im bir tuhaf oldu:(

canım bence bu durumu abartıyorsun..
senin dedigin gibi herkes kendini okuyanların yanında ezik hissederse nasıl yaşanır ki?
yani hiç okul okumayanlar ne yapsın o zaman hep küçük mü görsün kendini.
ben ister istemez kompleksli oldugunu düşündüm yanlış anlamanı istemiyorum.
kendi gelecegini kurtarmak adına degil de başkalarından üstün olmak adına okumak istiyorsun gibi geldi.
ama yanlış da anlamış olabilirim tabiki.
şimdi bide şöyle düşün.senden çok okuyanların yanında kötü hissediyorsun ya kendini,
senden az okuyanların yanında üstün mü hissediyorsun?sanmıyorum ben..
bence sende böyle düşünme.yani karşındakiler böyle düşünmüyordur bence.ben şahsen çok okumuş biri olsam küçümsemem kimseyi...

e daha yaşın kaç ki bu kadar takıyorsun...

dgs yi dene 4 yıllığa geçebilirsin,kpss yi dene iş bulabilirsin...

mutlaka birşeyler olur sabırla ,azimle ama...

canım gbı suan okadar cok ınsan varkı anlatamam kı bende onlardan bırıym tıpkı benı anlatmıssın aynı seylerı yasıoruz hepımız bende 2 yıllık mezunuyum ama bak dgs oss sertıfkalar ehlıyet bıryerlerden cabalıorum bos oturmuorum yasım 20 ve gencım daha calısmak ıcın oss dgs sende zorlamalısın kımse bızden uzutun yanı yok sadece calısmakla alakası var ve emınım ıstersen basarabılırsın

kendini geliştirecek şeyler yap,ingilizce kursuna git,eğitimlere katıl sertifika al,dgs ye gir memnun değilsen,ben mesela 2 yıllık turizm bitirdim,Dgs ye girdim ama kitap yüzü açmadan çünkü turizmin 4 yıllığı da pek işe yaramıyor,önemli olan yabancı dil ve çalışmadığım halde 2 puanla kaçırdım,daha sonra Açıköğretimden işletme bölümüne tamamladım 4 yıllığa,Kpss ye girdim ve yarım puanla o da kaçtı ama daha alımlar olucak 1-2 tane,bakalım kısmet.Herşey senin elinde.Şu anda Yönetici Asistanlığı yapıyorum,Genel Müdür Asistanıyım,yabancı dilim ve bu bitirdiğim okullarla girdim,maaşımda ortalamanın üzerinde,daha iyi bir yabancı dilim olsa daha da iyi olurdu.Şunu da söyleyeyim,kendini başkalarıyla kıyaslama lütfen,Facebook kurulduğunda bi baktım ilkokul lise arkadaşlarım avukat,mimar olmuşlar,insan üzülüyor imreniyor ama bunun kendini üzmekten başka bir faydası yok,böyle yaparsak kesinlikle mutlu olamayız.Kendi hayatımızı güzelleştirmeliyiz,kendimize fayda sağlamalıyız.

Son düzenleyen: Moderatör:
neden kendini ezik hissediyorsun ki bende 2 yıllık okudum ve ünivde çalışıyorum. burada mühendislik okuyanları çok iyi biliyorum bizden daha akıllı değiller. kendini geliştirebilirsin cnm. ben okulu bitirmemden bu yana çok geliştirdim kendimi şimdi herkes bilgime becerime hayran kalıyor. yaşın daha küçük iş bulursun bu kadarda sıkma kendini.

ezik gibi hissediyosan kendini eğitimine devam et canım
yada kurdlara katıl kendini geliştirecek
iş başvurularına biraz daha ağırlık ver
ezik hissedecek bir durum yok ortada

Canım bence üzülecek bir durumun yok
Zamanla herşey yoluna girecektir..
Düşünsene ; herkes bir anda okusun iş bulsun hayatına yön versin
mümkün mü herkesin herşeye kavuşabilmesi ...

Kalbini temiz tut karamsar düşünme ..
Ne kadar karamsar düşünürsen işlerin o kadar ters gider ..

Bir arkadaşım vardı , kimya teknikerliğini bitirmişti 2 yıllık. o da uzun süre iş bulamadı
kpss tekrar öss denedi olmadı
erkek arkadaşıyla ayrı illerdelerdi ve aileler arasında sosyal açıdan kültür farkı çoktu.
Herşeyi çok kafasına takar duruma gelmişti...
Üniv. arkadaşları kendisiyle dalga bile geçiyordu :((

Ama sabretti ve hayatı düzene girdi .. Şimdi hem iş sahibi
hemde yakında evleniyor..

