İlle de babamın adını koyacağım diyen kocam!

Neden bu kadar cok sevilir anne baba ismi koymak hic anlamıyorum ya. Yazık o çocuklara çoğu da iki isimli oluyor herkes kafasına esenle sesleniyor:KK34:

Bugün laf lafı açarken konu oğlumuzun ismine geldi.Ben Şu şu ismi çok beğeniyorum dedim.Boşuna beğenme babamın adını koyacağız demez mi! (Edit:üslup sert değil şaka amaçlıydı ama kızmama engel olamadım) Dur bakayım sen bi dedim:duduk:Kendi başına karar veriyorsun ne hakla ?Bütün acıları Çek bi isim koyma hakkın olmasın yok ya? Bi de beni gelin geldim geleli hiç yerine koymayan adamın adını koyacak.Onun ismiyle seslendiğimi düşündükçe saç baş yolasım geliyor.Ne bu gerikafalılık ya babasının adını veren mi kaldı hem.Her neyse motive edecek güzel sözler söyleyin bana nolur sinirden elim ayağım tutmuyor:silah:
İsim ne tam olarak?

Bizde isim konusunda netleşemedik. Eşim bi ara Ezel diye tutturmuştu vazgeçirdim, hamile kalmadan önce bile hem benim babamın hem kendi babasının ismini koymak istedi sonra ondanda vazgeçti, benim istediğim ismi o istemiyor. Ama isim koyma hakkı annede olmalı bence. İstemediğini net bi şekilde belirt, zorla koyamaz.

Valla canım arkadaşın dediği doğru görünce midem bulanıyor sağol birde her yere yorum yazıyorsun hep karşıma çıkıyorsun .Hayır profil yazın bile bir ilginç iğrenç...Nolur kaldır şu fotoyu 🙏

Konu arkadaş mı? Kaldı ki hoşunuza gitmiyorsa görmezden gelirsiniz. Kimsenin profil fotosu kimseyi ilgilendirmez.

Ben gibi yapin. Dogum belgenizi alip kimlik cikartmaya siz gidin :)
Ben bu sebepten degil mecburi gittim ama boylr bir durum olsa da aynisini yapardim.

Benim kızımın ismi de eşimin babaannesinin ismi,çok sevdiğim eskimeyen isimlerden ama eşim o niyetle koymak istedi. İkinci ismi ben koydum yine. Hem oğlum hem kızımda bu ezik duruma düşmüsken, benim konuyu tamamen terketmem gerekiyor, gideyim en iyisi :KK70:
☺️ Benim ismimde babaannemin ismi, hatta 2. İsmim bile yok...varın halimi siz düşünün...

Bir çok konuda yorumlarınıza denk geliyorum ve yorumlarınızı çok aklı başında buluyorum, keşke herkes biraz daha farklı açılardan bakabilse ♥️

Eşimin sülalesinde böyle bir gelenek var. X Y X Y X Y olarak gidiyor erkek isimleri. Herkes babasının ismini koymuş. 😀😀 2 isim ekseninde adamlar. 😀 Oğlumuz olursa bizde koyacağız. Hem isim çok güzel ve en önemlisi Türkçe. Hem de kaynatamı çok severim. Ama kötü bir isim olsaydı ben bu oyunu bozarım edasıyla dalardım konuya. 🤣🤣

İkinci ismi sen koy
Ne yapıp edip aile büyükleri koydurtuyor çünkü aralarında koydurtma yarışı var
Başka bir akraba bununla gelip övününce
Onlarda aşağlık koplexine kapılıp zotla oğullarına baskı yapıp koydurtuyorlar, isim koyana değil koydurtuna bak derim ben😜

Belki batıl inanç, saçmalık falan diyenler olur ama bana anneannenin, babaannenin, dedenin ismini koymak sanki onun kaderini yaşasın dercesine bir totemmiş gibi geliyor. Hatta çocuk ismini aldığı kişiyle aynı kişilik özelliklerine sahip olabiliyor. İkame çocuk, yani ailenin çocuklarından biri öldüğünde ya da kaybolduğunda yerine başka bir çocuk doğduğunda aynı ismi o yenidoğana koyma dediğimiz durumlarda bunun örneklerine sıkça rastladık; bence bu büyükanne/büyükbabada da geçerli gibi ama kişilerin kendi kararı tabi, bunda bir söz sahibi olamam.

Hastanede doğum belgesinin size verilmesini talep edin ve arkasına kendi düşündüğünüz ismi yazın. Kim ne derse desin orada yazan neyse nüfusa onu geçiriyorlar diye biliyorum; yine burada okumuştum. Koysa bile annesi olarak gidip değiştirebilirsiniz, bunun örneğine de rastlamıştım. Babanın kendi kendine anneden habersiz koyduğu ismi anne 1 hafta sonra falan değiştirdi. Nasıl yaptı bilmiyorum ama.

Belki batıl inanç, saçmalık falan diyenler olur ama bana anneannenin, babaannenin, dedenin ismini koymak sanki onun kaderini yaşasın dercesine bir totemmiş gibi geliyor. Hatta çocuk ismini aldığı kişiyle aynı kişilik özelliklerine sahip olabiliyor. İkame çocuk, yani ailenin çocuklarından biri öldüğünde ya da kaybolduğunda yerine başka bir çocuk doğduğunda aynı ismi o yenidoğana koyma dediğimiz durumlarda bunun örneklerine sıkça rastladık; bence bu büyükanne/büyükbabada da geçerli gibi ama kişilerin kendi kararı tabi, bunda bir söz sahibi olamam.

Hastanede doğum belgesinin size verilmesini talep edin ve arkasına kendi düşündüğünüz ismi yazın. Kim ne derse desin orada yazan neyse nüfusa onu geçiriyorlar diye biliyorum; yine burada okumuştum. Koysa bile annesi olarak gidip değiştirebilirsiniz, bunun örneğine de rastlamıştım. Babanın kendi kendine anneden habersiz koyduğu ismi anne 1 hafta sonra falan değiştirdi. Nasıl yaptı bilmiyorum ama.

Ben katılıyorum, tanıdık ve ölmiş birinin ismini koymak bu sebeple istemem. Karakter benzeyebilir, kader benzeyebilir diye düşünüyorum her insan kendi kaderini yaşamayı hak ediyor bence o yüzden kendine ait bir isim önemli.

Bizde allahtan eşimin abisi ablasi varmista büyüklerin ismini koymuşlar..
gerçi koymamış olsalardi da koymazdım..

Kp kv ismiyle hitap etmekte hic sevimli deil..onlarin yaninda ismiyle cocuga nasil seslenilcek özelliklede hic kizilmaz yaramazliklardan sonra falan :KK64:

☺ Benim ismimde babaannemin ismi, hatta 2. İsmim bile yok...varın halimi siz düşünün...

Bir çok konuda yorumlarınıza denk geliyorum ve yorumlarınızı çok aklı başında buluyorum, keşke herkes biraz daha farklı açılardan bakabilse ♥
Teşekkür ederim, mahcup oldum.😚

Görüşler farklı olabilir ama bizden başka türlü düşünenlere, etiket yapıştırmasak daha güzel olacak herşey.

Back
X