilkokulda sinif gerçekten cok iyiydi ama hicbiri kolejlerde bursluluk kazanamadi...şaşırdık....

ilkolda kızıma özellikle bir ögretmen olsun diye çok ugraştım
adam benı pişman etti , el kadar çocuk ayrımcılık nasıl yapılır onu ögrendi ,
bütün yarışmalara sınıfannesının kızı katıldı , hep o sınıf başkanı oldu ,
sınıfta seçim yapıldı 2 seçimdede kızım kazanmış 3. seçimi yapmış e... kazandı demiş , saymamış bile kağıtları ,
ve bunlar hep sınıfın önunde oluyor , ve bütün veliler ögretmene tapıyorlar şöyle mükemmel böyle mükemmel diye ,

bir ing ögretmenı vardı bütün sınıf ing dersinden nefret ediyordu 1 çocuk hariç oda o hocadan özel ders alıyordu çünkü ,

ben itten köpekten pişmanım devlet okuluna yolladıgım için , kızım şuan kolej de , ve iyi ki kolejde ,kızın kendine güveni geldi ,

Back
X