******* Emin ol , inançlı ol senin de bütün dileklerin gerçekleşecektir..

merhaba arkadaşlar
az önce içim bir tuhaf oldu
bütün arkadaşlarım bir şekilde hayatlarına yön veriyorlar ama ben yerimde sayıyorum evde boş boş oturuyorum az öncede üni. bir arkadaşımla konuştum o da benim gibi önlisans çıkışlı dgs ye giricekti ama son anda fikir değiştirmiş öss' ye gitmiş ve 291 almış çok sevindim onun adına ama ben içimde bir tuhaflı hissettim bir an nasıl anlatsam ki ezik gibi hissettim işte neden bilmiyorum ama ....... işte çoğu arkadaşım 4 yıllık fakültelerde ya okuyor yada mezun iş bulmuş çalışıyor ben 2 yıllık okudum ve kendimi çok kötü hissediyorum pişmanlıkta var sanırım iş de bulamıyorum evde çıldırcam arkadaşlar
erkek arkadaşımda müh. okuyor onun yanında da kendimi ezik hissediyorum neler oluyor bana depresyona mı giriyorum anlamadım offfff
ben de 2 yıllık makina bölümüne girdiğimde tüm arkadaşlarım odtü itü bilkentlerde ya da tıp fakültelerindeydi.hiç kazanamayanlar eğitimi tutturmuştu.ben hırs yaptım.mühendisliğe geçicem dedim.düz lise çıkışlıydım.civata torna nedir hayatımda bilmezdim.ellerim kaynak tuttu,tornada diş çektim,freze kullandım.hatta model cnc bile.bilmediğim için daha çok çalıştım.ve Allah'ıun izni ile bölüm birincisi olup mühendisliğe geçtim.hiç bi zaman küsmedim kendime.yazın tezgahtarlık yaptım okul harçlığımı çıkarmak için.sürücü kurslarında motor dersi verdim.hiç yılmadım.lisede babamı kaybetmiştim.depresyona girdim ve üniversite sınavına çalışamamıştım.aslında bu bile bi bahane değildi.çünki o da benim okumamı çok istiyodu.ama belki arkadaş çevresi bilmiyorum.hep sorduğumda çalışmıyorum diyodu herkes.ben de gerçek sanıyodum.onlar üniversiteyi kazanınca aklım başıma geldi.ama tekrar kursa gidicek param yoktu.
bana kızma ama,iki yıllık bitirdim iş bulamıyorum diyeceğine düzgün mesaili bi iş bul.illa kendi branşında olması gerekmiyo.
benim ablam meslek lisesi çıkışlı.okulu bitirince hiç alakası olmayan bişe girdi.sadece daktilo kursuna gitmişti.bi avukat yanına katibeliğe girmişti.tam 18 yıldır aynı işyerinde çalışıyor.işyeri büyük bi avukatlık bürosu oldu ve ordaki herşeyi o organize ediyo.aldığı maaş 2500 tl.diğer avukatlar kendi yanlarına almak için transfer parası bile teklif ediyolar patronuna ama o ,onun yerine ablamın maaşını yükseltip kendine bağlıyo.her tür hukuki kanunu kuralı biliyo.sadece diploması yok.gelen stajyer avukatları bile o yetiştiriyo.
ben mesleğimden çok memnunum ne zaman istesem hatta boş dururken bile işteklifkleri alıyorum.ama okuldayken mecburi olmadığı halde gidip uzman yerlerde parasız staj yaptım.
çabalamadan hayat yürümez canım.elinden herşeyin gelebildiğine inan önce.kendine güven.evde oturmaktan vazgeç ve yeni uğraşlar bulup kendini geliştir.dil öğren.inan bana çok alternatif var.sadece görmek gerek.kendini boşu boşuna üzmekaydirigubbakcemile3

