• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İltahap kusan yavru kedi, Yardım😭

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.402
358
Mersin
Hanımlar, Pandemiden dolayı çiftlikteyiz. Burada evin kedisi var ambarda yaşayan. 4 yavrudan birine bakmamış. Diğerleri kocaman o elim kadar. Anne almış yavruları gitmiş,bunu bırakmış. Bekledik gelip almadı. Zaten normalde asla yaklaşmazlar bize kımıldayamadı bile yavrum. Eve aldık ,saat başı şırıngayla sütlü su karışımı veriyoruz. Ağzını bile açamıyordu , damla damla besledik bütün gün. Biraz hareketlenmişti. Az önce iltahap kustu. Baya yeşil ,sümüksü iltahap hemde baya kustu. En yakın kasaba yarım saat uzaklıkta, veterineri bulduk aradık pazartesi görüşebiliriz ancak diyor. Adam umursamadı bile ,ineklere bakıyorlar sürekli kedi için mi aradınız dedi zaten aşağılarcasına.

Şimdi ben napayım bu minike. Kustu ,yine yedireyim mi hemen yada yoğurt mu versem? İnsan ilaçlarından mı versem,ne versem? Zaten gözünde fer yok ,bütün kemikleri görünüyor, 2 yaşında ki kızım bile anne oy oy deyip ağladı ben de ağlayacağım ,az kaldı. Ben ne yapsam?

Kesinlikle hemen başka veteriner bulun. Bebeğin durumu iyi değil. Bu şekilde kaybedeceksiniz.

Çok üzgünüm ama anneler genelde onları hasta oldukları için terk ediyor. Annenin bu şekilde bilerek bıraktığı kedinin en fazla ömrünü 1-2 hafta uzatabiliyorsunuz. Ben de eve alıp çok uğraştım yaşatmak için zamanında. Gelişimi de geri kaldıysa ne yapsanız kurtaramıyorsunuz böylesini. Arkadaşlarım da öyle kedi buldu iki hafta yaşatabildi.

Kısacası çok uğraşsanız da kurtaramayabilirsiniz, çok üzülmemeye çalışın demek istiyorum. 😭

Çok üzgünüm ama anneler genelde onları hasta oldukları için terk ediyor. Annenin bu şekilde bilerek bıraktığı kedinin en fazla ömrünü 1-2 hafta uzatabiliyorsunuz. Ben de eve alıp çok uğraştım yaşatmak için zamanında. Gelişimi de geri kaldıysa ne yapsanız kurtaramıyorsunuz böylesini. Arkadaşlarım da öyle kedi buldu iki hafta yaşatabildi.

Kısacası çok uğraşsanız da kurtaramayabilirsiniz, çok üzülmemeye çalışın demek istiyorum. 😭
Ya öyle mi 😭 Ben de Google'dan baktım biraz , böbrek problemleri falan diyor ,o yüzden büyümedi diye mi bıraktı anne acaba?

Ya öyle mi 😭 Ben de Google'dan baktım biraz , böbrek problemleri falan diyor ,o yüzden büyümedi diye mi bıraktı anne acaba?

Genelde hasta olduğunu anladıkları yavruları bilerek bırakıyorlar. Beslemiyorlar falan. O arkadaşlarımın kurtarmaya çalıştığı yavru 1 aylıkmış ama gelişimi 2 haftalık bir yavru gibi demiş veteriner. Küçücüktü zaten.

Siz yine de sıcak tutmaya çalışın onu, beslemeye de devam edin. Belki pazartesiye yaşar da götürürsünüz veterinere 🙁

benim kedim olmadi ama kopeklerin mukus kusmasi genelde normal bisey olarak kabul edilir tekrarlamiyorsa. kedilerde durum nedir bilemiyorum.
bu kadar kucukken süttense mama vermeniz belki daha dogru mu olabilir bilemedim. bir de genclik hastaligi var bu yaslarda onun cok kotu belirtileri oluyor umarim degildir.
lutfen bu zaten olucek diye birakmayin cok korktuguna eminim ellerinize saglik baktiginiz icin

Kedi noldu? Korkarak yazyorum ama..
Ban yediğim için ancak yazabiliyorum. Gece ben kalkıp besledim ama sabaha çok kötüydü durumu. Kahvaltı yapıp götürelim dedik ama dayanamadı😞😢 Ağzından burnundan tamamen yeşil iltahap gelmişti hem de baya fazla. Zaten kurtarabileceğim durumda değilmiş ama en azından aç ve yalnız gitmedi.

Ben de tam bunuyazacaktim.ama benden önce davranmissiniz. 😊 Anne kedi bebek hasta olduğu için bırakmıştır. Umarım iyilesir ama pek umudum yok 😔

Back
X