İlle de babamın adını koyacağım diyen kocam!

Bugün laf lafı açarken konu oğlumuzun ismine geldi.Ben Şu şu ismi çok beğeniyorum dedim.Boşuna beğenme babamın adını koyacağız demez mi! (Edit:üslup sert değil şaka amaçlıydı ama kızmama engel olamadım) Dur bakayım sen bi dedim:duduk:Kendi başına karar veriyorsun ne hakla ?Bütün acıları Çek bi isim koyma hakkın olmasın yok ya? Bi de beni gelin geldim geleli hiç yerine koymayan adamın adını koyacak.Onun ismiyle seslendiğimi düşündükçe saç baş yolasım geliyor.Ne bu gerikafalılık ya babasının adını veren mi kaldı hem.Her neyse motive edecek güzel sözler söyleyin bana nolur sinirden elim ayağım tutmuyor:silah:
Banada saçma geliyor bir büyük ismi vermek. Misal benim ismim torunuma verilsin istemem saçma

İsmi seviyorsam belki koyarim. Mesela babamın ismini severim ama anneminki pek hoşuma gitmez. Hayatta koymam. Karşı tarafın isimlerini koyani da hiç anlamam:) senin anan baban yok mu da illa esininkini koyuyorsun. İşte ataerkil kafa
erkek icin de seninki karsi taraf.. onun da cocugu o da anne babasini istiyor. ben hic sevmem buyuklerin ismini koymayi. sizin tezinize cevap vermek istedim sadece.

Benim babam da geçen soruyor çocuğa isim buldunuz mu diye. Arkamdan ablamlara isim seçerken insan bir danışır ona göre isim koyar demiş.
niye danisacakmissiniz ya.. kendi babam da olsa su olsun bu olsun diyene diyecegim ki siz kendiniz cocuk sahibi olmussunuz, buyutmussunuz. siranizi savmissiniz. o hevesinizi almisiniz istediginiz ismi koymussunuz. sira bizde rahat verin de biz de kendi hayatimizi yasayalim. kendi cocugumuza begendigimiz ismi koyalim, istedigimiz gibi egitelim.

niye danisacakmissiniz ya.. kendi babam da olsa su olsun bu olsun diyene diyecegim ki siz kendiniz cocuk sahibi olmussunuz, buyutmussunuz. siranizi savmissiniz. o hevesinizi almisiniz istediginiz ismi koymussunuz. sira bizde rahat verin de biz de kendi hayatimizi yasayalim. kendi cocugumuza begendigimiz ismi koyalim, istedigimiz gibi egitelim.
Kayinpederim veya kayınvalidemden tek bir kelime bile duymadım bu konuda. Benim babam biraz farklı biri yapacak bir şey yok.

İlk çocugumda baş buyurucular isim de isim tutturdular ..eşim istemedi..biz isim hazırladık.2 gün hemen kağıdı cıkardık..baya bozulmuşlardı..
2.çocukta ortak isim bulalım dediler.peki dedim..bana begendırmek için takla attılar ..ortak kararla isim koydular .pek memnun oldular .
Eşin de iş bitiyor..sen de sıkı dur..

İlk çocugumda baş buyurucular isim de isim tutturdular ..eşim istemedi..biz isim hazırladık.2 gün hemen kağıdı cıkardık..baya bozulmuşlardı..
2.çocukta ortak isim bulalım dediler.peki dedim..bana begendırmek için takla attılar ..ortak kararla isim koydular .pek memnun oldular .
Eşin de iş bitiyor..sen de sıkı dur..
neden ortak olmaya calisiyorlar onu da anlamadim. senin cocugun istedigini koyarsin.

Çocuğu iki kişi yapar, üstünde herkes hak sahibi olmaya çalışır. Saçma sapan hareketler.

Size teselli olsun eşim taaa nişanlıyken direk söyledi bebek olunca babamın adını koyarız diye. Bende ikinci isim hakkı bende dedim. Ve sen çocuğa istediğinle seslen ama ben babanın adıyla seslenmem dedim. Zaten kaynanamın adını sırf inat olsun diye vermiycem hatta bunun için kavga bile ettim. Neyse daha çocuk filan da oldğu yok havada kaldı isim meselesi😂 Çift isim koyun geçin. Siz istediğiniz ile seslenirsiniz.

Back
X