canım ya sana başımdan geçen bi olayı anlatayımda sen de rahat ol böyle bişey yaşamaktansa evde oturmak iyi,ki allahtan ben önceden gördüm ,çabuk gördüm
ben bi inşaat şirketinde çalışıyorum önlisans mezunuyum artı aöf den de işletme 4 teyim benim de çok arkadaşımın işi güzel hepsi bi yerde ama ben ölesine bi yerde çalışıyorum ki bizim bulunduğumuz ilçe çok büyük değil belli yerler var çalışabilecek bende kendimi geliştirmek ve eğer olursa mali müşavirlik sınavına hazırlanayım die yıllardır muhasebe bürosu arıyordum geçen gün yerel gazetede ilan gördüm bavurdum adam gel başla dedi ama burdaki patronum şehir dışında oludğu için 1 hafta ertelendi oraya başlamam dün sabah gittim ve size anlatamam nefret ettim adamın bana söylemediği şeyler vardı ve şok oldum
misafir gelicek dolapta kola var dedi misafir geldi dolabı bir açtım 3/4 tane rakı şişesi
bunun dışında büronun bir odasını ev olarak kullanıyormuş ve telefonu getirdi bana ama kesinlikle dışarısı aranmıyacak internet bağlı gözüküyo ama hiç bir şekilde ben kullanamıyorum lavaboya gittim traş bıçakları çorapları çamaşırları ortalarda iğrendim resmen öğlen arasına çıktım sahile doğru yürüdüm iki teyze oturuyordu yanlarına gittim oturmak için oturdum konuşurken laf açıldı ve anlattım işte bu gün başladım ama böle bazısı yarım bazısı açılmamış dı falan die sakın gitme dediler ve allah razı olsun bir sürü dua okudular bana babamı aradım anlattım bırak gitme dedi tam giderken bizim şirketin muhasebecisini gördüm ona sordum nasıl biri diye benden haber bekle dedi ama ben gider gitmez ben bu işi yapamıcam bırakıyorum dedim adamın bana tepkisi bende öyle düşündüm bu iş sana fazla seni aşar dedi bana bende evet deyip çıktım çünkü dairede sadece ikimiz vardık ve birde bana söylemediği şehir dışında iki saatlik bi ilçeye ayda iki kere onun arabasıyla gidilip ordaki evraklar girilcekmiş eski patronumu aradım hemen gel dedi öğleden sonra eski yerime döndüm ama başımın ağrısına duramıyorum boşver bu şekilde durumlarla karşılaşmaktansa olduğun yerde saymak en güzeli ben öyle düşünüyorum evet hala iş arıyorum ama artık daha bir akıllandım gerçekten iyi bir yer olmadan da ayrılmam burdan hayatın ne getireceği belli olmaz bakarsın öyle yerden öyle şeyler çıkarki sen bile şaşırırsın ama allaha dua et o doğru zamanda doğru yerde olmanı sağlar kusura bakma uzun oldu ama anlatmak istedim

canım benım.. bende 2 yıllık mezunuyum.senın gectığın yollardan bende gectım.belkı senın gecırdığın depresyondan daha fazla bı sekılde.ben mezun oldum ders felan kalmadı dgs ye gırdım yeterlı puan alamadım.kaldım öyle deıdm seneye gırerım.sonra yurt dışına gıttım 6 ay kaldım ama resmen ömrümden ömür gitti.neyse ben dedım böyle calışamıycam barı aof ye basvurayım.3 uncu sunuftan basladım.sımdı bı dersım var onu verırsem 4 olucam onunla uğraşıyorum.yurt dısından döndum geldım.ehlıyet kursuna yazıldım.ılk sınavda hıc bır dersı veremedım.bu arada yurt dısındada almanc akursuna gıttım ve onun sınavını da veremedım.sınavları ust uste basarız bı sekıld everınce cöktüm resmen . o kadar kötü hıssettım kı anlatamam sana.ya bu nedır dedım ne kadar salağım dedım.neyse sonra ehlıyet sınavına yenıden gırdım ve hepsını verdım.sımdı ıngılızce kursuna gıdıyorum bı sınav olduk 85 aldım bu da ıyı değil mi?
canım cok yıkımlar oluyo evde olmak zor oluyo.aıleyle tekrar gleıp yasamak oda sıkıyo calışmıyosun ıs bulamıyosun oda ayrı sıkıyo.ama gercektne bı yerden tutmak başlamak lazım.belkı zor anlıyorsun calışınca mıllet bı kere okurken sen 10 kere oku.bu ayıp değil ki canım.sonucta anlıyor musun sorun yok o zaman.üzme kendını.tembellığe verme.cok tv ızleme depresıf karamsar muzıkler dınleme yenı cevre yenı arkadaşlar edın neler yapabıleceğıne bak.bence bı şekılde mutlu edebılırsın kendını...yaz tekrar konusalım ılerleyelım bırlıkte

bu arada benım sevgılım odtü de bılgısayar öğretmenliği okuyo.baktığında aramızda eğitim olarka fark var ama bu bızım iletişimimizi hiç etkilemıyor.ben onunla gurur duyuyorum :D

