ilşkimi aileme söyleyemiyorum :(

Senin gibi kuzenim var
O da daha 21 yaşında, anlatıyorum anlatıyorum
22 oldum ama diyo
Hıh şimdi oldu sanki ( Yıl olarak 2014 diye 22 oluyomuş hanım )

Evlilik öyle masallardaki gibi değil maalesef
Ev kredisi veya kira, elektrik, su, doğalgaz, eşya borçları, mutfak masrafı vs. var
Sen daha mezun olmadan, yaşıtların gibi rahatça gezip tozmadan bunların altına mı girmek istiyosun
Tek askerden gelecek olan eşinin çalışmasıyla olmaz, eskidenmiş o bi baba tüm evi geçindirirmiş şimdi herşey para
Yetiştiremeyince eşinin ailesine başvuracaksınız vermezlerse ne kadar vicdansız diyeceksiniz, verirlerse hak iddia edecekler evin,n içine kadar karışacaklar
Sonracıma üf puf dediğin kaçtığın tüm akraba toplantılarına düğünlere katılman gerekecek

Hala evlenmek istiyo musun hemen ?
Bence 25 bekle
En azından mesleğin olur, hem maddi sıkıntı çekmez eşinle gezer, hem de eşyamı kredimi ben ödüyorum der kimseye eyvallahın olmaz ?

Hemen evlilik tabiki olmaz okul bitmeden evlenmeyi bende dusunmuyorum ben sadece iliskimi ailemle rahatca paylasabilmeyi istiyorum belki anliyorlardir ama en azindan bildiklerini bana belli etseler sevdigim insanla gizli sakli degil de onlarin destegiyle gorusebilmek istiyorum

2 yıldır devam eden ciddi bir ilişkimiz var sevgilimin bütün akrabaları beni biliyo ama ben ilişkimizi aileme söyleyemiyorum birkaç akrabam dışında kimse bilmiyor. Sevgilim askere gidecek gitmeden yüzük takalım istiyor. Konuştuğum kişiler kaç yaşına gelmişsin normal diyorlar ancak aileme konuyu açmam imkansız. Üniversitede okuyorum ve notlarım çok çok iyi. Ailem ise böyle bi ilişki olursa notlarmın düşeceği kanaatinde. Özellikle bu konularda deneyimi olanlar lütfen yardım edin :'(

Bilmiyorum beni ne kadar dinlersin ama benden sana bir abla tavsiyesi. Kesinlikle askerden dönmeden söz falan takmayın. Ailene de bahsetme şimdiden. Ne demek aklım sende kalır sana güvenmiyor mu bu çocuk? Hem niye ailesiyle bu kadar samimi oldun ki? Birden olmaz ama ailesiyle olan ilişkini bi gözden geçir, mesafe koy biraz. Şu an seni çok iyi anlıyorum, yaşadıklarını az çok yaşamış çevremde de deneyimlemiş biri olarak ileride pişman olmaman için söylüyorum bunları. Askerden dönsün sen de okulunu bitir, mesleğini bi eline al ailene biraz yardımcı ol seni bu yaşa kadar büyüttüler, okuttular onlara her zaman hayırlı bir evlat ol. Maaşını yesinler biraz. He bu demek değil ki herşey para, eminim ailenin de asla böyle bir beklentisi yoktur; ama sen onlara maddi olarak bence destek olmalısın 1-2 yıl. Umarım anlatabiliyorumdur. Yaşın o kadar küçük ki önünde o kadar güzel uzun bir ömür seni bekliyor ki. Böyle acele ederek heba etme en güzel yıllarını. Erkek arkadaşınla mutlaka konuş ve kararlılığını göster. Emin ol pişman olmayacaksın.

Hemen evlilik tabiki olmaz okul bitmeden evlenmeyi bende dusunmuyorum ben sadece iliskimi ailemle rahatca paylasabilmeyi istiyorum belki anliyorlardir ama en azindan bildiklerini bana belli etseler sevdigim insanla gizli sakli degil de onlarin destegiyle gorusebilmek istiyorum

Ailen anlıyo madme bu da yetmeli sana ?
Konuda da yazdığın gibi sadece ilişkini söylemek değil amacın sevgilinin istediği gibi sözlenmek
Önce ailene söylersin, sonra söz, nişan, düğün
bu işler böyledir zaten

Eline ekmeğini al, ondan sonra çık ailenin karşısına de ki tahmin ettiğiniz kişi işte bu. Mesleğimde var artık evlenmek istiyoruz
O zaman sana ne ben ne ailen kimse bişey demez, diyemez
Bu arada o da askerlik iş güç durumlarını yoluna komuş olur

Şimdi 20 yaşımdayken anne-baba işte size Hasan desen ne olur demesen ne olur

Back
X