İmam nikahı

İmam nikahı ?

• ff

OY: 24 72,7%
  • df

OY: 9 27,3%

• Ankete Katılan
    33
  • Anket Kapalı .
Merhaba hanımlar, 4 yıl önce anlaşmalı olarak boşandım, fakat geçen gün eski eşim beni arayıp imam nikahının devam ettiğini benim yaptığım her yanlıştan sorumlu olduğunu bunu kaldıramayacağını söyleyip bana telefonda hakkını haram ettikten sonra 3 kere boş ol dedi. anlam veremedim nikah hala geçicimi yoksa sonlanmamışmıydı sizce neden böyle bişey yapma gereği duydu?
yeni mi jeton dusmus. bu hayatta herkes kendi hatalarindan sorumlu. peygamber efendimiz bile veda hutbesinde bahsediyor acun okuyun. sizin hatalarinizdan ne eski ne yeni esiniz ne de ananiz babaniz sorumlu. Allah irade vermis akil vermis. takmayin. hey heyleri gelmistir. sizi huzursuz etmek istemistir.

tüh görüyomusun 4 senedir seni nasil tongaya dusurmus
4 senedir kim bilir ne gunahlar islemissindir degilmi :))

Eskiden resmi nikah olmadiğı gibi telefon da yokmuş. Adamin bu kafasiyla hala evlisiniz. Gelip yüzyüze bosasin :KK70:

Merhaba hanımlar, 4 yıl önce anlaşmalı olarak boşandım, fakat geçen gün eski eşim beni arayıp imam nikahının devam ettiğini benim yaptığım her yanlıştan sorumlu olduğunu bunu kaldıramayacağını söyleyip bana telefonda hakkını haram ettikten sonra 3 kere boş ol dedi. anlam veremedim nikah hala geçicimi yoksa sonlanmamışmıydı sizce neden böyle bişey yapma gereği duydu?

Gecen tvde hocadan duydum. Resmi olarak bosaninca dini nikahta dusuyormus.

Peki bundan imamın haberi var mı?

Allah katında geçerli nikahın şartı nikahı resmi ve kanuni bağlayıcılığı olacak şekilde yapıp bunu ilan etmektir. Dini nikah budur.
Çoğu kişi bilmez ama Osmanlı zamanında kadı'nın yani o zamanki kanuni mercinin onayı olmaksızın inam nikahı kıyılmazdı mesela.

Ne hakkı varmış ki Allah aşkına, kimbilir ne naneler yedi de kapı önüne koydun ablam. Şöylelerine kimsin üstümde be hakkın var diyeceğinize dini nikahı mı dert ediniyorsunuz cidden? Kadınlarımız bir hoş gerçekten.
Yani adama verilebilecek tek cevap küfürlü oldu
Haa ile başlayan
Konu sahibi cevap yazmamış ama inşallah boşandığınızı yeni mi kavradın gerzek
Ne hakkın var da neyi etmedin çek git şuradan gibi bir cevap almıştır umarım

Allah bilir hayatı nasıl ..... gibiyse gitmiş eski karısına saracak yer aramış
Üç senedir yanyana gelmeyen adamla kadının dini nikahı mı kalır ayoll

Bir yerden duymuştur, aydınlanma yaşayıp aramıştır ici rahat etsin diye. :)

Ama duyduğu şey yanlış . Resmi bosanma dinen geçerli bir hukumdur

Resmi nikah bittiyse dini nikah otomatik dusmus oluyo takilma bosuna

Mahkemede ayrılmak istediğinizi beyan ettiniz, mahkeme boşadı, itiraz etmediniz. Herkese boşandığınızı duyurduğunuza göre arada nikah bağı kalmaz.

Bacım,sen gidipte belediye evlendirme dairesinde ya da düğün salonunda her neyse iste evlendigin zaman hani yanında sahitler de oluyor ya
Zaten evlenmis oluyorsun dini nikah vs hikaye
Nikâhın şartları açık ve nettir ( dinde)
Biliyorsundur.
Bu şartları zaten resmi nikah da karşılıyor.
Senin eski kocanın canı sıkılmış sanirim seni arayip gevezelik yapmış.

Back
X