- Konu Sahibi BaharTanricasi
100 yil öncesinde kaldı dede/nene ismini koymak. Bırakın orda kalsın. Yeniye taşımayın. Çünkü çok gereksiz. Zilyon tane isim varken niye dede ismi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anlatamıyorum100 yil öncesinde kaldı dede/nene ismini koymak. Bırakın orda kalsın. Yeniye taşımayın. Çünkü çok gereksiz. Zilyon tane isim varken niye dede ismi?
Babasının ismi gerçekten ama gerçekten sevimsiz.Ki vermemek için başka sebeplerimde var2 ad koymayı düşünmez misiniz
İsim ne tam olarak?Bugün laf lafı açarken konu oğlumuzun ismine geldi.Ben Şu şu ismi çok beğeniyorum dedim.Boşuna beğenme babamın adını koyacağız demez mi! (Edit:üslup sert değil şaka amaçlıydı ama kızmama engel olamadım) Dur bakayım sen bi dedimKendi başına karar veriyorsun ne hakla ?Bütün acıları Çek bi isim koyma hakkın olmasın yok ya? Bi de beni gelin geldim geleli hiç yerine koymayan adamın adını koyacak.Onun ismiyle seslendiğimi düşündükçe saç baş yolasım geliyor.Ne bu gerikafalılık ya babasının adını veren mi kaldı hem.Her neyse motive edecek güzel sözler söyleyin bana nolur sinirden elim ayağım tutmuyor
![]()
Valla canım arkadaşın dediği doğru görünce midem bulanıyor sağol birde her yere yorum yazıyorsun hep karşıma çıkıyorsun .Hayır profil yazın bile bir ilginç iğrenç...Nolur kaldır şu fotoyuÜhü ühü![]()
Valla canım arkadaşın dediği doğru görünce midem bulanıyor sağol birde her yere yorum yazıyorsun hep karşıma çıkıyorsun .Hayır profil yazın bile bir ilginç iğrenç...Nolur kaldır şu fotoyu
Bebem sen dogurda gell mi diyorlar vu severde bebeKimi şikayet eder profil fotosunu...
Kimi reis dedim diye şikayet eder...
Ühü ühü![]()
Benim kızımın ismi de eşimin babaannesinin ismi,çok sevdiğim eskimeyen isimlerden ama eşim o niyetle koymak istedi. İkinci ismi ben koydum yine. Hem oğlum hem kızımda bu ezik duruma düşmüsken, benim konuyu tamamen terketmem gerekiyor, gideyim en iyisi![]()
Belki batıl inanç, saçmalık falan diyenler olur ama bana anneannenin, babaannenin, dedenin ismini koymak sanki onun kaderini yaşasın dercesine bir totemmiş gibi geliyor. Hatta çocuk ismini aldığı kişiyle aynı kişilik özelliklerine sahip olabiliyor. İkame çocuk, yani ailenin çocuklarından biri öldüğünde ya da kaybolduğunda yerine başka bir çocuk doğduğunda aynı ismi o yenidoğana koyma dediğimiz durumlarda bunun örneklerine sıkça rastladık; bence bu büyükanne/büyükbabada da geçerli gibi ama kişilerin kendi kararı tabi, bunda bir söz sahibi olamam.
Hastanede doğum belgesinin size verilmesini talep edin ve arkasına kendi düşündüğünüz ismi yazın. Kim ne derse desin orada yazan neyse nüfusa onu geçiriyorlar diye biliyorum; yine burada okumuştum. Koysa bile annesi olarak gidip değiştirebilirsiniz, bunun örneğine de rastlamıştım. Babanın kendi kendine anneden habersiz koyduğu ismi anne 1 hafta sonra falan değiştirdi. Nasıl yaptı bilmiyorum ama.
Teşekkür ederim, mahcup oldum.☺ Benim ismimde babaannemin ismi, hatta 2. İsmim bile yok...varın halimi siz düşünün...
Bir çok konuda yorumlarınıza denk geliyorum ve yorumlarınızı çok aklı başında buluyorum, keşke herkes biraz daha farklı açılardan bakabilse ♥