canım benım.. bende 2 yıllık mezunuyum.senın gectığın yollardan bende gectım.belkı senın gecırdığın depresyondan daha fazla bı sekılde.ben mezun oldum ders felan kalmadı dgs ye gırdım yeterlı puan alamadım.kaldım öyle deıdm seneye gırerım.sonra yurt dışına gıttım 6 ay kaldım ama resmen ömrümden ömür gitti.neyse ben dedım böyle calışamıycam barı aof ye basvurayım.3 uncu sunuftan basladım.sımdı bı dersım var onu verırsem 4 olucam onunla uğraşıyorum.yurt dısından döndum geldım.ehlıyet kursuna yazıldım.ılk sınavda hıc bır dersı veremedım.bu arada yurt dısındada almanc akursuna gıttım ve onun sınavını da veremedım.sınavları ust uste basarız bı sekıld everınce cöktüm resmen . o kadar kötü hıssettım kı anlatamam sana.ya bu nedır dedım ne kadar salağım dedım.neyse sonra ehlıyet sınavına yenıden gırdım ve hepsını verdım.sımdı ıngılızce kursuna gıdıyorum bı sınav olduk 85 aldım bu da ıyı değil mi?
canım cok yıkımlar oluyo evde olmak zor oluyo.aıleyle tekrar gleıp yasamak oda sıkıyo calışmıyosun ıs bulamıyosun oda ayrı sıkıyo.ama gercektne bı yerden tutmak başlamak lazım.belkı zor anlıyorsun calışınca mıllet bı kere okurken sen 10 kere oku.bu ayıp değil ki canım.sonucta anlıyor musun sorun yok o zaman.üzme kendını.tembellığe verme.cok tv ızleme depresıf karamsar muzıkler dınleme yenı cevre yenı arkadaşlar edın neler yapabıleceğıne bak.bence bı şekılde mutlu edebılırsın kendını...yaz tekrar konusalım ılerleyelım bırlıkte

tşk ederim canım ilgin için şimdi ne yapcagıma karar vermeye
çalşıyorum üstelik 9 yere başvurdum hiç bir yerden cvp gelmedi iş için aramıyorlar
hoş onlarda haklılar hiçbirşşeyim yok cv de ne dil var ne ehliyet ne bilgisayar ne kpss hiçbirşey
biryerden başlayıp kendımı geliştirmem gerek
ingilizce kurslarını araştırdım onlarda çok pahalı kalkabilirmiyiz altından bilmiyorum rabbim yardım etsin offffffffffffffff

bu arada benım sevgılım odtü de bılgısayar öğretmenliği okuyo.baktığında aramızda eğitim olarka fark var ama bu bızım iletişimimizi hiç etkilemıyor.ben onunla gurur duyuyorum :D

benim sevgilimde dokuz eylülde jeoloji okuyor ben bazen onun yanında kendımı ezık hıssedıyorum bır kere bunu onada söyledim kızdı çok sinirlendi
saçmalama dedi gittin üni. okudun dedi ne var dedi

kendını kötü hıssetme canım.halolur hersey.bıde dun bı vıdeo ızledım.unılı genclıkle alakalı bı vıdeoydu.
kızlara basbakanı, cumhur baskanını, yaşar buyukanıtı, soruyorlar bılmıyorlar kım olduklarını.düşünebılıyormusun?ne kadar sevmesen bıle nefret etsen bıle ulkenın basbakanını bılmezmı ınsan? bıde kısın bırıne sey sormuslar yasar buyuk anıt hakkında ne soyleyebılırsınız? kız aynen sunu dıyo : onun hakkınd abırsey dıyemıycem ama oyumu ona vermıycem asla vermıycem. e salak kızım ona oy verme zaten versende almaz.aptal ya bıde kendınden o kadar emın kı dümbelek .ay düşün artık unı okuyupta cok cahıl olan ınsan var.bence önemlı olan ınsanın kendını düzgün yetiştirmesi.herşeyden önce sen bı kadınsın ve anne olacaksın ne kadar bilinçli olursan cocukların aılen o kadar bılınçli olur.onlara ılk eğitimlerını sen vereceksın sonucta.bu hayatta ılk önce kendın için yaşa o zaman göreceksın etrafındakılerde mutlu olacak. mutlu etmek için mutlu ol...

bilmek insana çok şey kazandırır muhakkak ama okuduğum bir kitapta geçen ve yüzde yüz inandığım bir sözü söylemeyi istiyorum; " şahsiyet sahibi olmak ve söz söylemesini bilmek latince harfleri ezberlemekten daha mühimdir.' sen böyle bir durumda olmaktan ve üretmemekten sıkılan bir insansan bil ki yapabileceğin çok şey var. Elinde bulunan şansların hakkını ver asla pes etme. Sabret, ki bence bu uzun sürmeyecek her şey güzel olacak:)

canım açık öğretime yazıl dgs zor diyorsan hiç bir şey için geç değil hiç bir şey çaresiz değil Allah bunları unutturucak dert vermesin

Back
X